Veslemyrveien 6Sarpsborg
- Sarpsborg
- Veslemyrveien 6
- Prisantydning
- 6 650 000,-
- Kommunale avg.
- 16 315,- per år
- BRA-i
- 253 m2
Hannestad
Stor og flott familiebolig i populært nabolag. Velholdt med solrike uteplasser, utsikt og pent opparbeidet hage.
Veslemyrveien 6 ligger på Hannestad - 5 km fra Sarpsborg og 11 km fra Fredrikstad sentrum. Butikker, spisesteder, skoler og barnehager fins i kort gangavstand. Yven ble bygget ut på 70 og 80-tallet med villaer i grønne omgivelser. Her er fine turmuligheter - ikke minst til utkikkspunktet Greåker fort. Eneboligen fra 1982 hviler flott i en pent opparbeidet hage med stor altan rundt deler av huset og en eventyrlig uteplass i sørøstre hjørne med murvegger og peis. Du får sol hele dagen og flott utsikt over skog og nabolag. Over to etasjer rommer boligen en boflate på hele 260 kvm. Underetasjen rommer en stor stue i fjellstil, et moderne bad, soverom, badstue og så videre. I første finner du nyere rom med store vinduer og fin kobling til uteplassene. Spesielt kjøkkenet fortjener skryt.
Nøkkelinformasjon
- Boligtype:
- Enebolig
- Byggeår:
- 1982
- Etasje:
- 2
- Soverom:
- 4
- Prisantydning:
- 6 650 000,-
- Omkostninger:
- 167 600,-
- Totalpris:
- 6 817 600,-
- Kommunale avgifter:
- 16 315,- per år
- Totalt BRA:
- 260 m2
- Tomteareal:
- 578,4 m2 (eiet)
- Energimerking:
- E - oransje
- Garasje:
- Ja
- Veranda:
- Ja
Presenteres av
Har du finanseringsbevis på plass?
I samarbeid med
En personlig rådgiver fra vår samarbeidspartner Storebrand Bank vil hjelpe deg å gjøre deg klar til budrunden.
Nøkkelinformasjon
Oppdragsnummer
30-0087/25
Boligtype
Enebolig
Adresse og betegnelse
Veslemyrveien 6, 1715 Yven
Gnr. 2079, bnr. 448 (ideell andel 1/1) i Sarpsborg kommune.
Kjøpesum og omkostninger
6 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger: 166 250,- (Dokumentavgift) 260,- (Pantattest kjøper) 545,- (Tinglyst pantedokument) 545,- (Tinglyst skjøte) 19 200,- (Boligkjøperpakke* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 167 600,- (Omkostninger totalt (uten Boligkjøperpakke)) 186 800,- (Omkostninger totalt (med Boligkjøperpakke)) -------------------------------------------------------- 6 817 600,- (Totalpris inkl. omkostninger (uten Boligkjøperpakke)) 6 836 800,- (Totalpris inkl. omkostninger (med Boligkjøperpakke)) -------------------------------------------------------- NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Dokumentavgiften er 2,5% av salgssummen. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.
Om boligen
Byggeår
1982
Arealer
BRA-i: 253 kvm
BRA-e: 7 kvm
Totalt BRA: 260 kvm
TBA: 56 kvm
Beskrivelse:
Underetasje:
BRA-i: 118 kvm. -Vindfang, hall, stue, soverom, gang, bad, vaskerom, badstue og treningsrom (bod)
Totalt BRA: 118 kvm
1. etasje:
BRA-i: 135 kvm. -Vindfang, gang, 3 soverom, bad, stue og kjøkken
BRA-e: 7 kvm. -Bod
Totalt BRA: 142 kvm
TBA: 56 kvm.
Antall soverom
4
Standard
Du kommer inn i underetasjen og møter en romslig gang med dunkle vegger og mørke gulvfliser - et litt klassisk preg med hvite dører og listverk. I taket skaper downlights en lun og dempet stemning. I underetasjen har mange masse rom - dette er jo en stor bolig på 260 kvm. Spesielt peisestuen er imponerende med hvitlasert kledning som imiterer laftetømmer. På gulvene ligger skifer og i hjørnet står en herlig gammeldags oppmurt peis. De fire romanskbuede blyglassvinduene langs vestveggen tilfører rommet noe sakralt og herregårdsaktig, og selv om ikke kjellerstuen oppleves moderne, er den et flott oppholdsrom. Videre finner vi et skikkelig bad her nede, moderne, med lys-slisser i takhjørnene, mørk flislegging og en stilig dusjsone. Du finner også et soverom her nede med plass til egen stue - perfekt for ungdommer. Så har vi vaskerom, treningsrom og en stor bod med tilstøtende badstue. Vi følger trappen opp. Stuer og kjøkken ligger som en hestesko rundt en flott, moderne peisovn. Gulvflatene bærer en slitesterk laminat og veggene veksler mellom hvite, sandfargede og en brunlig tapet. Dagligstuen er langstrakt og gir plass til en stor sofagruppe. Sideveggen rommer 4 store vinduer mot vest med screen-gardiner, og rett frem har du doble terrassedører flankert av et dobbeltvindu på hver side - altså en massiv lysåpning mot den deilige altanen - som er en flott, solrik uteplass. Videre inne i stuen finner du spisestuen med to doble vinduer - også her er det downlights i taket. Kjøkkenet ligger åpent mot spisestuen — adskilt av en kjøkkenbenk med sitteplasser, kokesone og hengende avtrekk med kontakt mot middagsgjestene. Innredningen fra IKEA ble montert i 2018 og har en lekkert klassisk utførelse med en store hvite vitrineskap og sandfargede profilerte fronter på øvrige skuffer og skap. Dette er et virkelig nydelig rom, ikke minst takket være tre store dobbeltvinduer som slipper naturen inn. 1.et har tre soverom. Hovedsoverommet er det klasse over. Med mørk endevegg i et ellers luftig rom. Doble vinduer sammen med terrassedøren gir deilig lysinnfall. Men det som virkelig skaper rommet er det naturlige furugulvet, og like utenfor venter altanen med åpen utsikt over skog og nabolag. Soverommet har egen dør til badet - et helfliset baderom med tøff koloritten og sort, blank innredning som gir en følelse av eksklusivitet.
Parkering
Garasje og biloppstillingsplass i gårdsplassen.
Moderniseringer og påkostninger
Selger opplyser om følgende:
-Kun utført oppgradering av terrasse, nytt terrassegulv og rekkverk
Sammendrag selgers egenerklæringsskjema
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjennomgå dette nøye. Følgende opplysninger er spesielt viktig å merke seg: Vet du om det har det blitt utført arbeid på bad/våtrom, enten i din eller tidligere eiertid? - Ja, ufaglært - Arbeid som er utført: Nytt bad i 1 etg. Utført i 2020 Vet du om tettesjikt, membran eller sluk ble fornyet eller oppgradert? - Ja, ufaglært - Arbeid som er utført: Utført av forrige eier i 2020. Vet du om det er gjort endringer eller reparasjoner på tak, fasade, pipe/ildsted, terrasse, garasje, bod eller lignende, enten i din eller tidligere eiertid? - Ja, ufaglært - Arbeid som er utført: Rev gamle veranda og bygget ny. Ble gjort i 2024/2025. Utført av nåværende eier. Vet du om det er gjort arbeid på det elektriske anlegget, enten i din eller tidligere eiertid? - Ja, faglært - Foreligger det en samsvarserklæring? - Ja - Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Bravida. Montert jordfeilautomat i 2006. Byttet termostater i 2019. Spotter utvendig montert i 2019. Hele El-anlegget sjekket i 2023. Vet du om det elektriske anlegget har blitt kontrollert? - Ja - Når ble kontrollen utført? 2023 Vet du om det er feil/utettheter i tak, terrasser/fasade/vinduer/garasje, og/eller er det synlige skader? - Ja - Beskriv: Det har vært byttet ut noen stener på garasjen som var sprekt. Og byttet 1 sten på huset som var sprekt. I tillegg var 1 sten sklidd ned, den er nå festet. Noe fuktskjolder på undertak der stener er byttet. Er tørt nå. Ble oppdaget i 2024 av nåværende eier. Vet du om det er forhold i nabolaget som medfører plager eller sjenanse som det kan være relevant for kjøper å vite om? - Nei - Eventuell kommentar: Et veldig rolig nabolag Vet du om andre forhold av betydning for kjøper å vite om; for eksempel flom-, ras- og skredfare, grunnforhold, tinglyste forhold, private avtaler og liknende? - Nei - Eventuell kommentar: Huset er bygd på fjell. Vet du om det er noe annet ved eiendommen som det kan være viktig for kjøperen å vite om? - Ja - Beskriv: Forrige eier har bodd i huset siden det ble bygd i 1982/83. Gulv i stue i 1. etasje er misfarget under spisestue og sofabord.
Bygningssakkyndig
Marcus Winther
Byggemåte
Det er i forbindelse med salget utarbeidet en tilstandsrapport fra bygningssakkyndig. Tilstandsrapporten er en teknisk gjennomgang av boligen med oppdagede avvik. Vedlagt salgsoppgaven følger tilstandsrapporten og selgers egenerklæring. Disse må leses nøye av interessenter før bud inngis. Opplysninger gitt i tilstandsrapporten anses å være kjent for kjøper, og det kan derfor ikke reklameres på forhold som fremkommer av tilstandsrapporten. Forhold som har fått TG2 og TG3 må gjennomgås spesielt nøye, da disse indikerer avvik fra normal slitasje og/eller høy alder, med mulig behov for utbedring. Bygningsdeler som har fått TGIU er ikke undersøkt av takstmann. Beskrivelsen av boligen som følger er hentet fra tilstandsrapporten: Grunnforhold er ikke kjent, det er støpt gulv mot grunn i underetasje. Deler av yttervegger med leca som utvendig er slammet/pusset, etasjeskille i trekonstruksjon. Drenering fra byggeår med synlig knotteplast, takvann ledet mot avløpssystem. Yttervegger oppført med bindingsverk av tre, som utvendig er kledd med stående malt trepanel fra antatt byggeår. Mengde isolasjon og tilstand på vindsperre kan ikke verifiseres med sikkerhet uten fysiske inngrep. Vinduer, ytterdør og balkongdører med 2 og 3-lags glass med malte karmer. Vinduer er av type fastkarm og toppsving. Det registreres varierende alder på vinduer, fra byggeår, 2018/2019 og 2008. Valmet takkonstruksjon med prefabrikkerte w-takstoler i tre. Takets oppbygning med undertak av sutaksplater, opplekting og takstein av betong, renner, nedløp og beslag med plastbelagt stål. Helbeslått skorstein over tak. Undertak, taktekking og tilhørende deler er fra byggeår. Kaldtloft/kryploft med tilkomst via nedfellbar loftstrapp fra soverom i 1.etasje, loftet er delvis gangbart. Loftet har gjennomgående lufting nederst via takfot via raftepapp og luftespalter i gesimskasser. Boligen har terrasse i 1.etasje mot sør-vest og mindre terrasse mot nord. Terrassen mot sør-vest er oppført på pilarer av trekonstruksjon som er forankret mot bakken. Tilfarere anlagt mot husvegg med terrassebord på overside. Rekkverk i stående format. Mindre terrasse mot nord, fundamentert på steiner og oppfylte masser, med tilfarere og terrassebord på overside. Bygningsdeler som har fått TG2: 1.1 Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet -Synlig grunnmursplast mot grunnmur. Grunnmursplast er ikke tilstrekkelig klemt med topplist flere steder, topplist bør monteres for å unngå vanninsig mellom plast og grunnmur, som videre kan føre til fuktpåkjenninger i rom som ligger under terreng. Forhold/tilstand på drenering under terreng er ikke kjent, og ikke mulig å kontrollere -Erfaringsmessig kan drenering med denne alder ha nedsatt funksjon. Dette kan i tilfellet føre til fuktskader i rom som ligger under terreng. Forventet levetid er 20 til 60 år. Dersom dreneringen nærmer seg en alder på 40 år, vil dermed drenssvikt kunne være forventbart og utskiftning må kunne regnes med. 1.3 Terrengforhold -Relativt flatt terreng på baksiden med stedvis helning mot grunnmur som kan gi fuktpåkjenninger mot grunnmur og på rom ligger under terreng Det anbefales alltid tilstrekkelig helning der tomtens form fysisk tillater det, overflatevann skal ledes hurtigs mulig vekk fra konstruksjon. Ideelt bør det i en avstand på ca 3 meter være god helling vekk fra husets grunnmur. Dette kun til orientering og anbefalt på generelt grunnlag -Steinbelagte arealer har noe ujevnheter hvor det kan samle seg vann -Det er ikke etablert sikring/rekkverk på støttemurer med avstand over 0,5 meter ned til terreng 2.1 Yttervegger -Avstand mellom terreng og trekledning er lavere enn anbefalt. Som vil gjøre veggkonstruksjon sårbar for fukt- og råteskader -Vannbrett uten oppbrett på beslag som kan gjøre konstruksjon værutsatt og levetiden redusert. En slik utførelse er ikke anbefalt og vil kunne kreve hyppigere vedlikehold -Det registreres lusinger/musesikring mellom påliggere, men det er større avstand enn 0,5 cm flere steder, hvor mus kan trenge inn i konstruksjon. Lokale tiltak med musesikring anbefales -Trekledning er fra byggeår, hyppigere vedlikehold, oppgraderinger og utskiftninger på kunne påregnes 3.1 Vinduer og ytterdører -Som nevnt i pkt 2.1 er vannbrett uten oppbrett på beslag som kan gjøre konstruksjon værutsatt og levetiden redusert. En slik utførelse er ikke anbefalt og vil kunne kreve hyppigere vedlikehold -Flere beslag viser tegn til avflassing, som gjør beslag sårbar for rustdannelser over tid -Over halvparten av forventet bruks- og levetid er forbigått på eldre vinduer. Alder og tilstand tilsier at funksjon vil være svekket over tid, som f.eks låse- og lukkemekanisme og utette pakninger. Utskiftninger må kunne forventes 4.2 Undertak, lekter og yttertekking (taktekkingen) -Det registreres elde- og værslitasje på tekkingen som begrenser motstandsdyktigheten på tekkingen. Det er mosedannelser flere steder, mose bør fjernes da det binder fuktighet over tid -Eldre fuktskjolder i deler av undertaket, dette påvises tørt på befaringsdagen. Årsak er ukjent, men fuktskjolder kan komme av mangelfull ventilering, utette løsninger på taktekkingen eller luftlekkasjer fra underliggende konstruksjon -Over halvparten av forventet bruks- og levetid for undertak, taktekking og tilhørende deler er forbigått. Utskiftninger/omlegging av taket må kunne forventes i fremtiden, eksakt tidspunkt for utskiftning er vanskelig å si 5.1 Loft (konstruksjonsoppbygging) -Som nevnt i pkt 4.2, er det eldre fuktskjolder i undertak som kan indikere på manglende ventilering eller luftlekkasjer, ved at varm luft møter kaldt luft som videre gir kondensproblemer. Det er i senere tid montert downlights i deler av etasjen mot loft, tilstand på evt. fuktsperre er ikke kjent -Avløpslufting over tak er ikke tilstrekkelig isolert, samt avtrekkskanaler. Ved manglende isolasjon vil det kunne oppstå kondens da det kan være varm luft i kanaler som føres i kaldere rom, som fører til kondens 6.1 Balkonger, verandaer og lignende -Det gjenstår arbeider med terrasse mot sør-vest på befaringsdagen, som skal ferdigstilles før salg -Rekkverk måles også til under 1,0 meter og er for lav iht dagens krav. Høyde skal minimum være 1,0 meter når konstruksjonen er 0,5 meter over terreng -Eldre terrasse mot nord med tørkesprekker og slitasje, med behov for vedlikehold/oppgraderinger 7.1.1 Bad U.etg Overflate vegger og himling -Det er ikke etablert tilluft til våtrommet. Dette løses som oftest med spalte under dører og er viktig for optimal luftutveksling -Merkbare sprang/ujevnheter på veggfliser og ujevne fuger. Veggfliser er ikke fagmessig montert 7.1.2 Bad U.etg Overflate gulv -Dusj har forhøyet kant som er tett mot gulvet, bruks- og lekkasjevann fra andre installasjoner vil ikke kunne ledes til sluk -Det registreres hulrom under enkelte fliser uten at det er påvist skader som følge av dette. Bom betyr ofte manglende lim under fliser og øker risiko for at fliser kan sprekke ved større belastinger -Det måles motfall på ca. 0,5 cm på gulv utenfor dusj. Bruks- og lekkasjevann vil ikke ledes mot sluk og kan bli liggende -Fall rundt sluk i dusj er manglende, ved test av vanninstallasjon blir vann liggende og renner ikke mot sluk -Høydeforskjell fra topp sluk til topp flis ved dør er 1,0 cm, terskel er også tilnærmet flat som gir en indikasjon på at membrankant ikke er ført tilstrekkelig opp mot terskel slik at høydeforskjell på minimum 25mm er ivaretatt -Ujevnheter og merkbare sprang på flere fliser, gulvfliser er ikke fagmessig montert 7.1.3 Bad U.etg Membran, tettesjiktet og sluk -Eldre plastsluk med ingen tegn til mansjett eller klemring. Det er eldre sluk uten klemring med tegn til nyere membran, løsningen er ugunstig da mansjett må klemmes under klemring. Ved manglende bruk av mansjett vil gulvkonstruksjon og tilstøtende deler være sårbar ved at vann kan trenge inn under gulv -Synlig membran rundt rør til servant, utførelsen er ikke fagmessig da membran er smurt utenpå fliser -Dokumentasjon på fagmessig utførelse av badet er ikke fremlagt. Tilstrekkelig dokumentasjon er ofte en kortfattet redegjørelse om hva som er gjort på badet med tilhørende beskrivelse av hvordan gulv og vegger utført 7.2.1 Vaskerom U.etg Overflate vegger og himling -Våtrommet har ingen mekanisk avtrekk, fuktig luft vil ikke trekkes tilstrekkelig ut og vil kunne gi fuktskader på andre bygningsdeler. Ved manglende tilstrekkelig luftutveksling vil ikke fuktig luft trekkes tilstrekkelig ut og det vil kunne gi følgeskader på andre bygningsdeler -Trepanel er ikke egnet materiale for bruk på våtrom. Eventuell tett overgang til tettesjikt kan ikke kontrolleres. Dette kan være et risikopunkt med tanke på kondens og vanninntrengning i tillegg til risiko for fuktskader 7.3.1 Bad 1.etg Overflate vegger og himling -Det registreres noe avskallete fliser, riss og sprekker i fuger og bom på fliser. Bom betyr ofte manglende lim under fliser og øker risiko for at fliser kan sprekke ved større belastinger -Det ligger mindre vann i bunn av skap til servant, ytterligere undersøkelser anbefales -Himling i våtsone er ikke av egnet fuktbestandig materiale. Dette kan være et risikopunkt med tanke på kondens og vanninntrengning i tillegg til risiko for fuktskade på himling 7.3.3 Bad 1.etg Membran, tettesjiktet og sluk -Eldre plastsluk under kabinett, ingen tegn til mansjett/membran. Det observeres belegg dypt i sluket. Ut ifra forhold tolkes det ut som fliser er lagt over eksisterende gulvbelegg som antas å være fra byggeår. Belegg oppleves som noe porøst -Synlig membran rundt rør til servant, utførelsen er ikke fagmessig da membran er smurt utenpå fliser -Det foreligger ingen dokumentasjon for arbeider utført på badet, eksakt alder på membran er også ukjent men antas å være av eldre dato -Over halvparten av forventet brukstid for membranløsningen er forbigått, normal forventet brukstid på smøremembran er ca. 25 år 9.1.1 Deler av underetasje Veggenes og himlingens overflater -Vaskerom har ingen mekanisk avtrekk, fuktig luft vil ikke trekkes tilstrekkelig ut og vil kunne gi fuktskader på andre bygningsdeler. Ved manglende tilstrekkelig luftutveksling vil ikke fuktig luft trekkes tilstrekkelig ut og det vil kunne gi følgeskader på andre bygningsdeler -Påforede vegger som ligger under terreng er alltid å anse som en risikokonstruksjon. Dette skyldes som oftest at trematerialer har fått stå i direkte kontakt med en kald og fuktig betongoverflate. I tillegg kan isolasjonen i bindingsverket hindre uttørking mot innsiden som videre fører kondens som gir fukt- og råteskader over tid 9.1.2 Deler av underetasje Gulvets overflate -Om det er etablert fuktsperre mot grunn er ikke kjent. Ved manglende fuktsperre mot grunn kan det oppstå kapilæroppsug, dette er fuktighet som trekker seg inn i betongen fra underside og det oppstår som oftest saltutslag som blir synlig fra overside -Det registreres hulrom under fliser i vindfang, hall og stue uten at det er påvist skader som følge av dette. Bom betyr ofte manglende lim under fliser og øker risiko for at fliser kan sprekke ved større belastinger -Det registreres en del ujevnheter på laminatgulv på soverom. at det måles høydeforskjeller 9.1.3 Deler av underetasje Fuktmåling og ventilasjon -Ved måling av påforet veggkonstruksjon til yttervegg, ble det målt høyere verdier enn det som kan forventes av lukkede konstruksjoner som ligger under terreng. Dette skyldes som oftest at trematerialer har fått stå i direkte kontakt med en kald og fuktig betongoverflate. I tillegg kan isolasjonen i bindingsverket hindre uttørking mot innsiden som videre fører kondens. Det ble målt vesentlige høyere verdier i påforet vegg mot vest enn mot øst -Påforet veggkonstruksjon er også utført etter eldre byggeskikk som ikke er en anbefalt løsning iht dagens krav/utførelse -Rom som ligger under terreng anses alltid som en risikokonstruksjon, spesielt påforede/lukkede vegger. Innredete rom/lukkede veggkonstruksjoner som ligger under terreng er avhenger av riktig oppbygning på innside og utside, kombinert med god drenering og anbefalt helning fra grunnmur 10.1 WC og innvendige vann- og avløpsrør -Avløpslufting over tak er ikke tilstrekkelig isolert, ved manglende isolasjon vil det kunne oppstå kondens -Korrosjonsdannelser på kobberrør til bereder, større korrosjon kan føre til sprekker og store groper, noe som naturlig nok kan føre til brudd i metaller og strukturer -Vegghengt toaletter har ingen spalte for synliggjøring av eventuell lekkasje. Dokumentasjon for hvordan denne er bygget inn, eller hvilken produkttype som er brukt er heller ikke fremlagt. Innebygde sisterner og lignende må monteres i en prefabrikkert kassett med vanntette overflater eller i et hulrom. Eventuelt lekkasjevann må dreneres ut i rommet slik at lekkasjen raskt blir synlig -Eldre vannrør som ligger dels lukket i veggkonstruksjoner vil ved evt. lekkasje ikke kunne oppdages tidlig og utbedring i enkelte tilfeller vil kunne kreve destruktive tiltak før den antatte bruks- og levetid er forbigått -Det er ikke fremlagt dokumentasjon for nyere arbeider utført på anlegget i forbindelse med oppussing av våtrom eller andre vanninstallasjoner. Ved arbeider på våtrom og vanninstallasjoner skal det etter gjeldende krav foreligge dokumentasjon/FDV av utførende -Anlegget er fra byggeår, det må kunne forventes utskiftninger/oppgraderinger ved oppussing av rom med vanninstallasjoner 10.2 Varmtvannsbereder -El-tilkobling er noe løs og det er observert korrosjon på rørtilkobling til varmtvann -Eldre beredere vil kunne ha nedsatt funksjon, ved at effekt kan være redusert samt bruke mer energi ved oppvarming. Berederen er moden for utskiftning 10.4 Varmesentraler -Det er ikke fremvist dokumentasjon for gassinstallasjonen eller servicehistorikk. Kontroll av slike anlegg krever spesialkompetanse, og det anbefales at det utføres kontroll av fagkyndig 10.5 Ventilasjon -Avtrekk på våtrom indikerer lite trekk ved test med papirark, service på loftsvifte er ukjent. Loftsvifte er trolig av eldre dato -Det er ikke etablert tilstrekkelig med anbefalt tilluftsventiler i oppholdsrom. For et tilfredsstillende inneklima anbefales det å etableres minst 1 lufteventil pr oppholdsrom -Vaskerom har ingen mekanisk avtrekk, fuktig luft vil ikke trekkes tilstrekkelig ut og vil kunne gi fuktskader på andre bygningsdeler. Ved manglende tilstrekkelig luftutveksling vil ikke fuktig luft trekkes tilstrekkelig ut og det Bygningsdeler som har fått TG3: 7.2.2 Vaskerom U.etg Overflate gulv -Belegg har løsnet rundt røropplegg til vanninntak, det er også registrert luftrom, samt noe porøst belegg -Belegg er fra byggeår og er modent for oppgradering -TG-3 er satt på bakgrunn av alder og tilstand, punket kan sees på i sammenheng med pkt 7.2.3 - Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 50.000. - og 100.000.- 7.2.3 Vaskerom U.etg Membran, tettesjiktet og sluk -Belegg har løsnet rundt røropplegg til vanninntak, det er også registrert luftrom, samt noe porøst belegg -TG-3 settes på bakgrunn av alder og tilstand. Vaskerommet må påregnes rehabilitert for å tåle videre fremtidig bruk. Punktet kan sees på i sammenheng med pkt 7.2.2 - Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 50.000. - og 100.000.- 7.3.2 Bad 1.etg Overflate gulv -Gulvet er tilnærmet flatt og det er målt motfall mot dør til gang og soverom på ca. 1,0 cm. Fall rundt sluk er også manglende, samt manglende høydeforskjell fra topp sluk til topp membran over ferdig gulv ved dør. Ved manglende fall på gulv og motfall, vil ikke bruks- og lekkasjevann ledes mot sluk og tilstøtende bygningsdeler vil være utsatt ved lekkasje -Det registreres bom under enkelte fliser uten at det er påvist skader som følge av dette. Bom betyr ofte manglende lim under fliser og øker risiko for at fliser kan sprekke ved større belastinger -TG-3 er satt på bakgrunn av overnevnte forhold, estimert pris og evt. utbedringer må sees på i sammenheng med pkt 7.3.3 (membran) - Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 100 000. - og 300.000.-
Innbo og løsøre
Integrerte hvitevarer medfølger.
Vedlagt salgsoppgaven følger NEF sin standardliste "Oversikt over løsøre og tilbehør". Med mindre annet fremkommer av salgsoppgaven gjelder denne listen.
Dersom det er noe i overnevnte liste som ikke finnes på eiendommen, vil det heller ikke medfølge. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti. Hull og merker etter feste av innredning og utstyr som ikke følger med, aksepteres av kjøper.
Adgang til utleie
Det er krav om forsvarlige radonnivåer i utleieboliger. Er det ikke gitt opplysninger om at selger har kunnskap om eiendommens randonnivå, vil kjøper overta risikoen for radonnivået i boligen/utleieenheten. For mer informasjon se https://dsa.no/radon
Energi og oppvarming
Energimerking
E - oransje
Alle eiendommer som selges/leies ut skal ha energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og er selv ansvarlig for at opplysningene er riktig.
Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Dette følger av forskrift om energimerking av bygninger og tekniske anlegg § 5 (3).
Energiattest er basert på nåværende eiers/ husstands senere års forbruk og utgifter. Dette vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtale mv. Megler har intet ansvar for informasjon som fremgår av energiattesten.
Oppvarming
Boligen har følgende oppvarmingskilder: - U.etg: Varmekabler og peis/ildsted -1.etg: Varmekabler, 1 stk luft til luft varmepumpe i drift og peis/ildsted Dersom rom mangler fast installert oppvarmingskilde på visning, følger ikke dette med i handelen.
Økonomi
Kommunale avgifter
Kr. 16 315,- pr. 2024
Kommunale avgifter inkluderer: Renovasjon, Feiing, Vann og Avløp.
Det er installert vannmåler på eiendommen. Oppgitt beløp er et estimat basert på selgers forbruk foregående år. Forbruk vil variere fra husstand til husstand og endelig fakturert beløp kan derfor avvike. Fakturering skjer månedlig/kvartalsvis.
Eiendomsskatt
Kr. 10 252,- pr. 2024
Informasjon om eiendomsskatt er innhentet fra eiendomsskattelistene til Sarpsborg kommune.
Formuesverdi
Primærbolig: Kr. 1 468 934,- pr. 2023
Sekundærbolig: Kr. 5 875 735,- pr. 2023
Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til din boligs beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Formuesverdien er en prosentandeldel av denne boligverdien.
For mer informasjon om formuesverdi, se Skatteetatens nettsider.
Forsikring
Storebrand
Polisenr. 9908418
Tomt
Beskrivelse av tomt
Tomtestørrelse: 578,4 kvm (eiet)
Boligen ligger i et populært nabolag med en åpen og flat karakter, med skog i ytterkanten. Veiene er oversiktlige, lite trafikkert og trygge. Du møter først, frodige hekker, en steinsatt gårdsplass. Garasjen har et rom til bil og en smalere carport til oppstilling av sykler og annet.
Bak gårdsplass og garasje ligger størsteparten av hagen, som i hovedsak er en jevn opparbeidet plen avgrenset med støttemur. Huset ligger altså innerst og bakerst.
Det reiser seg flott med åpen underetasje, altan som strekker seg bortover hele langveggen og forsvinner rundt på sørsiden. Huset har stående kledning malt offwhite og valmet tak. Det står flott på tomten, og underetasjens 4 blyglassvinduer med romanske buer signaliserer at vi har noe ekstra i vente. Huset fra 1982 fremstår velholdt. Blant annet har mange av vinduene blitt skiftet ut i årene 2008 til 2019.
Terrenget skråner og på baksiden er kun førsteetasje over grunnen. Fra hagen følger vi en vakkert oppmurt trapp og langs altanens sørside. Her opp åpner seg en plass som er steinsatt med nøye utvalgte naturstein, og innrammet av en like flott vinkelmur i naturstein der innerste hjørne er en peis og den ene siden har oppmurte sitteplasser. Fantastisk! Plassen har egen 1800-talls gatebelysning, og ved siden av ligger altanens sørside, Begge disse to plassene får sol hele dagen til langt på kveld. På østsiden finner vi en enda liten platting for de som ønsker å se den aller første morgensolen.
Områdebeskrivelse
Beskrivelse av nærområdet
Veslemyrveien 6 ligger på tettstedet Hannestad, 5 km unna Sarpsborg sentrum og 11 km fra Fredrikstad sentrum. Boligen ligger på et høydedrag, i et familievennlig nabolag med store eneboliger fra samme tiår. På slutten av 70-tallet fantes nemlig ingen hus her, og 10 år senere var hele området utbygd. Boligene her har god avstand til hverandre med fine, store hager, og nabolaget oppleves som grønt og naturnært, med skogen som reiser seg i ytterkant. I lavlandet nedenfor renner Glomma vestover der den møter Visterflo ved Greåker for så å fortsette videre nedover mot Fredrikstad. Dette knutepunktet byr på butikker, spisested og pub. Idrettsforeninger, skoler og barnehager ligger i praktisk avstand. Matbutikken ligger 1,3 km unna, Hannestad barneskole 600 meter, Tuneskipet barnehage 170 meter unna — rett ved skogkanten og ungdomsskole 1,5 km. Yven idrettsforening ligger rett ved barneskolen, og er en naturnær fotballklubb med godt miljø. Mot nord og vest ligger skogen — som er et fint turområde. På en høyde finner du utkikkspunktet Greåker fort, som er fin destinasjon der du ser helt ned til Fredrikstad og Hvaler. Yven har enkel adkomst til både Sarpsborg og Fredrikstad, med god bussforbindelse. Sarpsborg sentrum byr på alle slags butikker, utesteder, restauranter, og kulturtilbud. Du har også Kulåsparken, med sine flotte turstier, utescene og lekeplass. Fredrikstad derimot byr på en fantastisk bryggepromenade og noe større uteliv. Denne tilgangen pluss omkringliggende fasiliteter og ikke minst naturen, gjør Yven og Hannestad til et fint sted å bo. Navnet Yven har en tusenårig historie fra de første gårdsbrukene i området. Stedet er faktisk omtalt i Eldre Edda! Yven betyr enten barlind på Gammel Norsk eller «Huset til guden Ull». Uansett, er dette et sted med en lang og spennende historie.
Offentlig kommunikasjon
Veslemyrveien 6 på Hannestad/Yven i Sarpsborg har flere offentlige transportmuligheter i nærheten. Den nærmeste bussholdeplassen er Damveien, omtrent 10 minutters gange unna, hvor busslinjene 4 (Fredrikstad–Kalnes) og 137 (Sarpsborg–Hannestad øst) stopper. Andre nærliggende holdeplasser inkluderer Trerørfabrikken og Nye Tindlundvei 55, begge cirka 14 minutters gange unna, betjent av linjer som 14 (Sarpsborg–Rekustad) og 150 (Opstad–Greåkerdalen).
Skoler og barnehager
Veslemyrveien 6 på Hannestad/Yven i Sarpsborg har et godt tilbud innen barnehage, skole og fritidsaktiviteter. I nærområdet finner du Hannestad barnehage, en privat barnehage med barn i alderen 0 til 5 år, og Tuneskipet barnehage, også privat, med barn i samme aldersgruppe. Begge barnehagene har gode fasiliteter og engasjerte ansatte. For skolebarn ligger Hannestad barneskole rett i nærheten, kjent for sitt fokus på sang, dans og drama, og med en romslig skoleplass omgitt av natur. Skolen tilbyr også skolefritidsordning (SFO) med varierte aktiviteter både inne og ute. Når det gjelder fritid, er Yven idrettsplass og Hannestad skole tilgjengelige for ballspill og andre aktiviteter. I tillegg finnes det flere fritidstilbud for barn og unge i Sarpsborg kommune, som ulike idrettslag, kor og danseskoler.
Offentlige forhold
Ferdigattest / brukstillatelse
Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelser sammenlignet med det som er byggemeldt/godkjent. Det foreligger verken ferdigattest, ekspedisjonsdokument eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det betyr at det ikke foreligger dokumentasjon på boligen lovlig kan tas i bruk. Boligen er oppført før 1998, det gjøres oppmerksom på at det ikke utstedes ferdigattest for ikke-avsluttede byggesaker/byggemeldinger som er fra før 1998. Kjøper påtar seg risikoen for fremtidig fortsatt bruk, og eventuelle pålegg fra det offentlige.
Vei, vann og avløp
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Stikkledninger fra eiendommen og ut til kommunalt nett er private, vedlikeholdsansvaret påhviler eier. Adkomst via offentlig vei.
Bo- og driveplikt
Det er ikke boplikt for eiendommen.
Odel
Det hviler ikke odelsrett på eiendommen.
Konsesjon
Kjøp av eiendommen er ikke konsesjonspliktig. Dersom eiendommen er større enn 2 mål plikter kjøper å undertegne dokumenter i forbindelse med søknad om konsesjonsfrihet.
Tinglyste heftelser og forpliktelser
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3105/2079/448: 30.01.1981 - Dokumentnr: 301056 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3105 Gnr:2079 Bnr:23 01.01.2020 - Dokumentnr: 1586337 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0105 Gnr:2079 Bnr:448 01.01.2024 - Dokumentnr: 666990 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:3003 Gnr:2079 Bnr:448
Legalpant
Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter og eventuell eiendomsskatt. Legalpant er pant som ikke kommer frem av grunnboksutskriften, og har bedre prioritet enn for eksempel lån til bank som er tinglyst på eiendommen.
Øvrige kjøpsforhold
Diverse
Kjøper og selger er forpliktet til å undertegne standard kjøpekontrakt utarbeidet av Nordvik i forbindelse med eiendomstransaksjonen. Kjøpekontrakt kan besiktiges hos eiendomsmegler før bud inngis. Kontakt eiendomsmegler for spørsmål. Selger leverer eiendommen i ryddig og rengjort stand.
Overtagelse
Overtakelse skjer etter avtale med selger. Før boligen overleveres kjøper, skal fullt oppgjør og omkostninger være mottatt på meglers klientkonto.
Sentrale lover
Generelle bestemmelser Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakkyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelser sammenlignet med det som er byggemeldt/godkjent. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor. På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. Forbrukerkjøp - definisjon Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Se selgers egenerklæringsskjema vedlagt salgsoppgaven.
Trygghetspakke kjøper
I samarbeid med Storebrand og HELP tilbyr Nordvik Boligkjøperpakke til våre boligkjøpere. Boligkjøperpakken er et gunstig forsikringskonsept som inneholder alle de forsikringene du trenger til den nye boligen din. Boligkjøperpakke Hus inneholder: Boligkjøperforsikring fra HELP, flytteforsikring, innboforsikring Super og husforsikring Super fra Storebrand. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen. Forsikringen gjelder i 5 år fra overtakelsen. Flytteforsikring dekker skade på eiendeler under flytting ved plutselig og uforutsett hendelse som oppstår under transport eller i forbindelse med bæring mellom bolig, bil eller lagringssted. Forsikringen varer i 1 år fra overtakelsen. Innboforsikring Super dekker tingene dine ved blant annet tyveri, brann eller vannskader. Vår beste innboforsikring Super inkluderer blant annet uflaksforsikring, bistand ved ID-tyveri og psykologhjelp ved alvorlige hendelser hjemme. Forsikringen gjelder i 3 måneder fra overtakelsesdatoen av ny bolig. Husforsikring Super dekker alt fra brann og vannskader til naturskader og bekjempelse av rotter og mus. I tillegg inkluderer Super-dekningen vannskader fra våtrom, sopp- og råteskader, og følgeskader på bygningen som skyldes håndverkerfeil. Forsikringen gjelder i 3 måneder fra overtakelsesdatoen av ny bolig. Velger du Boligkjøperpakke Hus+ får du i tillegg renteforsikring: Renteforsikringen kan hjelpe deg med rentekostnaden og forsikringspremien på din primærbolig som skal selges, hvis salgsprosessen fører til at du må betale rentekostnader på to lån. Forsikringen gjelder i 9 måneder (3 måneder karenstid) og dekker inntil 15 000 kroner i måneden. Boligkjøperforsikring fra HELP kan også kjøpes separat og inkluderer da flytteforsikring fra Storebrand. Boligkjøperpakke/Boligkjøperforsikring må tegnes senest ved kontraktsignering og gjelder fra overtakelsen. Kjøper blir kontaktet av Storebrand med et tilbud på videre forsikring av hus og innbo. Se pris og mer informasjon om forsikringene i produktarket vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.
Betalingsbetingelser
Oppgjør skal betales i en samlet innbetaling fra norsk bank. Betaling fra utlandet tillates kun i unntakstilfeller og dersom det er avklart med megler i anledning avtaleinngåelse (budaksept).
Viktig informasjon om budgivning
Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til selger. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Bud kan legges inn på eiendommens finn-annonse ved å trykke på knappen «gi bud» eller via vår hjemmeside. Ved elektronisk budgivning legges bud inn ved å benytte BankID. Bud kan også inngis på budskjema vedlagt i salgsoppgaven. Før megler formidler bud til selger, skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til megler. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der selger er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Senere bud må ha en tilstrekkelig lang akseptfrist til at megler, så langt det er nødvendig og mulig, kan videreformidle budet og eventuelle forbehold til alle involverte parter og legge til rette for at disse får tid til å områ seg, jf. forskrift om eiendomsmegling § 6-3. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser bør skje senest 10 minutter før fristens utløp. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor selgeren, når budet er gitt innenfor akseptfristene ovenfor. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig. For mer informasjon om budgivningsprosessen, se «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.
Tilbud på finansiering
Du kan søke om boliglån hos vår samarbeidspartner Storebrand, og få svar på dagen. Med boliglån i Storebrand kan du være trygg på at du til enhver tid har blant markedets mest konkurransedyktige renter. Du vil bli tatt godt vare på av et av Norges beste servicemiljøer innen bank. Som kunde i Storebrand Bank får du en fast kontaktperson å forholde deg til, som vil gi deg gode råd og god hjelp med kort svartid. Søk om boliglån i Storebrand og få • Enkel søknad - og etableringsprosess • Svar på dagen • Fast kontaktperson å forholde deg til • Trygghet for at du alltid har konkurransedyktige betingelser Ta kontakt på telefon 22 31 22 21 eller nordvik@storebrand.no. Les mer på storebrand.no/nordvik. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
Hvitvasking
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Etter hvitvaskingsloven er eiendomsmegler pålagt å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager anses misligholdet vesentlig, og selger har rett til å heve avtalen og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning. Dersom det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må eiendomsmegler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i et slikt tilfelle ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha et krav mot selger etter avhendingsloven. Hvis kundetiltak ikke lar seg gjennomføre, vil Nordvik Eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.
Personopplysningsloven
Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.
Om oppdraget
Eiendomsmeglers vederlag
Vederlag: Fast provisjon: kr. 50 000,- Grunnpakke Hus kr. 14 900,- Markedspakke Basis inkl. trykket salgsoppgave kr. 24 500,- Oppgjørshonorar** kr. 7 990,- Tilrettelegging inkl. interiørveiledning og ubegrenset antall visninger kr. 15 900,- Utlegg: Selger skal betale utlegg i samsvar med oppdragsavtalen, stipulert til ca. 22 000,- Samlet skal selger betale kr. 135 290,- for vederlag og utlegg ved salg til prisantydning. Dersom oppdraget utløper eller blir sagt opp, uten at handel er kommet i stand, har megler krav på et rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (tilrettelegging, markedsføring og avholdte visninger) samt eventuelle utlegg. Ved beregningen av vederlaget skal det tas utgangspunkt i timeprisen som er kr. 3 900,-.
Vedlegg til salgsoppgaven
Vedleggene er en del av den komplette salgsoppgaven. Det er viktig at interessenter setter seg godt inn i vedleggene og kontakter megler med eventuelle spørsmål før bud inngis.
Ansvarlig megler
Line Pettersen, Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
996 16 891
line.pettersen@nordvikbolig.no
Megler
Steffen Eng Johansen, Salgsleder / Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
997 70 744
st.johansen@nordvikbolig.no
Meglerforetaket
Juridisk navn: Fredrikstad Eiendomsmegling AS
Org. nr.: 927652633
Storgata 22-24, 1607 FREDRIKSTAD
Samarbeidspartnere og foretak med tilknytning til Nordvik
Meglerforetaket og Nordvik-kjeden samarbeider med en rekke foretak som tilbyr produkter eller tjenester i forbindelse med megleroppdraget. - Storebrand leverer boligselgerforsikring, finansieringsløsninger og forsikringer til kjøper - Help forsikring leverer boligkjøperforsikring - Flytte- og lagringstjenester gjennom Loyalty, oppussing gjennom Steddy, brebånd levert av Telenor, alarm levert av Sector alarm, strøm levert av Fjordkraft og Fortum og utleietjenester levert av Utleiemegleren. Hvilke tilbud kjøper og selger får i forbindelse med oppdraget kan variere ut fra hvor i landet eiendommen ligger. Nordvik Bolig AS, som er franchisegiver for Nordvik-kjeden, og enkelte av meglerkontorene i Nordvik-kjeden eier aksjer i Bomega AS (Hjem.no).
Bilder
Steffen Eng Johansen
Salgsleder / Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Fredrikstad og Hvaler
Selge bolig?
Slik hjelper jeg deg til
et godt salg
Er du klar til budrunde?
Hva er din bolig verdt?
Line Pettersen
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Fredrikstad og Hvaler
Selge bolig?
Slik hjelper jeg deg til
et godt salg
Er du klar til budrunde?