Veien til den beste prisen

Økonomi og jus

5. august 2018

Det er mange måter å selge bolig på i dag. Noen velger til og med å selge selv. Vår erfaring er at nye digitale hjelpemidler er fantastiske i store deler av prosessen, men at det fra visning og fram til siste bud er meglerens erfaring, menneskekunnskap og ikke minst personlige innsats som er helt avgjørende. Når du har lagt ned sjela i boligen din i flere år, bør du jo kunne forvente at megleren gjør det samme i noen uker.

Fase 1: Hvordan treffe de rette menneskene

Det kan godt være at det er veldig mange som kan være interessert i din bolig. Men det viktigste er å få tak i dem som virkelig er interessert – og så sette inn ressursene på å få tak i flest mulig av dem. Våre meglere har lang erfaring i å utarbeide salgsoppgaver og markedsmateriell som henter ut det unike i din bolig. Vi samarbeider med noen av bransjens beste fotografer, takstmenn og stylister, og bli ikke overrasket om megleren selv begynner å ta bilder allerede på befaringen. Vi kommer til å strekke oss ekstra langt – både for at boligen din skal fremstå på sitt beste, og for at vi skal treffe de rette kjøperne.

Vi har også en egen database med potensielle kjøpere. Kunder som kan være interessert i din bolig, vil bli kontaktet av oss.

Fase 2: Om å overbevise på visning

Visningen er første «date» med kjøper. Førsteinntrykket er derfor svært viktig, men like viktig er følelsen potensielle kjøpere tar med seg ut igjen. De skal ikke bare ha satt navnet sitt på interesselisten, de skal egentlig ikke ha lyst til å gå.

Vi tror derfor ikke at det er så lurt å vise boligen sin på egen hånd, men heller stole på vår ekspertise. Dette omfatter alt fra å vurderer hvordan boligen din ser ut med «kjøpers» øyne, og hva som skal til for å gi den det lille ekstra, til å plukke ut hvem på visningene som virkelig er potensielle kjøpere, og hvem som bare er der for å glo.

Fase 3: Hvordan oppnå best mulig pris

Det er først nå det virkelig begynner. I etterkant av visningsrunden blir alle som har meldt sin interesse, ringt opp av megler, med mål om å skaffe flest mulig budgivere. I budrunden vil budgivere og selger fortløpende blir informert om status. Megler har en viktig rådgivende rolle og vil underveis gi anbefalinger både til kjøper og selger. Her er meglers erfaring og menneskekunnskap ekstremt viktig. Ofte kan det sent i budrundene handle mer om «forhandlinger» enn «salg». Når man har én budgiver igjen er det opp til selger å akseptere eller avslå budet.

Fase 4: Kontraktsmøte

Etter at budet er akseptert vil megler utarbeide de nødvendige dokumentene som kreves, informere forretningsfører, styreleder eller kommunen om salget, samt innkalle partene til et kontraktsmøte. På kontraktsmøtet signeres kjøpekontrakten og eventuelt andre dokumenter som er relevante for salget. Begge parter vil få også hver sin boligperm med ytterligere informasjon, om for eksempel våre samarbeidspartnere innen bank, forsikring, renhold og flytting.

Fase 5: Overtakelse og oppgjør

Så er den store dagen kommet. Boligen skal være ren, ryddet og klar til bruk dersom ikke annet er avtalt. Megler er naturligvis tilstede og sørger for at alt går rett for seg. Overtagelsen er gjennomført når begge parter har signert på «Overtagelseserklæringen», og vi vil sørge for at du får pengene på konto så raskt som overhodet mulig. Hvert kontor har sine egne oppgjørsmedarbeidere, noe som sikrer kvalitet, effektivitet og fleksibilitet i hele prosessen.