Tindveien 3B
- Tindveien 3B
- Prisantydning
- 2 400 000,-
- Totalpris
- 2 461 350,-
- Felleskost/mnd
- 800,-
- Kommunale avg.
- 18 868,- per år
- BRA-i
- 100 m2
Toppleilighet over to etasjer med nydelig utsikt over Målselvdalen på Andslimoen!
Velkommen til Tindveien 3B, presentert av Nordvik Finnsnes! Hjemmet går over to etasjer og har en flott sosial planløsning. I hovedetasjen er det en sosial planløsning, hvor du har stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til en hyggelig balkong - en perfekt utvidelse av stuen for varme sommerdager. På hovedplan er det to soverom og bad. I loftetasjen har du en loftstue og to innredede soverom. Her får du en nydelig beliggenhet i et tilbaketrukket boligområde på Andslimoen, med skogen og fine turområder i området - og ikke minst utsikt over Målselvdalen. Husk å sjekke ut videovisningen!
Nøkkelinformasjon
- Boligtype:
- Selveierleilighet
- Byggeår:
- 1996
- Etasje:
- 2
- Soverom:
- 4
- Prisantydning:
- 2 400 000,-
- Omkostninger:
- 61 350,-
- Totalpris:
- 2 461 350,-
- Felleskost/mnd:
- 800,-
- Kommunale avgifter:
- 18 868,- per år
- Totalt BRA:
- 100 m2
- Energimerking:
- D - rød
- Veranda:
- Ja
Visninger
Alle våre visninger har påmelding. Passer ikke tidspunktet, send megler en e-post og avtal tid for privatvisning.
Presenteres av
Har du finanseringsbevis på plass?
I samarbeid med
En personlig rådgiver fra vår samarbeidspartner Storebrand Bank vil hjelpe deg å gjøre deg klar til budrunden.
Nøkkelinformasjon
Oppdragsnummer
28-0027/25
Boligtype
Selveierleilighet
Adresse og betegnelse
Tindveien 3B, 9325 Bardufoss
Gnr. 54, bnr. 618, snr. 2 (ideell andel 1/1) i Målselv kommune.
Selger(e)
Stian Berntsen Lorentsen
Kjøpesum og omkostninger
2 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger: 60 000,- (Dokumentavgift) 260,- (Pantattest kjøper) 545,- (Tinglyst pantedokument) 545,- (Tinglyst skjøte) 12 700,- (Boligkjøperpakke* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 61 350,- (Omkostninger totalt (uten Boligkjøperpakke)) 74 050,- (Omkostninger totalt (med Boligkjøperpakke)) -------------------------------------------------------- 2 461 350,- (Totalpris inkl. omkostninger (uten Boligkjøperpakke)) 2 474 050,- (Totalpris inkl. omkostninger (med Boligkjøperpakke)) -------------------------------------------------------- NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Dokumentavgiften er 2,5% av salgssummen. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.
Om boligen
Byggeår
1996
Etasje
2
Arealer
BRA-i: 100 kvm
Totalt BRA: 100 kvm
TBA: 10 kvm
Beskrivelse:
2. etasje:
BRA-i: 72 kvm. Stue, kjøkken, bad, entré og 2 soverom.
Totalt BRA: 72 kvm
TBA: 10 kvm. Balkong med adkomst fra stue.
3. etasje:
BRA-i: 28 kvm. Loftstue og 2 soverom.
Totalt BRA: 28 kvm
Ikke målbare arealer:
Loftsetasjen har et totalt gulvareal på 37 m². Det er et ikke-målbart areal på 9 m² på grunn av lav takhøyde. Areal bak kneveggene i loft er ikke oppmålt.
Fellearealer og rettigheter til bruk:
Det gjøres oppmerksom på at bod og carport som disponeres av denne seksjonen ligger på sameiets fellesareal. Carport og utebod er ikke seksjonert og på grunn av manglende vedtekter kan ikke megler verifisere leilighetens eksklusive bruksrett til disse arealene. Areal fra carport og utebod er derfor ikke medregnet i leilighetens BRA-e og totalt BRA. Det opplyses om at carport med sportsbod er på 7 m² totalt.
Takstmannens kommentar til arealoppmåling:
Takstmann har målt opp de arealer som fremkommer av denne salgsoppgaven, uten hensyn til byggegodkjenninger.
Antall soverom
4
Innhold
Leilighet i byggets andre etasje som går over to etasjer og inneholder følgende: Hovedetasje: Entré, stue, kjøkken, to soverom og bad. Loftetasje: To soverom og loftstue. Leiligheten disponerer carport og utebod i nabobygget.
Standard
Lettvint og arealeffektiv planløsning med åpen løsning mellom stue og kjøkken med god plass til spisemøblement i naturlig nærhet til kjøkken og sittegruppe i stue. Fra stue er det utgang til egen balkong med flott utsikt. I hovedetasjen finner du også hjemmets bad, 2 soverom og entré. Fra stuen har du trappeoppgang til praktisk loft med loftstue og soverom. Kjøkkenet er innredet med glatte fronter og benkeplate laminat. Alle fronter på kjøkken er malt i 2024. Av hvitetvarer er det, komfyr og platetopp, oppvaskmaskin og kjøl- og fryseskap. Frittstående hvitevarer medfølger ikke. Badet er totalrenovert i 2021. Badet har baderomsplater på vegger, himlingsplater i tak og vinylbelegg på gulv. Innredningen består av servantinnredning med nedfelt servant, veggmontert toalett med innebygget sisterne og dusjkabinett. Det er elektriske varmekabler på gulv. Soverom i hovedetasje som er vegg i vegg med badet har en skyvedørsgarderobe hvor det er montert opplegg for vaskemaskin, og montert varmtvannsbereder. Det er kommentert i tilstandsrapporten at det ikke er etablert lekkasjesikring eller vannstoppessystem i rommet. Boligen har vedovn i stue og naturlig ventilasjon. Det er i forbindelse med salget utarbeidet en tilstandsrapport fra bygningssakkyndig. Tilstandsrapporten er en teknisk gjennomgang av boligen med oppdagede avvik. Forhold som har fått TG2 og TG3 må gjennomgås spesielt nøye, da disse indikerer avvik fra normal slitasje og/eller høy alder, med mulig behov for utbedring. Bygningsdeler som har fått TGIU er ikke undersøkt av takstmann.
Parkering
Denne seksjonen disponerer carport i nabobygget. Det er gjesteparkering på tomten.
Moderniseringer og påkostninger
Eier overtok boligen i 2021 og har i sitt eie jevnlig utført vedlikehold samt noen vesentlige oppgraderinger:
Innvendige overflater: Vegger på kjøkken, stue og tre soverom er nylig malt.
Bad: Badet er totalrenovert. I forbindelse med renoveringen ble det også installert ny varmtvannsbereder i 2021.
Kjøkken: Ny benkeplate med ny oppvaskkum og blandebatteri, forlenget benkeplate og supplert med ekstra skuffeseksjon. Det er installert ny stekeovn og integrert platetopp. Alle fronter på kjøkkenet er malt. 2024
Utvendig vedlikehold: Hele bygningen ble malt utvendig i 2022. Taktekket ble, ifølge opplysninger fra tidligere eier, fornyet i perioden 2018-2019.
Sammendrag selgers egenerklæringsskjema
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjennomgå dette nøye. Følgende opplysninger er spesielt viktig å merke seg: 1. Vet du om det har det blitt utført arbeid på bad/våtrom, enten i din eller tidligere eiertid? Ja, både faglært og ufaglært. Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Totalrenovert bad i 2021. Nye vegger, nytt gulvbelegg, nytt toalett, ny baderomsinnredning ny dør, ny varmtvannsbereder. Flyttet varmtvannsbereder og vaskemaskin til annet rom. Allservice nord monterte varmtvannsbereder, nytt toalett samt innredning med servant. Gulvbelegg lagt i regi av egen innsats men av faglært. Vegger/listverk er montert av eiers far som er tidligere snekker. 1.1 Vet du om tettesjikt, membran eller sluk ble fornyet eller oppgradert? Ja, både faglært og ufaglært. Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Utført i regi av egeninnsats men av faglært. Nytt gulvbelegg. 1.2 Vet du om det finnes dokumentasjon på hvordan bad eller vaskerom er bygget opp? Nei 2. Vet du om det er gjort endringer eller reparasjoner på tak, fasade, pipe/ildsted, terrasse, garasje, bod eller lignende, enten i din eller tidligere eiertid? Ja, faglært. Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Taktekket skiftet i 2018 i følge tidligere takst. Vet ikke hvem som har gjort det da det var før jeg kjøpte boligen. 3. Vet du om det er gjort arbeid med drenering, enten i din eller tidligere eiertid? Nei. Eventuell kommentar: Drenering fra byggeår ifølge tidligere takst. 14. Vet du om det er feil/utettheter i tak, terrasser/fasade/vinduer/garasje, og/eller er det synlige skader? Ja. Beskriv: Utdrag fra takst i 2020: lekker vann ned i overgang mellom skillevegger og mot yttervegger i carport. Boligen selges med boligselgerforsikring. Samsvarserklæring: Det fremgår av tilstandsrapporten at det foreligger samsvarserklæring for det elektriske arbeidet i boligen. Det tas forbehold om at det kan være utført andre arbeider på det elektriske anlegget som ikke har samsvarserklæring.
Bygningssakkyndig
Per Mathis Jonsson Eira
Byggemåte
I forbindelse med salget er det utarbeidet en tilstandsrapport for boligen som viser boligens tilstandsgrad fra TG1-TG3, hvor TG1 er velfungerende forhold, TG2 er forhold som må påregnes utbedret på sikt, og TG3 er forhold som må påregnes utbedret omgående. Les mer om forholdene knyttet til TG3, TG2 og TGIU under punktet "diverse" lenger bak i salgsoppgaven. Utdrag fra tilstandsrapport: Tilstanden vurderes med ulike tilstandsgrader: TILSTANDSGRAD 0, TG0: INGEN AVVIK TILSTANDSGRAD 1, TG1: MINDRE ELLER MODERATE AVVIK TILSTANDSGRAD 2, TG2: VESENTLIGE AVVIK TILSTANDSGRAD 3, TG3: STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK TILSTANDSGRAD IU, TGIU: IKKE UNDERSØKT/IKKE TILGJENGELIG Taktekking TG 1 Taktekkingen er av stål/aluminiumsplater. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Siden taket (takkonstruksjon, taktekking og skorstein) kun er observert fra bakkenivå, er vurderingen begrenset av dette. Det er ikke sikkerhetsmessig forsvarlig å bevege seg ut på taket eller observere fra stige. Selv om det ikke er avdekket skader under befaringen, betyr ikke dette at det ikke foreligger skader som en besiktigelse på taket kan avdekke. Vær oppmerksom på denne risikoen. En undersøkelse av taket kan utføres av en fagperson under tilstrekkelige sikkerhetsforhold. Punktet må sees i sammenheng med "Takkonstruksjon/Loft". Årstall: 2018 Kilde: Egenerklæring Nedløp og beslag TG 2 Takrenner og ned løp av stål, snøst stoppere av stål, pipebeslag og Luftehatt og beslag av stål. Veggkonstruksjon TG 1 Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Yttervegger som er kontrollert i dette punktet er i direkte tilknytning til leiligheten. Takkonstruksjon/Loft TG 2 Takkonstruksjonen har A-takstoler i tre. Punktet må sees i sammenheng med "Taktekking". Vinduer TG 2 Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Årstall: 1995 Kilde: Produksjonsår på produkt Dører TG 2 Bygningen har teak hovedytterdør og malt balkongdør i tre. Balkonger, terrasser og rom under balkonger TG 2 Balkong i tilknytning stue på fasade mot øst. Treplatting med trapp videre ned til terrenget ved inngangsparti. Utvendige trapper TG 2 Det er utvendige trapper fra inngangspartiet og ned til terreng. Innvendige overflater TG 2 Innvendig er det gulv av laminat og fliser. Veggene har malte plater. Innvendige tak har himlingsplater. Overflaten har blitt pusset opp etter byggeår. Blant annet ny gulvlaminat og maling på vegger. Etasjeskille/gulv mot grunn TG 3 Etasjeskiller er av trebjelkelag. Radon TG 2 Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Pipe og ildsted TG 1 Boligen har elementpipe. Sotluke er ikke tilgjengelig i denne leiligheten, men i leiligheten under. Den er ikke vurdert. Innvendige trapper TG 2 Boligen har malt tretrapp opp til loftet. Innvendige dører TG 1 Innvendig har boligen malte glatte dører. Det var avvik på innvendig dør, men den er blitt reparert etter befaringsdagen, dokumentert av eier. Vanninstallasjoner i soverom TG 2 I forbindelse med oppussing av badet, er det i soverom tilstøtende bade blitt installert varmtvannsbereder og opplegg for vaskmaskin og tørketrommel. Årstall: 2021 Kilde: Eier Bad - Generell Aktuell byggeforskrift er teknisk forskrift 2017. Bad totalrenovert i 2021, opplyst i egenerklæring. Årstall: 2021 Kilde: Egenerklæring Bad - Overflater vegger og himling TG 2 Veggene har baderomsplater. Taket har himlingsplater. Årstall: 2021 Kilde: Egenerklæring Bad - Overflater Gulv TG 2 Gulvet har vinylbelegg. Rommet har elektriske varmekabler. Fall mot sluk er målt til 37 millimeter fra topp slukrist til topp synlig oppbrettet membran ved dørterskel. Årstall: 2021 Kilde: Egenerklæring Bad - Sluk, membran og tettesjikt TG 2 Det er plastsluk og synlig vinylbelegg som tettesjikt. Årstall: 2021 Kilde: Egenerklæring Bad -Sanitærutstyr og innredning TG 2 Rommet har innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett og dusjkabinett. Årstall: 2021 Kilde: Egenerklæring Bad -Ventilasjon TG 2 Det er naturlig ventilering. Avtrekksventil i tak, tilluft fra vindusventil. Årstall: 2021 Kilde: Egenerklæring Bad - Tilliggende konstruksjoner våtrom TG IU Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Årstall: 2021 Kilde: Egenerklæring Kjøkken - Overflater og innredning TG 1 Kjøkkenet har innredning med glatte fronter. Benkeplaten er av laminat. Det er kjøl/fryseskap,oppvaskmaskin,induksjonstopp og stekeovn. Kjøkkenet har blitt overflate oppusset, med malte fronter og ny benkeplate. sjekk alder. Kjøkken - Avtrekk TG 1 Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Vannledninger TG 2 Innvendige vannledninger er av kobber, kobber med plastkappe og rør-i-rør. Deler av innvendige vannledninger er blitt delvis skiftet ved ulike tilfeller. Avløpsrør TG 2 Det er avløpsrør av plast. Deler av innvendige avløpsrør er blitt delvis skiftet ved ulike tilfeller. Ventilasjon TG 1 Boligen har naturlig ventilasjon. Det er tilluft fra ventiler i vindu/vegg. Det er avtrekksvifte i kjøkkenet. Romventilator i et soverom. Varmtvannstank TG 2 Varmtvannstanken er på ca. 200 liter. Elektrisk anlegg TG 3 Sikringsskap ved automatsikringer plassert i yttergang. Ledningsnettet består av delvis skjult og åpent ledningsnett. "Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet." 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei 2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist gang totalt rehabilitert (årstall)? Med totalt rehabilitert menes fullstendig utskiftet anlegg fra inntakssikring og videre. Svar: 1996. 3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja 4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja Eksisterer det samsvarserklæring? Nei. Skiftet til automatsikringer i 2018. 5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet – Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei 6. Forekommer det ofte at sikringene løses ut? Nei 7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei 8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei 9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Ja 10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei 11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja 12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. Det er påvist løse ledninger og brytere uten deksler. Eier opplyser om defekt stikkontakt. Det er ikke framlagt samsvarserklæringer. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 for tilsyn på el-anlegg og lukking av avvik nevnt i denne rapporten. Branntekniske forhold TG 3 Brannvarslere i hovedetasje og loft. Brannslukkningsapparat i hovedetasje. Se om rømningsveien under "lovlighet". "Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål som fremkommer under. Tilstandsgraden er basert på retningslinjer til disse spørsmålene i bransjestandarden NS3600. Dette kan ikke sammenlignes med en fullstendig kontroll av branntekniske forhold av offentlig myndighet, eller en vurdering av boligens branntekniske forhold eller prosjektering fra en rådgiver med spesialkompetanse. En bygningssakkyndig har verken kompetanse til å gi slik veiledning eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen. Det kan være feil og mangler om branntekniske forhold som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller rådgivning." 1. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Nei 2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Ja. Nål på apparat er mellom grønt og rødt. Det er ikke funnet datostempel på apparatet hvilket er en indikasjon på at apparatet er produsert før det ble vanlig med datostempling rundt år 2000. Apparat er moden for utskifting. 3. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Nei 4. Er det skader på røykvarslere? Nei Kostnadsestimat: Under 10 000 Carport med sportsbod Byggeår: 1996 Beskrivelse: Betonggulv. Vegger av trekonstruksjon. Terrasser for leilighetene over danner tak over carport. Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon - jamfør beskrivelse under konstruksjoner. Eier opplyser om noe lekkasje fra tak. Bygget er ikke tilstandsvurdert ihht Forskrift til avhendingslova og NS3600. Dette er kun en enkel beskrivelse.
Innbo og løsøre
Frittstående hvitevarer medfølger ikke.
Følgende løsøre og tilbehør medfølger ikke i handelen: Lampe over spisebord og fastmonterte fjernsynsapparat.
Vedlagt salgsoppgaven følger NEF sin standardliste "Oversikt over løsøre og tilbehør". Med mindre annet fremkommer av salgsoppgaven gjelder denne listen.
Dersom det er noe i overnevnte liste som ikke finnes på eiendommen, vil det heller ikke medfølge. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti. Hull og merker etter feste av innredning og utstyr som ikke følger med, aksepteres av kjøper.
Adgang til utleie
Korttidsutleie er tillatt i opptil 90 døgn i året, jf. eierseksjonsloven § 24. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene, men må settes til mellom 60 og 120 døgn. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Det forefinnes ikke vedtekter og megler kan ikke redegjøre for adgang til utleie.
Energi og oppvarming
Energimerking
D - rød
Alle eiendommer som selges/leies ut skal ha energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og er selv ansvarlig for at opplysningene er riktig. Megler har ikke ansvar for informasjonen som fremgår av energiattesten.
Oppvarming
Boligen har følgende oppvarmingskilder: Vedovn i stue, det er elektriske varmkabler i gulv på bad.
Informasjon om strømforbruk
Selger opplyser å ha et årlig strømforbruk på ca. 12 000 kWh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.
Økonomi
Felleskostnader
Kr. 800,- pr. mnd
Inkluderer: Selger opplyser om en månedlig felleskostnad på kr 800,- som dekker felles husforsikring, brøyting og strøing.
Kommunale avgifter
Kr. 18 868,- pr. 2025
Kommunale avgifter inkluderer også vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt.
Beløpet er et estimert beløp for 2025 og endelig fakturering kan avvike noe. Kommunale avgifter faktureres kvartalsvis.
Andre utgifter
Selger opplyser å ha følgende kostnader knyttet til boligen: - Alarm fra verisure alarm for kroner 625 per mnd. Det er opp til kjøper å ev. inngå nye avtaler med ønskede tjenesteytere.
Eiendomsskatt
Kr. 3 598,- pr. 2025
Formuesverdi
Primærbolig: Kr. 559 823,- pr. 2023
Sekundærbolig: Kr. 2 239 290,- pr. 2023
Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til din boligs beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Formuesverdien er en prosentandeldel av denne boligverdien. For mer informasjon om formuesverdi, se Skatteetatens nettsider.
Sameiet
Om sameiet
Sameiet har opplyst at det ikke foreligger vedtekter som regulerer forhold mellom sameierne eller husordensregler for beboerne. Det er ikke avholdt årsmøte, utarbeidet budsjett eller regnskap og derfor ikke fremlagt årsmøteprotokoll. Megler gjør oppmerksom på at dette ikke er tilstrekkelig for å etterkomme kravet i eierseksjonsloven om å avholde årsmøte. Megler presiserer at nye eiere må forholde seg til seksjonering, vedtekter og reglene i lov om eierseksjoner. Dette innebærer blant annet: - Sameiet skal avholde årsmøte hvert år. Årsmøtet er sameiets øverste myndighet og skal holdes hvert år innen utgangen av juni. Saker som årsmøtet skal behandle er evt. årsberetning, godkjenning av regnskap, valg av styremedlemmer og evt. øvrige saker som er fremmet etter reglene i eierseksjonsloven. - Det er plikt til å ha et styre i sameiet, dette skal bestå av 3 styremedlemmer. - Styret skal sørge for vedlikehold og drift av eiendommen og ellers sørge for forvaltningen av sameiets anliggender i samsvar med lov, vedtekter og beslutninger på årsmøtet. - Sameiet er ifølge selger ikke registrert i enhetsregisteret. Det er ikke plikt til å registrere sameiet, men alle eierseksjonssameier har registreringsrett
Informasjon om fellesgjeld
Ingen fellesgjeld.
Regnskap/budsjett/Kostnadsøkninger
Det foreligger ingen regnskap, budsjett eller oversikt over kostnader til fremtidig vedlikehold. Megler kan derfor ikke redegjøre nærmere for sameiets økonomi.
Vedtekter og husordensregler
Megler er ikke forelagt vedtekter eller husordensregler. Megler kan derfor ikke redegjøre for rettigheter/begrensninger i eierforholdet i sameiet.
Beboernes forpliktelser og dugnader
På grunn av manglende vedtekter kan ikke megler redegjøre nærmere for beboernes forpliktelser og dugnad.
Dyrehold
Selger har opplyst at dyrehold er tillatt. På grunn av manglende vedtekter kan megler ikke verifisere om det foreligger begrensninger i adgangen til dyrehold.
Tomt
Beskrivelse av tomt
Tomtestørrelse: 2 120 kvm (eiet)
Tomta er fellesareal for sameiene og er opparbeidet med gruset adkomst og gårdsplass. Arealet opplyses å være beregnet, noe som innebærer at det kan avvike noe fra opplyst.
Adkomst
Adkomst fra E6 til Fagerlidal, via til Olarommet til Tindveien. Se kartskisse for nærmere veibeskrivelse fra din posisjon.
Radonmåling
Selger har ikke utført radonmåling. Det er ikke krav om dette med mindre boligen er helt eller delvis utleid.
Områdebeskrivelse
Beskrivelse av nærområdet
Leiligheten er pent beliggende i et tilbaketrukket område på Andslimoen med god utsikt over Målselvdalen. Her bor du i et rolig og barnevennlig. Det er kort vei barnehage, barne- og ungdomsskole, videregående skole og et utvalg butikker. Er du tur- og friluftsinteressert er det flotte turstier i området. Det er også kort vei til flotte destinasjoner på Senja, samt nasjonalparker som Ånderdalen nasjonalpark på Senja og Øvre Dividal nasjonalpark. Indre Troms er kjent for sine unike jakt- og fiskemuligheter. Målselva byr på flotte muligheter innen laksefiske. Det er også kort avstand Målselv fjellandsby med alpinanlegg. Det er kort vei til Bardufoss Lufthamn. Boligen er ca. 2 timers kjøring unna Tromsø.
Bebyggelse
Eiendommen er bebygd med to 4-mannsboliger og en dobbelgarasje.
Offentlig kommunikasjon
Se www.svipper.no for nærmere ruteinformasjon.
Skoler og barnehager
Andslimoen barnehage
Olsborg barnehage
Heggelia/Noraførr barnehage
Sameskolen i Troms (1-10 kl.)
Bardufoss videregående skole
Senja vgs. Finnfjordbotn
Offentlige forhold
Ferdigattest / brukstillatelse
Boligen er registrert som én bruksenhet i Matrikkelbrev. Byggegodkjente tegninger datert 23.10.1995 samsvarer med dagens bruk i hovedetasjen. Det foreligger godkjente byggetegninger for loftetasje datert 23.10.2025. Loftetasjen stemmer overens med dagens bruk med unntak av at det er på tegningene en bod som ikke er der i dag, samt endring på plassering av trapp. Det er søknadspliktig å ominnrede bod til rom for varig opphold som det er i dag. Det er gitt ferdigattest for oppføring av 4- mannsbolig, for seksjon 1,3 og 4 datert 10.07.2001. Seksjon 2 fikk ikke ferdigattest med bakgrunn i at loftet ikke var innredet. Det er gitt ferdigattest for ferdigstillelse av loftetasje for seksjon 2 datert 21.01.2019. Tiltaket er beskrevet med å innrede loft til soverom. Kjøper overtar ansvar og risiko for fremtidig bruk for overnevnte forhold.
Vei, vann og avløp
Privat felles adkomst fra offentlig vei. Leiligheten er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkledninger.
Regulerings- og arealplaner
Eiendommen er regulert til boligbebyggelse etter reguleringsplan Andslimoen felt II.
Konsesjon
Ingen konsesjon.
Tinglyste heftelser og forpliktelser
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 5524/54/618/2: 27.03.1996 - Dokumentnr: 1563 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 2 Formål: Bolig Sameiebrøk: 3/20
Legalpant
Kommunen har legalpant som sikkerhet for riktig betaling av kommunale avgifter og eventuell eiendomsskatt. De øvrige seksjonseierne i sameiet har legalpant på inntil 2G som sikkerhet for krav som følger av sameieforholdet, typisk vil dette gjelde felleskostnader. Legalpant er pant som ikke kommer frem av grunnboksutskriften, og har bedre prioritet enn for eksempel lån til bank som er tinglyst på seksjonen. Legalpant til kommunen har prioritet foran legalpant til sameiet.
Øvrige kjøpsforhold
Diverse
Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jf. eierseksjonsloven § 23. Seksjoner som eies av nærstående eller via firma teller med. Kjøper og selger er forpliktet til å undertegne standard kjøpekontrakt utarbeidet av Nordvik i forbindelse med eiendomstransaksjonen. Kjøpekontrakt kan besiktiges hos eiendomsmegler før bud inngis. Kontakt eiendomsmegler for spørsmål. Utdrag fra tilstandsrapport: Tilstanden vurderes med ulike tilstandsgrader: TILSTANDSGRAD 0, TG0: INGEN AVVIK TILSTANDSGRAD 1, TG1: MINDRE AVVIK TILSTANDSGRAD 2, TG2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK TILSTANDSGRAD 3, TG3: STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK TILSTANDSGRAD IU, TGIU: IKKE UNDERSØKT/IKKE TILGJENGELIG Følgende punkter har fått TG 3 (store eller alvorlige avvik): Etasjeskille/gulv mot grunn Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målinger er utført i stue og kjøkken. Det er målt ca 28 mm på to meter og ca 54 mm på totalt. Byggesaksdokumentene (korrespondanse datert 25.03.1996) dir. sitat: "Det viser seg at grunnarbeidet er utført på en slik måte at boligen har seget omkring 5 cm." Dette kan være årsaket til registrerte høydeforskjeller i etasjeskillet. Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Høydeforskjeller i gulv kan føre blant annet til at høye møbler ikke står rett i forhold til vegger, bord kan oppleves ustabile osv. Det er ikke behov for umiddelbare tiltak, men overvåk tilstanden. Endring i høydeforskjeller over tid kan være et tegn på bevegelser i bygningsstrukturen, og da må det gjøres nærmere undersøkelser av fagkyndig person. Kostnadsestimat: Det er ikke behov for umiddelbare tiltak, dermed ingen umiddelbare kostnader. Elektrisk anlegg Sikringsskap ved automatsikringer plassert i yttergang. Ledningsnettet består av delvis skjult og åpent ledningsnett. "Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet." 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei 2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist gang totalt rehabilitert (årstall)? Med totalt rehabilitert menes fullstendig utskiftet anlegg fra inntakssikring og videre. Svar: 1996. 3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja 4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja Eksisterer det samsvarserklæring? Nei. Skiftet til automatsikringer i 2018. 5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet – Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei 6. Forekommer det ofte at sikringene løses ut? Nei 7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei 8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei 9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Ja 10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei 11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja 12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. Det er påvist løse ledninger og brytere uten deksler. Eier opplyser om defekt stikkontakt. Det er ikke framlagt samsvarserklæringer. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 for tilsyn på el-anlegg og lukking av avvik nevnt i denne rapporten. Branntekniske forhold Brannvarslere i hovedetasje og loft. Brannslukkningsapparat i hovedetasje. Se om rømningsveien under "lovlighet". "Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål som fremkommer under. Tilstandsgraden er basert på retningslinjer til disse spørsmålene i bransjestandarden NS3600. Dette kan ikke sammenlignes med en fullstendig kontroll av branntekniske forhold av offentlig myndighet, eller en vurdering av boligens branntekniske forhold eller prosjektering fra en rådgiver med spesialkompetanse. En bygningssakkyndig har verken kompetanse til å gi slik veiledning eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen. Det kan være feil og mangler om branntekniske forhold som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller rådgivning." 1. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Nei 2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Ja. Nål på apparat er mellom grønt og rødt. Det er ikke funnet datostempel på apparatet hvilket er en indikasjon på at apparatet er produsert før det ble vanlig med datostempling rundt år 2000. Apparat er moden for utskifting. 3. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Nei 4. Er det skader på røykvarslere? Nei Kostnadsestimat: Under 10 000 Følgende punkter har fått TG 2 (avvik som kan kreve tiltak): Nedløp og beslag Vurdering av avvik: Innfesting til snøstopper på taket har løsnet. Konsekvens/tiltak: Snøras fra tak utgjør en skaderisiko for mennesker, dyr og utstyr. Snøfanger må repareres/byttes slik at det ikke forekommer snøras fra taket. Takkonstruksjon/Loft Vurdering av avvik: Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr. Det er påvist aktivitet fra skadedyr. Eier opplyser om at det tidligere har kommet fugl inn i loftet. Konsekvens/tiltak: Konstruksjonene må sikres mot råte, sopp og skadedyr. Konstruksjonen må tettes slik at skadedyr ikke har tilgang til takkonstruksjonen og kan skape skader. Vinduer Vurdering av avvik: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Konsekvens/tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Dører Vurdering av avvik: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Konsekvens/tiltak: Dører må justeres. Juster dør slik at den tetter godt mot karmen slik at det ikke oppstår kald trekk. Balkonger, terrasser og rom under balkonger Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Konsekvens/tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Forhold som går på sikkerhet, slik som rekkverk, vurderes opp mot dagens forskriftskrav. Høydekrav på rekkverk har blitt endret etter byggeår, hvilket resulterer i en TG 2. Rekkverket er noe lavere en dagens krav men opprettholder sin funksjon i all vesentlighet. Utvendige trapper Vurdering av avvik: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Konsekvens/tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav. Forhold som går på sikkerhet, slik som rekkverk, vurderes opp mot dagens forskriftskrav. Høydekrav på rekkverk har blitt endret etter byggeår, hvilket resulterer i en TG 2. Rekkverket er noe lavere en dagens krav men opprettholder sin funksjon i all vesentlighet. Innvendige overflater Vurdering av avvik: Det er en skade i innvendig tak ved trapp. Konsekvens/tiltak: Skaden har hovedsaklig en estetisk konsekvens. Reparer skaden. Radon Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "høy" eller "særlig høy" aktsomhetsgrad Konsekvens/tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendige trapper Vurdering av avvik: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Trappens bredde er under forskriftskrav på byggeår. Hakk i trappa. I repoet går øvre trapp inn på den nedre trappen slik at gangveien blir smalere. Konsekvens/tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav. Feil utførelse og mangler i trapper kan i verste fall føre til fall som gir skade på person, dyr og utstyr. Vær klar over denne risikoen. For å lukke avviket må påviste forhold rettes. Vanninstallasjoner i soverom Vurdering av avvik: Det er ikke etablert lekkasjesikring eller vannstoppessystem i rommet. Rommet har ikke tettesjikt og sluk. Konsekvens/tiltak: Vannstoppesystem/lekkasjedetektro må installeres slik at en eventuell vannlekkasje vil bli oppdaget og skadeomfanget av lekkasjen begrenset. Bad - Overflater vegger og himling Vurdering av avvik: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Det er påvist avvik i fuging av baderomsplater, rørgjennomføringer og beslagløsninger. Konsekvens/tiltak: Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes. Dersom våtromsplatene ikke er montert fagmessig, kan dette medføre utettheter som øker risikoen for fuktinntrengning bak platene. Over tid kan dette føre til oppfukting av tilstøtende konstruksjoner, noe som kan resultere i råteskader, muggvekst og eventuelle lekkasjer. Vær oppmerksom på at vinduer/dører i våtsone som ikke er fagmessig utført/tettet mot fuktinntrenging kan føre til at vann trekker inn i konstruksjonen ved direkte vannbelastning. Vindu/dør må tettes mot vanninntrenging for å lukke avviket• Det anbefales videre bruk av tett dusjkabinett som som beskytter nærliggende vegger/gulv mot direkte vannbelastning og leder vann rett inn i sluk. Bad - Overflater Gulv Vurdering av avvik: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er registrert knirk i gulvet. Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Vinylbelegget har oppbrett ved dørterskel. Gulvet for øvrig er relativt flatt, med noe lokalt fall rundt sluk. Konsekvens/tiltak: Vær oppmerksom ved bruk. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må gulvet bygges om, for å få riktig fall til sluk. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak. Ved en eventuell renovering, påse at våtrommet bygges med riktig fall til sluk. Til tross for avviket i fall/høydeforskjell til sluk, vil gulvet fortsatt kunne lede vann mot sluket, men med redusert effektivitet. Dette kan potensielt øke risikoen for vannansamling i enkelte områder av badet. Knirk i gulv på et våtrom kan skyldes flere ting, blant annet manglende stivhet i underliggende konstruksjoner, at konstruksjonen har skader grunnet råte/fukt eller andre typer skader. Man kan i disse tilfeller ikke utelukke at det er behov for omfattende utbedringer. Bad - Sluk, membran og tettesjikt Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Konsekvens/tiltak: Konsekvensen er at det kan oppstå fuktskader i konstruksjonen bak overflatematerialet. Vann kan trenge inn gjennom utette rørgjennomføringer og forårsake fuktskader ved fukttilførsel gjennom enten bruksvann eller lekkasjevann. Når sluket har begrenset tilgang, er det vanskelig å rengjøre sluket og å inspisere den for å oppdage skader i membranen/fuger rundt sluket, som er avgjørende for å forhindre lekkasjer. Bad - Sanitærutstyr og innredning Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det mangler lekkasjesikring fra innebygget sisterne. Innebygget sisterne er ikke bygget inn i en vanntett kasse og det er ikke laget løsning for å oppdage og begrense lekkasje fra sisternen. Kassen er ikke fuktsikkret, har ikke dreneringsløsning dermed vil lekkasjevann inne i kassen vil ikke kunne renne til sluk eller bli enkelt oppdaget. Det er ikke installert lekkasjedetektor. Konsekvens/tiltak: Uten dreneringsløsning/lekkasjesikring kan lekkasjer pågå over lang tid uten å bli oppdaget. Dette kan føre til omfattende fuktskader i omkringliggende byggematerialer. Det må gjøres tiltak for å oppdage og begrense lekkasjer i kassen for å minimere skadeomfang ved en vannlekkasje. Bad - Ventilasjon Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Konsekvens/tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Over tid kan manglende tilluftsventilering resultere i mugg- og soppdannelse, spesielt på steder som ikke får god nok luftgjennomstrømning. For å lukke avviket må ventilasjonen for rommet utbedres, med for eksempel elektrisk fuktstyrt avtrekksvifte og spalte for tilluft ved dør. Vannledninger Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Gjelder eldre vannledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Avløpsrør Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Det er ikke stakeluke i leiligheten. Det kan hende at det er stakeluke for avløpsanlegget i leiligheten under. Det er ikke påvist om/hvordan lufting av avløpet er utført. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Manglende lufting av avløpsrør kan føre til at avløpet ikke fungerer optimalt. Uten stakemulighet vil det være vanskelig å åpne tette avløp. Løsning for lufting og staking av avløp må dokumenteres evt. etableres. Varmtvannstank Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Bereder er montert i et soverom. Det er ikke memgbran/tettesjik og sluk eller annen lekkasjesikring. Se punkt om "Vanninstallasjoner i soverom". Konsekvens/tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank. Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Det må etableres lekkasjesikring som begrenser skadeomfanget ved en eventuell lekkasje. Det må etableres fast tilkobling av strøm for å minimere risiko for varmgang/brann. Følgende punkter har fått TG IU (ikke undersøkt/tilgjengelig for undersøkelse): Bad - Tilliggende konstruksjoner våtrom Vurdering: Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone. Våtsoner i badet er mot yttervegg og annen boenhet under gulv. Konsekvens/tiltak: TGIU gitt ut ifra manglende mulighet for hulltaking. Resterende punkter har fått tilstandsgrad 1 eller 0. Se vedlagte tilstandsrapport for mer informasjon.
Overtagelse
Overtakelse skjer etter avtale med selger. Før boligen overleveres kjøper, skal fullt oppgjør og omkostninger være mottatt på meglers klientkonto.
Sentrale lover
Generelle bestemmelser Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakkyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelser sammenlignet med det som er byggemeldt/godkjent. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor. På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. Forbrukerkjøp - definisjon Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Se selgers egenerklæringsskjema vedlagt salgsoppgaven.
Trygghetspakke kjøper
I samarbeid med Storebrand og HELP tilbyr Nordvik Boligkjøperpakke til våre boligkjøpere. Boligkjøperpakken er et gunstig forsikringskonsept som inneholder alle de forsikringene du trenger til den nye boligen din. Boligkjøperpakke Leilighet inneholder: Boligkjøperforsikring fra HELP, flytteforsikring og innboforsikring Super. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen. Forsikringen gjelder i 5 år fra overtakelsen. Flytteforsikring dekker skade på eiendeler under flytting ved plutselig og uforutsett hendelse som oppstår under transport eller i forbindelse med bæring mellom bolig, bil eller lagringssted. Forsikringen varer i 1 år fra overtakelsen. Innboforsikring Super dekker tingene dine ved blant annet tyveri, brann eller vannskader. Vår beste innboforsikring Super inkluderer blant annet uflaksforsikring, bistand ved ID-tyveri og psykologhjelp ved alvorlige hendelser hjemme. Forsikringen gjelder i 3 måneder fra overtakelsesdatoen av ny bolig. Velger du Boligkjøperpakke Leilighet+ får du i tillegg renteforsikring: Renteforsikringen kan hjelpe deg med rentekostnaden og forsikringspremien på din primærbolig som skal selges, hvis salgsprosessen fører til at du må betale rentekostnader på to lån. Forsikringen gjelder i 9 måneder (3 måneder karenstid) og dekker inntil 15 000 kroner i måneden. Boligkjøperforsikring fra HELP kan også kjøpes separat og inkluderer da flytteforsikring fra Storebrand. Boligkjøperpakke/Boligkjøperforsikring må tegnes senest ved kontraktsignering og gjelder fra overtakelsen. Kjøper blir kontaktet av Storebrand med et tilbud på videre forsikring av innbo. Se pris og mer informasjon om forsikringene i produktarket vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.
Betalingsbetingelser
Oppgjør skal betales i en samlet innbetaling fra norsk bank. Betaling fra utlandet tillates kun i unntakstilfeller og dersom det er avklart med megler i anledning avtaleinngåelse (budaksept).
Viktig informasjon om budgivning
Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til selger. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Bud kan legges inn på eiendommens finn-annonse ved å trykke på knappen «gi bud» eller via vår hjemmeside. Ved elektronisk budgivning legges bud inn ved å benytte BankID. Bud kan også inngis på budskjema vedlagt i salgsoppgaven. Før megler formidler bud til selger, skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til megler. Dersom budgiver skal by på eiendommen i henhold til kjøpsfullmakt må megler kontaktes i forkant av budgivning. Ved bruk av kjøpsfullmakt, må fullmakten oversendes til megler i forkant av budgivning. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der selger er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Senere bud må ha en tilstrekkelig lang akseptfrist til at megler, så langt det er nødvendig og mulig, kan videreformidle budet og eventuelle forbehold til alle involverte parter og legge til rette for at disse får tid til å områ seg, jf. forskrift om eiendomsmegling § 6-3. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser bør skje senest 10 minutter før fristens utløp. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor selgeren, når budet er gitt innenfor akseptfristene ovenfor. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig. For mer informasjon om budgivningsprosessen, se «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.
Tilbud på finansiering
Du kan søke om boliglån hos vår samarbeidspartner Storebrand, og få svar på dagen. Med boliglån i Storebrand kan du være trygg på at du til enhver tid har blant markedets mest konkurransedyktige renter. Du vil bli tatt godt vare på av et av Norges beste servicemiljøer innen bank. Som kunde i Storebrand Bank får du en fast kontaktperson å forholde deg til, som vil gi deg gode råd og god hjelp med kort svartid. Søk om boliglån i Storebrand og få • Enkel søknad - og etableringsprosess • Svar på dagen • Fast kontaktperson å forholde deg til • Trygghet for at du alltid har konkurransedyktige betingelser Ta kontakt på telefon 22 31 22 21 eller nordvik@storebrand.no. Les mer på storebrand.no/nordvik. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
Hvitvasking
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Etter hvitvaskingsloven er eiendomsmegler pålagt å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager anses misligholdet vesentlig, og selger har rett til å heve avtalen og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning. Dersom det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må eiendomsmegler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i et slikt tilfelle ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha et krav mot selger etter avhendingsloven. Hvis kundetiltak ikke lar seg gjennomføre, vil Nordvik Eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.
Personopplysningsloven
Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.
Om oppdraget
Eiendomsmeglers vederlag
Vederlag: Fast provisjon: kr. 55 000,- Grunnpakke Leilighet kr. 12 900,- Markedspakke Basis inkl. trykket salgsoppgave kr. 22 500,- Oppgjørshonorar** kr. 7 990,- Tilrettelegging kr. 8 900,- Utlegg: Utlegg foto - Interiør og fasade ca. kr. 5 500,- Det er esimert at selger skal samlet betale kr. 112 790,- for vederlag og utlegg. Dersom oppdraget utløper eller blir sagt opp, uten at handel er kommet i stand, har megler krav på et rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (tilrettelegging, markedsføring og avholdte visninger) samt eventuelle utlegg. Ved beregningen av vederlaget skal det tas utgangspunkt i timeprisen som er kr. 3 900,-.
Vedlegg til salgsoppgaven
Nabolagsprofil Tilstandsrapport datert 24.06.2025 Selgers egenerklæringsskjema datert 21.05.2025 Byggegodkjente tegninger datert 23.10.1995 og 23.10.2025 Ferdigattest datert 10.07.2001 og 21.01.2019 Reguleringsplan Situasjonskart Energiattest Vedleggene er en del av den komplette salgsoppgaven. Det er viktig at interessenter setter seg godt inn i vedleggene og kontakter megler med eventuelle spørsmål før bud inngis.
Ansvarlig megler
Silje-Charina Skog, Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
938 13 008
s.skog@nordvikbolig.no
Megler
Silje-Charina Skog, Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
938 13 008
s.skog@nordvikbolig.no
Megler 2
Caroline Strand, Salgsleder / Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
901 91 869
c.strand@nordvikbolig.no
Meglerforetaket
Juridisk navn: Skog Eiendomsmegling AS
Org. nr.: 926455877
Storgata 21, 9300 FINNSNES
Samarbeidspartnere og foretak med tilknytning til Nordvik
Meglerforetaket og Nordvik-kjeden samarbeider med en rekke foretak som tilbyr produkter eller tjenester i forbindelse med megleroppdraget. - Storebrand leverer boligselgerforsikring, finansieringsløsninger og forsikringer til kjøper - Help forsikring leverer boligkjøperforsikring - Flytte- og lagringstjenester gjennom Loyalty, oppussing gjennom Steddy, brebånd levert av Telenor, alarm levert av Sector alarm, strøm levert av Fjordkraft og Fortum og utleietjenester levert av Utleiemegleren. Hvilke tilbud kjøper og selger får i forbindelse med oppdraget kan variere ut fra hvor i landet eiendommen ligger. Nordvik Bolig AS, som er franchisegiver for Nordvik-kjeden, og enkelte av meglerkontorene i Nordvik-kjeden eier aksjer i Bomega AS (Hjem.no).
Video og 3D
Bilder
Silje-Charina Skog
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Finnsnes
Selge bolig?
Slik hjelper jeg deg til
et godt salg
Er du klar til budrunde?
Hva er din bolig verdt?
Caroline Strand
Salgsleder / Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Finnsnes
Selge bolig?
Slik hjelper jeg deg til
et godt salg
Er du klar til budrunde?