Sol, sjø og strand i Son

Inspirasjon

30. mai 2022

Legg til spektakulær utsikt og sprek arkitektur – og de fem nye eneboligene som bygges i Brevik i Son, er oppsummert.

Egentlig sier jo gateadressen det viktigste: Vestsolveien. Tomtene det nå bygges på ligger på en solrik, vestvendt åskam i Brevik. Om sola ikke skinner hver dag, her heller, er utsynet like imponerende og stabilt, dag etter dag. Sett blikket mot Mossesundet i sør, la det vandre vestover mot Jeløya, videre mot skipsleia inn Oslofjorden og til Hurumlandet i nord.

Store vindusflater sørger for en sømløs overgang mellom ute og inne.

Idyllisk strandparsell

– Det hadde en wow-faktor, forteller prosjektleder hos utbygger GloMar Eiendom, Ingar Pedersen, om første møte med tomta.

– En spektakulær beliggenhet som dette, like ved sjøen, er det sjelden vi kommer over, sier han om tomtene som har bruksrett til en idyllisk parsell med sandstrand nede ved vannet.

Tomtene har en egen, nydelig strandparsell - bare en liten spasertur fra døra.

Tomtene ligger nydelig til med optimal utsikt og lysforhold.

Selv om utbyggerne umiddelbart så for seg hvordan boligene skulle ligge litt «nede» og naturlig plassert i terrenget, har de tatt seg god og lang tid til å utarbeide dem. Dette er absolutt ikke stedet å ta lett på optimaliseringen av forhold som lys, sol og utsikt!

Nå er de fem unike boligene til salgs – se salgsoppgaven her.

Varm vinterhage

Resultatet, ført på tegnebrettet av R25 Arkitekter, har blitt stilrene og kvalitetssikre hus med flate tak og store vindusflater. Materialene er i hovedsak mur med puss, porebetong og selvfølgelig – glass.

– Alle boligene ligger med langsiden ut mot sjøen, slik at mest mulig lys slipper inn, sier Pedersen. Dessuten får de en deilig vinterhage med vannbåren gulvvarme (!) og isolerende foldedører i glass. Om vinteren, eller på en sommerdag med mye vær, vil det altså være samme klima i vinterhagen som i stua. Mens på godværsdagene er det bare å åpne opp og nyte livet på en vidunderlig terrasse.

Her får du samme klima i vinterhagen som i stua, med vannbåren varme fra energibrønn.

Utsikten kan du også ta inn fra både kjøkken og stue, som ligger på hovedplanet med sømløs tilknytning til uteområdene med flere usjenerte soner.

– Boligene er romslige med fire soverom og to bad i tillegg til vaskerom, forklarer Ingar Pedersen i GloMar Eiendom.

Sjekk salgsoppgaven for detaljer!

Kvaliteter ut over det vanlige

Detaljene har samlet sett en like stor wow-faktor som selve beliggenheten.

– Dette er en utbygger som vil prosjektet veldig godt, oppsummerer eiendomsmegler Stian Pøhner hos Nordvik Frogner og utdyper:


– Utbygger har tilført prosjektet en del kvaliteter som ikke er vanlig for nybygg. De har for eksempel boret etter grunnvann, slik at huset har vannbåren varme fra energibrønn. Alt det tekniske er av topp standard, og det samme gjelder også kjøkken, baderom og overflater, sier megleren.

Selv om boligkjøperne kan være med å sette sitt eget preg på boligen, vil dette først og fremst være av kosmetisk art, siden altså standarden som tilbys allerede er på topp.

Stian Pøhner er eiendomsmegler ved Nordvik Frogner.

Attraktivt for mange

Megleren ser for seg at disse boligene er attraktive for en vid kjøpegruppe. Kombinasjonen umiddelbar nærhet til sjøen og grei pendleravstand til Oslo er ett viktig ess.

– Det er et rolig område som er flott for barnefamilier. Men boligene vil også være ideelle for en voksen kjøpegruppe som ønsker å bo enkelt og behagelig, men ikke tett på mange andre i en blokk, sier Pøhner og forklarer:

– På hovedplanet finner vi både hovedsuite med masterbad og store romløsninger for kjøkken og stue, samt direkte tilgang til uteområdene.


Boligene i Vestsolveien er attraktive både for barnefamilier og de som ønsker leilighetens kvaliteter med alle hovedfunksjoner på ett plan.

Flytt inn allerede til jul!

Her snakker vi altså om rene sørlandsidyllen, bare 45 minutter fra Oslo. Derfor kan også Vestsolveien være fritidsboligen du drømmer om. Her vil det ikke være boplikt, slik at alle muligheter ligger åpne.

Byggingen er i gang, og de første boligene skal være klare for innflytting allerede før jul i 2022, de siste i løpet av første kvartal neste år.

Vidunderlige tomter i salg nå

Vestsolveien i Son

Sjekk salgsoppgaven