Hvor norsk romantikk møter dansk design

Inspirasjon

8. juni 2020

Her har den anerkjente gatekunstneren David Walker, som vanligvis maler husfasader, fått utfolde seg på veggen over spisestua. Jobben tok en uke.

På denne eventyrlige eiendommen i Holmenkollen forenes norsk arkitektur, et lite stykke norsk designhistorie, olympiske vibber – og sist men ikke minst: Moderne dansk design.

Med byen under seg og Nordmarka rett bak, ligger denne forholdsvis nybygde perlen, tegnet av arkitekt Jon H. Støre, i en fredelig avstikker fra Dr. Holms vei. Her møtes det beste av norsk, klassisk arkitektur og moderne dansk design i full harmoni.

Denne boligen ligger ute til salgs nå. Visning søndag 23.august kl. 13-14 og mandag 24.august kl. 16.30-17.30.

Boligen fra 2003 er oppført på en historisk interessant adresse, tegnet av arkitekt Jon H. Støre.

Dansk håndverk

De danske elementene har først og fremst kommet til gjennom den omfattende oppgraderingen boligen har vært igjennom de siste par-tre årene.

Blant annet har det stilrene og funksjonelle kjøkkenet fått nye fronter, håndlaget av de anerkjente møbelsnekkerne i danske Multiform.

- Vi hentet til og med danske håndverkere for å legge fiskebensparketten, forteller eieren. Parketten er hvit oljet, i prima kvalitet uten kvaster, kjøpt ved Inpro AS i Billund i Danmark.

Fiskebensparketten er som et smykke i seg selv. Gulvet er dansk og lagt av danske håndverkere.

Andre nye oppgraderinger innebærer maling av alle overflater, nytt interiør på badene og spesialbygde barnerom.

På barnerommene er det plassbygde møbler.

Gatekunst på veggen

Med store vindusflater slippes naturen rett inn i stua. De enkle, men elegante spisestuemøblene fra Københavns møbelsnedkeri er som skapt denne atmosfæren. Men her er ikke bare dust og nordisk. En helt spesiell fargeklatt som bryter opp: Veggmalereiet over spisestuen er malt på veggen av den britiske, nå berlinbaserte, gatekunstneren David Walker.

- Han spraymaler vanligvis husfasader, men gjorde et unntak og malte dette på en ukes tid, forteller, huseierene, og trekker fram den solide peisen som et eksempel på hvordan det «typisk norske» harmonerer med det moderne danske.

Danske designmøbler er som skapt for de norske omgivelsene, som her kommer helt inn i stua.

- Det er veldig stemningsfullt å tenne opp i peisen på vinteren, forteller de, og understreker at når de gjør det, er det selvfølgelig kun for kosens skyld.

- Dette er på alle måter et varmt og lunt hus.

Praktisk luksus

Luksus kommer i mange varianter. Denne boligen rommer de fleste: Også den som ligger i gjennomtenkte, praktiske og tilgjengelige løsninger. Én ting er at Nordmarka ligger rett utenfor døra med sine muligheter for ski, sykkel, padling, løping og fotturer (det er anslagsvis 50 meter til skiløypene!). Det som gjør det enda bedre, er at det er lagt til rette for å benytte seg av disse mulighetene for trening og rekreasjon mest mulig effektivt og behagelig. Her spiller for eksempel et helt nytt vaskerom, med opplegg for to vaskemaskiner, en viktig rolle.

Luksus kommer i mange varianter, også et helt nytt vaskerom med dobbelkapasitet og gode arbeidsforhold.

- Det har blitt et stort og godt arbeidsrom, noe som vi virkelig synes er luksus.

I tillegg har de bygget om halvparten av den todelte garasjen til en garderobe der hver enkelt i familien har sitt eget rom til omkledning og oppbevaring av tøy og utstyr.

- Med to tørkeskap i denne garderoben, er man fort klare for neste økt, forteller de.

Ski- og designhistorie knyttet til adressen

For det er noe med denne gaten, og friluftslivets gleder. Det er ikke uten grunn at den gjerne kalles «Olympiaveien». Mange idrettsfolk har vokst opp her, og hele fem av guttene i gata var, ifølge Oslo Byleksikon, med i OL i St. Moritz i 1948. To av disse var alpinistbrødrene Marius og Stein Eriksen, som sågar hadde barndomshjemmet sitt på denne eiendommen (som i dag er delt opp i fire enheter, hvorav denne er den ene).

Om du ikke husker Eriksen-brødrene, har du et forhold til Marius-genseren. Mor til brødrene, Bitten Eriksen, var en kjent designer av strikkemønstre. Om det var hun som skapte Marius-mønsteret er det noe usikkerhet knyttet til, men det var uansett sønnen Marius som gav navn til genseren. Han hadde mange talenter, og prøvde seg som skuespiller i filmen «Troll i ord» i 1954, hvor han bar genseren med dette mønsteret. Resten er designhistorie.

Sterkt knyttet til denne unike boligen, hvor det eventyrlig norske, nå er forent med det beste av dansk design.

Spesiell atmosfære

At dette er et helt spesielt objekt, er daglig leder og megler i Nordvik Løren, Vebjørn Myhre, helt enig i. Han trekker fram den svært gode atmosfæren, og at arkitekturen helhetlig er tilpasset et moderne familieliv.

Megleren trekker fram den helhetlige arkitekturen som gjør dette til en klassisk, men likevel moderne og familievennlig bolig.

- Boligen er svært gjennomført og gjennomtenkt, med gode løsninger, eksklusive detaljer og fin utførelse i en sjeldent fin kombinasjon av det klassiske og det moderne. Det er ekstra moro å jobbe med slike objekter nettopp fordi alt stemmer, sier megleren og utdyper:


- Beliggenhet, utforming, innhold, utsikt og ikke minst kvaliteten er upåklagelig, mener megleren.


Se boligens hjemmeside her.

Vebjørn Myhre, daglig leder Nordvik Løren.

Boligen rommer også en leilighet med egen inngang og altså fine muligheter for uteleie.

Den enkle, men delikate stilen gjør seg selvfølgelig også på de fine uteområdene.