Skoglyveien 1Lenvik
- Lenvik
- Skoglyveien 1
- Prisantydning
- 4 200 000,-
- Kommunale avg.
- 17 877,- per år
- BRA-i
- 229 m2
Enebolig på Finnsnes med atelier, integrert garasje, sjøutsikt og en stor utebod - Mulighet for hybel
Velkommen til Skoglyveien 1, presentert av Nordvik Finnsnes! Hjemmet strekker seg over tre etasjer, og har blant annet tre innredede soverom, kontor, et romslig kjøkken med god plass til spisestue, en stor stue med plass til flere soner, vaskerom, bad på loft og toalettrom i hovedetasjen. Det er en egen inngang til atelier hvor det også er lagt klart med rør i veggen, her vil det være mulighet for å kunne lage hybel! Det er integrert garasje, så her kan man gå tørrskodd fra bilen og inn. Sjekk ut videovisningen!
Nøkkelinformasjon
- Boligtype:
- Enebolig
- Byggeår:
- 1922
- Etasje:
- 3
- Soverom:
- 3
- Prisantydning:
- 4 200 000,-
- Omkostninger:
- 106 350,-
- Totalpris:
- 5 256 350,-
- Kommunale avgifter:
- 17 877,- per år
- Totalt BRA:
- 279 m2
- Tomteareal:
- 1 812 m2 (eiet)
- Energimerking:
- G - rød
- Garasje:
- Ja
- Veranda:
- Ja
Presenteres av
Har du finanseringsbevis på plass?
I samarbeid med
En personlig rådgiver fra vår samarbeidspartner Storebrand Bank vil hjelpe deg å gjøre deg klar til budrunden.
Nøkkelinformasjon
Oppdragsnummer
28-0013/25
Boligtype
Enebolig
Adresse og betegnelse
Skoglyveien 1, 9300 Finnsnes
Gnr. 46, bnr. 480 (ideell andel 1/1) i Senja kommune.
Kjøpesum og omkostninger
4 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger: 105 000,- (Dokumentavgift) 260,- (Pantattest kjøper) 545,- (Tinglyst pantedokument) 545,- (Tinglyst skjøte) 19 200,- (Boligkjøperpakke* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 106 350,- (Omkostninger totalt (uten Boligkjøperpakke)) 125 550,- (Omkostninger totalt (med Boligkjøperpakke)) -------------------------------------------------------- 4 306 350,- (Totalpris inkl. omkostninger (uten Boligkjøperpakke)) 4 325 550,- (Totalpris inkl. omkostninger (med Boligkjøperpakke)) -------------------------------------------------------- NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Dokumentavgiften er 2,5% av salgssummen. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.
Om boligen
Byggeår
1922
Arealer
BRA-i: 229 kvm
BRA-e: 50 kvm
Totalt BRA: 279 kvm
TBA: 34 kvm
Beskrivelse:
Enebolig
Underetasje:
BRA-i: 48 kvm. Integrert garasje, Kjølerom, gang og bodareal. (Ikke målverdig areal: 38 kvm)
Totalt BRA: 48 kvm
1. etasje:
BRA-i: 121 kvm. Atelier, stue, kjøkken, vaskerom, toalettrom, gang og vindfang.
Totalt BRA: 121 kvm
TBA: 32 kvm. Veranda
2. etasje:
BRA-i: 60 kvm. TV-stue, tre soverom, kontor og bad.
Totalt BRA: 60 kvm
TBA: 2 kvm. Balkong med adkomst fra hovedsoverom.
Utebod
1. etasje:
BRA-e: 31 kvm.
Totalt BRA: 31 kvm
2. etasje:
BRA-e: 19 kvm.
Totalt BRA: 19 kvm
Ikke målbare arealer:
Kjelleretasje har et ikke-måleverdig areal på ca. 20 kvm. BRA-i for kjeller er 46 kvm, men gulvareal er på 86 kvm.
Takstmannens kommentar til arealoppmåling:
Takstmannen har målt opp de arealer som fremkommer av salgsoppgaven uten hensyn til byggegodkjennninger. Takstmann har følgende merknader: Det er avvik på plantegningen på loftet. Det er et rom mer en det er på plantegningen.
Takhøyde:
Takhøyden i måleverdig gang i underetasjen er 1.94 meter.
Takhøyden i 1. etasje er 2.38 meter.
Takhøyden i 2. etasje er 2.29 meter.
Meglers kommentar til antall soverom:
Veiledning til markedsføring av fast eiendom tilsier at det kun skal markedsføres antall soverom som fremkommer av byggegodkjente tegninger. Boligen har ikke byggegodkjente tegninger da boligen ble oppført, men kun for tilbygg som er ført opp i etterkant av boligen. Disse tegningene gjelder kun for tilbygget. Boligen har i dag tre rom på loft som er innredet som soverom. Dette er ikke ensbetydende med at soverom som er innredet ikke er lovlig brukt som soverom, men rommene må som utgangspunkt være godkjent for varig opphold, samt oppfylle de krav som stilles til soverom på innredningstidspunktet. Herunder for eksempel, rømningsvei, lysinnslipp ol. Interessenter oppfordres til å undersøke nærmere om soverommene oppfyller gitte krav gitte krav til dagens bruk.
Antall soverom
3
Innhold
Eiendommen har en enebolig som går over tre etasjer og en frittstående utebod som har en hems. Enebolig: Underetasjen inneholder: Integrert garasje, hall/gang, bodareal og kjølerom. På grunn av takhøyde er det kun 48 kvm som er måleverdig. Underetasjen har et gulvareal på 86 kvm. Hovedetasje inneholder: Atelier, vindfang, toalettrom hall/trapperom, stue, kjøkken og vaskerom. Loftetasje inneholder: tre soverom, kontor, bad og TV-stue.
Standard
Enebolig har byggeår 1922 og strekker seg over tre etasjer. Hovedetasjen har en romslig stue med plass til flere soner, separat kjøkken er det god plass til spisegruppe, hall/gang, vindfang, toalettrom og eget vaskerom. Fra vaskerommet er det adkomst til atelieret. Selger opplyser at det er lagt rør i vegg i atelier. Atelieret har også egen inngang. I loftetasjen er det tre innredede soverom, ett kontor, et stort bad og en TV-stue. I kjelleretasjen er det mye bodareal, et kjølerom og en hall/trapperom. På grunn av takhøyden er det kun 48 kvm som er måleverdig areal i kjelleretasje, men etasjen har et gulvareal på 86 kvm. Fra hall/trapperom er det adkomst til integrert garasje som har god plass til oppbevaring. Kjøkkenet er innredet med profilerte fronter og benkeplate av laminat. Av integrerte hvitevarer er det platetopp og stekeovn. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Av frittstående hvitevarer er det kjøl/fryseskap og oppvaskmaskin. De frittstående hvitevarene på kjøkken vil medfølge salget, samt microbølgeovn. Kjøkkenet er romslig, har mye skap- og benkeplass. På kjøkken er det god plass til spisegruppe. I kjelleretasjen er det et kjølerom med kjøleaggregat. Toalettrom i hovedetasjen har tapet på vegger, vinylbelegg på gulv og himlingsplater i tak. Rommet blir varmet opp med panelovn. Det er naturlig avtrekk i rommet. Bad i loftetasjen har baderomsplater på veggene, fliser på gulv og slett himling. Innredningen består av servantinnredning med nedfelt servant, det er vegghengt med servant, bidet og dusjhjørne. Det er elektriske varmekabler i gulv. Det er en stor utebod på eiendommen som har godt med oppbevaringsplass og en hems. Det er i forbindelse med salget utarbeidet en tilstandsrapport fra bygningssakkyndig. Tilstandsrapporten er en teknisk gjennomgang av boligen med oppdagede avvik. Forhold som har fått TG2 og TG3 må gjennomgås spesielt nøye, da disse indikerer avvik fra normal slitasje og/eller høy alder, med mulig behov for utbedring. Bygningsdeler som har fått TGIU er ikke undersøkt av takstmann.
Parkering
Integrert garasje har plass til én bil. Det er biloppstillingsplasser på tomten. Parkering skjer på egen grunn.
Moderniseringer og påkostninger
2015 - Tilbygg av aterlier/hobbyrom
1996 - Tilbygg av stue, wc, vinfang og garasje
Sammendrag selgers egenerklæringsskjema
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjennomgå dette nøye. Boligen selges som dødsbo og selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan derfor eksistere feil, skader eller andre forhold ved boligen som ikke er spesifikt opplyst i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å undersøke boligen særlig grundig. Følgende opplysninger er spesielt viktig å merke seg: Vet du om det har det blitt utført arbeid på bad/våtrom, enten i din eller tidligere eiertid? Ja, faglært. Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Svendsen Rør AS m.fl. Totalrenovering av bad. Har funnet noen kvitteringer på arbeidet i boet. Vet du om det er gjort endringer eller reparasjoner på tak, fasade, pipe/ildsted, terrasse, garasje, bod eller lignende, enten i din eller tidligere eiertid? Ja, faglært. Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Stålpipe satt inn, nytt ildsted installert - vet ikke hvem. Har funnet noen kvitteringer på arbeidet i boet. Vet du om boligen eller eiendommen har blitt endret eller bygget ut etter opprinnelig byggeår, enten av deg eller tidligere eiere, herunder bruksendringer kjeller/loft etc.? Ja, faglært. Var tiltaket søknadspliktig? Ja Har arbeidet blitt godkjent? Ja. Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Ombygd og påbygd i 1996 av Polarhus, Påbygd i 2014. Vet ikke hvem. Har funnet noen kvitteringer på arbeidet i boet. Vet du om det er eller har vært problemer med mur/pipe/ilsted, for eksempel dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller liknende? Ja. Beskriv: Stålpipe innsatt pga krav for å unngå fyringsforbud. Har funnet noen kvitteringer på arbeidet i boet. Vet du om det er feil/utettheter i tak, terrasser/fasade/vinduer/garasje, og/eller er det synlige skader? Ja. Beskriv: Oppdaget lekkasje i tak garasje i mars 2025. Ikke gjort utbedringer. Vet du om andre forhold av betydning for kjøper å vite om; for eksempel flom-, ras- og skredfare, grunnforhold, tinglyste forhold, private avtaler og liknende? Ja. Beskriv: Felles kostnad ved brøyting av Skoglyveien som deles på alle husstander i Skoglyveien. Det har vært brukt samme firma til å brøyte gårdsplass, og samlet kost for Skoglyveien og gårdsplass har vært ca. 6000,- for sesongen 2024/-25 Boligen selges med boligselgerforsikring
Bygningssakkyndig
Anders Killie Solli
Byggemåte
I forbindelse med salget er det utarbeidet en tilstandsrapport for boligen som viser boligens tilstandsgrad fra TG1-TG3, hvor TG1 er velfungerende forhold, TG2 er forhold som må påregnes utbedret på sikt, og TG3 er forhold som må påregnes utbedret omgående. Les mer om forholdene knyttet til TG3, TG2 og TGIU under punktet "diverse" lenger bak i salgsoppgaven. Utdrag fra tilstandsrapport: Tilstanden vurderes med ulike tilstandsgrader: TILSTANDSGRAD 0, TG0: INGEN AVVIK TILSTANDSGRAD 1, TG1: MINDRE ELLER MODERATE AVVIK TILSTANDSGRAD 2, TG2: VESENTLIGE AVVIK TILSTANDSGRAD 3, TG3: STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK TILSTANDSGRAD IU, TGIU: IKKE UNDERSØKT/IKKE TILGJENGELIG UTVENDING Taktekking TG IU Taktekking av metallplater med strøsteinsbelegg med malte vindskiebord og bord i gesimser er besiktet fra taket. Tekkingen var snødekket på befaringstidspunktet og derfor ikke mulig å vurdere.? Taktekkingen på opprinnelig del og tilbygg over stuen opplyses å være fra 1996. På tilbygget over ateleri/hobby er tekkingen fra byggeår som er 2015. Punktet må sees i sammenheng med Takkonstruksjon/Loft. Nedløp og beslag TG 3 Takrenner og nedløp av plast og metall. Veggkonstruksjon TG 2 Veggene har trekonstruksjon av ukjent utførelse på opprinnelig del og bindingsverk på tilbygg. Fasaden har liggende bordkledning. Takkonstruksjon/Loft TG 2 Takkonstruksjon av plassbygde sperrer som saltak trobord. Punktet må sees i sammenheng med Taktekking. Takkonstruksjon/Loft tilbygg TG IU Takkonstruksjon over tilbygget stue er av ukjent utførelse. Punktet må sees i sammenheng med Taktekking. Takkonstruksjon/Loft tilbygg 2 TG 1 Takkonstruksjon av fabrikkproduserte sperrer som pult-tak med diffusjonsåpent undertak. Årstall: 2015 Kilde: Rekvirent. Punktet må sees i sammenheng med Taktekking. Vinduer TG 2 Bygningen har malte trevinduer fra varierende årstall med to-lags glass i 1. og 2. etasje og trevinduer med koblet glass underetasjen. Dører TG 2 Bygningen har malte ytterdører, malt balkongdør i tre og enkel kjellerdør i tre. Balkonger, terrasser og rom under balkonger TG 3 Altan med adkomst fra vindfanget og stuen. Det er benyttet impregnert trevirke til dekke. Rekkverk av malt trekvalitet. Det er ukjent tettesjikt på altanen. INNVENDIG Overflater TG 2 Innvendig er det gulv av parkett, laminat og belegg. Veggene har tapet og malte plater. Innvendige tak har malte plater og himlingsplater. Etasjeskille/gulv mot grunn TG 3 Etasjeskiller er av trebjelkelag. Radon TG 2 Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Pipe og ildsted TG 1 Boligen har mursteinspipe med nytt røykrør. Det ble montert ny røykrør av stål i 2014. Kilde: rekvirent. Rom Under Terreng TG 3 Gulvet har belegg og er av betong. Veggene har plater og betong/mur. Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Hulltaking er foretatt under trappen mot terreng. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble målt til 22. Punktet må sees i sammenheng med ‘Drenering’. Krypkjeller TG IU Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Årstall: 2014. Innvendige trapper TG 2 Boligen har lakkert tretrapp. Innvendige dører TG 2 Innvendig har boligen malte dører. VÅTROM Vaskerom Generell TG 3 Vaskerommet har tapet på veggene, vinylbelegg på gulvet og himling plater i taket. Rommet inneholder opplegg til vaskemaskin og innredning med servant. Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Vaskerom tilliggende konstruksjoner våtrom TG 0 Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Hulltaking er foretatt fra kjøkkenet. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble ikke registrert. Våre fuktmålere angir ikke fuktverdier lavere enn 6vektprosent. Bad andre etasje Generell Badet har baderomsplater på veggene, fliser på gulvet og slett himling. Rommet inneholder innredning med servant, vegghengt toalett, bidet og dusjhjørne. Aktuell byggeforskrift er teknisk forskrift 2010. Dokumentasjon: faktura. Bad andre etasje overflater vegger og himling TG 3 Veggene har baderomsplater. Taket er malt. Årstall: 2013 Kilde: Faktura e.l Bad andre etasje overflater Gulv TG 2 Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Høydeforskjell fra døren til sluken er ca 23 mm. Bad andre etasje sluk, membran og tettesjikt TG 2 Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Årstall: 2013 Kilde: Faktura e.l Bad andre etasje sanitærutstyr og innredning TG 2 Rommet har innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett, bidet og dusjvegger/hjørne. Årstall: 2013 Kilde: Faktura e.l Bad andre etasje ventilasjon TG 2 Det er mekanisk avtrekk. Årstall: 2013 Kilde: Faktura e.l Bad andre etasje tilliggende konstruksjoner våtrom TG 0 Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Hulltaking er foretatt fra soverommet mot dusjhjørnet. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble ikke registrert. Våre fuktmålere angir ikke fuktverdier lavere enn 6vektprosent. Årstall: 2025 Kilde: Andre opplysninger: Hullet er tatt av takstingeniøren på befaringsdagen. Kjøkken overflater og innredning TG 2 Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter. Benkeplaten er av laminat. Det er platetopp, stekeovn og komfyrvakt intergrert. Årstall: 1996 Kilde: Faktura e.l Kjøkken avtrekk TG 1 Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Kjølerom overflater og konstruksjon TG 2 Kjølerom i underetasjen. Kjølerom teknisk anlegg TG 2 Kjøleaggregat Toalettrom førte etasje overflater og konstruksjon TG 2 Toalettrommet i 1. etasje har tapet på veggene, vinylbelegg på gulvet og himling plater i taket. Rommet er oppvarmet med panelovn. TEKNISKE INSTALLASJONER Vannledninger TG 2 Innvendige vannledninger er av kobber med plastkappe. Vannet er steng av og tappet ned på befaringsdagen slik at det ikke funksjonstestet. Avløpsrør TG 3 Det er avløpsrør av plast. Ventilasjon TG 2 Boligen har naturlig ventilasjon med mekanisk, periodevis, avtrekk på kjøkken og våtrom. Varmtvannstank TG 2 Varmtvannstanken er på ca. 200 liter plassert i underetasjen. Årstall: 2017 Kilde: Produksjonsår på produkt. Elektrisk anlegg TG 2 Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. Det elektriske anlegget har automatsikringer, sikringsskapet er plassert i gangen i underetasjen. Det foreligger kontrollrapport fra Frost Kraftentreprenør datert 15.12.2021, avvikene er meldt utbedret. 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Ja Spørsmål til eier 2. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja. Eksisterer det samsvarserklæring? Ja. Det foreligger samsvarserklæring fra Installatør Emil Olsen i forbindelse med oppussing av badet i 2. etasjen. Det foreligger samsvarserklæing fra HK Sørensen AS installasjon i tilbygget datert til 10.03.2015. Inntak og sikringsskap 3. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll?Ja. Det anbefales at det gjennomføres el-takst på anlegget slik at hele anlegget er gjennomgått etter NEK 405-20. Årsaken til anbefalingen er at det er utført arbeider på det elektriske anlegget som mangler dokumentasjon samt at det ut fra alderen på anlegget og dets komponenter vil være avvik som en bygningssakkyndig ikke vil avdekke ved visuell kontroll. En eltakst skiller seg fra elkontroll ved at eltakst også kan omhandle økonomiske forhold. En eltakst vil ha som formål å sette en økonomisk kostnad for å korrigere en uønsket tilstand på det elektriske anlegget. Bestemmelsene i Avhendingslova til dokumentasjon av tilstand har blitt skjerpet. Både selger og kjøper vil derfor dra stor nytte av å ha en uhildet rapport fra sertifisert fagperson å unngå fremtidige konflikter. Branntekniske forhold TG 0 Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål som fremkommer under. Tilstandsgraden er basert på retningslinjer til disse spørsmålene i bransjestandarden NS3600. Dette kan ikke sammenlignes med en fullstendig kontroll av branntekniske forhold av offentlig myndighet, eller en vurdering av boligens branntekniske forhold eller prosjektering fra en rådgiver med spesialkompetanse. En bygningssakkyndig har verken kompetanse til å gi slik veiledning eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen. Det kan være feil og mangler om branntekniske forhold som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller rådgivning. Røykvarslere og håndslokkere 1. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Nei 2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Nei 3. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Nei 4. Er det skader på røykvarslere? Nei TOMTEFORHOLD Byggegrunn Det er ukjent byggegrunn. Fuktsikring og drenering TG 3 Dreneringen er av ukjent type. Jeg har ingen opplysninger om dreneringen eller om den eventuelt er oppgradert etter byggeår. Som referanseår settes byggeår. På oppføringstidspunktet var normal måte å bygge dreneringer ved å bruke drenerende steinfylling mellom stedlige masser og grunnmur samt at det ble smurt trekulltjære mot grunnmuren for å stoppe kapillærsug. Punktet må sees i sammenheng ‘Rom under terreng’ Grunnmur og fundamenter TG 2 Bygningen har grunnmur i betong og lettklinkerblokker. Terrengforhold TG 3 Eiendommen er snødekt på befaringsdagen. Bod Frittliggende bod med grunnmur av betong/mur. Veggkonstruksjon av bindingsverk med liggende kledning. taket er saltakkonstruksjon tekket med glatte metallplater. Bygget er ikke tilstandsvurdert ihht Forskrift til avhendingslova og NS3600. Dette er kun en enkel beskrivelse. Byggeår: 1946. Kommentar: Byggeåret er basert på opplysninger fra eiendomsmatrikkelen.
Innbo og løsøre
Integrerte hvitevarer på kjøkken vil medfølge. Oppvaskmaskin, vaskemaskin og microbølgeovn er frittstående, men vil medfølge.
Vedlagt salgsoppgaven følger NEF sin standardliste "Oversikt over løsøre og tilbehør". Med mindre annet fremkommer av salgsoppgaven gjelder denne listen.
Følgende løsøre og tilbehør vil medfølge handelen:
- Microbølgeovn
- Oppvaskmaskin
- Vaskemaskin
- Safe i kjeller
- Høvlebenk og "innredning" i garasje
- Innredning og stige som henger i uteboden
- Teak-utemøbler i uteboden.
- Div. hageredskaper hengende på vegg innenfor garasjeporten og vaskelanser til vinduer i garasje.
- Stålampe og lampett
Dersom det er noe i overnevnte liste som ikke finnes på eiendommen, vil det heller ikke medfølge. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti. Hull og merker etter feste av innredning og utstyr som ikke følger med, aksepteres av kjøper.
Adgang til utleie
Eiendommen består av én bruksenhet og kan fritt leies ut.
Energi og oppvarming
Energimerking
G - rød
Alle eiendommer som selges/leies ut skal ha energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og er selv ansvarlig for at opplysningene er riktig. Energiattest er basert på nåværende eiers/ husstands senere års forbruk og utgifter. Dette vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtale mv. Megler har intet ansvar for informasjon som fremgår av energiattesten.
Oppvarming
Eiendommen varmes opp av følgende: peisovn i stue, varmekabler på bad i andre etasje og elektriske panelovn i flere rom.
Informasjon om strømforbruk
Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 30.000 kWh. Boligen selges som dødsbo og selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan derfor eksistere feil, skader eller andre forhold ved boligen som ikke er spesifikt opplyst i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å undersøke boligen særlig grundig.
Økonomi
Kommunale avgifter
Kr. 17 877,- pr. 2025
Kommunale avgifter inkluderer a-konto vann og avløp, feiing, renovasjon og eiendomsskatt.
Oppgitt beløp for kommunale avgifter er et estimert beløp for 2025 og endelig fakturering kan derfor avvike. Fakturering skjer kvartalsvis.
Andre utgifter
Det er foreligger en avtale som ikke er tinglyst i servitutten med dokumentnummer 6307, som gjelder brøyting med deling av kostnader i forbindelse med vedlikehold og brøyting av Skoglyveien. Se under tinglyste heftelser for mer informasjon. Det er Selger opplyser at andel brøyting Skoglyveien + kostnad for brøyting av egen avkjørsel har vært på ca. 6 000,- kroner i året. Ved ønske om å fortsette avtale om brøyting av avkjørselen må ny eier inngå ny avtale på dette. Det tas forbehold om at prisen kan øke. Strøing og vedlikehold av egen avkjørsel må påregnes.
Eiendomsskatt
Kr. 4 959,- pr. 2025
Eiendomsskatt faktureres med kommunale avgifter.
Formuesverdi
Primærbolig: Kr. 721 026,- pr. 2023
Sekundærbolig: Kr. 2 884 104,- pr. 2023
Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til din boligs beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Formuesverdien er en prosentandeldel av denne boligverdien. For mer informasjon om formuesverdi, se Skatteetatens nettsider.
Forsikring
IF
Polisenr. 3548055
TV/Internett/Bredbånd
Det kan leveres fiber til eiendommen. Selger opplyser at de har hatt en TV/internett-avtale til kr. 1 800,- pr mnd.
Tomt
Beskrivelse av tomt
Tomtestørrelse: 1 812 kvm (eiet)
Arealet opplyses i Matrikkelbrev å være beregnet.
Adkomst
Adkomst over privat vei (gnr 46 bnr 34) fra hovedvei.
Radonmåling
Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Denne eiendommen ligger i ett område som ifølge NGUs (Norges Geologiske Undersøkelser) aktsomhetskart har lav til moderat radonforekomst. Det anbefales likevel å gjennomføre radonmålinger.
Områdebeskrivelse
Beskrivelse av nærområdet
Sentrumsnær beliggenhet med kort vei til alt FInnsnes by har å tilby. Det er ca 10 minutters gange til nærmeste dagligvarehandel ved Olderhamna, under 20 minutter til sentrum for flere handelslokaler på kjøpesenter og kollektivknutepunkt, samt både barnehage, barne- og ungdomsskole og videregående skole. 2 minutters gange til nærmeste bussholdeplass.
Bebyggelse
Eiendommen er bebygget med enebolig som har integrert garasje, samt en stor utebod.
Offentlig kommunikasjon
Nærmeste bussholdeplass er "Mellomlia" som er ca. 100 meter fra boligen hvor det går flere linjer, blant annet til Finnsnes, Sørreisa, Buktamoen, Finnfjordbotn, Sjøvegan sentrum etc. Kollektivknutepunkt ved hurtigbåtterminalen ved Finnsnes kai, herfra kan du reise med buss, flybuss, hurtigbåt og hurtigrute. Daglige avganger med hurtigbåt til både Tromsø og Harstad, slik at du enkelt kan ta en dagstur hit ved behov. Flybuss til Bardufoss lufthavn for direktefly ned til Oslo gjør avstanden til resten av landet kort. Les mer på svipper.no.
Skoler og barnehager
Trollstua barnehage (1-5 år)
Skogen barnehage (1-5 år)
Blomli barnehage (1-5 år)
Finnsnes barneskole (1-7 kl.)
Nordborg ungdomsskole (8-10 kl.)
Finnsnes ungdomsskole (8-10 kl.)
Senja vgs. Finnfjordbotn
Nordborg videregående skole
Offentlige forhold
Ferdigattest / brukstillatelse
I Matrikkelbrev er det registrert enebolig som er tatt i buk 1922 som går over tre etasjer med flere tilbygg. Det er registrert to bruksenheter for boligen. Eneboligen har ikke godkjente byggetegninger eller brukstillatelse/ferdigattest fra byggeår. Megler kan derfor ikke verifisere lovlighet opp mot dagens bruk av rom. Det gjøres oppmerksom på at boligen er oppført før plan- og bygningsloven trådte i kraft i 1965, de kommunale arkivene er ofte mangelfulle før dette. Det utstedes ikke ferdigattest for ikke-avsluttede saker fra før 1998. Det foreligger byggegodkjente tegninger for tilbygg bolig datert 04.07.1995. Tilbygget gjelder stue, vindfang og toalettrom i hovedetasjen samt garasje i underetasje. Byggegodkjente tegninger som viser plantegninger for tiltaket i hovedetasjen stemmer overens med dagens bruk. Underetasjen har kun fasadetegninger på de byggegodkjente tegningene og megler kan derfor ikke verifisere hvorvidt rom i underetasjen er godkjent for varig opphold. Tiltaket har fått ferdigattest datert 09.12.1996. Det foreligger byggegodkjente tegninger for atelier/hobbyrom datert 03.12.2014. Tegningene stemmer overens med dagens bruk. Tiltaket har ferdigattest datert 12.03.2015 Den frittstående uteboden er i Matrikkelbrev registret oppført i 1946 over én etasje. Det foreligger ikke byggegodkjente tegninger eller ferdigattest. Byggegodkjente tegninger og ferdigattester/brukstillatelser er vedlagt salgsoppgaven.
Vei, vann og avløp
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Eiendommen har adkomst fra hovedveien over gnr 46 bnr 34.
Regulerings- og arealplaner
Eiendommen er ikke regulert, men omfattes av "Kommuneplanens arealdel for landområdene i Senja kommune" med ID 202103 som er igangsatt planlegging. Eiendommen omfattes også i kommunedelplan "kommunedelplan for de bynære områder" med ID 201601. For mer informasjon om reguleringsforhold søk på saksnummer/adresse/gnr. bnr på plan- og bygningsetatens hjemmeside. Kommunen har oversendt skredrapport. Det fremkommer ingen berørte datasett for denne eiendommen i rapporten.
Konsesjon
Erverv av denne eiendommen er ikke konsesjonspliktig.
Tinglyste heftelser og forpliktelser
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 5530/46/480: 07.10.1994 - Dokumentnr: 6958 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Knr:5530 Gnr:46 Bnr:286 Rettighetshaver: Knr:5530 Gnr:46 Bnr:287 Med flere bestemmelser Beskrivelse: Eiendommene gnr/bnr 46/286 og 46/287 skal ha rett til anlegg og fri tilknytning av vann- og kloakk over eiendommen 46/280. Alle kostnader i denne forbiendelse bæres av 46/286 ig 46/287 samt kostnader til opprydning og for å bringe 46/280 tilbake til opprinnelig stand. Ved legging av kloakk fra 46/286 og 46/287 skal denne legges opp på 46/280 inntil grensen mot 46/43. All reperasjon og vedlikehold av felles kloakkledning deles mellom partene. Dette gjelder også for 46/286 og 46/287 ved utbygging. Eierne av veien som er bygd i forbindelse med utlagte regulerte parsellen, gis fri tilknytning og rett til fri bruk av vegen for følgende parseller gnr/bnr 46/480, 46/287, 46/289 og 46/290-372. Omkostninger som vedlikehold og brøyting deles forholdsmessig på de til enhver tid bebygde parseller. 23.11.1990 - Dokumentnr: 6307 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:5530 Gnr:46 Bnr:34 Beskrivelse: Eiendommen skal ha vederlagsfri tilknytning til den nye veien som er bygd på gnr 46 bnr 34. Servitutter kan utleveres på forespørsel hos megler.
Legalpant
Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter og eventuell eiendomsskatt. Legalpant er pant som ikke kommer frem av grunnboksutskriften, og har bedre prioritet enn for eksempel lån til bank som er tinglyst på eiendommen.
Verneklasse/SEFRAK
Boligen (med bygningsnummer 191729277) er registrert i SEFRAK-registeret. Dette er et nasjonalt register over boliger fra før 1900 (1945 i Finnmark). Bygningene i SEFRAK-registeret er i utgangspunktet ikke pålagt spesielle restriksjoner. Registrering i registeret fungerer som et varsel om at kommunen bør ta en vurdering av verneverdien før det eventuelt blir gitt tillatelse til å endre, flytte eller rive bygningen. For meldepliktige bygninger (bygninger fra før 1850), er det lovfestet i §25 i Kulturminnelova at en vurdering av verneverdien må gjøres før søknad om endring eller riving kan bli godkjent. Kommunen kan gi tillatelse til rivning eller endring på tross av at kulturminnemyndighetene i fylkeskommunen kan uttale seg i mot dette.
Øvrige kjøpsforhold
Diverse
Kommentar fra megler: - Boligen er SEFRAK-registrert. Les mer informasjon under punktet "verneklasse/sefrak". - Det foreligger ikke byggegodkjente tegninger eller ferdigattest fra byggeår. Rom i boligen, foruten om tilbygg, kan ikke verifiseres av megler som godkjent for varig opphold. - Selger opplyser at det er klargjort med rør i vegg i atelieret, som gir mulighet for å lage hybel. - Eiendommen er ikke regulert i dag. Les mer under "regulerings- og arealplaner" og se reguleringskart som er vedlagt. - Kjøper og selger er forpliktet til å undertegne standard kjøpekontrakt utarbeidet av Nordvik i forbindelse med eiendomstransaksjonen. Kjøpekontrakt kan besiktiges hos eiendomsmegler før bud inngis. Kontakt eiendomsmegler for spørsmål. Utdrag fra tilstandsrapport: Tilstanden vurderes med ulike tilstandsgrader: TILSTANDSGRAD 0, TG0: INGEN AVVIK TILSTANDSGRAD 1, TG1: MINDRE AVVIK TILSTANDSGRAD 2, TG2: AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK TILSTANDSGRAD 2, TG2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK TILSTANDSGRAD 3, TG3: STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK TILSTANDSGRAD IU, TGIU: IKKE UNDERSØKT/IKKE TILGJENGELIG Følgende punkter har fått tilstandsgrad 3: Nedløp og beslag Avvik: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Takrenner har punktvise lekkasjer. Nedløp er avsluttet over terreng. Dette gir økt vannpåkjenning mot drenering og grunnmur. Det er ikke montert snøfangere hvor folk kan ferdes. På ru taktekking med takvinkel på 27 grader eller mer skal det monteres snøfangere. Det er ikke montert stigetrinn mellom takstigene på tilbygget og hovedtaket. Takrennen er skadet ved stuen. Konsekvens/tiltak: Det må monteres snøfangere for å oppfylle byggeårets krav. Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Lokal utbedring må utføres. Manglende snøfangere kan føre til skader på mennesker og utstyr ved takras. Feil ved takrenner og nedløp utsetter fasader for unødvendig mye vann, noe som øker risiko for skader og reduserer levetiden til nærliggende konstruksjoner. Kostnadsestimatet er satt til montering av snøfangere hvor folk kan ferdes. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 Balkonger, terrasser og rom under balkonger Avvik: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Balkonger/terrasse er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Det er påvist fukt-/råteskader i konstruksjonen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Tekkingen på balkong/terrasse har utettheter. Ved inspeksjon av altanen er det ikke mulig å inspisere tettesjikt, altanen har terrassebord over tettesjikt samt at altanen er snødekt på befaringsdagen. Det er påvist tegn til utettheter på tettesjiktet da det er fuktskjolder i taket (himlingen) i garasjen samt at det er tegn til vannavrenning på utsiden av muren bak kledning. Rekkverk er for lavt ift. regelverket på oppføringstidspunktet. Konsekvens/tiltak: Ny tekking må legges. Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. Råteskadede konstruksjoner må skiftes ut. Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 Etasjeskille/gulv mot grunn Avvik: Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er målt ca 26 mm høydeforskjell på gulv i gangen i 2. etasje på en lengde på ca 1,6 meter. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Det vil ikke være mulig å gi ett kvalifisert kostnadsestimat for oppretting av skjevhetene i etasjeskillet uten at det gjøres ytterligere undersøkelser som vil kreve fysiske inngrep i konstruksjoner. Det anbefales at skjevhetene kontrolleres jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Kostnadsestimatet er satt til ytterligere undersøkelser som krever fysiske inngrep i konstruksjonen. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 Rom Under Terreng Avvik: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i underetg./kjeller, hulltaking er derfor ikke nødvendig Ved inspeksjon av underetasjen er det påvist synlige fuktskader på gulvlister og svertesopp på platekledd vegg. Utforede vegger under terreng er en risikokonstruksjon hvor vi ofte ser skader. På oppføringstidspunktet til boligen var rutiner for dampsperre i grunnen ikke tilstrekkelig, samt at materialkvaliteten på produktene var lav. Det viser seg ofte ved boliger oppført i dette tidsrommet at betonggulv i boliger kan ha kapillært oppsug fra grunnen. I kjelleren ser jeg saltutslag på veggen. Årsak til saltutslag er fukttilgang til grunnmuren. Fukttilgangen kommer som følge av kapillærsug gjennom grunnmur / betonggulv. Jeg har tatt hull i vegg under trappen, resultatet av fuktmålingen er at det i innfored vegg er høyt fuktnivå, fuktmålingen i listen viser at treverket er mettet med vann. Disse verdiene er i områder hvor det vil oppstå sopp og råteskader. Deler av veggene er bygget opp med utforing og platekledning. Det er registrert bruk av fuktsikring til grunnmur på vegg mellom betongveggen og utforingen. Dette er en byggefeil som magasinerer fukt mellom dampsperre og murvegg. Dette gir stor risiko for skader på utforede deler av veggen. Det skal ikke oppstå kondens eller fuktinntrengning som kan skade bygningskonstruksjonene eller påvirke inneklimaet negativt. For å redusere faren for fuktskader er det viktig med riktige konstruksjoner mot grunnen og lav luftfuktighet i rommene. Tiltak for å oppnå lav luftfuktighet er god ventilasjon og oppvarming samt korrekt brukt av utvendig fuktsikring. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å utbedre årsak til fukt-/råteskadene samt utbedre råteskadene Å forebygge fukt i kjelleren er viktig for å unngå mugg, råte og andre skader. Anbefalte tiltak er å sikre at overflatevann ledes bort fra huset, sikre for god ventilasjon i kjelleren samt at dreneringen er tilstrekkelig. Dette kan være å installere ventiler eller bruke en avfukter. Hold takrenner og nedløpsrør rene og i god stand for å sikre at vann ledes bort fra huset. Konsekvensen av de påviste avvikene er fukt og råteskader. Kostnadsestimatet er satt til utbedring av fuktskadet material, reparasjon av overflater på mur/betong som har saltutslag Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000 Vaskerom 1. etasje Generell Avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tettesjikt på gulvet er vinylbelegg. Tettesjiktet er egnet til denne typen bruk, men på grunn av at det ikke er oppbrett på alle vegger vill ikke tettesjiktet tåle vannbelastning. Det er ikke montert tettesjikt på veggene i våtsonen. Det er ikke sluk i rommet. Dette vil føre til utflomming av vann til andre rom ved en eventuell lekkasje. Det er gjort fuktsøk, jeg ikke funnet negative fuktindikasjoner, årsak kan være at rommet ikke har vært i bruk den siste tiden. Fallforhold på gulvet er ikke vurdert siden det ikke er montert sluk. Rommet er ventilert med mekanisk vifte. Vaskeromsinnredningen har fuktskader på sokkelen. Det må gjøres oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet. Ved renovering av rommet må det gjennomføres en helhetlig prosjektering av våtrommet. Konsekvens/tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Det frarådes at gulv og vegger utsettes for vann slik de fremstår i dag. Rommet må oppgraderes/renoveres før daglig bruk for å redusere risiko/omfang av skader. Ved å utsette gulv og vegger for vann kan det oppstå sopp og råteskader i skjulte deler av konstruksjonen. Kostnadsestimat: Over 300 000 Bad 2. etasje overflater vegger og himling Avvik: Det er påvist tegn til fuktskader i overflater. Det er tegn på fuktskader nederst på våtromsplater. Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Ved inspeksjon av baderomsplatene er det påviste baderomsplater som er løse i nedkanten, utette rørgjennomføringer og bruk av feil fugemasse mellom nedkanten av baderomsplatene og aluminiumslisten. Konsekvens/tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Fjerne eksisterende våtromsplater på veggene og montere nye plater etter monteringsanvisningen. Våtromsplater ikke montert fagmessig. Kan føre til ytterligere fuktskader og redusert levetid for platene og vanninntrenging til skjulte deler av konstruksjonen. Kostnadsestimatet er satt til utbytting av veggoverflater. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000 Avløpsrør Avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Det er påvist at avløpsrør av jern har rustskader. Det er påvist at det drypper/lekker fra avløpsrør/skjøter. Konsekvens/tiltak: I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Avløpsanlegget må sjekkes av fagperson og det må foretas nødvendige tiltak for å få det til å fungere. Skader på anlegget må utbedres. Sikre tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget: Dette kan innebære å installere montere ventialsjon til avløpsanlegget over tak for å sikre riktig lufting. Erstatte innvendige avløpsledninger: Vurder å bytte ut de gamle rørene med nye for å unngå fremtidige problemer. Reparere lekkasjer fra avløpsrør/skjøter: Identifisere og tette lekkasjer for å forhindre vannskader. Erstatte rustskadet sluk: Bytte ut rustet sluk med ny for å sikre at systemet fungerer som det skal. Utilfredsstillende lufting av avløpsanlegget: Kan føre til dårlig lukt og redusert effektivitet i avløpssystemet. Mer enn halvparten av forventet brukstid passert på innvendige avløpsledninger: Økt risiko for lekkasjer og skader på rørene. Drypper/lekker fra avløpsrør/skjøter: Kan føre til vannskader og muggproblemer. Rustskader på sluk av jern: Kan over tid svekke sluken og føre til lekkasjer og vannskader. Kostnadsestimatet er satt til utbedring av lekkasjen på avløpsrøret på toalettrommet. Kostnadsestimat: Under 10 000 Fuktsikring og drenering Avvik: Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ut ifra observasjoner konstatert at drenering/tettesjikt har funksjonssvikt/svært begrenset effekt. Jeg har ikke påvist utvendig fuktsikring av grunnmuren. Dette er med på å øke risiko for fuktinntrenging til rom under terreng. Det er ikke mulig å vurdere drensrørenes tilstand eller funksjonalitet. Ut fra de opplysningene jeg har om alder for dreneringen og byggegrunn i området må det påregnes at drensslanger skiftes. Eventuelle drensslanger ledes til ukjent sted. På oppføringstidspunktet var det ikke vanlig å montere duk for å skille drenerende masser fra stedlige masser. Dette øker risiko for at jord og sand trenger inn i drenerende masser og slik reduserer effekten av de drenerende massene. Ut fra alder for dreneringen og normal byggeskikk på oppføringstidspunktet er det risiko for at dreneringen ikke vil fungere som den skal i løpet av de neste årene. Potensielle kjøpere anbefales å ta med oppgradering av dreneringen i sine vurderinger. Det er gjort observasjoner i kjelleren som tilsier at dreneringen ikke fungerer som tiltenkt. Se punkt "Rom under terreng" for mer info Konsekvens/tiltak: Det må foretas utskiftning av drenering/tettesjikt. Ut fra alder for dreneringen og normal byggeskikk på oppføringstidspunktet er det risiko for at dreneringen ikke vil fungere som den skal i løpet av de neste årene. Potensielle kjøpere anbefales å ta med oppgradering av dreneringen i sine vurderinger. Ved at dreneringen ikke fungerer som tiltenkt vil det oppstå fuktinntrengning til rom under terreng. I disse rommene vil det oppstå sopp og råteskader over tid med fukttilgang. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000 Terrengforhold Avvik: Terrenget faller inn mot bygningen og det er maksimale forhold for vann inn mot muren. Tomten er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Terrenget rundt bygningen skal ha tilstrekkelig fall fra byggverket dersom ikke andre tiltak er utført for å lede bort overvann. Fallet ut fra bygningen bør være minst 1 : 50 over en avstand på minst 3 m fra veggen. Tomten er snødekt på befaringsdagen å er begrenset inspisert, målinger viser at det er under tre meter til skråningen. Konsekvens/tiltak Det bør foretas nærmere undersøkelser av tomta når den er snøfri. Feil ved terrengforhold fører til unødvendig mye vann mot konstruksjoner, noe som øker risiko for skader og reduserer levetiden. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000 Følgende punkter har fått tilstandsgrad 2: Veggkonstruksjon Avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er ingen musesperre i nedre kant av konstruksjon. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Deler av kledningen er ikke ventilert å resterende har ikke musesperring. Konsekvens/tiltak: Musesperre må etableres. Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Konstruksjonene må sikres mot råte, sopp og skadedyr. Jeg vil anbefale at kledningen males jevnlig for å redusere risiko for skader på kledningen. Ved å etablere lufting av fasader reduseres risikoen for skader i skjulte deler av konstruksjonen. Det må monteres musesperre for å hindre gnagere tilkomst til skjulte deler av konstruksjonen. Takkonstruksjon/Loft Avvik: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Jeg har inspisert kaldt loft fra vandringer på loftet. Ved inspeksjon på kaldt loft ser det ut til at konstruksjonen er begrenset ventilert. Dette øker risiko for kondens med påfølgende fuktskader i takkonstruksjonen. Det er registrert fuktmerker i taktro og sperrer, fuktmålinger viser mellom 8,8 - 20,6 vektprosent. Fuktighet over 16 vektprosent er skadelig for trekonstruksjonen. Det er ikke mulig å påvise hvilken type undertak som eventuelt er benyttet på boligen. Konsekvens/tiltak: Det må gjøres nærmere undersøkelser. Før takkonstruksjonen eventuelt etterisoleres eller det gjøres andre endringer som å endre luftingen i konstruksjonen må de tiltenkte løsningene prosjekteres. Dette for at det ikke skal oppstå andre skader som følge av endringene som blir gjort. Vinduer Avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Ved inspeksjon av vinduer har jeg påvise at enkelte vinduer er væslitt og har løse sprosser. Beslagene under vindu har lite fall og ikke oppbrett på sidene. Konsekvens/tiltak: Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. For å ivareta forventet levetid til dører og vinduer må utvendige overflater males. Jeg anbefaler at uisolerte vinduer bør vurderes skiftet fremfor vedlikeholdt. Feilmontering av vinduer reduserer levetiden og øker risiko for skader. Dører Avvik: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Døren til garasjen og garasjeporten er værslitt. Ytterdøren har fuktsvelling i nedkanten. Konsekvens/tiltak: Det må foretas lokal utbedring. For å ivareta forventet levetid til dør og garasjeport må utvendige overflater males. Ved unnlatelse av utvendig vedlikehold vil funksjonssvikt oppstå. Innvendig overflater Avvik: Det er avvik: Ved inspeksjon av innvendige overflater er det påvist enkelte ting som krever tiltak, eksempel på ting som krever tiltak er at det er påvist løst/bølgete gulvbelegg på soverommet i 2. etasje og at det er stor farge forskjell på parketten hvor matten ligger. Konsekvens/tiltak: Det må forventes merker etter møbler, bruk og oppheng. Radon Avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Radongass er en usynlig og luktfri naturlig gass som kan finnes i bygninger. Helsemessig kan eksponering for høye nivåer av radongass øke risikoen for lungekreft. Derfor er det viktig å måle radonkonsentrasjonen i boliger. Denne eiendommen ligger i ett område som ifølge NGUs (Norges Geologiske Undersøkelser) aktsomhetskart har lav til moderat radonforekomst. Innvendige trapper Avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det mangler håndløper på deler av trappen ned til underetasjen. Konsekvens/tiltak: Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Konsekvensen av de påviste avvikene er økt risiko for fall/personskader. Innvendige dører Avvik: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Ved inspeksjon av dørene har jeg påvist et enkelte dører tar i karm ved åpning og lukking. Konsekvens/tiltak: Enkelte dører må justeres. Dørene har over tid seget i karmen og må derfor justeres. Bad 2. etasje overflater gulv Avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Konsekvens/tiltak: Det må foretas utbedring av fallforhold. Avviket ved fallet på gulvet øker risikoen for at vann kan flomme ut av rommet samt at det kan bli stående vanndammer som ikke renner til sluk. Det anbefales at det gjøres en helhetlig prosjektering ved oppgradering av våtrommet slik at fallforholdene da blir riktig. Bad 2. etasje sluk, membran og tettesjikt Avvik: Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. Ved inspeksjon av tettesjikt har jeg påvist utette rørgjennomføringer under bidè, ikke tilfredstillende fuging mellom aluminiumslist og baderomsplater og løse baderomsplater. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Ufagmessig utførelse av tettesjikt på veggene gir risiko for fuktskader i skjulte deler av veggkonstruksjonen. Veggoverflater må ikke utsettes for fritt vann slik de fremstår i dag. Kostnadsestimatet for utbedringen av tettesjikt ligger under punkt "overflater vegger og himling" Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Bad 2. etasje sanitærutstyr og innredning Avvik: Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet. Det er riss i servanten. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Rissene i servanter er av kosmetisk art. Bad 2. etasje ventilasjon Avvik: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Konsekvens/tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Dårlig ventilasjon kan føre til opphopning av fuktighet og dårlig lukt, noe som kan påvirke inneklimaet negativt. Kjøkken overflater og innredning Avvik: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Benkeplaten har fuktsvelling ved oppvaskmaskinen. Konsekvens/tiltak: Det må påregnes lokal utbedring/utskiftning. Kjølerom overflater og konstruksjon Avvik: Det er påvist fuktskjolder i overflatene. Det mangler luftespalte mot tilstøtende konstruksjoner, ikke bygd som rom i rom. Kjølerommet er ikke bygd som et rom i rommet, det er påvist fuktskjold nede på veggen, om dette har sammenheng med oppbyggingen av konstruksjonen eller om det er kapillær oppsug fra grunnen av er usikkert, ytterligere undersøkelser må gjøres. Konsekvens/tiltak: Det må lages luftespalter mellom kjølerommet og tilstøtende konstruksjoner. Andre tiltak: Rundt kjølerommet må man sikre tilstrekkelig lufting og eventuelt ventilasjon ved hjelp av vifter, slik at man unngår kondensering på utsiden av kjølerommet. Feil ved kjølerom kan føre til fuktskader. Kjølerom teknisk anlegg Avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på kjøleaggregat. Kjøleaggregatet er ikke i bruk på befaringsdagen slik at det ikke er funksjonstestet. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for umiddelbare utbedringstiltak, men ut ifra alder kan svikt lett oppstå. Toalettrom overflater og konstruksjon Avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Ved inspeksjon av toalettrommet er det påvist tegn til lekkasje fra avløpsrør under vasken. Konsekvens/tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Avløpsrøret må utbedres for å redusere risikoen for fuktskader. Tekniske installasjoner vannledninger Avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tekniske installasjoner ventilasjon Avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det er påvist tegn til innvendig kondensering på vinduer. Konsekvens/tiltak: Ventilasjonsløsningen må utbedres. Dårlig eller mangelfull ventilasjon kan gi helseplager. Tekniske installasjoner varmtvannstank Avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Konsekvens/tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Konsekvens av manglende fasttilkobling på varmtvannsberederen er risiko for varmgang i stikkontakten som kan føre til brann. Elektrisk anlegg Dette er et sammendrag av punktet for det elektriske anlegget fra tilstandsrapporten. Se mer under punktet "byggemåte" i salgsoppgaven eller vedlagte tilstandsrapport. Det elektriske anlegget har automatsikringer, sikringsskapet er plassert i gangen i underetasjen. Det foreligger kontrollrapport fra Frost Kraftentreprenør datert 15.12.2021, avvikene er meldt utbedret. 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Ja 2. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja Eksisterer det samsvarserklæring? Ja Det foreligger samsvarserklæring fra Installatør Emil Olsen i forbindelse med oppussing av badet i 2. etasjen. Det foreligger samsvarserklæing fra HK Sørensen AS installasjon i tilbygget datert til 10.03.2015. 3. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja Det anbefales at det gjennomføres el-takst på anlegget slik at hele anlegget er gjennomgått etter NEK 405-20. Årsaken til anbefalingen er at det er utført arbeider på det elektriske anlegget som mangler dokumentasjon samt at det ut fra alderen på anlegget og dets komponenter vil være avvik som en bygningssakkyndig ikke vil avdekke ved visuell kontroll. En eltakst skiller seg fra elkontroll ved at eltakst også kan omhandle økonomiske forhold. En eltakst vil ha som formål å sette en økonomisk kostnad for å korrigere en uønsket tilstand på det elektriske anlegget. Bestemmelsene i Avhendingslova til dokumentasjon av tilstand har blitt skjerpet. Både selger og kjøper vil derfor dra stor nytte av å ha en uhildet rapport fra sertifisert fagperson å unngå fremtidige konflikter. Grunnmur og fundamenter Avvik: Grunnmuren har sprekkdannelser. Konsekvens/tiltak: Lokal utbedring må utføres. Andre tiltak: Sprekker kan tillate vann å trenge inn i grunnmuren, noe som kan føre til fuktskader på husets konstruksjon. Vann som trenger inn i sprekkene kan fryse og utvide seg, noe som forverrer sprekkene og kan føre til ytterligere skader. I forbindelse med utbytting av drenering vil det være naturlig å utbedre sprekkdannelsene. Følgende punkter har fått TG IU: Taktekking Avvik: Taktekking er snødekt , alder eller materiale er ukjent og derfor ikke nærmere vurdert. Konsekvens/tiltak: Det bør foretas nærmere undersøkelser av taktekking når taket er snøfritt. Takkonstruksjon/Loft tilbygg Avvik: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Det er påvist en liten fuktskjold på innvendig takplate. Rekvirent opplyser om at det tidligere har vært lekkasje på taket men at dette er utbedret. Konsekvens/tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Jeg anbefaler at det gjøres ytterligere undersøkelser da gjenbygde takkonstruksjoner er en risikokonstruksjon, hvis det er mulig anbefales det å monteres luke med tilgang til kaldloftet slik at den kan jevnlig inspiseres. Krypkjeller Avvik: Det er ikke adkomst til krypkjelleren og den er ikke undersøkt innvendig. Krypkjeller regnes for å være en risikokonstruksjon som er utsatt for fukt- og råteskader i bunnsvill, trebjelkelaget og andre tilstøtende konstruksjoner, på grunn av fuktighet fra grunnen og kondensering ved temperaturforskjeller. Selv om det ikke er avdekket tegn på skader, betyr ikke dette nødvendigvis at det ikke foreligger skader i eller i forbindelse med krypkjelleren. Konsekvens/tiltak: Vær oppmerksom på denne risikoen, overvåk tilstanden og undersøk dette nærmere, helst med hjelp av en fagkyndig. Resterende punkter har fått tilstandsgrad 1 eller 0. Se vedlagte tilstandsrapport for mer informasjon.
Overtagelse
Overtakelse skjer etter avtale med selger. Før boligen overleveres kjøper, skal fullt oppgjør og omkostninger være mottatt på meglers klientkonto.
Dødsbo
Boligen selges som dødsbo og selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan derfor eksistere feil, skader eller andre forhold ved boligen som ikke er spesifikt opplyst i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å undersøke boligen særlig grundig.
Sentrale lover
Generelle bestemmelser Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakkyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelser sammenlignet med det som er byggemeldt/godkjent. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor. På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. Forbrukerkjøp - definisjon Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Boligselgerforsikring
Boligen selges med boligselgerforsikring.
Trygghetspakke kjøper
I samarbeid med Storebrand og HELP tilbyr Nordvik Boligkjøperpakke til våre boligkjøpere. Boligkjøperpakken er et gunstig forsikringskonsept som inneholder alle de forsikringene du trenger til den nye boligen din. Boligkjøperpakke Hus inneholder: Boligkjøperforsikring fra HELP, flytteforsikring, innboforsikring Super og husforsikring Super fra Storebrand. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen. Forsikringen gjelder i 5 år fra overtakelsen. Flytteforsikring dekker skade på eiendeler under flytting ved plutselig og uforutsett hendelse som oppstår under transport eller i forbindelse med bæring mellom bolig, bil eller lagringssted. Forsikringen varer i 1 år fra overtakelsen. Innboforsikring Super dekker tingene dine ved blant annet tyveri, brann eller vannskader. Vår beste innboforsikring Super inkluderer blant annet uflaksforsikring, bistand ved ID-tyveri og psykologhjelp ved alvorlige hendelser hjemme. Forsikringen gjelder i 3 måneder fra overtakelsesdatoen av ny bolig. Husforsikring Super dekker alt fra brann og vannskader til naturskader og bekjempelse av rotter og mus. I tillegg inkluderer Super-dekningen vannskader fra våtrom, sopp- og råteskader, og følgeskader på bygningen som skyldes håndverkerfeil. Forsikringen gjelder i 3 måneder fra overtakelsesdatoen av ny bolig. Velger du Boligkjøperpakke Hus+ får du i tillegg renteforsikring: Renteforsikringen kan hjelpe deg med rentekostnaden og forsikringspremien på din primærbolig som skal selges, hvis salgsprosessen fører til at du må betale rentekostnader på to lån. Forsikringen gjelder i 9 måneder (3 måneder karenstid) og dekker inntil 15 000 kroner i måneden. Boligkjøperforsikring fra HELP kan også kjøpes separat og inkluderer da flytteforsikring fra Storebrand. Boligkjøperpakke/Boligkjøperforsikring må tegnes senest ved kontraktsignering og gjelder fra overtakelsen. Kjøper blir kontaktet av Storebrand med et tilbud på videre forsikring av hus og innbo. Se pris og mer informasjon om forsikringene i produktarket vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.
Betalingsbetingelser
Oppgjør skal betales i en samlet innbetaling fra norsk bank. Betaling fra utlandet tillates kun i unntakstilfeller og dersom det er avklart med megler i anledning avtaleinngåelse (budaksept).
Viktig informasjon om budgivning
Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til selger. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Bud kan legges inn på eiendommens finn-annonse ved å trykke på knappen «gi bud» eller via vår hjemmeside. Ved elektronisk budgivning legges bud inn ved å benytte BankID. Bud kan også inngis på budskjema vedlagt i salgsoppgaven. Før megler formidler bud til selger, skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til megler. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der selger er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Senere bud må ha en tilstrekkelig lang akseptfrist til at megler, så langt det er nødvendig og mulig, kan videreformidle budet og eventuelle forbehold til alle involverte parter og legge til rette for at disse får tid til å områ seg, jf. forskrift om eiendomsmegling § 6-3. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser bør skje senest 10 minutter før fristens utløp. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor selgeren, når budet er gitt innenfor akseptfristene ovenfor. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig. For mer informasjon om budgivningsprosessen, se «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.
Tilbud på finansiering
Du kan søke om boliglån hos vår samarbeidspartner Storebrand, og få svar på dagen. Med boliglån i Storebrand kan du være trygg på at du til enhver tid har blant markedets mest konkurransedyktige renter. Du vil bli tatt godt vare på av et av Norges beste servicemiljøer innen bank. Som kunde i Storebrand Bank får du en fast kontaktperson å forholde deg til, som vil gi deg gode råd og god hjelp med kort svartid. Søk om boliglån i Storebrand og få • Enkel søknad - og etableringsprosess • Svar på dagen • Fast kontaktperson å forholde deg til • Trygghet for at du alltid har konkurransedyktige betingelser Ta kontakt på telefon 22 31 22 21 eller nordvik@storebrand.no. Les mer på storebrand.no/nordvik. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
Hvitvasking
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Etter hvitvaskingsloven er eiendomsmegler pålagt å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager anses misligholdet vesentlig, og selger har rett til å heve avtalen og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning. Dersom det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må eiendomsmegler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i et slikt tilfelle ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha et krav mot selger etter avhendingsloven. Hvis kundetiltak ikke lar seg gjennomføre, vil Nordvik Eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.
Personopplysningsloven
Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.
Om oppdraget
Eiendomsmeglers vederlag
Vederlag: Fast provisjon: kr. 45 000,- Grunnpakke Hus kr. 12 900,- Markedspakke Basis inkl. trykket salgsoppgave kr. 22 500,- Oppgjørshonorar** kr. 7 990,- Tilrettelegging kr. 8 900,- Utlegg: Selger skal betale utlegg i samsvar med oppdragsavtalen, stipulert til ca. 5 500,- Samlet skal selger betale kr. 102 790,- for vederlag og utlegg ved salg til prisantydning. Dersom oppdraget utløper eller blir sagt opp, uten at handel er kommet i stand, har megler krav på et rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (tilrettelegging, markedsføring og avholdte visninger) samt eventuelle utlegg. Ved beregningen av vederlaget skal det tas utgangspunkt i timeprisen som er kr. 3 900,-.
Vedlegg til salgsoppgaven
Nabolagsprofil Tilstandsrapport datert 14.04.2025 Selgers egenerklæringsskjema datert 30.03.2025 Byggegodkjente tegninger tilbygg datert 04.07.1995 Byggegodkjente tegninger tilbygg atelier datert 03.12.2014 Ferdigattest tilbygg bolig og garasje datert 09.12.1996 Ferdigattest tilbygg atelierdatert 12.03.2015 Grunnkart Reguleringsplankart Vegstatuskart VA-kart Energiattest Vedleggene er en del av den komplette salgsoppgaven. Det er viktig at interessenter setter seg godt inn i vedleggene og kontakter megler med eventuelle spørsmål før bud inngis.
Ansvarlig megler
Silje-Charina Skog, Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
938 13 008
s.skog@nordvikbolig.no
Megler
Silje-Charina Skog, Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
938 13 008
s.skog@nordvikbolig.no
Megler 2
Caroline Strand, Salgsleder / Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
901 91 869
c.strand@nordvikbolig.no
Meglerforetaket
Juridisk navn: Skog Eiendomsmegling AS
Org. nr.: 926455877
Storgata 21, 9300 FINNSNES
Video og 3D
Bilder
Silje-Charina Skog
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Finnsnes
Selge bolig?
Slik hjelper jeg deg til
et godt salg
Er du klar til budrunde?
Hva er din bolig verdt?
Caroline Strand
Salgsleder / Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Finnsnes
Selge bolig?
Slik hjelper jeg deg til
et godt salg
Er du klar til budrunde?