Slik gjør du boligen visningsklar

Inspirasjon

1. mars 2022

Boligbildene og hvordan leiligheten oppleves på visning, kan bety mye for salgssummen. Vi lot to av våre meglere fortelle hva de ville gjort med en leilighet før visning, på attraktive Rodeløkka.

– Den gamle sjokoladefabrikken som nabo, for en fantastisk beliggenhet! Sier Kristianne Sylte, Partner/Eiendomsmegler MNEF og salgs- og markedssjef ved Nordvik Frogner.

Det første som møter eiendomsmeglerne ved inngangen til Malmøgata 9, er den gamle industrifasaden i teglstein i de to nederste etasjene. Resten av bygget er preget av moderne arkitektur med fasader i aluminium, glass og betong. Selve leiligheten er på 51 kvadratmeter og har ett soverom.

– Arkitekturen i dette området er unikt, en god miks av gammelt og nytt, sier Beatrice Torp, Partner/Eiendomsmegler MNEF ved Nordvik Majorstuen.

Til venstre: Beatrice Torp, til høyre: Kristianne Sylte

Leiligheten Kristianne og Beatrice besøker, blir i dag bebodd av Silje, Chris og lille Mila på ett år. Da de var en, og etter hvert to personer, var leiligheten perfekt. Nå har de kjøpt seg en ny bolig hvor Mila får sitt eget rom.

– En av de største fordelene med denne boligen, er at den har en helt problemfri adkomst. Det er trappefritt, meget høy standard og så er den gjennomgående, sier Kristianne.

– Kjøpergruppen for denne boligen er mest sannsynlig unge par, som kanskje har solgt hver sin mindre bolig. Det er heis, høy standard, og rene overflater. Man får rett og slett litt hotellopplevelse! Som hovedbilde til Finn.no ville jeg fremhevet den romslige stue- og kjøkkenløsningen, som viser at det er plass til et langbord med mange gjester. Da får man også vist fram de store moderne og flotte vindusflatene fra gulv til tak, sier Beatrice.

Lurer du på hva boligen din er verdt?:

Skap en nøytral grunn

Når meglerne kommer inn i leiligheten er det første de er opptatt av hvordan leiligheten skal bli opplevd som såkalt "nøytral grunn", både gjennom bildene i prospektet og visningene. Det er hensiktsmessig for at interessentene ikke skal føle at de er på besøk hos noen, og det blir enklere for dem å se for seg dette som sin fremtidige bolig.

– For å skape en såkalt nøytral grunn bør man fjerne personlige eiendeler når foto skal tas og man inviterer til visninger. Gjerne behold noe interiør så det fortsatt er hjemmekoselig og ikke ser fraflyttet ut. I denne boligen ville jeg for eksempel latt fjølene av marmor stå fremme på kjøkkenet, sammen med noen urter og kokebøker. Både sofaen og stuebordet er stilriktig, jeg ville kun kjøpt inn enda flere puter i sofaen. Stålampen ved sofaen har ingen funksjon på en visning nå på sommeren, så den ville jeg pakket vekk. Man må tilgjengeliggjøre så mye gulvplass som mulig, da oppleves rommet større, sier Beatrice.

– På kjøkkenet er det bare å tømme alt som står oppå overskapene her. Jeg ville bedt eier rydde bort alt som opptar overflater. Som Beatrice sier, mer ledig gulvplass og overflater gjør at alt virker romsligere. På badet bør også det meste ryddes bort, sett kun fram noen duftlys, brettede nye håndklær og noen oppbevaringskurver med lokk, legger Beatrice til.

Tilgjengeliggjør vinduene

Avholder man ukentlige visninger som Beatrice og Kristianne, oppdager man hvordan man kan tilrettelegge for vellykkede visninger. For eksempel hvordan interessenter beveger seg på visning i en ukjent bolig:

– Jeg ser på omtrent alle visninger at de fleste går mot vinduene. Jeg gjorde det selv da jeg gikk inn her nå! Dette gjør vi nok litt for å orientere oss, og fordi det er naturlig å søke mot lyskildene. Derfor er det viktig at man gjør veien til vinduet lett tilgjengelig. Fjern eventuelt pynt eller ting som ligger eller henger foran vinduet. Og trekk gardinene til side så man får godt med utsyn! forklarer Beatrice.

Beatrice anbefaler å gjøre det lett å navigere mot vinduene, og trekke for alle gardiner ved visning.

Del rommet inn i soner

I boliger bygget før 80-tallet var det svært vanlig å ha delt kjøkken og stue, for å hindre matlukt og os i andre rom. I dag har vi vifter og ventilasjon som er betydelig bedre, i tillegg til at stadig flere unge ønsker seg sosiale og åpne oppholdsrom, noe som fører til et økende antall boliger med åpne løsninger. Da kan man med fordel prøve å skille rommet i ulike soner.

– Å inndele for eksempel stue og kjøkken i ulike soner kan føre til at boligen oppleves større. Soner skaper man ved å for eksempel ha et stort teppe som går under sofaen og stuebordet, så det blir én sone. Så kan man ha et annet teppe under spisebordet og stolene.

Beatrice

Bli kvitt ledningsrot

Stort sett har de fleste litt løse ledninger spesielt rundt TV, spillkonsoller og musikkanlegg. Dette kan virke rotete på en visning, men spesielt på boligfoto. Det betyr ikke at du nødvendigvis må ta ned TVen og kvitte deg med stereoanlegget:

– En superbillig og effektiv løsning på ledningsrot er å kjøpe en hvit skinne man kan samle ledningene i, fra for eksempel Clas Ohlson. Da vil alt bli, og se, mye ryddigere ut med en gang, anbefaler Beatrice.

Illusjonen av økt takhøyde

Nybygg har ofte ikke den gode takhøyden man kan se i for eksempel de klassiske Frogner-leilighetene fra sent 1800-tall. Gjennom riktig bruk av innredning kan man skape illusjonen av litt mer luft under taket.

– Over sofaen ville jeg erstattet bildet med et kjempestort speil, det gir en fantastisk effekt av et større rom. For at takhøyden skal oppleves høyere enn den er, kan man bruke innredning for å hjelpe oss og løfte blikket. Om bilder og speil plasseres litt høyt på veggen, så vi automatisk løfter blikket, og man opplever at takhøyden er større, sier Beatrice.

– Heng gjerne opp flere bilder på veggene før boligfoto tas. Det er med på å skape dybde i rommet og bildene blir bedre.

Kristianne

– Jeg syns det er veldig kult å leke med samme farge i lag på lag! Det er noe jeg har sett har blitt mer populært i boliger i det siste. For eksempel kan man male en vegg i grått og bruke samme maling på eventuelt hyller. Eller ha en svart kommode med svarte knotter. Gjerne i en matt maling, det gir en fin effekt! legger Kristianne til.

Et innbydende bad

– I en så ny leilighet som dette er stort sett alt på stell. Til foto og visning ville jeg uansett ryddet bort håndklærne som brukes til daglig, kanskje kjøp to helt nye håndklær som får henge synlig. Eier har allerede gått i anskaffelse av en finere såpe her ja, det er kjempebra for å løfte helhetsinntrykket! Et stort pluss at det er skyvedør til badet, det er plassbesparende, sier Kristianne.

– Det er to enkle grep jeg alltid ber eier gjøre selv på badet: Bytt slitt og skittent silikon og erstatt et kjipt dusjarmatur! Begge disse tingene kan man gjøre helt selv, og kostnaden er liten i forhold til den store effekten det gir. Et par tusen kroner på for eksempel Megaflis, så er mye gjort, forteller Beatrice.

Innkjøp til drømmesoverommet

– På soverommet ville jeg investert i en hodegavl, det gir umiddelbart en eksklusiv look. Legger man på et delikat sengeteppe over dynene får man virkelig den deilige hotellfølelsen.

– Invester gjerne i to store hodeputer til soverommet, det gir en luksusfølelse. Soverommet kan med fordel få en kontrastvegg, kanskje i en mørkere gråfarge? Om du finner en annen farge enn Osloblå-fargen er fint, den har vi meglere sett mye av i noen år nå, ler Kristianne.

Vil du ha mer boliginspirasjon? Se stiler og finn løsninger i vårt:

– Bør man pusse opp før visning?

I nybygg, som dette fra 2013, er det færre muligheter til å gjøre store endringer på planløsningen da rommene er laget stort sett for ett bruk. Men hva anbefaler meglerne?

– Jeg ville ikke brukt mye penger på oppussing av en så ny bolig. Likevel er det absolutt mulig å prøve og gjøre noe med dette “boksinntrykket” man ofte får i nybygg. Kanskje jeg bare ville brukt noen tusenlapper på maling, for eksempel til en kontrastvegg i stuen, foreslår Kristianne.

– Levende blomster og planter gjør utrolig mye. For eksempel en monstera-plante gir et fantastisk grønt skille mellom gulv og vegger. To-tre urter på kjøkkenbenken er et must! Kjøkkenbordet, stuebordet, nattbordet eller kommoden i gang bør også ha en fin bukett. Jeg anbefaler alltid selgerne mine å gå til en profesjonell blomsterforretning, unngå seks røde roser fra nærbutikken. Fortell gjerne ekspeditrisen når fotograferingen skal være, så får du blomster som er på sitt beste til fotograferingen! Legger Kristianne til.

– Levende blomster og planter gjør utrolig mye. For eksempel en monstera-plante gir et fantastisk grønt skille mellom gulv og vegger.

Kristianne anbefaler alltid selgerne å gå til en profesjonell blomsterforretning, og gå til innkjøp av en fin bukett på kjøkkenbordet, stuebordet, nattbordet eller kommoden. Unngå seks røde roser fra nærbutikken! Fortell gjerne ekspeditrisen når fotografen kommer, så får du blomster som er på sitt beste til foto. I tillegg er to-tre urter på kjøkkenbenken et must!

La noen andre ta seg av vaskingen

De fleste av oss er vant til å ta husvasken ukentlig på vår måte, og de store rengjøringene litt sjeldnere. Meglerne anbefaler derfor å få leid inn vaskehjelp til en real flyttevask før visningene, så det blir grundigere enn en vanlig husvask.

– Det kan gjøre underverker å investere noen hundre kroner for å få det skinnende rent og innbydende til visning. Så slipper man å gjøre det selv også, sier meglerne.

Meglernes sjekkliste før visning:

 • Tilgjengeliggjør vinduene og gulvplassen under
 • Vekk med personlige eiendeler: Skap en nøytral grunn
 • Lag soner med møbler, tepper og kontrastvegger
 • Skjul løse ledninger i skinner
 • Bytt silikon på badet om det er skittent eller slitt
 • Vurder om du bør bytte dusjarmatur
 • Sett fram en finere håndsåpe til badet, og la kun nye håndklær henge fremme
 • Helst unngå å bruke toalett, vaskemaskin og tørketrommel 2-3 timer før visning
 • Store hotellputer til soverommet
 • Heng opp speil for økt romfølelse, og bilder for mer dybde i boligfoto
 • Sjekk at oppgangen er fri for søppel.
 • Bestill utvask og luft godt før visning
 • Sett fram litt vann eller farris med sitroner og et par fine glass

Motta tips og boligrelatert innhold rett i innboksen: