Hoff terrasse 15Ullern
Hoff/Skøyen
Romslig og lys 2-roms selveier med frodig beliggenhet - Fjernvarme inkl.- Parkering* - Rolig og fredelig
En arealeffektiv, velholdt og lys 2-roms med populær beliggenhet i fredelige omgivelser på Hoff/Skøyen. Her har du absolutt alt du trenger rett utenfor døren, samt kort vei til marka. Det er gangavstand til Frognerparken, offentlig kommunikasjon og et rikt utvalg av servicefasiliteter Leiligheten har god beliggenhet i byggets 2. etasje og inneholder entré, skjermet og tidløst kjøkken, lys og romslig stue, soverom med skapplass og flislagt bad. Leiligheten har en svært god planløsning, med fin arealfordeling Kort fortalt
Nøkkelinformasjon
- Boligtype:
- Selveierleilighet
- Byggeår:
- 1954
- Etasje:
- 2
- Soverom:
- 1
- Prisantydning:
- 4 990 000,-
- Omkostninger:
- 128 970,-
- Totalpris:
- 5 194 594,-
- Fellesgjeld:
- 115 624,-
- Felleskost/mnd:
- 4 620,-
- Fellesformue:
- 28 435,-
- Totalt BRA:
- 49 m2
- Tomteareal:
- 26 671,3 m2
- Energimerking:
- G - mørkegrønn
Presenteres av
Har du finanseringsbevis på plass?
I samarbeid med
En personlig rådgiver fra vår samarbeidspartner Storebrand Bank vil hjelpe deg å gjøre deg klar til budrunden.
Nøkkelinformasjon
Oppdragsnummer
5-0275/23
Boligtype
Selveierleilighet
Adresse og betegnelse
Hoff terrasse 15, 0275 Oslo
Gnr. 31, bnr. 175, snr. 197 (ideell andel 1/1) i Oslo kommune.
Kjøpesum og omkostninger
4 990 000,- (Prisantydning) 115 624,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 105 624,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger: 127 620,- (Dokumentavgift) 260,- (Pantattest kjøper) 545,- (Tinglyst pantedokument) 545,- (Tinglyst skjøte) 12 700,- (Boligkjøperpakke* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 128 970,- (Omkostninger totalt (uten Boligkjøperpakke)) 141 670,- (Omkostninger totalt (med Boligkjøperpakke)) -------------------------------------------------------- 5 234 594,- (Totalpris inkl. omkostninger (uten Boligkjøperpakke)) 5 247 294,- (Totalpris inkl. omkostninger (med Boligkjøperpakke)) -------------------------------------------------------- Andel fellesgjeld / Andel formue overtas av kjøper.
Om boligen
Byggeår
1954
Etasje
2
Arealer
BRA-i: 46 kvm
BRA-e: 3 kvm
Totalt BRA: 49 kvm
Beskrivelse:
Underetasje:
BRA-e: 3 kvm.
Totalt BRA: 3 kvm
2. etasje:
BRA-i: 46 kvm.
Totalt BRA: 46 kvm
Fellearealer og rettigheter til bruk:
Det gjøres særskilt oppmerksom på at bod som er medtatt som BRA-e og i totalt BRA ligger på sameiets fellesareal, men disponeres av denne seksjonen. Sameiet kan på et senere tidspunkt omdisponere denne bruken.
Antall soverom
1
Innhold
Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder entré, stue, kjøkken, bad og soverom. Leiligheten disponerer i tillegg to boder. En bod på loftet med gulvareal ca.12,9 kvm (skråtak) og en bod i kjeller på ca. 3,3 kvm.
Standard
Entré: Velkommen inn! I gangen er det stort garderobeskap med masse plass til oppbevaring av sko og yttertøy. Kjøkken: Pent og tidløst kjøkken med skjermet og god plassering. Lys innredning med glatte fronter og heltre benkeplate nedfelt oppvaskkum. Frittstående hvitevarer med komfyr fra Elektra og kombiskap fra Bosch. Ventilator over kokesonen med motor og avtrekk ført ut gjennom yttervegg. Det er godt med lagringsplass i både skap og skuffer, samt god plass til matlaging. Smart løsning med spiseplass ved barløsning. Stue: Leiligheten har en romslig og lys stue med god plass til sofagruppe og spisebord. Stuen har en planløsning som gjør det enkelt å innrede. Soverom: Innbydende soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og stort garderobeskap. Rommet har stort vindu som sikrer godt med lys og luft. Bad: Bad med flislagte overflater, gulvvarme og downlights i himling. Badet består av baderomsinnredning med servant, skap og veggmontert speil, gulvmontert toalett fra Porsgrunn (2021) og dusjhjørne. Badet har noe behov for oppgradering. Boder: Leiligheten disponerer to boder. En bod på loftet med gulvareal ca.12,9 kvm (skråtak) og en bod i kjeller på ca. 3,3 kvm. Overflater: Gulv: Parkett på gulv og flislagt gulv med varme på badet. Vegger: Malt tapet på vegger og fliser på badet. Himling: Malt overflate i himling.
Parkering
*Sameiet har felles parkeringsplasser for beboerne med ca. 140 uteplasser. Sameiet benytter seg av digitalt parkeringsoblat. Kontakt styret for info om elektronisk registrering av egen bil og gjester. Det er 12 elbil-ladere på sameiets grunn til disposisjon. Ladeuttak eies og driftes av https://www.ladeklar.no. Disse ligger samlet langs kortveggen av Hoff Terrasse 8. Kontakt Ladeklar for å registrere deg som bruker. Parkering i offentlig vei etter gjeldende bestemmelser. Prisene for beboerparkering i 2023: Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: 5700 kroner, motorsykkel og moped: 2850 kroner, El-bil: 1920 kroner og El-motorsykkel og el-moped: 960 kroner.
Sammendrag selgers egenerklæringsskjema
1. Vet du om det har det blitt utført arbeid på bad/våtrom, enten i din eller tidligere eiertid? Ja, faglært Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Christiania rørleggerbedrift Byttet servant, skap og armatur i august 2022 Byttet toalett i 2021 2. Vet du om det er gjort endringer eller reparasjoner på tak, fasade, pipe/ildsted, terrasse, garasje, bod eller lignende, enten i din eller tidligere eiertid? Ja, faglært Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Takene på bygningene i Hoff Terrasse ble byttet i 2024. Arbeidet ble utført av Storo blikkenslagerverksted AS. 4. Vet du om det er gjort arbeid på det elektriske anlegget, enten i din eller tidligere eiertid? Ja, faglært Foreligger det en samsvarserklæring? Ja Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Arbeid utført i august 2022 av Elektrikergruppppen AS: BYTTET LYS PÅ BADET MED LED MONTERT EKSTRA STIKKONTAKTER STUE OG SOVEROM BYTTET DIMMER TIL BADET 5. Vet du om det er gjort arbeid på vann og avløp, enten i din eller tidligere eiertid? Ja, faglært Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Rør under kjøkkenbenken ble byttet ut i sameiets regi i mars 2017. 11. Vet du om det er eller har vært feil ved bad/vaskerommet, f.eks sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Nei Eventuell kommentar: Et lite rift i baderomsgulv som kun er kosmetisk. 16. Vet du om det er eller har vært sprekker i mur/skjeve gulv/setningsskader eller liknende? Ja Beskriv: Noe skjevhet i gulv. Trolig setningsskade fra byggets utførelse i 1954. Se tilstandsrapport. 17. Vet du om det er eller har vært feil på vann/avløp herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller liknende? Ja Beskriv: Rør under kjøkkenbenken ble byttet ut med nye i sameiets regi i mars 2017 23. Vet du om det er utført tidligere arealoppmålinger av boligen, eller om boligens areal er oppgitt i dokumenter som salgsoppgave, takstrapport, tilstandsrapport, byggesøknad eller lignende? Ja Hvilket dokument og når er målingen foretatt? Se arealinformasjon i tilstandsrapport og salgsoppgave. Selgers egenerklæringsskjema ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Bygningssakkyndig
Fidens AS v/Jo Mikal Schjerven
Byggemåte
Bygget: - Grunnmur er oppført i støpt betong og bygningen er oppført på støpt plate på mark. - Veggkonstruksjon er oppført i betong og bindingsverk, og er forblendet med teglstein og er utvendig pusset. - Taket er et saltak og er tekket med teglstein. - Etasjeskille er et betongdekke. Leiligheten: - Leiligheten har Swedoor inngangsdør med kikkehull. - Brann- og lydklasse B30/dB35. - Vinduer med 2-lags glass fra 1990. Det er i forbindelse med salget utarbeidet en tilstandsrapport fra bygningssakkyndig. Tilstandsrapporten er en teknisk gjennomgang av boligen med oppdagede avvik. Forhold som har fått TG2 og TG3 må gjennomgås spesielt nøye, da disse indikerer avvik fra normal slitasje og/eller høy alder, med mulig behov for utbedring. Bygningsdeler som har fått TGIU er ikke undersøkt av takstmann. Bygningsdeler som har fått TG2: - Vinduer og dører: Det registreres harde tettelister som pga dette tetter dårlig. Karmer er værslitte. Vindu stue tar i karm og har behov for justering. Mer enn halve levetiden er oppbrukt for isolerglassvinduene (glassene er eldre enn 30 år). Isolerglassvinduer har skjulte konstruksjoner og det er fare for punktering. Nedsatt energieffektivitet må påregnes. - Kjøkken: Oppsummering av overflater og innredning Fuktsvelling i benkeplate samt i nedkant av underskapsfronter. Løse samt at skapfronter subber mot hverandre. - Avløpsrør: Avløpsanlegg i eksisterende bygg/ innvendig i forbindelse med bad har nådd en høy alder og skader / lekkasjer kan oppstå. - Vannledninger: Vannrør i eksisterende bygg/innvendig i forbindelse med bad har nådd en alder som tilsier at skader / lekkasjer kan oppstå. Stoppekran til bad lot ser ikke betjene med vanlig håndmakt. - Vannbåren varme: TG2 er satt fordi radiatorer og rør har nådd en høy alder og skader / lekkasjer kan oppstå. Bygningsdeler som har fått TG3: - Etasjeskille: Ved enkel nivellering av stue registreres det et høydeavvik på ca. 33 mm over hele rommet og ca. 22 mm over 2 meter. - Bad: Oppsummering: Da det ikke foreligger dokumentasjon på utførelse og våtrommet er bygget etter byggeforskrift fra før 1997 gis det TG3 på membran/tettesjikt. Byggeforskrift fra før 1997 stilte ikke krav til tettesjikt på vegger i våtrom og det legges til grunn, på bakgrunn av manglende dokumentasjon, at våtrommet ikke har tettesjikt utover minstekravet ved byggeår. For ytterligere opplysninger om byggemåte og standard se vedlagt tilstandsrapport.
Innbo og løsøre
Integrerte hvitevarer medfølger.
Vedlagt salgsoppgaven følger NEF sin standardliste "Oversikt over løsøre og tilbehør". Med mindre annet fremkommer av salgsoppgaven gjelder denne listen.
Dersom det er noe i overnevnte liste som ikke finnes på eiendommen, vil det heller ikke medfølge. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti. Hull og merker etter feste av innredning og utstyr som ikke følger med, aksepteres av kjøper.
Adgang til utleie
Boligen kan leies ut i tråd med gjeldende lovverk. I henhold til sameiets vedtekter må leietaker godkjennes av styret ved utleie av boligen. Kjøper bærer risikoen for at ønsket leietaker godkjennes. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn. Korttidsutleie er tillatt i opptil 90 døgn i året, jf. eierseksjonsloven § 24. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene, men må settes til mellom 60 og 120 døgn. I sameiets vedtekter er grensen satt til 90. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.
Energi og oppvarming
Energimerking
G - mørkegrønn
Se fullstendig energiattest fra selger som vedlegg til salgsoppgave. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten.
Oppvarming
Boligen har følgende oppvarmingskilder: - Radiatorer - Gulvvarme på badet Dersom rom mangler fast installert oppvarmingskilde på visning, følger ikke dette med i handelen.
Informasjon om strømforbruk
Ifølge selger utgjør ligger strømforbruket på ca. 250-300 snittpris pr mnd p.m (forbruk + nettleie). Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.
Økonomi
Felleskostnader
Kr. 4 620,- pr. mnd
Inkluderer: A.kto fjervarme, internett, felles byggforsikring, forretningsførerhonorar, kommunale avgifter, drift og vedlikehold.
Herav:
Renter og avdrag: 763,-
Tillegg bredbånd: 276,-
Felleskostnader: 2 083,-
Strøm og fjernvarme: 1 498,-
Eiendomsskatt
I Oslo kommune er det eiendomsskatt på boliger og fast eiendom som overstiger en fastsatt verdi. For å avklare beregningsgrunnlaget for eiendommen, se http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt
Formuesverdi
Primærbolig: Kr. 1 142 314,- pr. 2021
Sekundærbolig: Kr. 4 112 330,- pr. 2021
Formuesverdien fastsettes av Skatteetaten med utgangspunkt i en beregnet boligverdi. Boligverdien er basert på kvadratmeterpris multiplisert med boligens areal. Kvadratmeterprisen hentes fra SSB sine statistiske opplysninger.
Formuesverdien for primærboliger utgjør 25% av boligens verdi opp til 10 millioner, og 70 % av verdien over 10 millioner (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar). Formuesverdien for sekundærboliger utgjør 100% (øvrige boliger).
Sameiet
Om sameiet
- Sameiet består av består av 221 boligseksjoner og 18 næringsseksjoner. - Sameiet har egen hjemmeside: www.hoffterrasse.no - HomeNet er sameiets leverandør av bredbånd. - Varmtvann og fyring (fjernvarme) er inkludert i felleskostnadene - Sameiere har fortrinnsrett til barnehageplass i Hoff Terrasse Sameie barnehage - Hoff Terrasse Sameie har egen vaktmester via SM Håndtverkerservice - Duo Renhold utfører renhold av oppganger . - Sameiet har fellesvaskeri med 2 industrivaskemaskiner og 2 tørketromler. Det er sendt ut innkalling til årsmøte hvor følgende punkter skal tas opp: Orientering fra styret om radiatormålere Styret har, i tråd med tidligere vedtak fra generalforsamling, jobbet med å kartlegge mulighetene for individuell måling av energiforbruk i sameiet. Det ble tidlig klart at forbruksmåling av varmt tappevann ville bli en for kostnadskrevende og inngripende operasjon å få gjennomført. Fokus har derfor vært på energi som går med til oppvarming av leilighetene, og hvordan måle denne. I den pågående prosessen har vi tatt kontakt med de ledende leverandørene av radiatormålere, innhentet og sammenliknet teknologier, priser og referanser. Styret har også tatt kontakt med liknende sameier/borettslag som har målere installert, for å høste erfaringer. På ekstraordinært årsmøte i 2024 ble det orientert om at takrehabilitering er satt igang i 2024. Tiltaket ble vedtatt lånefinansiert, med en refinansiering av dagens felleslån til et nytt lån på inntil kr 42,8 MNOK, med 30 års nedbetalingstid og avdragsfrihet ut 2024. Spørsmålet om nedbetalingsordning var oppe for behandling, men ble utsatt. Takrehabiliteringen er ferdigstilt pr desember 202. Forslag fra styret om låneopptak Forslag til vedtak: Det er foretatt store oppgraderinger av uteområdene. Det gjenstår noen partier som styret ønsker å få tatt slik at det blir et helhetlig godt inntrykk av området. Veipartiet fra Hoff terrasse 1-7 er ett av områdene som gjenstår. Oppgraderingen av hovedinngangspartiet omtalt i sak 5.9 er et annet. Styret gis fullmakt til å ta opp lån inntil 4 MNOK med inntil 30 års løpetid for å gjennomføre investeringer og vedlikehold av uteområdene. Hvis dette blir vedtatt vil det påvirke fellesgjeld og felleskostnader for kjøper. Rehabilitering og større vedlikehold Her føres opp en kronologisk oversikt over større vedlikehold som har blitt gjennomført de siste årene: 2024: Delvis inn i 2025. Drenering, fuktsperre, asfaltering, nyttsykkelstativ mm. ved HT2-4 Nye utelamper langs veien ved HT2-4 og HT6-8. Ferdigstillelse av takprosjektet Ferdigstillelse av uteområdet HT7 til 11, med ny drenering og fuktsperre Oppgradering av hjørnet mellom HT7-9 med ny asfalt og sykkelstativ Den gamle muren med p-plassen hadde delvis falt ned, ny støttmur er etablert med integrert belysning, 2 nye lyspullerter montert ved HT11 og det er klargort for montering av elbilladere på muren. Det gamle fyrrommet i HT3-5 har blitt asbestsanert 2023 (2024): Delvis inn i 2024, nå er Jar Rørteknikk ferdige med å bytte ut alle sirkulasjonsrør i kjellerene for varmtvann, kaldtvann og fyring. Nye stoppekraner er montert så de er lett tilgjengelige fra fellesarealene og tydelig merket. Det gjenstår småjobber med litt merking og isolering av rør, men dette vil ikke påvirke driften. Nye lamper er montert i alle trappeoppganger Ny fuktsperre og drenering Hoff Terrasse 6/8, fjerning av gammel utlufting til garasjen og reparasjon av større sprekk i garasjeveggen mot HT6. totalrehabilitering av sålen ved inngangspartiene HT6/8 fjernet rist og laget fall mot veien. Mye infrastruktur under bakken for å håndere store nedbørsmengder. Klargort for lyspullerter langs veien samt lagt rør i bakken mot plassene på garasjetaket for mulige ladestasjoner i fremtiden. 2022: Utenom fyringssesongen fortsatte utskifting av sirkulasjonsrør i kjellere, dette er snart ferdig, det er kun 1 blokk som gjenstår på vann og HT1 til 11 for både vann og sirkulasjon. Takket være rehabilitert rørsystem fkk vi stoppet en lekkasje i sameiet sent på julaften ved å kunne tappe ned den kretsen der det var lekkasje fra en eldre radiator. Ny drenering rundt Hoff Terrasse 1 Rehabilitert pipeløp HT19 Reparert tilførsel til sprinkleranlegg i garasjen Laget ny trapp til endeveggen HT16 samt asfaltert adkomsten til sameiet der det var grussti før og lagt kantstein for å dirigere vann bort fra bygget ved større nedbørsmengder. 2021: Utenom fyringssesongen fortsatte utskifting av sirkulasjonsrør i kjeller 2020: Kontinuerlig utskifting av sirkulasjon for forbruksvann Totaloppussing av kjellerseksjonen i HT19 Renovering i garasjen Reparasjon av skorstein i HT5/7 Reparasjon av setningsskade på balkonger i HT19
Forretningsfører
Oslo og Omegn Boligforvaltning AS
Styregodkjennelse
Overdragelsen krever ikke styregodkjennelse.
Informasjon om fellesgjeld
Andel fellesgjeld: Kr. 115 624,- pr. 01.04.2025
Lånenummer: 83987186456, Svenska Handelsbanken AB NUF
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 01.04.2025: 6.95% pa.
Antall terminer til innfrielse: 80
Saldo per 01.04.2025: 6 159 763
Andel av saldo: 0
Første termin/første avdrag: 01.11.2022 ( siste termin 01.12.2031 )
Lånenummer: 83987238081, Svenska Handelsbanken AB NUF
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 01.04.2025: 6.95% pa.
Antall terminer til innfrielse: 350
Saldo per 01.04.2025: 42 548 234
Andel av saldo: 115 625
Første termin: 01.11.2024Første avdrag: 01.01.2025 ( siste termin 01.06.2054 )
Sameiet har balkonglån med mulighet for innfrielse. Innfrielse kan gjøres i henhold til låneds nedbetalingsplan, med fire terminforfall i året: 1. mars, 1. juni, 1. september og 1. desember. Betalingen må være OBF i hende senest den 20. i måneden før terminforfallet. Ta
kontakt med OBF for å inngå avtale om nedbetaling.
Fellesformue
Kr. 28 435,- pr. 31.12.2024
Regnskap/budsjett/Kostnadsøkninger
Forrige års regnskap viste et underskudd på kroner 35 827 373,-. I inneværende år er det budsjettert med et overskudd på kroner 1 094 390,-.
Vedtekter og husordensregler
Sameiets vedtekter og husordensregler ligger vedlagt. Det oppfordres til å sette seg godt inn i disse. - Grilling på balkongen er tillatt mellom kl 10.00 og 20.00. Det er kun tillatt med el- og gassgriller med lokk.
Beboernes forpliktelser og dugnader
Dugnad må påregnes. Hver vår arrangeres dugnad på fellesarealene.
Dyrehold
Dyrehold er tillatt. Det er eierens ansvar å sørge for at dyret ikke er til sjenanse for andre. Dette gjelder også bjeffing fra balkonger.
Sameiets forsikring
Eika Skadeforsikring AS
Polisenr. 6965XXX
Tomt
Beskrivelse av tomt
Tomtestørrelse: 26 671,3 kvm (festet)
Tomten er fellesareal. At tomten er fellesareal innebærer at sameiet eier og disponerer over de aktuelle områdene i fellesskap. Dette gir ikke hver enkelt seksjon en eksklusiv rett til bruk eller å disponere over området/områdene, med mindre annet er uttrykkelig avtalt/det følger av vedtektene.
Festetiden er forlenget til 20.05.2038. Bortfesterne har hvert 20. år rett til å kreve festeavgiften regulert i forhold til tomtenes daværende verdi. Festeavgiften ble sist økt 20.05.2019. Festeavgiften dekkes av de brøkfordelte felleskostnadene.
Områdebeskrivelse
Beskrivelse av nærområdet
Attraktiv og sentral beliggenhet i Harbitzalléen, like ved Skøyen, med nærhet til alle byens fasiliteter og servicetilbud. Det er under 5 minutters gange til 4 ulike matbutikker hvorav to er store Coop Mega, Rema 1000 og Kiwi i Hoffsveien. Her finner man også Møllhausen Torg med apotek, frisør, blomsterforretning, Nille, Coop Mega og en kafé. For ytterligere forretninger og servicetilbud finnes det et godt utvalg av kafeer, restauranter, apotek, klesforretninger, treningssentre m.m. i Karenslyst Allé på Skøyen. Oslo sentrum ligger også innen kort avstand med alt det innebærer av hovedstadens forretninger og servicetilbud. I nærområdet finnes flere av byens grønne lunger som Skøyenparken og vakre Frognerparken. Sistnevnte inneholder skulpturanlegget Vigelandsparken, Oslo Bymuseum, Frognerbadet og Frogner stadion. Det er også kort vei til Bygdøy, som er et populært utfluktssted med fine badestrender og flotte turstier for både syklister og gående. Tur -og sykkelvei til Aker Brygge, Bestumkilen, og kyststi ut til Sollerud, hvor man også finner volleyballbane og badestrender. Nærområdet byr på meget gode muligheter for offentlig kommunikasjon via buss og trikk med hyppige avganger. Nærmeste trikkestopp er Hoff, som ligger i umiddelbar nærhet fra boligen. Det er 5 minutters gange til den nye Fornebu-banen med ett stopp til Majorstuen. Videre er det gangavstand til Skøyen med tog-/flytog- og bussforbindelser. Det finnes et godt utvalg av private og kommunale barnehager i nærområdet. Av utdanningsmuligheter er det gode transportmuligheter til blant annet Bjørknes, OsloMet - Storbyuniversitetet, UiO, samt Handelshøyskolen BI.
Offentlige forhold
Ferdigattest / brukstillatelse
Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelser sammenlignet med det som er byggemeldt/godkjent. Bygningstegningene er fra byggeår, og uten rombenevnelse. Det kan derfor ikke kontrolleres om dagens løsning stemmer. Det foreligger ikke ferdigattest, men ekspedisjonsdokument fra 1947. Ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Ekspedisjonsdokumentet er uattestert, og dokumenterer at det er søkt om oppføring av bygget, men ikke endelig godkjenning. At ekspedisjonsdokument eksisterer, gir ingen garanti for bygget er oppført i henhold til tillatelsen og gjeldende regelverk eller at det senere er utført arbeid på bygget som ikke er byggemeldt eller godkjent.
Vei, vann og avløp
Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon til kommunen.
Regulerings- og arealplaner
Eiendommen er regulert til bolig med tilhørende anlegg. For mer informasjon om reguleringsforhold kontakt megler eller søk på saksnummer/adresse/gnr. bnr på plan- og bygningsetatens hjemmeside. Ny kommuneplan fra 23. september 2015: Oslo kommune har vedtatt ny kommuneplan som får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. For informasjon om eventuelle arbeider/prosjekter i nærliggende områder anbefaler vi et søk på Oslo kommunes portal for saksinnsyn: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/ Pågående byggesaker Hoff terrasse 13 - Bruksendring av arealer i underetasje til bolig og fasadeendringer. Saksnummer 202459637 Pågående plansak Saksnr: 202458269 Saken gjelder: Engebrets vei 3 - Hoffselven Kvartalet Stauts: stoppet planinitiativ til politisk behandling Saksnr: 202462068 Saken gjelder: Hoffsveien 13 - Boliger, kontor og næring Mulighetsstudiet er utført på oppdrag av SKB Eiendom, som eier Hovfaret 4, Holm Eiendom som eier Hoffsveien 15 og Hovfaret 6 og 8, og Fram Eiendom, som eier Hoffsveien 17. Eiendommene utg jør hoveddelen av felt S1 i områdeplan for Skøyen. Feltet er regulert til sentrumsformål i områdeplan for Skøyen, og det er krav om felles detaljregulering av hele feltet. Feltet omfatter også eiendommen Hoffsveien 13, som er eid av Norsk Energi. Eiendommen er medtatt i mulighetsstudien, men er vist uendret i forhold til dagens situasjon. Hoffsveien 13 er regulert til bevaring, og det er ikke sannsynlig at det vil komme større endringer av bygningsmassen som vil ha innvirkning på mulighetsstudiet. Norsk Energi er informert om og innforstått med at det er igangsatt et planinitiativ for feltet. Hoffsveien 17 ble regulert i 2010, og ble ferdigstilt i 2019, som et kontor og forretningsbygg med 4 etasjer. I 2013 ble det sendt inn et planinitiativ for detaljregulering med økt utnyttelse og byggehøyde, men planinitiativet ble ikke tatt til behandling av etaten, i påvente av at områdeplan for Skøyen skulle ferdigbehandles. I områdeplanen er det angitt en maksimal byggehøyde for hele felt S1 på K+34, tilsvarende 6-7 kontoretasjer eller 8 boligetasjer. Felt S2 i områdeplanen omfatter kun Hoffsveien 11, oppført for G. W. Linnekogel & Søn i 1911, som er regulert til bevaring. Nærheten til felt S1, bygningens historiske karakter og bevaringsstatus, sammen med bygningens prominente plassering nord på det planlagte Hoff Torg, har g jort det naturlig å medta bygningen i illustrasjonsprosjektet. Formålsgrensen avviker stedvis fra eiendomsgrenser og eksisterende bygningsliv, og det vil være naturlig å g jennomføre et makeskifte der det er avvik mellom formålsgrenser, eiendomsgrenser og fasadeliv på eksisterende bygg som skal videreføres. Saksnr: 202316049 Saken gjelder: Detaljregulering for Abbediengveien 1-9, 11, 13-19, 21, 23, 25, og Harbitzalléen 51 I henhold til plan- og bygningslovens § 12-8 varsler vi med dette oppstart av arbeid med ny reguleringsplan for Abbediengveien 1-9, 11, 13-19, 21, 23, 25, og Harbitzalléen 51. Området er i dag regulert til boliger, i form av småhusbebyggelse, gjennom en plan vedtatt i 1987. I gjeldende kommuneplan, vedtatt i 2015, er området vist som område for bebyggelse og anlegg, og avmerket som område med bevaringsverdi. Det grenser til utviklingsområdet ved Skøyen, som er regulert for en tettere og mer bymessig utbygging. Plan- og bygningsetaten vedtok i brev datert 15.05.2020 et midlertidig forbud mot tiltak (MFT) for området. Vedtaket betyr at søknader om nye tiltak i området kan utsettes til det er vedtatt en ny reguleringsplan. Bakgrunnen for vedtaket var søknader om oppføring av nye boliger på to eiendommer i Abbediengveien. Registreringen av bevaringsverdi for området tilsier et særlig fokus på kulturmiljø, og etaten vurderte at gjeldende reguleringsplan ikke var tilstrekkelig grunnlag for å vurdere verken bevaring eller utbyggingsmuligheter, og at det derfor var behov for en ny reguleringsplan for området. Saksnr: 201414412 Saken gjelder: Områderegulering for Skøyen Forslag til områderegulering for Skøyen med konsekvensutredning er utarbeidet på bakgrunn av «Fornebubanen Lysaker - Majorstuen. Planprogram for T-bane med tilhørende anlegg, byutvikling på Majorstuen samt regulering av E18 med tilliggende arealer for byutvikling Lysaker - Skøyen» fastsatt 10.07.14. Hensikten med planforslaget er å sikre en helhetlig utvikling av Skøyen gjennom en juridisk bindende områderegulering. Skøyen er et av Oslos viktigste kollektivknutepunkter, noe som vil forsterkes når Fornebubanen er ferdig. Planen legger opp til videre utvikling av Skøyen, basert pådet gode kollektivtilbudet og et styrket nettverk for myke trafikanter kombinert med nye offentlig byrom. Det legges opp til høyere utnyttelse av arealene, et kompakt kollektivknutepunkt, bevaring av viktige kulturmiljøer og rause offentlige rom. Ny bymessig utvikling av området innerst i Bestumkilen, vil forbinde Skøyen med fjorden. Havnepromenaden forlenges vestover, og en ny fjordpark på Sjølyst vil være et løft for hele byen. Ny bebyggelse og offentlige tiltak og byrom skal ha høy kvalitet i materialbruk og utforming. Pågående plansak Saksnr: 201804004 Saken gjelder: Nedre Skøyen vei 24-26, 3/500 boliger og tursti Nordr Norge AS foreslår å omregulere halvdel av Nedre Skøyen vei 24-26 (felt B4), fra industriformål til boligformål og grønnstruktur, for å transformere tomten til nytt boligområde. Planforslaget skal følge opp Områderegulering Skøyen, som for øyeblikket ligger til politisk behandling, med tett by-struktur og varierte høyder 5-8 etasjer. Offentlig grønnstruktur langs Hoffselva og turvei foreslås videreført i planforslaget. Saksnr: 201806338 Saken gjelder: Nedre Skøyen vei 24 - 26 - Grunnskole med flerbrukshall, bydelsadministrasjon, bibliotek, omsorgsboliger - Planforslag - Hoff skole og bydelsfunksjoner Saksnr: 201505963 Saken gjelder: Hoffsveien 1 A-E. Utbygging av service- og næringseiendom. Hensikten med planforslaget er å legge til rette for utvikling av formål for næring (kontor/hotell), service og bolig, ved transformasjon og riving av eksisterende bebyggelse og nybygg. Deler av dagens kontorbebyggelse søkes bevart i forslag til detaljregulering. Adkomst til T-bane for Fornebubanen skal inkluderes i sørøstre del av Hoffsveien 1 A vis a vi jernbanestasjonen på Skøyen. Det forutsettes at eksisterende bygning rives helt eller delvis og at det bygges nytt. Saksnr: 202200488 Saken gjelder: Fornebubanen (Volvat), Majorstuen - Madserud Fornebubanen er den største T-baneutbyggingen i Osloregionen i nyere tid. Strekningen utgjør ca. 8 km tunnel med 6 nye stasjoner som vil strekke seg fra Fornebu via Lysaker og Skøyen og koble seg til eksisterende T-banenett på Majorstuen. Reguleringsplanen for Fornebubanen i Oslo kommune ble vedtatt i bystyret 31.01.2018, S-4986. Planen fulgte opp fastsatt planprogram av 09.07.2014. Fornebubanen er en utvidelse av det eksisterende T-banenettverket, fra Majorstuen til Fornebu. Banen skal bygges i samarbeid med Oslo kommune og Viken fylkeskommune. Denne T-baneutbyggingen er den største i Norge siden de store utbyggingene av T-banen på Oslos østkant på 1960- og 70-tallet. Etaten Fornebubanen skal på vegne av Oslo kommune og Viken fylkeskommune sørge for at den nye T-banen blir realisert. Etaten Fornebubanen foreslår å omregulere Fornebubanen mellom Majorstuen og Madserud. Endringen foreslås for å kunne tilkoble Fornebubanen til Røabanens eksisterende spor ved Volvattunnelen. Dermed kan Fornebubanen tilknyttes T-banenettet uavhengig av fremtidige løsninger for sporområdet på Majorstuen stasjon. Planforslaget medfører åpen byggegrop ved Thaulows vei og grunnerverv av to eiendommer. Plan- og bygningsetaten anbefaler planforslaget. Forslagsstillers målsetting er å forbedre den regulerte Fornebubanetraséen som ble vedtatt av bystyret 31.01.2018. Hovedgrepet i forbedringene er å plassere traséen i fjellgrunn slik at tunnelen kan sprenges ut på tradisjonell måte. I gjeldende regulering er traséen plassert i områder med kompliserte grunnforhold og dermed utfordrende både kostnadsmessig og for fremdrift. I planarbeidet tas det hensyn til at fremtidig planløsning for Majorstuen stasjon ennå ikke er valgt. I planforslaget foreslås det etablert to tunneler, ett for inngående spor til Majorstuen og ett for utgående spor til Fornebu. Inngående spor følger i hovedsak traséen som er vedtatt (under Volvat terrasse), men får nytt tilkoblingspunkt til T-banenettet inne i Volvattunnelen. Utgående spor legges i en tunnel som har portal ved siden av Volvattunnelen, men som føres dypere slik at den legges under Sørkedalsveien, under Røabanen og under Vestre gravlund. Ved østre utløp av Volvattunnelen vil det bli etablert nye portaler. Det vil bli utført endringer av brua som krysser Ringen (T-bane) og fyllingen i tilknytning til denne. Det blir ny sporveksel for utgående Fornebubane, samt tiltak som sikrer mulighet for rømning. Utover tiltak ved bru, ny portal og nye støttemurer vil anlegget ligge under terreng. Tiltaket omfatter ikke stasjoner eller oppganger. Byggestart for Fornebubanen var desember 2020. Byggetiden er anslått til om lag åtte år. Banen er beregnet å stå klar for åpning i 2029. For mer informasjon, se https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202200488 og https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/fornebubanen/#toc-1
Odel
Det hviler ikke odel på eiendommen
Konsesjon
Erverv av eiendommen er ikke konsesjonspliktig.
Tinglyste heftelser og forpliktelser
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/31/175/197: 13.12.1940 - Dokumentnr: 10846 - Festekontrakt - vilkår Gjelder feste Festetid: 50 år AVGIFT NOK BESTEMMELSER OM FORLENGELSE PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT ---------- Nye vilkår ---------- Diverse påtegning Rettsforlik. Årl. festeavg. kr. 200.000 m.div. best. ---------- Nye vilkår FESTETID FORLENGET TIL 20.5.2038 16.07.1992 - Dokumentnr: 34853 - Erklæring/avtale Gjelder feste Bestemmelse om benyttelse Bruksendring fra bolig til barnehage Gjelder fellesarealet Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet Gjelder denne registerenheten med flere 06.08.2023 - Dokumentnr: 834433 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Gjelder feste Rettighetshaver: Nordvik Oppgjør AS Org.nr: 814 449 912 Elektronisk innsendt 13.12.1940 - Dokumentnr: 10846 - Bestemmelse om veg Bestemmelse om vann/kloakkledning Bestemmelse om bebyggelse Bestemmelse om gjerde Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:0301 Gnr:31 Bnr:175 Gjelder denne registerenheten med flere 13.12.1940 - Dokumentnr: 10846 - Festekontrakt - vilkår Festetid: 50 år AVGIFT NOK BESTEMMELSER OM FORLENGELSE PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT ---------- Nye vilkår ---------- Diverse påtegning Rettsforlik. Årl. festeavg. kr. 200.000 m.div. best. ---------- Nye vilkår FESTETID FORLENGET TIL 20.5.2038 15.07.1946 - Dokumentnr: 6354 - Best. om vann/kloakkledn. Overført fra: Knr:0301 Gnr:31 Bnr:175 Gjelder denne registerenheten med flere 06.10.1949 - Dokumentnr: 11633 - Erklæring/avtale Bestemmelse om trafostasjon/kiosk Overført fra: Knr:0301 Gnr:31 Bnr:175 Gjelder denne registerenheten med flere 10.03.1950 - Dokumentnr: 2866 - Erklæring/avtale Bestemmelse om trafostasjon/kiosk Overført fra: Knr:0301 Gnr:31 Bnr:175 Gjelder denne registerenheten med flere 02.05.1951 - Dokumentnr: 4921 - Bestemmelse om veg Bestemmelse om gjerde Bestemmelse om kloakkledning REGULERING AV AREAL I FORBINDELSE MED VEGGRUNN/JERNBANEGRUNN Overført fra: Knr:0301 Gnr:31 Bnr:175 Gjelder denne registerenheten med flere 30.05.1951 - Dokumentnr: 6161 - Bestemmelse om veg Bestemmelse om gjerde Bestemmelse om kloakkledning REGULERING AV AREAL I FORBINDELSE MED VEGGRUNN/JERNBANEGRUNN Overført fra: Knr:0301 Gnr:31 Bnr:175 Gjelder denne registerenheten med flere 11.02.1954 - Dokumentnr: 2100 - Best. om vann/kloakkledn. Bestemmelse om veg Overført fra gnr 31 bnr 204 og 205 Overført fra: Knr:0301 Gnr:31 Bnr:175 Gjelder denne registerenheten med flere 03.11.1956 - Dokumentnr: 13121 - Skjønn Overført fra: Knr:0301 Gnr:31 Bnr:175 Gjelder denne registerenheten med flere 17.02.1989 - Dokumentnr: 10222 - Elektriske kraftlinjer Bestemmelse om adkomstrett Med flere bestemmelser Bestemmelse om bebyggelse Overført fra: Knr:0301 Gnr:31 Bnr:175 Gjelder denne registerenheten med flere 03.10.1975 - Dokumentnr: 18885 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 197 Formål: Bolig Sameiebrøk: 25/10000 EIENDOMMEN ER OPPDELT I 236 SEKSJONER 06.01.2009 - Dokumentnr: 5363 - Resek/tilleggssek Endret seksjon: Snr: 197 Formål: Bolig Sameiebrøk: 25/10000 08.06.2020 - Dokumentnr: 2556309 - Reseksjonering Snr: 197 Formål: Bolig Sameiebrøk: 25/10366 Vederlag: NOK 0 Omsetningstype: Uoppgitt Endring av fellesareal Endring av tilleggsdel
Legalpant
Kommunen har legalpant som sikkerhet for riktig betaling av kommunale avgifter og eventuell eiendomsskatt. De øvrige seksjonseierne i sameiet har legalpant på inntil 2G som sikkerhet for krav som følger av sameieforholdet, typisk vil dette gjelde felleskostnader. Legalpant er pant som ikke kommer frem av grunnboksutskriften, og har bedre prioritet enn for eksempel lån til bank som er tinglyst på seksjonen. Legalpant til kommunen har prioritet foran legalpant til sameiet. Kommunen har legalpant som sikkerhet for riktig betaling av kommunale avgifter og eventuell eiendomsskatt. De øvrige seksjonseierne i sameiet har legalpant på inntil 2G som sikkerhet for krav som følger av sameieforholdet, typisk vil dette gjelde felleskostnader. Legalpant er pant som ikke kommer frem av grunnboksutskriften, og har bedre prioritet enn for eksempel lån til bank som er tinglyst på seksjonen. Legalpant til kommunen har prioritet foran legalpant til sameiet.
Øvrige kjøpsforhold
Diverse
Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jf. eierseksjonsloven § 23. Seksjoner som eies av nærstående eller via firma teller med. Etter lov om eierseksjoner § 31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlige etter sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet legalpanterett i den enkelte eierseksjon på inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp. Kjøper og selger er forpliktet til å undertegne standard kjøpekontrakt utarbeidet av Nordvik i forbindelse med eiendomstransaksjonen. Kjøpekontrakt kan besiktiges hos eiendomsmegler før bud inngis. Kontakt eiendomsmegler for spørsmål. Selger leverer eiendommen i ryddig og rengjort stand.
Overtagelse
Overtakelse skjer etter avtale med selger. Før boligen overleveres kjøper, skal fullt oppgjør og omkostninger være mottatt på meglers klientkonto.
Sentrale lover
Generelle bestemmelser Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakkyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelser sammenlignet med det som er byggemeldt/godkjent. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor. På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. Forbrukerkjøp - definisjon Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring.
Trygghetspakke kjøper
I samarbeid med Storebrand og HELP tilbyr Nordvik Boligkjøperpakke til våre boligkjøpere. Boligkjøperpakken er et gunstig forsikringskonsept som inneholder alle de forsikringene du trenger til den nye boligen din. Boligkjøperpakke Leilighet inneholder: Boligkjøperforsikring fra HELP, flytteforsikring og innboforsikring Super. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen. Forsikringen gjelder i 5 år fra overtakelsen. Flytteforsikring dekker skade på eiendeler under flytting ved plutselig og uforutsett hendelse som oppstår under transport eller i forbindelse med bæring mellom bolig, bil eller lagringssted. Forsikringen varer i 1 år fra overtakelsen. Innboforsikring Super dekker tingene dine ved blant annet tyveri, brann eller vannskader. Vår beste innboforsikring Super inkluderer blant annet uflaksforsikring, bistand ved ID-tyveri og psykologhjelp ved alvorlige hendelser hjemme. Forsikringen gjelder i 3 måneder fra overtakelsesdatoen av ny bolig. Velger du Boligkjøperpakke Leilighet+ får du i tillegg renteforsikring: Renteforsikringen kan hjelpe deg med rentekostnaden og forsikringspremien på din primærbolig som skal selges, hvis salgsprosessen fører til at du må betale rentekostnader på to lån. Forsikringen gjelder i 9 måneder (3 måneder karenstid) og dekker inntil 15 000 kroner i måneden. Boligkjøperforsikring fra HELP kan også kjøpes separat og inkluderer da flytteforsikring fra Storebrand. Boligkjøperpakke/Boligkjøperforsikring må tegnes senest ved kontraktsignering og gjelder fra overtakelsen. Kjøper blir kontaktet av Storebrand med et tilbud på videre forsikring av innbo. Se pris og mer informasjon om forsikringene i produktarket vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.
Betalingsbetingelser
Oppgjør skal betales i en samlet innbetaling fra norsk bank. Betaling fra utlandet tillates kun i unntakstilfeller og dersom det er avklart med megler i anledning avtaleinngåelse (budaksept).
Viktig informasjon om budgivning
Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til selger. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Bud kan legges inn på eiendommens finn-annonse ved å trykke på knappen «gi bud» eller via vår hjemmeside. Ved elektronisk budgivning legges bud inn ved å benytte BankID. Bud kan også inngis på budskjema vedlagt i salgsoppgaven. Før megler formidler bud til selger, skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til megler. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der selger er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Senere bud må ha en tilstrekkelig lang akseptfrist til at megler, så langt det er nødvendig og mulig, kan videreformidle budet og eventuelle forbehold til alle involverte parter og legge til rette for at disse får tid til å områ seg, jf. forskrift om eiendomsmegling § 6-3. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser bør skje senest 10 minutter før fristens utløp. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor selgeren, når budet er gitt innenfor akseptfristene ovenfor. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig. For mer informasjon om budgivningsprosessen, se «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til selger. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Bud kan legges inn på eiendommens finn-annonse ved å trykke på knappen «gi bud» eller via vår hjemmeside. Ved elektronisk budgivning legges bud inn ved å benytte BankID. Bud kan også inngis på budskjema vedlagt i salgsoppgaven. Før megler formidler bud til selger, skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til megler. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der selger er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Senere bud må ha en tilstrekkelig lang akseptfrist til at megler, så langt det er nødvendig og mulig, kan videreformidle budet og eventuelle forbehold til alle involverte parter og legge til rette for at disse får tid til å områ seg, jf. forskrift om eiendomsmegling § 6-3. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser bør skje senest 10 minutter før fristens utløp. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor selgeren, når budet er gitt innenfor akseptfristene ovenfor. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig. For mer informasjon om budgivningsprosessen, se «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.
Tilbud på finansiering
Du kan søke om boliglån hos vår samarbeidspartner Storebrand, og få svar på dagen. Med boliglån i Storebrand kan du være trygg på at du til enhver tid har blant markedets mest konkurransedyktige renter. Du vil bli tatt godt vare på av et av Norges beste servicemiljøer innen bank. Som kunde i Storebrand Bank får du en fast kontaktperson å forholde deg til, som vil gi deg gode råd og god hjelp med kort svartid. Søk om boliglån i Storebrand og få • Enkel søknad - og etableringsprosess • Svar på dagen • Fast kontaktperson å forholde deg til • Trygghet for at du alltid har konkurransedyktige betingelser Ta kontakt på telefon 22 31 22 21 eller nordvik@storebrand.no. Les mer på storebrand.no/nordvik. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
Hvitvasking
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundekontroll og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning. Hvis kundekontroll ikke lar seg gjennomføre, vil Nordvik Eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.
Personopplysningsloven
Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.
Om oppdraget
Eiendomsmeglers vederlag
Vederlag: Provisjon: 1,00% av salgssum (min. kr. 45 000,-) – estimert til kr. 51 056,- Nordvik Ekstra S kr. 5 500,- Nordvik grunnpakke inkl. salgsoppgave* kr. 20 900,- Oppgjørshonorar** kr. 7 700,- Tilrettelegging - Kampanje kr. 9 900,- Visningshonorar/overtagelseshonorar per stk. kr. 2 900,- Utlegg: Selger skal betale utlegg i samsvar med oppdragsavtalen, stipulert til ca. 30 866,- Samlet skal selger betale kr. 128 822,- for vederlag og utlegg ved salg til prisantydning. Dersom oppdraget utløper eller blir sagt opp, uten at handel er kommet i stand, har megler krav på et rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (tilrettelegging, markedsføring og avholdte visninger) samt eventuelle utlegg. Ved beregningen av vederlaget skal det tas utgangspunkt i timeprisen som er kr. 3 625,-.
Vedlegg til salgsoppgaven
Vedleggene er en del av den komplette salgsoppgaven. Det er viktig at interessenter setter seg godt inn i vedleggene og kontakter megler med eventuelle spørsmål før bud inngis.
Ansvarlig megler
Haakon Telle Bøe, Eiendomsmegler / Partner
992 31 757
h.boe@nordvikbolig.no
Megler
Haakon Telle Bøe, Eiendomsmegler / Partner
992 31 757
h.boe@nordvikbolig.no
Megler 2
Maren Tostrup, Kontorsjef / Eiendomsmegler / Partner
450 66 788
m.tostrup@nordvikbolig.no
Meglerforetaket
Juridisk navn: Parken Eiendomsmegling AS
Org. nr.: 913250575
Waldemar Thranes gate 6A, 0171 OSLO
Bilder
Haakon Telle Bøe
Eiendomsmegler / Partner
St. Hanshaugen
Selge bolig?
Slik hjelper jeg deg til
et godt salg
Er du klar til budrunde?
Hva er din bolig verdt?
Maren Tostrup
Kontorsjef / Eiendomsmegler / Partner
St. Hanshaugen
Selge bolig?
Slik hjelper jeg deg til
et godt salg
Er du klar til budrunde?