Ny app gir verdens raskeste prisestimat på bolig

Nyheter

12. november 2018

Vi lanserer ny app som gir brukerne verdens raskeste prisestimat på drømmeboligen. Boliginteresserte trenger bare å åpne appen på mobilen, holde mobilkameraet i retning av boligen, og prisestimatet blir vist på skjermen.

- Vi nordmenn har en enorm interesse for bolig. For mange starter boligreisen med et behov for mer eller mindre plass, eller drømmen om en forandring. I Nordvik tror vi at mest mulig informasjon tidlig i prosessen gir en bedre boligreise, og vi håper appen blir et nyttig verktøy for å skaffe seg oversikt over mulighetene i markedet, sier Martin Kiligitto, adm. direktør i Nordvik.

Appen bygger på salgshistorikk på boligen samt en prisstatistikk for området, som gjør det mulig for oss å regne ut og gi en pekepinn på hva boligen kan være verdt. Boliginteresserte trenger bare å åpne appen på mobilen, holde mobilkameraet i retning boligen, og prisestimatet blir vist på skjermen. Enklere blir det ikke.

– Vi tror dette må være verdens raskeste måte å få et prisestimat på en bolig. Ved å basere seg på opplysninger om hva denne og tilsvarende boliger i samme område, gate og for eksempel bygård har blitt solgt for tidligere gir appen en pekepinn og et godt utgangspunkt for hva boligen vil koste i dag, sier Kiligitto.

Martin Kiligitto, adm. direktør i Nordvik.

Estimatet man får må imidlertid ikke forveksles med en verdivurdering, som forutsetter en gjennomgang og vurdering av hver enkelt bolig, utført av eiendomsmegler. Lanseringen av appen er en del av Nordviks satsning på digitale løsninger for å møte konkurransen fra nye digitale plattformer som overlater eiendomsmeglingen til boligselgerne.

- Nordvik tar denne konkurransen på alvor. Vi kan ikke digitalisere god, faglig rådgivning, tillit, innsats og trygghet, men vi kan digitalisere prosesser som gjør forberedelser og gjennomføring av boligsalg enklere, mer tilgjengelig og bedre, både for kundene våre, og for oss, sier Kiligitto.

– Ikke minst satser vi på digitale løsninger og verktøy som skal brukes i markedsføringen av boliger på vegne av kundene, og for å komme i kontakt med potensielle kjøpere og selgere tidlig i prosessen. Appen er et godt eksempel på et slikt verktøy, legger han til.

Appen ligger nå tilgjengelig for gratis nedlasting i App Store. Appen er utviklet av Good Morning på oppdrag fra Nordvik.

For ytterligere informasjon, kontakt:

Tom André Aas
Kommunikasjonsdirektør i Nordvik
+47 932 38 838
t.aas@nordvikbolig.no