Christies gate 34CGrünerløkka - Sofienberg
- Grünerløkka - Sofienberg
- Christies gate 34C
- Prisantydning
- 4 600 000,-
- Totalpris
- 4 978 610,-
- Felleskost/mnd
- 6 603,-
- BRA-i
- 47 m2
Øvre Grünerløkka
Attraktiv 2-roms med klassiske detaljer | Vestvendt balkong | Peis | Rolig beliggenhet | Parkering* |
Velkommen til Christies gate 34C - En klassisk 2-roms leilighet med vestvendt balkong, sentralt på øvre Grünerløkka. Her bor man meget urbant til med alt Oslo har å by på, men med rolig intern beliggenhet i gården! Kort oppsummert:
- Attraktiv og romslig 2-roms i 2. etg.
- Vestvendt balkong på ca. 3,5 kvm fra 2022
- Soil-/baderomsrehabilitering 2011/2012
- God planløsning som knytter rommene sammen
- Selger leier parkering i nærområdet som kan videreføres*
- Attraktivt boligområde med kort vei til offentlig kommunikasjon
- Flotte tur- og rekreasjonsområder
- Alt av servicetilbud i nærheten
- Kjellerbod og loftsbod
- Lave omkostninger
- Ingen forkjøpsrett
Nøkkelinformasjon
- Boligtype:
- Aksjeleilighet
- Byggeår:
- 1929
- Etasje:
- 2
- Soverom:
- 1
- Prisantydning:
- 4 600 000,-
- Omkostninger:
- 11 833,-
- Totalpris:
- 4 978 610,-
- Fellesgjeld:
- 366 777,-
- Felleskost/mnd:
- 6 603,-
- Fellesformue:
- 38 872,-
- Totalt BRA:
- 50 m2
- Energimerking:
- F - oransje
- Veranda:
- Ja
Visninger
Alle våre visninger har påmelding. På denne måten sikrer vi at megler har god oversikt og tid til å imøtekomme alle interessenter. Meld deg på visning ved å trykke på lenken visningspåmelding.
Presenteres av
Har du finanseringsbevis på plass?
I samarbeid med
En personlig rådgiver fra vår samarbeidspartner Storebrand Bank vil hjelpe deg å gjøre deg klar til budrunden.
Nøkkelinformasjon
Oppdragsnummer
36-0287/24
Boligtype
Aksjeleilighet
Adresse og betegnelse
Christies gate 34C, 0557 Oslo
Gnr. 225, bnr. 52 (ideell andel 1/1) i Oslo kommune.
Aksjenr. i Christiesgate 34 AS, orgnr. 930862223
Selger(e)
Bjørg Merete Bekkvik
Kjøpesum og omkostninger
4 600 000,- (Prisantydning) 366 777,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 966 777,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger: 3 708,- (Pantenotering kjøpers pant aksje) 8 125,- (Transportgebyr for aksjer (kjøper)) 9 300,- (Boligkjøperpakke* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 11 833,- (Omkostninger totalt (uten Boligkjøperpakke)) 21 133,- (Omkostninger totalt (med Boligkjøperpakke)) -------------------------------------------------------- 4 978 610,- (Totalpris inkl. omkostninger (uten Boligkjøperpakke)) 4 987 910,- (Totalpris inkl. omkostninger (med Boligkjøperpakke)) -------------------------------------------------------- NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses et pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer. Andel fellesgjeld / Andel formue overtas av kjøper.
Om boligen
Byggeår
1929
Etasje
2
Arealer
BRA-i: 47 kvm
BRA-e: 3 kvm
Totalt BRA: 50 kvm
Beskrivelse:
Kjeller:
BRA-e: 3 kvm. Bod i kjeller og på loft
Totalt BRA: 3 kvm
2. etasje:
BRA-i: 47 kvm. Entré, kjøkken/stue, baderom og soverom
Totalt BRA: 47 kvm
Fellearealer og rettigheter til bruk:
Det gjøres særskilt oppmerksom på at bod som er medtatt som BRA-e og i totalt BRA ligger på aksjelagets fellesareal, men disponeres av denne leiligheten. Aksjelaget kan på et senere tidspunkt omdisponere denne bruken.
Antall soverom
1
Innhold
Entré, kjøkken/stue, bad og soverom. Leiligheten disponerer en bod i kjeller på ca 3m2, og i tillegg en loftsbod med gulvareal på ca. 11 kvm. Boder er ikke befart eller målt opp på befaringen.
Standard
Entré Innbydende entré med plass til anheng av klær og sko i egen nisje. Dørcalling, tregulv og malte flater. Stue/kjøkken Lys og innbydende stue med plass til sofagruppe og spisebord. Tregulv og moderne peisovn fra Nordpeis med åpent flammebilde på flere sider. Åpen kjøkkenløsning med slette fronter, heltre benkeplate og nedfelt oppvaskkum. Flyttbar kjøkkenøy med lagrings- og benkeplass. Integrert stekeovn, keramisk platetopp, frittstående kjøleskap, oppvaskmaskin og ventilator. Store vindusflater gjør rommet lyst og luftig. Utgang til vestvendt balkong på ca. 3,5 kvm med plass til utemøblement. Baderom Oppusset baderom og vannledninger i 2012 i regi av aksjelaget. Dusj med innfellbare glassvegger, innredning med nedfelt servant, vegghengt toalett med skjult sisterne. Opplegg for vaskemaskin. NB! Ett underskap må fjernes for å få plass til vaskemaskin. Soverom Meget stort soverom med god plass til dobbeltseng og garderobeløsninger. Ligger mot stille blindgate. God takhøyde og tregulv. Kun integrerte hvitevarer medfølger i handelen.
Parkering
Selger leier en parkeringsplass i Nordmørgata/Valdresgata for kl 1000,- pr mnd. Denne kan videreføres til kjøper om ønskelig ifølge selger. Det er beboerparkering i området. Ved anskaffelse av beboerparkering kan man parkere døgnet rundt – også utover det som er maksimal parkeringstid - på parkeringsplasser regulert til beboerparkering. Priser for beboerparkering i bydel Frogner, St. Hanshaugen, Gamle Oslo, Grünerløkka og Sagene, parkeringssone A, B, C, D og E: Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: 6.200 kroner for ett år Motorsykkel og moped: 3.100 kroner for ett år El-bil : 2.090 kroner for ett år El-motorsykkel og el-moped: 1.045 kroner for ett år Det tas forbehold om prisendringer. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/.
Moderniseringer og påkostninger
- Malt og tapetsert i stue, gang, soverom, samt satt inn totalt to IKEA garderober på soverommet.
- Montert opp MILL smart panelovn i stue .
- Benkeplater på kjøkken er slipt, vokset og lakkert, samt sprutbeskyttelse over benk og en mobil øy.
Sammendrag selgers egenerklæringsskjema
Når ble boligen overtatt av nåværende eier(e)? 23. juni 2022 Selges eiendommen på vegne av noen andre? Nei Selges eiendommen som et dødsbo? Nei Har du kjennskap til eiendommen? Ja Har du brukt eller vedlikeholdt boligen siste 12 måneder? Ja Er boligen forsikret med hus- eller annen bygningsforsikring? Ja Polisenummer: 3228260-2.2. - Forsikret i: Protector Forsikring ASA. 1. Vet du om det har det blitt utført arbeid på bad/våtrom, enten i din eller tidligere eiertid? Ja, faglært - Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Bad pusset opp i regi av borettslaget i 2012. 1.1 Vet du om tettesjikt, membran eller sluk ble fornyet eller oppgradert? Nei. Eventuell kommentar: Rehabilitering av vannledningsnettet/soilrør i regi av borettslaget i 2011/2012. 2. Vet du om det er gjort endringer eller reparasjoner på tak, fasade, pipe/ildsted, terrasse, garasje, bod eller lignende, enten i din eller tidligere eiertid? Ja, faglært. Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Nye vinduer og tak rehabilitert i 2009-2011. Piperehabilitering i 2015. Nordpeis AS har montert ny rentbrennende peisovn i juni 2023, Duo 1. 4. Vet du om det er gjort arbeid på det elektriske anlegget, enten i din eller tidligere eiertid? Nei. Eventuell kommentar: Forrige eier opplyser at TRG Elektro har byttet til automat sikringer, tettet sikringskap og hengt opp to lamper. 9. Vet du om det er gjort arbeid på eiendommen som ikke er nevnt i de andre spørsmålene? Ja, faglært. Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: I 2024 har Global Connect satt opp ny router/fiberbredbånd. Det er montert nytt calling anlegg. I 2022 kom balkonger, og fasaden ble malt. 11. Vet du om det er eller har vært feil ved bad/vaskerommet, f.eks sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. Beskriv: Mutteren til vannlåsen er sprukket, og fikset med en midlertidig løsning. Bør skiftes på sikt. Fjæren til proppen i vannlåsen er treg. Noe svertesopp i silikonfuge i dusjsonen, dette er vasket og begrenset med fugepenn. 12. Vet du om det er eller har vært problemer med mur/pipe/ilsted, for eksempel dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller liknende? Nei. Eventuell kommentar: Vedovnen kan flyttes lenger bak mot mur for å benytte skifter platen under som beskyttelse foran åpning, løs stålplate medfølger idag. 16. Vet du om det er eller har vært sprekker i mur/skjeve gulv/setningsskader eller liknende? Ja. Beskriv: Noe skjevhet og sprekker i gulv, samt små sprekker i maling tak soverom. 22. Vet du om det foreligger skaderapporter eller tilstandsvurderinger etc. om boligen? Ja. Oppgi type rapport og årstall: Tilstandsrapporter fra 2018, 2022 og 2025, alle ifbm salg.
Bygningssakkyndig
Tony Moe
Byggemåte
TG2 Dør/baktrapp Boligen har malt dør til baktrapp / vaskekjeller, brannklassifisert. B-30. Normal levetid for tredører er 20-40 år. Normal tid før kontroll og justering av tredører er 2 - 8 år. Vurdering av avvik: Døra funger fint idag, men mer enn halvparten av forventet levetid på døra er overskredet. Konsekvens/tiltak: TG2 settes fordi mer enn halvparten av forventet levetid på døra er overskredet. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Balkonger Boligen har balkong på ca 3,5m2 med utgang fra stue, via balkongdør. Balkong med terrassebord. Rekkverk i stål. Det er målt høydeforskjell fra topp rekkverk til terreng på ca. 4,6m. Rekkverkshøyde er målt til 1,00m. TEK 17 og TEK10: Balkonger, terrasser, tribuner, passasjer og lignende skal ha rekkverk med høyde a) minimum 1,2 m der nivåforskjellen er mer enn 10,0 m b) minimum 1,0 m der nivåforskjellen er inntil 10,0 m. Vurdering av avvik: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Åpninger i rekkverk på balkonger skal ikke være større enn 10 cm, jeg måler ca 20cm. Konsekvens/tiltak: Åpninger i rekkverk må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. TG2 gis for å belyse risiko, og gjeldende krav. For å få tilstandsgrad 0, eller 1, så må avvik utbedres. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad. Overflater Innvendige overflater er: Gulv: -Slipte originale furugulv i oppholdsrom -Fliser på bad Vegger: -Malte slette flater -Fliser på bad Himling: -Sparklet/malte tak Normal tid før sliping og lakkering av parkett er 10 - 20 år. Normal tid før utskifting av fliser er 10 - 30 år. Normal tid før maling av papirtapet, malt er 8 - 16 år. Normal tid før maling av mur/betong, malt er 12 - 20 år. Normal tid før maling av betong er 12 - 20 år. Normal tid før maling av plater er 10 - 20 år. Overflater er skjønnsmessig vurdert utifra hva som forventes å være normal bruksslitasje. Mindre avvik som stedvis hakk, sprekker og merker må forventes i en brukt bolig og kommenteres ikke. Noe overflateoppussing må som regel påregnes ved kjøp av brukte boliger. Vurdering av avvik: Det er registrert noe bruksslitasje på enkelte overflater i boligen og flere bygningsdeler har utløpt normal levealder, og det er registrert sprekker og slitasje. I en eldre bygning som dette kan det være bevegelse slik at det vil komme sprekker fra tid til annen. Konsekvens/tiltak: TG2 er gitt som en helhetsvurdering, alder, bruksslitasje, og at det må påregnes noe overflateoppussing i boligen. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskiller er trebjelkelag, eller lignende. I stue er det er målt ca.15mm høydeforskjell på gulv gjennom hele rommet og målt ca.8 mm høydeforskjell over en lengde på ca. 2 m. Målepunkter er tatt punktvis i hvert hjørne og midt på gulvet og svanker eller ujevnheter utover målte punkter kan forekomme. Normal tid før reparasjon av etasjeskiller med bjelkelag av heltre eller I-bjelker er 40 - 80 år. Vurdering av avvik: Det er målt høydeforskjell på mellom 15-30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er registrert noe knirk i gulvet enkelte steder. Knirk oppstår når man går på gulvet, og gulvplatene eller bordene beveger seg opp og ned på spikeren. Krymping i gulvbjelker er den vanligste årsaken til knirk i golv og skyldes at gulvplater eller gulvbord spikres eller skrus til bjelker eller tilfarere som har et relativt høyt fuktinnhold. Det er spesielt vanlig med knirk der gulvplatene bare er spikret og ikke effektivt limt til golvbjelkene. Sett i lys av alder så er ikke dette unormalt. Det er ikke mulig å besikte bjelkelaget da dette er bygget inn. Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. TG2 settes for å belyse registrerte avvik og observasjoner, og standardens krav til godkjente måleavvik. Høydeforskjeller måles iht standardens krav innenfor en lengde på 2meter, samt krav til høydeforskjell gjennom hele rommet. Årsak til knirk må være kjent for å kunne velge riktig metode for utbedring av knirk i tregulv. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget av behov for utbedring og hvilken metode som eventuelt skal benyttes. Normaltid for reparasjon av etasjeskille med bjelkelag av tre er 40 - 80 år Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Radon Det er ikke foretatt radonmålinger, og det er heller ikke dokumentert at bygget er oppført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak: Det er ikke krav til radonmåling i private boliger med mindre det er utleiedel. Det anbefales allikevel da radon kan ha negative konsekvenser for helsen. DSA anbefaler at effektive radonreduserende tiltak iverksettes så snart som mulig for å senke radonnivåene hvis års-middelverdi i oppholdsrom er høyere enn 100 Bq/m3. Boligen ligger i et område med moderat til lave verdier i følge kartet til NGU over området boligen ligger. TG2 settes for å belyse avvik og risiko. For å få tilstandsgrad 0, eller 1 så må dokumentasjon på radonmålinger/radontiltak/radonsperre foreligge. Dette er anbefalt jf. Statens Strålevern. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Innvendige dører Innvendig er det malte fyllingsdører i trekarm. To-fløyede fyllingdører i trekarm mellom stue og soverom. Innerdører fra forskjellige tidsepoker. Overflater er skjønnsmessig vurdert utifra hva som forventes å være normal bruksslitasje. Mindre avvik som stedvis hakk og merker må forventes på en brukt dør og kommenteres ikke. Normal levetid for tredører er 30-50 år. Normaltid for justering av innerdører er 8-10 år. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på dører er overskredet. Konsekvens/tiltak: Dørene fungerer med dette avviket og det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak å utbedre dette. Dersom boligen skal renoveres, kan man vurdere utskiftning av dørene. Det må påregnes at dører må justeres innimellom, og dørvridere skiftes ut. TG2 er her gitt på grunn av alder på dører og enkelte dørvridere som er løse. Ellers normal slitasje sett ut fra alder. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Bad - Overflater, vegger og himling Badet har flislagte vegger og malt innvendig tak. Taklampe i taket. Vurdering av avvik: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det registreres bomlyd i enkelte flisene, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Anbefaler oppfølging med jevnlig ettersyn. Det er observert noe missfarging på noen fuger i dusjen. Dette kan skyldes dårlig avtrekk, temperatursvingninger eller kondens. Konsekvens/tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket, men bør observeres jevnlig for å vurdere utvikling. Det finnes løsninger for å lime fliser uten å ta de opp. Silikon og fuger er anbefalt å skiftes etter 10-15 år. TG2 settes for å belyse risiko og registrerte avvik. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Bad - Overflater gulv Flislagt gulv med elektriske varmekabler. Varmekabler er ikke funksjonstestet på befaringen, men det er opplyst fra eier at de fungerer. Det er målt fall på 39mm fra topp flis ved dør til topp slukrist med avstand ca. 140 cm og ca 11 mm fall til sluk i dusjsone. Preaksepterte ytelser TEK 17 - For dusjsonen må minst én av følgende preaksepterte ytelser være oppfylt: Fall på minimum 1:50 til sluk i et område på minst 0,8 meter ut fra sluket dersom dusjen er rett over sluket. Om dusjen ikke er rett over sluket, må det i tillegg være fall på minimum 1:50 fra og med dusjens nedslagsfelt og til sluket. Fall på minimum 1:100 til sluk i dusjens nedslagsfelt der nedslagsfeltet er nedsenket i gulvet med minimum 10 mm. Vær oppmerksom på at det kan være krav om trinnfri dusjsone etter § 12-9. Fall til sluk på minimum 1:100 på hele gulvet, det vil si også utenfor selve dusjsonen. Vurdering av avvik: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det registreres bomlyd i enkelte flisene, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Anbefaler oppfølging med jevnlig ettersyn. Det er observert noe missfarging på noen fuger i dusjen. Dette kan skyldes dårlig avtrekk, temperatursvingninger eller kondens. Konsekvens/tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket, men bør observeres jevnlig for å vurdere utvikling. Det finnes løsninger for å lime fliser uten å ta de opp. Silikon og fuger er anbefalt å skiftes etter 10-15 år. TG2 settes for å belyse risiko og registrerte avvik. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad. Bad - sanitærutstyr og innredning Badet har sanitærutstyr: -Veggmontert toalett -Dusjhjørne vegg/dør i herdet glass -Servant, skap, speil og belysning -Opplegg for vaskemaskin For å kunne bruke vaskemaskin så må man fjerne det ene underskapet for å få plass til vaskemaskinen. Vurdering av avvik: Mutteren for bunnventilen til servanten er sprukket, men ser ikke lekkasje på befaringsdagen. Den må byttes før den blir lekkasje. Et underskap må fjernes for å få plass til vaskemaskin, om man ønsker det. Mer enn halvparten av forventet levetid er passert på utstyr, og det er registrert merker/riper på overflater. Konsekvens/tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. TG2 settes for å belyse registrte avvik. For å få tilstandsgrad 0, eller 1, så må avviket utbedres. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad. Bad - Ventilasjon Våtrommet har naturlig avtrekk gjennom ventil i taket, og tilluft via spalte i nedkanten på døra. Naturlig ventilasjon og oppdriftsventilasjon påvirkes av utvendig og innvendig klima. Det må derfor påregnes varierende luftsirkulasjon i leiligheten. Vurdering av avvik: - Det etablerte avtrekkssystemet fungerer ikke tilfredsstillende. - Rommet har kun naturlig ventilasjon. Avtrekk fra badet fungerer dårlig ved test med papir. Konsekvens/tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket. Dårlig ventilering av bad kan medføre fare for fuktskader og avtrekk bør kontrolleres og eventuelt ettermonteres elektrisk vifte for å øke luftmengden. Minimum avtrekk ved forsert skal være 108 m3/h og 54 m3/h ved grunnventilering etter dagens krav i våtrom. Estimert kostnad for elektrisk fuktstyrt vifte er ca Kr. 10.000,- - 15.000,- Det kan være at borettslag/sameie har egne vedtekter som hindrer montering av mekanisk avtrekk fra rommet, anbefalt tiltak bør derfor avklares nærmere med styret i borettslag/sameie før det eventuelt gjennomføres. Ventilasjon med naturlig avtrekk (oppdriftsventilasjon). Boligen fungerer fint med dette avviket og det er ikke krav til oppgraderinger av anlegget. Selv om denne type ventilasjon er normalt for boliger bygd i denne tidsperioden gis Tilstandsgrad 2. Dette fordi det i nyere byggeforskrifter i dag stilles krav til inneklima og energieffektivitet, samt at våtrommet brukes på en annen måte nå enn på byggetidspunktet. Kostnadsestimat: Under 10 000 Kjøkken Kjøkkeninnredning med slette fronter og integrerte hvitevarer. Heltre benkeplate med integrert oppvaskkum og med ettgreps blandebatteri. Integrerte hvitevarer som: -Stekeovn -Platetopp -Oppvaskmaskin Komfyr er skiftet i 2024, i følge eier. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tegn på at det er montert lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum, dette er et krav på kjøkkenet ut ifra alder. Konsekvens/tiltak: Det bør monteres lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum. TG2 er gitt for å belyse registrerte avvik og risiko, og anbefales at det ettermonteres monteres lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum og komfyrvakt. Kostnadsestimat: Under 10 000. Elektrisk anlegg Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. Leilighetens elektriske anlegg er med skjult opplegg. Automatsikringer i sikringsskap med hovedsikring/lastbryter på 25Amp. Sikringsskap er montert i trappeløp. Det fremgår av kursfortegnelse at nye automatsikringer er montert av TRG Elektro AS. Samsvarserklæring fra ELTEL Network AS på ny strømmåler i hovedskapet i trappeløpet, fra 2017. Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget. Forventet levetid på elektriske anlegg er 25-30 år. 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei. Spørsmål til eier: 2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist gang totalt rehabilitert (årstall)? Med totalt rehabilitert menes fullstendig utskiftet anlegg fra inntakssikring og videre. 2000. 3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ukjent. 4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja. Eksisterer det samsvarserklæring? Ukjent. TG2 settes på grunn av at det ikke er fremlagt samvarserklæring på hovedanlegget, og det er registrert noe bruk av skjøteledninger i boligen. 5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet – Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei. 6. Forekommer det ofte at sikringene løses ut? Ja. Eier opplyser om at det kan forekomme ved bruk av mye utstyr på kjøkken. 7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei. 8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank Nei Generelt om anlegget 9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei. 10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei. Inntak og sikringsskap 11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja. 12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Nei. Generelle kommentarer Takstmannen har ikke kompetanse for kontroll av det elektriske anlegget, for eventuell utvidet kontroll bør dette utføres av el-takstmann/installatør. Det anbefales uansett å utføre en El-sjekk hvor man får en El-tilsynsrapport som kan kartlegge eventuelle skjulte feil og mangler på det elektriske anlegget. Kostnadsestimat på ca Kr. 10.000,- er kun for selve kontrollen og ikke eventuelle feil og mangler som må utbedres som følge av avvik.
Innbo og løsøre
Integrerte hvitevarer medfølger.
Seng med oppbevaring og garderobeskap medfølger i handelen.
Følgende løsøre og tilbehør følger ikke med:
- Kjøleskap
For øvrig gjelder NEF sin standardliste "Oversikt over løsøre og tilbehør" med mindre annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er vedlagt.
Dersom det er noe i overnevnte liste som ikke finnes på eiendommen, vil det heller ikke medfølge. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti. Hull og merker etter feste av innredning og utstyr som ikke følger med, aksepteres av kjøper.
Ved ønske om at vegglamper, krokhengte lamper, lysekroner, prismelamper eller lignende lamper som er koblet til sukkerbit eller stikkontakt skal følge med i handelen, må det tas forbehold om dette ved inngivelse av bud. Det samme gjelder brunevarer.
Adgang til utleie
Det er begrenset adgang til å leie ut bolig i boligaksjeselskap. Med styrets godkjenning og på visse vilkår kan boligen leies ut for inntil 3, år. jf. borettslagsloven § 5-3 til § 5-10. Aksjeeier som bor i boligen selv, kan leie ut deler av boligen til andre uten godkjenning, jf. borettslagsloven § 5-4. Kortidsutleie er tillatt i opptil 30 døgn i året, uten samtykke fra styret.
Energi og oppvarming
Energimerking
F - oransje
Se fullstendig energiattest fra selger som vedlegg til salgsoppgave. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten.
Oppvarming
Boligen er oppvarmet med stedvis panelovner og elektriske varmekabler på bad. I tillegg er det mulighet for vedfyring via peisovn i stua. Montert av Nordpeis AS i 2023.
Informasjon om strømforbruk
Selger har hatt et strømforbruk siste år på ca. kr. 4100,-. Forbruk vil variere fra husstand til husstand.
Økonomi
Felleskostnader
Kr. 6 603,- pr. mnd
Inkluderer: Varmtvann, forretningsførsel, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, nedbetaling av andel fellesgjeld, drift og vedlikehold.
Fordeles følgende:
Avdrag IN-lån kr. 742,-
Felleskostnader kr. 3 437,-
Avdrag IN-lån kr. 659,-
Renter IN-lån kr. 683,-
Renter IN-lån kr. 1 082,-
Formuesverdi
Primærbolig: Kr. 1 156 494,- pr. 2024
Sekundærbolig: Kr. 4 625 974,- pr. 2024
Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til din boligs beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Formuesverdien er en prosentandeldel av denne boligverdien.
For mer informasjon om formuesverdi, se Skatteetatens nettsider.
TV/Internett/Bredbånd
Internett/fiber fra Global Connect er inkl i fellesutgiftene. Tv pakke kan bestilles derfra, den ble tatt ut for å redusere fellesutgiftene.
Aksjeselskapet
Forretningsfører
OBF
Forkjøpsrett
Det er ikke forkjøpsrett.
Styregodkjennelse
Overdragelsen krever godkjennelse fra styret ihht. aksjeloven. Eiendomsmegler bistår med innsending av styregodkjennelse, men det er kjøper som bærer risikoen for at overdragelsen godkjennes. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn. Eventuelle merkostnader som pådras i forbindelse med styregodkjennelsen er kjøpers ansvar. Ta kontakt med eiendomsmegler for mer informasjon.
Informasjon om fellesgjeld
Andel fellesgjeld: Kr. 366 777,- pr. 09.04.2025
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12124859113, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 09.04.2025: 5.85% pa.
Antall terminer til innfrielse: 67
Saldo per 09.04.2025: 5 656 204
Andel av saldo: 224 886
Første termin/første avdrag: 30.09.2024 ( siste termin 31.12.2041 )
Lånenummer: 16364610347, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 09.04.2025: 5.85% pa.
Antall terminer til innfrielse: 45
Saldo per 09.04.2025: 4 525 936
Andel av saldo: 141 892
Første termin/første avdrag: 30.12.2021 ( siste termin 30.06.2036 )
IN-LÅN
Boligaksjeselskapet har etablert individuell nedbetalingsmulighet på lån 12124859113 og 16364610347.
For å innfri din andel fellesgjeld må det inngås avtale med laget. Innbetaling kan gjøres to ganger pr år - senest 10. mars eller 10. september. Etter nedbetaling vil det månedlige kravet bli redusert, fra den påfølgende måned etter innbetaling, dvs. april eller oktober. Ved forsinket reduksjon blir dette fanget ved avregning. Renter og avdrag avregnes etterskuddsvis hvert kvartal, ved innfrielse / nedbetaling og ved flytting. Ved salg kan dette medføre at det oppstår en restanse, selv om felleskostnadene er betalt ut overtagelsesmåneden. Eventuell restanse vil bli etterfakturert selger.
Fellesformue
Kr. 38 872,- pr. 31.12.2024
Regnskap/budsjett/Kostnadsøkninger
Boligselskapets budsjett og regnskap er tilgjengelig i salgsoppgaven. Vedlikehold/oppussing 2024: Nytt callinganlegg. Fiberbasert bredbånd. 2023: Ingen 2022: Balkonger og fasade 2021: Maling oppganger og innvendige fellesarealer. Forberedelser til balkongprosjekt. 2020: Ingen 2019: Skiftet en avtrekksvifte, kontrollert gjenværende. 2018: Ingen 2017: Ingen 2016: Nytt ferskvannsinntak fra kommunens rørledning 2015: Piperehabilitering 2015: Vedlikehold baktrapper 2014: Videre sikring av låsesystem i porter og inngangsdører 2014: Installasjon av tvungen ventilasjon i problematiske pipeløp 2013: Vedlikehold av yttervegger/fasade i første etasje og portrom 2013: Utskifting callinganlegg og låser 2012: Utbedring av elektrisk anlegg etter pålegg fra det lokale eltilsyn 2012: Utbedring av stormskade på gavl 2011/2012: Rehabilitering av vannledningsnett og våtrom 2011: Rehabilitering av tak og vedlikehold av ventilasjon 2010: Reparasjoner av vannlekkasjer fra taket 2010: Gjennomgang av det elektriske anlegget i fellesarealene 2009/2010: Oppmuring av piperne over taket 2009/2010: Nye vinduer og verandadører 2002: Næringslokale ble bygget om til to leiligheter 1999/2000: Nye dører
Vedtekter og husordensregler
Aksjeselskapets vedtekter og husordensregler er vedlagt.
Dyrehold
Utdrag fra husordensreglene: Dyrehold er tillatt såfremt dette ikke medfører urimelig sjenanse for naboer. Husk at det er båndtvang hele året på borettslagets område. Husdyr skal ikke oppholde seg i oppgangene eller i kjelleren i borettslaget, Beboere med ansvar for dyr plikter straks å fjerne disses ekskrementer fra borettslagets fellesarealer. Gressplenen er bruksplen - ikke toalett for husdyr. Styret kan nekte den enkelte beboer retten til å holde husdyr hvis en eller flere av disse regler blir brutt.
Aksjeselskapets forsikringsselskap
Gjensidige Forsikring AS
Polisenr. 89492469
Tomt
Beskrivelse av tomt
Tomtestørrelse: 780,1 kvm (eiet)
Tomten er fellesareal. At tomten er fellesareal innebærer at aksjeselskapet eier og disponerer over de aktuelle områdene i fellesskap. Dette gir ikke hver enkelt leilighet en eksklusiv rett til bruk eller å disponere arealene, med mindre annet er uttrykkelig avtalt i avtale eller at det følger av vedtektene.
Adkomst
Det vil bli skiltet med visningsskilt fra Nordvik til oppsatte fellesvisninger.
Radonmåling
Selger har ikke utført radonmåling. Det er ikke krav om dette med mindre boligen er helt eller delvis utleid.
Områdebeskrivelse
Beskrivelse av nærområdet
Meget sentral beliggenhet på øvre Grünerløkka. Kun få minutters gange til Markveien, hvor det blant annet finnes et utvalg av nisjeforretninger, fortauskafeer og restauranter, samt vinmonopol. Grünerløkka er en av de mest populære og attraktive bydelene i sentrale Oslo. Området er i dag mest kjent for sitt pulserende uteliv, hyggelige gatekafeer, markeder og små, spennende forretninger. Flere dagligvarebutikker finnes rett i nærheten. Av populære steder på Grünerløkka nevnes blant annet Delicatessen, Trancher, Südøst, Villa Paradiso, Tim Wendelboe, og Parkteatret. Fra Grünerløkka er det kort gange til Vulkan, med Smelteverket (Nordens lengste bar), Døgnvills gourmetburgere samt Mathallen. Langs Akerselva finnes fine turstier - følg den ned mot Bjørvika eller opp mot Maridalsvannet. Kort vei til flere trivelige grøntområder som Sofienbergparken rett utenfor inngangsdøren, Kubaparken, Olaf Ryes Plass, Birkelunden, Tøyenparken og Botanisk hage. Treningsmuligheter på Sats Ringnes Park, Fagerheimen Tennisklubb og idrettsanlegget på Dælenenga, samt Klatreverket på Vulkan. Godt offentlig transporttilbud med både trikker (nr. 11, 12, 13 og 17) og busser (nr. 30, 21 og 33) rett i nærheten. Grunerløkka ligger dessuten ca. 10 min gange fra sentrum og det er lett å ta seg til sentralbanestasjonen med både flytog- og bussforbindelser. Gangavstand er det også til Oslo Sentrum, Torshov, Alexander Kiellands plass og St. Hanshaugen.
Offentlige forhold
Ferdigattest / brukstillatelse
Det foreligger uattestert ekspedisjonsdokument for eiendommen. Ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest, men angir ikke noe om eiendommens tilstand og sier lite om de offentligrettslige vilkårene, som kjøpere bør sette seg inn i etter behov. Ekspedisjonsdokumentet er vedlagt salgsoppgaven. Det foreligger ferdigattest for baderom fra 2012 og balkonger fra 2022.
Vei, vann og avløp
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Stikkledninger fra eiendommen og ut til kommunalt nett er private, vedlikeholdsansvaret påhviler boligaksjeselskapet. Adkomst via offentlig vei.
Regulerings- og arealplaner
Ny kommuneplan fra 23. september 2015: Oslo kommune har vedtatt ny kommuneplan som får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. For informasjon om eventuelle arbeider/prosjekter i nærliggende områder anbefaler vi et søk på Oslo kommunes portal for saksinnsyn: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/ Pågående saker i området - Dælenenggata - Fagerheimgata sørøst - Oppføring av sykkelvei - Saksnummer: 201708962. Siste dok. 14.08.2024 - Christies gate 36 - Etablering av takterrasse. Saksnummer: 201116124. Siste dok. 06.03.2024. - Christies gate 30 B - Ombygging av leilighet - Inngrep i bærende konstruksjoner, etablering av bad, sammenslåing og utvidelse av leilighet - H0301. Saksnummer: 202213228. Siste dok. 04.11.2024. - Saksnr: 201901778. Saken gjelder: Oppføring av omsorgsboliger i Dælenenggata. Sakstype: Detaljregulering. Vedtatt/behandlet av: Forslag. Lovverk: PBL 2008.
Odel
Det hviler ikke odelsrett på eiendommen.
Konsesjon
Kjøp av eiendommen er ikke konsesjonspliktig. Dersom eiendommen er større enn 2 mål plikter kjøper å undertegne dokumenter i forbindelse med søknad om konsesjonsfrihet.
Tinglyste heftelser og forpliktelser
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/225/52: 25.01.1902 - Dokumentnr: 900535 - Bestemmelse om bebyggelse Bestemmelse om benyttelse Bestemmelse om veg 25.01.1902 - Dokumentnr: 900020 - Opprettelse av matrikkelenheten OPPRETTELSE - FRADELT FRA SANNERGT 22 - UTGÅTT
Øvrige kjøpsforhold
Diverse
Aksjeboligmodellen innebærer at aksjeselskapet eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer i aksjeselskapet som gir aksjeeier leierett til en bestemt bolig. Aksjeeierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av aksjeeierne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre aksjeeieres mislighold, eller der boligaksjeselskapet sitter på fraflyttede og/eller usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Aksjeboligselskapet har legalpanterett i andelen for krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra selskapet på inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp. Legalpanteretten følger av borettslagsloven § 5-20, da denne gjelder tilsvarende for boligaksjeselskaper, jf borettslagsloven §1-4. Kjøper og selger er forpliktet til å undertegne standard kjøpekontrakt utarbeidet av Nordvik i forbindelse med eiendomstransaksjonen. Kjøpekontrakt kan besiktiges hos eiendomsmegler før bud inngis. Kontakt eiendomsmegler for spørsmål. Selger leverer eiendommen i ryddig og rengjort stand.
Overtagelse
Overtakelse skjer etter avtale med selger. Før boligen overleveres kjøper, skal fullt oppgjør og omkostninger være mottatt på meglers klientkonto.
Sentrale lover
Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven. Ved dette salget skal imidlertid avhendingslovens bestemmelser komme til anvendelse så langt de passer. Generelle bestemmelser Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakkyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelser sammenlignet med det som er byggemeldt/godkjent. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor. På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. Forbrukerkjøp - definisjon Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Se selgers egenerklæringsskjema vedlagt salgsoppgaven.
Trygghetspakke kjøper
I samarbeid med Storebrand og HELP tilbyr Nordvik Boligkjøperpakke til våre boligkjøpere. Boligkjøperpakken er et gunstig forsikringskonsept som inneholder alle de forsikringene du trenger til den nye boligen din. Boligkjøperpakke Leilighet inneholder: Boligkjøperforsikring fra HELP, flytteforsikring og innboforsikring Super. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen. Forsikringen gjelder i 5 år fra overtakelsen. Flytteforsikring dekker skade på eiendeler under flytting ved plutselig og uforutsett hendelse som oppstår under transport eller i forbindelse med bæring mellom bolig, bil eller lagringssted. Forsikringen varer i 1 år fra overtakelsen. Innboforsikring Super dekker tingene dine ved blant annet tyveri, brann eller vannskader. Vår beste innboforsikring Super inkluderer blant annet uflaksforsikring, bistand ved ID-tyveri og psykologhjelp ved alvorlige hendelser hjemme. Forsikringen gjelder i 3 måneder fra overtakelsesdatoen av ny bolig. Velger du Boligkjøperpakke Leilighet+ får du i tillegg renteforsikring: Renteforsikringen kan hjelpe deg med rentekostnaden og forsikringspremien på din primærbolig som skal selges, hvis salgsprosessen fører til at du må betale rentekostnader på to lån. Forsikringen gjelder i 9 måneder (3 måneder karenstid) og dekker inntil 15 000 kroner i måneden. Boligkjøperforsikring fra HELP kan også kjøpes separat og inkluderer da flytteforsikring fra Storebrand. Boligkjøperpakke/Boligkjøperforsikring må tegnes senest ved kontraktsignering og gjelder fra overtakelsen. Kjøper blir kontaktet av Storebrand med et tilbud på videre forsikring av innbo. Se pris og mer informasjon om forsikringene i produktarket vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.
Betalingsbetingelser
Oppgjør skal betales i en samlet innbetaling fra norsk bank. Betaling fra utlandet tillates kun i unntakstilfeller og dersom det er avklart med megler i anledning avtaleinngåelse (budaksept).
Viktig informasjon om budgivning
Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til selger. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Bud kan legges inn på eiendommens finn-annonse ved å trykke på knappen «gi bud» eller via vår hjemmeside. Ved elektronisk budgivning legges bud inn ved å benytte BankID. Bud kan også inngis på budskjema vedlagt i salgsoppgaven. Før megler formidler bud til selger, skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til megler. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der selger er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Senere bud må ha en tilstrekkelig lang akseptfrist til at megler, så langt det er nødvendig og mulig, kan videreformidle budet og eventuelle forbehold til alle involverte parter og legge til rette for at disse får tid til å områ seg, jf. forskrift om eiendomsmegling § 6-3. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser bør skje senest 10 minutter før fristens utløp. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor selgeren, når budet er gitt innenfor akseptfristene ovenfor. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig. For mer informasjon om budgivningsprosessen, se «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.
Tilbud på finansiering
Du kan søke om boliglån hos vår samarbeidspartner Storebrand, og få svar på dagen. Med boliglån i Storebrand kan du være trygg på at du til enhver tid har blant markedets mest konkurransedyktige renter. Du vil bli tatt godt vare på av et av Norges beste servicemiljøer innen bank. Som kunde i Storebrand Bank får du en fast kontaktperson å forholde deg til, som vil gi deg gode råd og god hjelp med kort svartid. Søk om boliglån i Storebrand og få • Enkel søknad - og etableringsprosess • Svar på dagen • Fast kontaktperson å forholde deg til • Trygghet for at du alltid har konkurransedyktige betingelser Ta kontakt på telefon 22 31 22 21 eller nordvik@storebrand.no. Les mer på storebrand.no/nordvik. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
Hvitvasking
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundekontroll og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning. Hvis kundekontroll ikke lar seg gjennomføre, vil Nordvik Eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.
Personopplysningsloven
Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.
Om oppdraget
Eiendomsmeglers vederlag
Vederlag: Provisjon: 1,00% av salgssum + fellesgjeld (min. kr. 45 000,-) – estimert til kr. 49 667,- Gebyr utlegg faktura kr. 650,- Nordvik Ekstra kr. 12 900,- Nordvik grunnpakke med digital salgsoppgave* kr. 19 900,- Oppgjørshonorar** kr. 7 900,- Tilrettelegging kr. 14 900,- Visningshonorar kr. 3 500,- Utlegg: Selger skal betale utlegg i samsvar med oppdragsavtalen, stipulert til ca. 13 759,- Samlet skal selger betale kr. 123 177,- for vederlag og utlegg ved salg til prisantydning. Dersom oppdraget utløper eller blir sagt opp, uten at handel er kommet i stand, har megler krav på et rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (tilrettelegging, markedsføring og avholdte visninger) samt eventuelle utlegg. Ved beregningen av vederlaget skal det tas utgangspunkt i timeprisen som er kr. 3 625,-.
Vedlegg til salgsoppgaven
Vedleggene er en del av den komplette salgsoppgaven. Det er viktig at interessenter setter seg godt inn i vedleggene og kontakter megler med eventuelle spørsmål før bud inngis.
Ansvarlig megler
Tony Solberg, Fagansvarlig / Eiendomsmegler / Partner
936 31 285
t.solberg@nordvikbolig.no
Megler
Tony Solberg, Fagansvarlig / Eiendomsmegler / Partner
936 31 285
t.solberg@nordvikbolig.no
Meglerforetaket
Juridisk navn: Bislett Eiendomsmegling AS
Org. nr.: 918146326
Thereses gate 14 B, 0452 OSLO
Bilder
Tony Solberg
Fagansvarlig / Eiendomsmegler / Partner
Bislett
Selge bolig?
Slik hjelper jeg deg til
et godt salg
Er du klar til budrunde?