Hans Nielsen Hauges gate 33Sagene - Torshov
- Sagene - Torshov
- Hans Nielsen Hauges gate 33
- Prisantydning
- 6 250 000,-
- Totalpris
- 6 547 562,-
- Felleskost/mnd
- 5 152,-
- BRA-i
- 68 m2
Torshov / Sandaker
Smakfull og gjennomgående 3-roms med separat kjøkken. Solrik, sydvendt balkong og utsikt over Oslofjorden.
Velkommen til Hans Nielsen Hauges gate 33! En lys og gjennomgående 3-roms med fantastisk beliggenhet i rolige omgivelser på øvre Torshov. Denne smakfulle leiligheten byr på en sydvendt balkong på 4 kvm med gode solforhold og flott utsikt over Oslofjorden. Videre kan leiligheten friste med en god planløsning, luftige rom og pene overflater i delikate fargevalg. Med Torshovdalen som nærmeste nabo bor du i et rolig og barnevennlig område, samtidig som du har kort vei til butikker, hyggelige kafeer, restauranter og kollektivtransport. - Gjennomgående planløsning - Sydvendt balkong på 4 kvm - P-leie etter venteliste - Internett/TV inkl. - Veldrevet borettslag - God lagringsplass i loft- og kjellerbod - 3 min gange til T-bane
Nøkkelinformasjon
- Boligtype:
- Andelsleilighet
- Byggeår:
- 1953
- Etasje:
- 4
- Soverom:
- 2
- Prisantydning:
- 6 250 000,-
- Omkostninger:
- 9 562,-
- Totalpris:
- 6 547 562,-
- Fellesgjeld:
- 288 000,-
- Felleskost/mnd:
- 5 152,-
- Fellesformue:
- 13 394,-
- Totalt BRA:
- 78 m2
- Energimerking:
- D - rød
- Veranda:
- Ja
Visninger
Meld deg på visning ved å trykke på lenken visningspåmelding.
Presenteres av
Har du finanseringsbevis på plass?
I samarbeid med
En personlig rådgiver fra vår samarbeidspartner Storebrand Bank vil hjelpe deg å gjøre deg klar til budrunden.
Nøkkelinformasjon
Oppdragsnummer
29-0093/25
Boligtype
Andelsleilighet
Adresse og betegnelse
Hans Nielsen Hauges gate 33, 0481 Oslo
Gnr. 224, bnr. 249 i Oslo kommune.
Andelsnr. 205 i Søndre Åsen Borettslag, orgnr. 948335050
Selger(e)
Nikolas Øksdal Svoren
Synniva Rye Bruland
Kjøpesum og omkostninger
6 250 000,- (Prisantydning) 288 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 538 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger: 8 212,- (Gebyr forkjøpsrett) 260,- (Pantattest kjøper) 545,- (Tinglyst hjemmelsoverføring) 545,- (Tinglyst pantedokument) 9 300,- (Boligkjøperpakke* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 9 562,- (Omkostninger totalt (uten Boligkjøperpakke)) 18 862,- (Omkostninger totalt (med Boligkjøperpakke)) -------------------------------------------------------- 6 547 562,- (Totalpris inkl. omkostninger (uten Boligkjøperpakke)) 6 556 862,- (Totalpris inkl. omkostninger (med Boligkjøperpakke)) -------------------------------------------------------- NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses et pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer. Andel fellesgjeld / Andel formue overtas av kjøper.
Om boligen
Byggeår
1953
Etasje
4
Arealer
BRA-i: 68 kvm
BRA-e: 10 kvm
Totalt BRA: 78 kvm
TBA: 4 kvm
Beskrivelse:
Underetasje:
BRA-e: 6 kvm. Kjellerbod.
Totalt BRA: 6 kvm
4. etasje:
BRA-i: 68 kvm. Entré, kott, stue, kjøkken, bad og 2 soverom.
Totalt BRA: 68 kvm
TBA: 4 kvm.
6. etasje:
BRA-e: 4 kvm. Loftsbod.
Totalt BRA: 4 kvm
Fellearealer og rettigheter til bruk:
Det gjøres særskilt oppmerksom på at bod som er medtatt som BRA-e og i totalt BRA ligger på borettslagets fellesareal, men disponeres av denne andelen. Borettslaget kan på et senere tidspunkt omdisponere denne bruken.
Antall soverom
2
Innhold
Leiligheten ligger i 4. etasje og inneholder entré, kott, stue, kjøkken, bad og 2 soverom. Leiligheten disponerer én bod i kjeller og én bod på loft.
Standard
Entré Vel inne ankommer du en innbydende entré med god plass til oppheng av yttertøy og plassering av sko. Det er også gode oppbevaringsmuligheter i kott. Entréen har lysmalte vegger og et praktisk flislagt gulv. Stue Stuen har store vindusflater som sikrer gode lysforhold og en romslig planløsning med god plass til sofagruppe, spisebord og TV-møbler. Rommet har delikate fargevalg. Balkongdøren leder ut til en sydvendt balkong på ca. 4 m². Balkongen ligger høyt og luftig med hyggelig utsikt mot Oslofjorden. Her er det god plass til utemøbler og grill. Kjøkken Separat kjøkken av god størrelse. Sjarmerende IKEA kjøkkeninnredning, fliser mellom overskap og benkeplate i tre. Kum med ettgreps blandebatteri og integrert oppvaskmaskin. Det er kullfiltervifte over komfyr. Bad Flislagt bad med gulvvarme. Malte flater i tak. Downlights med dimmer på bad. Badet er innredet med toalett, dusjplass med inn-utadslående dusjvegger, speilskap, servant med ettgreps blandebatteri i innredning og opplegg for vaskemaskin. Naturlig ventilasjon. Soverom Leiligheten har 2 gode soverom. Begge rommene har god plass til dobbeltseng og tilhørende møblement. Overflater: Gulv: Fliser, parkett og tregulv i kott. Vegger: Malte flater i alle rom. Himling: Malte flater i alle rom. Downlights med dimmer i kasse på stue. Takhøyde på kjøkken er 2,52 m. Leiligheten fremstår som normalt godt vedlikeholdt med vanlig bruksslitasje. Boligen har mursteinspipe, men det er ikke montert noe ildsted i dag. En peis av moderne stil står i boden på loftet og følger med salget.
Parkering
Borettslaget disponerer 114 parkeringsplasser og alle andelseiere som bor i borettslaget kan stille seg på venteliste for fast plass. Disse koster, fra 1. februar 2024 NOK 600,- uten lademulighet, og 900,- med lademulighet. Ventetidene varierer, men ligger et sted mellom 6 og 12 måneder. Det er beboerparkering i området. Ved anskaffelse av beboerparkering kan man parkere døgnet rundt – også utover det som er maksimal parkeringstid - på parkeringsplasser regulert til beboerparkering. Priser for beboerparkering i bydel Frogner, St. Hanshaugen, Gamle Oslo, Grünerløkka og Sagene, parkeringssone A, B, C, D og E: Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: 6.200 kroner for ett år Motorsykkel og moped: 3.100 kroner for ett år El-bil : 2.090 kroner for ett år El-motorsykkel og el-moped: 1.045 kroner for ett år Det tas forbehold om prisendringer. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/.
Sammendrag selgers egenerklæringsskjema
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjennomgå dette nøye. Følgende opplysninger er spesielt viktig å merke seg: 1. Vet du om det har det blitt utført arbeid på bad/våtrom, enten i din eller tidligere eiertid? Ja, faglært. Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Fra OBOS: "2002 – 2004: Totalrehabilitering av vannrør, avløp og våtrom (VAVprosjektet)". Ny innredning (speilskap, servant og servant skap) av Bademiljø AS 2014. 1.1 Vet du om tettesjikt, membran eller sluk ble fornyet eller oppgradert? Ja, faglært. Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Fra OBOS: "2002 – 2004: Totalrehabilitering av vannrør, avløp og våtrom (VAVprosjektet)". 1.2 Vet du om det finnes dokumentasjon på hvordan bad eller vaskerom er bygget opp? Ja, faglært. Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Utført av borettslaget, de har dokumentasjon. 2. Vet du om det er gjort endringer eller reparasjoner på tak, fasade, pipe/ildsted, terrasse, garasje, bod eller lignende, enten i din eller tidligere eiertid? Ja, faglært. Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Ny takrenne fra balkong i forbindelse med rehabilitering av fasade. Utført av Alliero i 2014. Fra OBOS: "2014: Oppstart av rehabilitering av alle fasader og balkonger i borettslaget. Videreført og avsluttet innvendig rehabilitering av alle fyringspiper, og alle pipetopper er blitt byttet ut". 4. Vet du om det er gjort arbeid på det elektriske anlegget, enten i din eller tidligere eiertid? Ja. Foreligger det en samsvarserklæring? Ja. Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Installasjon av spotter i stue, samsvarserklæring fra Powertech AS. 2015. 4.1 Vet du om det elektriske anlegget har blitt kontrollert? Ja. Når ble kontrollen utført? El inspeksjon med korrigerende tiltak, utført av Infratek Elsikkerhet AS 2021. 4.2 Er det installert el-billader på eiendommen/boligen? Ja, faglært. Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: El bil lader i borettslagets parkeringsområde. Styret/OBOS har informasjon. 2021 5. Vet du om det er gjort arbeid på vann og avløp, enten i din eller tidligere eiertid? Ja, faglært. Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Fra OBOS: "2023/2024: Rørfornying: Bunnledningene ble forsterket med med innblåste rør-strømper. Forventet ny levetid på ca 30-50 år." Styret/OBOS har mer informasjon. 23. Vet du om det er utført tidligere arealoppmålinger av boligen, eller om boligens areal er oppgitt i dokumenter som salgsoppgave, takstrapport, tilstandsrapport, byggesøknad eller lignende? Ja. Hvilket dokument og når er målingen foretatt? Oppmålt i tidligere salgsoppgave. 30. Vet du om det finnes planer, vedtak eller forslag til vedtak som kan øke husleien/ festeavgiften / fellesutgiftene/ fellesgjelden? Ja Beskriv: Diskuteres i styret å installere felles brannvarslingsanlegg. Uklart om dette fører til kostnads øke.
Byggemåte
Det er i forbindelse med salget utarbeidet en tilstandsrapport fra bygningssakkyndig. Tilstandsrapporten er en teknisk gjennomgang av boligen med oppdagede avvik. Vedlagt salgsoppgaven følger tilstandsrapporten og selgers egenerklæring. Disse må leses nøye av interessenter før bud inngis. Opplysninger gitt i tilstandsrapporten anses å være kjent for kjøper, og det kan derfor ikke reklameres på forhold som fremkommer av tilstandsrapporten. Forhold som har fått TG2 og TG3 må gjennomgås spesielt nøye, da disse indikerer avvik fra normal slitasje og/eller høy alder, med mulig behov for utbedring. Bygningsdeler som har fått TGIU er ikke undersøkt av takstmann. Beskrivelsen av boligen som følger er hentet fra tilstandsrapporten: Grunn og fundamenter, generelt: Betongsåle/grunnmur fundamentert til antatt fast masse og drenering trolig fra byggeår. Yttervegger: Blokk i mur/ betong med teglsteinsfasade fra byggeår. Takkonstruksjon: Valmet tak i trekonstruksjon, antatt tekket med takstein. Trapper: Malt trappeoppgang med støpte betongtrapper til repoer og leilighetene. Bygningsdeler som har fått TG2: Utvendig > Vinduer: Vinduene synes å oppfylle tiltenkt funksjon. Det ble ved befaring ikke oppdaget punkterte vinduer, men på grunn av alder på vinduene kan det likevel ikke utelukkes punktering. Punktering av eldre vinduer er påregnelig som følge av vanlig slitasje. Det registreres stedvis delaminering på enkelte vinduer. Delaminering innebærer at folien som binder glassene sammen mister sin vedheft til glassoverflaten. Delamineringen fremstår som blærer og/eller misfarging og starter i de aller fleste tilfellene fra glassets kant eller ved hullboringer. Konsekvens/tiltak: TG 2 er gitt som en påpekelse da vinduer med høy alder har høyere sannsynlighet for punktering samt noe redusert funksjonalitet og isoleringsevne sammenlignet med dagens/nye vinduer. Normal tid før utskifting av trevindu er 20 - 60 år. For å lukke avviket må vinduer vedlikeholdes/byttes. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Balkonger, terrasser, tribuner, passasjer og lignende skal ha rekkverk med høyde: minimum 1,2 m der nivåforskjellen er mer enn 10,0 m. minimum 1,0 m der nivåforskjellen er inntil 10,0 m. Konsekvens/tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger i rekkverk til dagens forskriftskrav. Innvendig > Overflater: Stedvis noe slitt gulv på ett soverom. Gulvet på kjøkkenet er lagt inntil kjøkkeninnredningen. Konsekvens/tiltak: Det må alltid forventes overflatebehandling og noe modernisering ved et eventuelt eierskifte. Normal tid før vedlikehold av tregulv, parkett, lakkert er 4 - 6 år. Normal tid før sliping og oljing av tregulv, parkett, lakkert er 10 - 20 år. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Da dette ikke er takstmannens kompetanseområde er noen av svarene gitt på et generelt grunnlag ut fra befaringsdagen. Det anbefales en utvidet el-kontroll av anlegget. Eier har fremvist samsvarserklæringer på elektriske arbeidet i sin eiertid. Da det ikke er framvist samsvarserklæring på alt av det elektriske blir det derfor TG 2. Iht. forskrifter. Våtrom > 4 Etasje > Bad > Overflater vegger og himling: TG 2 er gitt på konstruksjonen og vanntett sjikt, da mer enn halvparten av forventet levetid er oppnådd. Normal tid før utskifting av keramiske fliser er 10 - 30 år. Normal tid før reparasjon av keramiske fliser er 5 - 15 år. Konsekvens/tiltak: Det anbefales alltid bruk av badekar eller lukket dusjkabinett slik at direkte vannpåkjenning på gulv og vegger blir minimal. Våtrom > 4 Etasje > Bad > Overflater Gulv: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. TG 2 er gitt på konstruksjonen og vanntett sjikt, da mer enn halvparten av forventet levetid er oppnådd. Normal tid før utskifting av keramiske fliser er 10 - 30 år. Normal tid før reparasjon av keramiske fliser er 5 - 15 år. Konsekvens/tiltak: Våtrommet kan fungere tilfredsstillende selv om høydeforskjell mellom topp slukrist og topp membran ved terskel er under anbefalt nivå (25 mm). Det anbefales allikevel årvåkenhet ved bruk av våtrommet. Badet begynner å oppnå en viss alder og antatt gjenværende levetid. Det er viktig å ta visse forhåndsregler som evt. å installere dusjkabinett for å hindre direkte vannpåkjenning av gulv og vegger. Våtrom > 4 Etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Det finnes ikke noe dokumentasjon på sluk eller membran. Levetid: Smøremembran over 15 år - "Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt" = TG 2. Levetid: Banemembran over 20 år - "Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt" = TG 2. Konsekvens/tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres. Badet begynner å oppnå en viss alder og antatt gjenværende levetid. Våtrom > 4 Etasje > Bad > Ventilasjon: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Konsekvens/tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket. Det kan være at borettslag/sameie har egne vedtekter som hindrer montering av mekanisk avtrekk fra rommet, anbefalt tiltak må derfor avklares nærmere med styret i borettslag/sameie før det eventuelt kan gjennomføres. Uvisst om tiltak lar seg utføre. Eier/ny eier må kontrollere/avklare med styret i selskapet om det er lov å montere en elektrisk avtrekksvifte på bad. Kjøkken > 4 Etasje > Kjøkken > Overflater og innredning: Kjøkkeninnredningen fremsto som noe slitt, men funksjonell. Konsekvens/tiltak: Det må påregnes lokal utbedring/utskiftning. Kjøkken > 4 Etasje > Kjøkken > Avtrekk: Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Det er kullfiltervifte over komfyr, dette gir automatisk TG 2. Konsekvens/tiltak: Det er vanskelig å etablere andre løsninger. Bygningsdeler som har fått TG3: Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold: 1. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Nei Ett pulverapparat fremvist på befaring. 2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Ja Pulverapparat fra 2013. 3. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Nei 4. Er det skader på røykvarslere? Nei Kostnadsestimat: Under 10 000 Bygningsdeler som ikke er undersøkt (TGIU): Innvendig > Pipe og ildsted: Boligen har mursteinspipe. Det er ikke montert noe ildsted i denne leiligheten. Ildstedet er på loftet og kan enkelt monteres på igjen. Våtrom > 4 Etasje > Bad > Tilliggende konstruksjoner våtrom: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner/ murvegger.
Innbo og løsøre
Integrerte hvitevarer medfølger. Kjøleskap og komfyr medfølger.
Vedlagt salgsoppgaven følger NEF sin standardliste "Oversikt over løsøre og tilbehør". Med mindre annet fremkommer av salgsoppgaven gjelder denne listen.
Det står en peis i boden som følger med.
Dersom det er noe i overnevnte liste som ikke finnes på eiendommen, vil det heller ikke medfølge. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti. Hull og merker etter feste av innredning og utstyr som ikke følger med, aksepteres av kjøper.
Adgang til utleie
Det er begrenset adgang til å leie ut bolig i borettslag. Med styrets godkjenning og på visse vilkår kan boligen leies ut for inntil 3, år. jf. borettslagsloven § 5-3 til § 5-10. Andelseier som bor i boligen selv, kan leie ut deler av boligen til andre uten godkjenning, jf. borettslagsloven § 5-4. Kortidsutleie er tillatt i opptil 30 døgn i året, uten samtykke fra styret.
Energi og oppvarming
Energimerking
D - rød
Alle eiendommer som selges/leies ut skal ha energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og er selv ansvarlig for at opplysningene er riktig.
Selger har fylt ut fullstendig energiattest som er lagt ved salgsoppgaven. Megler har ikke ansvar for informasjonen som fremgår av energiattesten.
Oppvarming
Leiligheten blir oppvarmet med elektrisk fyring. Gulvvarme på bad. Naturlig ventilasjon med luke i yttervegger og luftespalte i vindu. Felles oppdriftskanal på kjøkken. Bruk av vindu/dør i stue. Sikringsskap plassert i trappeoppgang. Sikringsskap med automatsikringer. Bruk av jordede og ikke jordede kontakter.
Økonomi
Felleskostnader
Kr. 5 152,- pr. mnd
Inkluderer: Internett og TV (Telia), vaktmestertjeneste, renhold av fellesarealer, drift og vedlikehold, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, renter og avdrag, forretningsførsel, styrehonorar, m.m.
Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene.
Formuesverdi
Primærbolig: Kr. 1 566 921,- pr. 2023
Sekundærbolig: Kr. 6 267 684,- pr. 2023
Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til din boligs beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Formuesverdien er en prosentandeldel av denne boligverdien.
For mer informasjon om formuesverdi, se Skatteetatens nettsider.
Borettslaget
Om borettslaget
Borettslaget består av 240 andelsleiligheter. Søndre Åsen Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948335050, og ligger i bydel Sagene i Oslo kommune. Informasjon fra styret: - Planer eller vedlikeholdsprosjekter som kan medføre økning i felleskostnadene - Det er behov for en del vedlikehold og oppgraderinger, men vi har ikke vedtatt noen gjennomføring per dags dato. Borettslaget er fra 50 tallet, så er konstant små ting som må vedlikeholdes, men de største tingene er flere år frem i tid. Prioritet i år er felles brannvarslingsanlegg i oppganger. Kostnader er i skrivende stund ikke innhentet og vet heller ikke når. Det ble i 2024 ferdigstilt rørfornying av bunnledningene og ut utskiftning av lamper med lysstoffrør. Dette ble finansiert ved refinansiering av lån. Betingelsene er slik at det ikke er behov for å øke felleskostnadene i denne forbindelse. - Skadedyr - Styret har mottatt meldinger om observasjoner av sølvkre siste årene, i en av oppgangene. Det skal ikke være et stort omfang. I 2020 ble en av blokkene behandlet for skjeggkre av Nokas Skadedyrkontroll AS. Vanskelighetene med å bli kvitt kre permanent gjelder også hos oss, så det har kommet noen meldinger i etterkant om forekomst. Så langt i 2024 er sanert to tilfeller med veggdyr, ingen av tilfellene er det avdekket spredning til tilstøtende leiligheter. Det finnes gnagere i området og inntil bygningsmassen enkelte steder, men det kommer ikke meldinger fra beboerne om at disse tar seg inn i kjellere eller boliger. Vi har avtale med Anticimex for håndtering av dette. - Felleskostnadene - Felleskostnadene dekker hovedsakelig nedbetaling av gjeld, vasking og renhold i fellesarealene, vaktmestertjenester, renovasjon, forsikringer og internett og TV levert av Telia. - Parkeringsplass - Borettslaget disponerer 114 parkeringsplasser og alle andelseiere som bor i borettslaget kan stille seg på venteliste for fast plass. Disse koster, fra 1. februar 2024 NOK 600,- uten lademulighet, og 900,- med lademulighet. Ventetidene varierer, men ligger et sted mellom 6 og 12 måneder. - Større vedlikehold og rehabilitering - 2024: Nye lamper i fellesareal. Alle armaturer med lysstoffrør i fellesarealer utskiftes til LED-armaturer med bevegelse sensor. 2023/2024: Rørfornying: Bunnledningene ble forsterket med med innblåste rør-strømper. Forventet ny levetid på ca. 30-50 år. 2022: Rens av alle ventiler og luftekanaler i borettslaget med tanke på å bedre ventilasjonen. 2020: Rens av luftekanalene i alle bygg. 2020: Bytte internett- og TV-leverandør til Telia/Get i november. 2019: Skiftet alle lampene i trappeoppgangene og felleslokalet. 2016: Gjennomført fasade og balkongrehabilitering av alle blokker. 2015: Nytt tak i Sigurd Lies gate. 2014: Oppstart av rehabilitering av alle fasader og balkonger i borettslaget. Videreført og avsluttet innvendig rehabilitering av alle fyringspiper, og alle pipetopper er blitt byttet ut. 2013: Utskifting av alle lofts- og kjellerdører til nye selvlukkende dører som er brannklassifisert i henhold til dagens krav. Innvending rehabilitering av alle fyringspiper, og alle pipetopper over tak er blitt byttet ut. 2005: Full oppussing av alle oppgangene i borettslaget, med maling av tak, vegger, utforinger og listverk, terrazzorens og -behandling, ny lysarmatur med følere, nye postkasser og oppslagstavler, nye ringeknapper og nye dørtelefonanlegg, med mulighet for video. 2002 – 2004: Totalrehabilitering av vannrør, avløp og våtrom (VAV-prosjektet). 1999: Alle gamle kjellerdører fra oppgang ble erstattet med nye. 1999: Alle oppgangsvinduer (ikke de små aller øverst) ble skiftet ut, bortsett fra i Sigurd Lies gate, der de ble byttet ut i 1997. 1999: Alle vinduer, balkongdører og takutspring i borettslaget ble malt. - Annet - Årsmøte for 2023-2024 ble avholdt medio juni 2024. Borettslaget har ingen krav eller pålegg fra det offentlige som ikke er utført. Det er ingen rettstvister borettslaget er involvert i som kan få økonomiske konsekvenser for kjøper. Dyrehold er tillatt etter søknad og godkjenning fra styret. Det er tillatt å grille (gass/elektrisk) på balkongene.
Forretningsfører
Obos BBL
Forkjøpsrett
Borettslaget og boligbyggelagets medlemmer har forkjøpsrett. Kontakt megler for mer informasjon.
Gebyr forkjøpsrett: Kr. 8 212,-
Styregodkjennelse
Overdragelsen av borettslagsandelen til ny andelseier må godkjennes av styret. Eiendomsmegler bistår med innsending av styregodkjennelse, men det er kjøper som bærer risikoen for at overdragelsen godkjennes. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn. Eventuelle merkostnader som pådras i forbindelse med styregodkjennelsen er kjøpers ansvar. Ta kontakt med eiendomsmegler for mer informasjon.
Informasjon om fellesgjeld
Andel fellesgjeld: Kr. 288 000,- pr. 01.05.2025
Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenr: HANBAN-83987229198
Type: A
Restsaldo: kr 63.203.616,-
Restløpetid: 23 år 8 md.
Term pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente: 5,50%
Lånenr: HUS601-11408442 9
Type: A
Restsaldo: kr 5.581.236,-
Restløpetid: 4 år 2 md.
Term pr. år: 2
Type rente: Flytende
Rente: 4,62%
Fellesformue
Kr. 13 394,- pr. 31.12.2024
Regnskap/budsjett/Kostnadsøkninger
Regnskap for 2023 viste er underskudd på kroner 73 913. I 2024 var det budsjettert med et overskudd på kroner 2 663 187. Underskudd kom som følge av økte kostander knyttet til drift og vedlikehold, herunder rørfornyingsprosjekt.
Vedtekter og husordensregler
Vedtekter og husordensregler er vedlagt.
Beboernes forpliktelser og dugnader
Dugnad må påberegnes.
Dyrehold
Det er tillatt å holde dyr i borettslaget. Dette kan likevel fravikes dersom gode grunner taler mot dyreholdet og det er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. Det skal søkes styret om tillatelse til dyrehold i hvert enkelt tilfelle. Før søknad om dyrehold sendes til styret, skal søker skriftlig selv rette en forespørsel til beboere/andelseiere i oppgangen, der disse bes om å komme med eventuelle innvendinger. Ved et eventuelt dyrehold gjelder følgende bestemmelser: 1.Det forutsettes at eier av dyret er kjent med politivedtektene angående dyrehold og straffebestemmelsene som gjelder ved dyrehold. Dyr skal føres i bånd innenfor borettslagets område. 2. Eier av dyret må straks fjerne ekskrementer som dyret måtte etterlate på eiendommen. 3. Eier av dyret er ansvarlig og erstatningspliktig for enhver skade som dyret måtte påføre person eller eiendom, for eksempel oppskraping av dører og karmer, skader på blomster, planter, grøntanlegg m.v. 4. Kommer det inn skriftlige berettigede klager over at et dyrehold sjenerer naboer med lukt, bråk etc. eller på annen måte er til ulempe, for eksempel gir allergiske reaksjoner eller skaper redsel eller angst, kan styret kreve dyret fjernet hvis ikke en minnelig ordning med klageren kan oppnås. I tvilstilfeller avgjør styret etter forhandling med partene hvorvidt en klage er berettiget.
Borettslagets forsikringsselskap
Protector AS
Polisenr. 1436971
Tomt
Beskrivelse av tomt
Tomtestørrelse: 21 295 kvm (eiet)
Felles eiet tomt.
Adkomst
Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med Nordvik Bolig visningsskilter. Velkommen til visning!
Radonmåling
Selger har ikke utført radonmåling. Det er ikke krav om dette med mindre boligen er helt eller delvis utleid. Det er ikke nødvendig å måle radon i boenheter fra 3. etasje og høyere dersom ikke spesielle forhold tilsier dette. Eksempler på spesielle forhold er at blokken ligger i et særlig radonutsatt område eller at andre leiligheter i blokken har målt høye radonnivåer.
Områdebeskrivelse
Beskrivelse av nærområdet
Leiligheten har en meget attraktivt og sentral beliggenhet på øvre Torshov. Boligen ligger i søndre Åsen borettslag som består av 240 leiligheter fordelt på 11 blokker. Her er det felles vaskeri, felles tørke boder samt sykkelstaller (nedgang mellom oppgangene) og eget areal for barnevogn. Det er også mulighet for leie av lokaler for beboerne. En sentral beliggenhet med få minutter til kollektivtransport, restauranter, kaféer og dagligvarebutikker. Leiligheten ligger i et veletablert og hyggelig område med bare noen få minutter gange til Torshovdalen og Torshovparken, som byr på fine turmuligheter. Om vinteren er Torshovdalen skapt for aking, og i tillegg prepareres det rundløype for langrenn samt isbane for skøyter. Videre ligger dagligvarebutikkene som Rema 1000, Kiwi og Joker rett i nærheten. En liten spasertur unna leiligheten finner du Åpent Baker og Trikkestallen som byr på koselig uteservering om sommeren. Sandaker senteret og Vogts gate som har et bredt utvalgt av både forretninger, kaféer, restauranter, barer og butikker ligger også i nærheten av leiligheten. En liten busstur unna finner du Myrens Verksted med blant annet treningssenter, golfsenter, klatrepark og squash senter. Momentum trening ligger et minutts gange fra boligen. En spasertur unna ligger Akerselva som tar deg videre til Grünerløkka som har mange hyggelige kaféer, butikker og restauranter. Akerselva byr videre på fine sykkel- og turmuligheter ned til byen eller opp til marka og fine naturopplevelser. Det er heller ikke langt til Grefsenkollen som byr på fantastisk utsikt over Oslo, samt Lillomarka. Det er gangavstand til både Handelshøyskolen BI i Nydalen og Storo Storsenter. Like ved Storo Storsenter finner du Odeon IMAX med gode filmopplevelser. Videre er det gode kollektivmuligheter med både trikk og buss, og på andre siden av Torshovdalen ligger Sinsen T-banestasjon.
Offentlige forhold
Ferdigattest / brukstillatelse
Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelser sammenlignet med det som er byggemeldt/godkjent. Det foreligger ikke ferdigattest, men ekspedisjonsdokument for vaaningshus datert 1950. Ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Ekspedisjonsdokumentet er uattestert, og dokumenterer at det er søkt om oppføring av bygget, men ikke endelig godkjenning. At ekspedisjonsdokument eksisterer, gir ingen garanti for bygget er oppført i henhold til tillatelsen og gjeldende regelverk eller at det senere er utført arbeid på bygget som ikke er byggemeldt eller godkjent. Det foreligger ferdigattest for rehabilitering av bad datert 2004. Det foreligger ferdigattest for rehabilitering av fasade datert 2017. Ferdigattest utstedes av bygningsmyndighetene på grunnlag av mottatt dokumentasjon fra kontrollansvarlige når et søknadspliktig tiltak er utført i samsvar med tillatelsen og øvrige krav etter plan- og bygningslovgivningen. At ferdigattest eksisterer, gir ingen garanti for bygget er oppført i henhold til tillatelsen og gjeldende regelverk eller at det senere er utført arbeid på bygget som ikke er byggemeldt eller godkjent.
Vei, vann og avløp
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Stikkledninger fra eiendommen og ut til kommunalt nett er private, vedlikeholdsansvaret påhviler borettslaget. Adkomst via offentlig vei.
Regulerings- og arealplaner
Eiendommen er regulert til bolig iht. reguleringsbestemmelse S-2255. Øvrige bestemmelser: S-5142 (andre sikringssoner, vannforsyningsanlegg, båndlegging etter andre lover). For mer informasjon om reguleringsforhold kontakt megler eller søk på saksnummer/adresse/gnr. bnr på plan- og bygningsetatens hjemmeside. Ny kommuneplan fra 23. september 2015: Oslo kommune har vedtatt ny kommuneplan som får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. For informasjon om eventuelle arbeider/prosjekter i nærliggende områder anbefaler vi et søk på Oslo kommunes portal for saksinnsyn: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/ Pågående plansaker i området: Saksnr: 202214970. Saken gjelder Detaljregulering - Hans Nielsen Hauges gate - Sykkeltilrettelegging - oppdatering av planforslag etter offentlig ettersyn Pågående byggesaker i området: Hans Nielsen Hauges gate 29 C - Installasjon av kjøle- og isvannsanlegg. Saksnummer: 201214804. Tillatelse gitt. Hans Nielsen Hauges gate 29 C - Bruksendring, ombygging og etablering av parkeringsplasser. Saksnummer: 202453951 Hans Nielsen Hauges gate 37 A - G - Opprøring av pergolaer på takterrasser. Saksnummer: 201509523. Tillatelse gitt.
Tinglyste heftelser og forpliktelser
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/224/249: 10.03.1954 - Dokumentnr: 403965 - Bestemmelse om bebyggelse Bestemmelse om benyttelse Bestemmelse om veg Bestemmelse om gjerde Bestemmelse om vann/kloakkledning Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Med flere bestemmelser Overført fra gnr 79 bnr 37 16.07.1986 - Dokumentnr: 43071 - Bestemmelse om veg Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Gjelder denne registerenheten med flere 22.11.1950 - Dokumentnr: 414677 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:361 15.10.1953 - Dokumentnr: 919947 - Sammenslått med denne matrikkelenhet: GNR 79 BNR 42 Overført fra gnr 79 bnr 41 26.01.1956 - Dokumentnr: 918160 - Sammenslått med denne matrikkelenhet: GNR 79 BNR 37, 38 OG 41 SAMT GNR 80 BNR 2 07.01.1988 - Dokumentnr: 1198 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:376 EIENDOMMEN ER GATEGRUNN
Legalpant
Borettslaget har legalpant på inntil 2G som sikkerhet for betaling av felleskostnader. Legalpant er pant som ikke kommer frem av grunnboksutskriften, og har bedre prioritet enn for eksempel lån til bank som er tinglyst på andelen.
Verneklasse/SEFRAK
Eiendommen er registert i byantikvarens gule liste. Dette innebærer at eiendommen er helt eller delvis bevaringsverdig, og kan ha betydning for fremtidig ombygging/restaurering mv. Byantikvaren skal gi en rådgivende uttalelse i byggesaker som berører eiendommen. For en fullstendig oversikt over eiendommens status, se: http://riksantikvaren.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=545b8e996b6e4e1fbcb65f69299a7167
Øvrige kjøpsforhold
Diverse
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets fellesgjeld, men andelseierne må dekke borettslagets løpende utgifter. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der borettslaget sitter på fraflyttede og/eller usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har legalpanterett i andelen for krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra borettslaget på inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp. Kjøper og selger er forpliktet til å undertegne standard kjøpekontrakt utarbeidet av Nordvik i forbindelse med eiendomstransaksjonen. Kjøpekontrakt kan besiktiges hos eiendomsmegler før bud inngis. Kontakt eiendomsmegler for spørsmål. Selger leverer eiendommen i ryddig og rengjort stand.
Overtagelse
Overtakelse skjer etter avtale med selger. Før boligen overleveres kjøper, skal fullt oppgjør og omkostninger være mottatt på meglers klientkonto.
Sentrale lover
Generelle bestemmelser Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakkyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelser sammenlignet med det som er byggemeldt/godkjent. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor. På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. Forbrukerkjøp - definisjon Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Trygghetspakke kjøper
I samarbeid med Storebrand og HELP tilbyr Nordvik Boligkjøperpakke til våre boligkjøpere. Boligkjøperpakken er et gunstig forsikringskonsept som inneholder alle de forsikringene du trenger til den nye boligen din. Boligkjøperpakke Leilighet inneholder: Boligkjøperforsikring fra HELP, flytteforsikring og innboforsikring Super. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen. Forsikringen gjelder i 5 år fra overtakelsen. Flytteforsikring dekker skade på eiendeler under flytting ved plutselig og uforutsett hendelse som oppstår under transport eller i forbindelse med bæring mellom bolig, bil eller lagringssted. Forsikringen varer i 1 år fra overtakelsen. Innboforsikring Super dekker tingene dine ved blant annet tyveri, brann eller vannskader. Vår beste innboforsikring Super inkluderer blant annet uflaksforsikring, bistand ved ID-tyveri og psykologhjelp ved alvorlige hendelser hjemme. Forsikringen gjelder i 3 måneder fra overtakelsesdatoen av ny bolig. Velger du Boligkjøperpakke Leilighet+ får du i tillegg renteforsikring: Renteforsikringen kan hjelpe deg med rentekostnaden og forsikringspremien på din primærbolig som skal selges, hvis salgsprosessen fører til at du må betale rentekostnader på to lån. Forsikringen gjelder i 9 måneder (3 måneder karenstid) og dekker inntil 15 000 kroner i måneden. Boligkjøperforsikring fra HELP kan også kjøpes separat og inkluderer da flytteforsikring fra Storebrand. Boligkjøperpakke/Boligkjøperforsikring må tegnes senest ved kontraktsignering og gjelder fra overtakelsen. Kjøper blir kontaktet av Storebrand med et tilbud på videre forsikring av innbo. Se pris og mer informasjon om forsikringene i produktarket vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.
Betalingsbetingelser
Oppgjør skal betales i en samlet innbetaling fra norsk bank. Betaling fra utlandet tillates kun i unntakstilfeller og dersom det er avklart med megler i anledning avtaleinngåelse (budaksept).
Viktig informasjon om budgivning
Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til selger. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Bud kan legges inn på eiendommens finn-annonse ved å trykke på knappen «gi bud» eller via vår hjemmeside. Ved elektronisk budgivning legges bud inn ved å benytte BankID. Bud kan også inngis på budskjema vedlagt i salgsoppgaven. Før megler formidler bud til selger, skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til megler. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der selger er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Senere bud må ha en tilstrekkelig lang akseptfrist til at megler, så langt det er nødvendig og mulig, kan videreformidle budet og eventuelle forbehold til alle involverte parter og legge til rette for at disse får tid til å områ seg, jf. forskrift om eiendomsmegling § 6-3. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser bør skje senest 10 minutter før fristens utløp. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor selgeren, når budet er gitt innenfor akseptfristene ovenfor. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig. For mer informasjon om budgivningsprosessen, se «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.
Tilbud på finansiering
Du kan søke om boliglån hos vår samarbeidspartner Storebrand, og få svar på dagen. Med boliglån i Storebrand kan du være trygg på at du til enhver tid har blant markedets mest konkurransedyktige renter. Du vil bli tatt godt vare på av et av Norges beste servicemiljøer innen bank. Som kunde i Storebrand Bank får du en fast kontaktperson å forholde deg til, som vil gi deg gode råd og god hjelp med kort svartid. Søk om boliglån i Storebrand og få • Enkel søknad - og etableringsprosess • Svar på dagen • Fast kontaktperson å forholde deg til • Trygghet for at du alltid har konkurransedyktige betingelser Ta kontakt på telefon 22 31 22 21 eller nordvik@storebrand.no. Les mer på storebrand.no/nordvik. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
Hvitvasking
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Etter hvitvaskingsloven er eiendomsmegler pålagt å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager anses misligholdet vesentlig, og selger har rett til å heve avtalen og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning. Dersom det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må eiendomsmegler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i et slikt tilfelle ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha et krav mot selger etter avhendingsloven. Hvis kundetiltak ikke lar seg gjennomføre, vil Nordvik Eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.
Personopplysningsloven
Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.
Om oppdraget
Eiendomsmeglers vederlag
Vederlag: Provisjon: 0,90% av salgssum - estimert til kr. 58 842,- Grunnpakke Leilighet/tomt kr. 12 500,- Markedspakke Basis inkl. trykket salgsoppgave kr. 24 900,- Oppgjørshonorar** kr. 7 990,- Tilrettelegging kr. 16 900,- Visningshonorar/overtagelseshonorar per stk. kr. 3 900,- Utlegg: Selger skal betale utlegg i samsvar med oppdragsavtalen, stipulert til ca. 25 820,- Samlet skal selger betale kr. 150 852,- for vederlag og utlegg ved salg til prisantydning. Dersom oppdraget utløper eller blir sagt opp, uten at handel er kommet i stand, har megler krav på et rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (tilrettelegging, markedsføring og avholdte visninger) samt eventuelle utlegg. Ved beregningen av vederlaget skal det tas utgangspunkt i timeprisen som er kr. 3 625,-.
Vedlegg til salgsoppgaven
Vedleggene er en del av den komplette salgsoppgaven. Det er viktig at interessenter setter seg godt inn i vedleggene og kontakter megler med eventuelle spørsmål før bud inngis.
Megler
Silje Heggø, Daglig Leder / Eiendomsmegler / Partner
901 33 890
s.heggo@nordvikbolig.no
Megler 2
Lilliann Tronshaug, Salgsleder / Eiendomsmegler / Partner
452 51 612
l.tronshaug@nordvikbolig.no
Meglerforetaket
Juridisk navn: Sagene Eiendomsmegling AS
Org. nr.: 927685000
Vogts gate 47, 0477 OSLO
Bilder
Silje Heggø
Daglig Leder / Eiendomsmegler / Partner
Torshov
Selge bolig?
Slik hjelper jeg deg til
et godt salg
Er du klar til budrunde?
Hva er din bolig verdt?
Lilliann Tronshaug
Salgsleder / Eiendomsmegler / Partner
Torshov
Selge bolig?
Slik hjelper jeg deg til
et godt salg
Er du klar til budrunde?