Rogalandgata 78AHaugesund
- Haugesund
- Rogalandgata 78A
- Prisantydning
- 2 490 000,-
- Totalpris
- 2 670 461,-
- Felleskost/mnd
- 3 700,-
- BRA-i
- 100 m2
Sentralt
Tiltalende rekkehusleilighet renovert 2019 - 3 soverom - Moderne kjøkken, delikat bad
Nordvik Bolig v/Espen Bergtun har gleden av å presentere Rogalandgata 78A - En tiltalende rekkehusleilighet som ble renovert i 2019 med moderne løsninger og tidsriktig uttrykk. Her bor man sentralt i Haugesund med nærhet til nesten alt en skulle trenge i gangavstand. - 3 soverom av god størrelse - Moderne røft kjøkken m/integrerte hvitevarer - Stue m/varmepumpe(2025) - Moderne og nyere overflater - Sørvendt terrasse m/gode solforhold - Delikat bad - Innredet loftsrom(Ikke målbart areal) - Praktisk vaskerom og 2 boder - Ikke dokumentavgift eller forkjøpsrett Velkommen til visning!
Solforhold
Sørvendt terrasse med gode solforhold.
Nøkkelinformasjon
- Boligtype:
- Rekkehus
- Byggeår:
- 1951
- Soverom:
- 3
- Prisantydning:
- 2 490 000,-
- Omkostninger:
- 5 750,-
- Totalpris:
- 2 670 461,-
- Fellesgjeld:
- 174 711,-
- Felleskost/mnd:
- 3 700,-
- Totalt BRA:
- 100 m2
- Tomteareal:
- 4 174 m2 (eiet)
- Energimerking:
- G - oransje
- Veranda:
- Ja
Visninger
Alle våre visninger har påmelding. På denne måten sikrer vi at megler har god oversikt og tid til å imøtekomme alle interessenter. Meld deg på visning ved å trykke på lenken visningspåmelding.
Presenteres av
Har du finanseringsbevis på plass?
I samarbeid med
En personlig rådgiver fra vår samarbeidspartner Storebrand Bank vil hjelpe deg å gjøre deg klar til budrunden.
Nøkkelinformasjon
Oppdragsnummer
70-0051/25
Boligtype
Rekkehus
Adresse og betegnelse
Rogalandgata 78A, 5522 Haugesund
Gnr. 31, bnr. 235 (ideell andel 1/1) i Haugesund kommune.
Aksjenr. 19 i Rogalandsg 73/78 AS, orgnr. 932942291
Selger(e)
Susanne Vestvik
Kjøpesum og omkostninger
2 490 000,- (Prisantydning) 174 711,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 664 711,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger: 2 875,- (Eierskiftegebyr - Vestbo) 2 875,- (Registrering av panteheftelser i boligaksjeselskap) 9 300,- (Boligkjøperpakke* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 5 750,- (Omkostninger totalt (uten Boligkjøperpakke)) 15 050,- (Omkostninger totalt (med Boligkjøperpakke)) -------------------------------------------------------- 2 670 461,- (Totalpris inkl. omkostninger (uten Boligkjøperpakke)) 2 679 761,- (Totalpris inkl. omkostninger (med Boligkjøperpakke)) -------------------------------------------------------- NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses et pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer. Andel fellesgjeld / Andel formue overtas av kjøper.
Om boligen
Byggeår
1951
Arealer
BRA-i: 100 kvm
Totalt BRA: 100 kvm
TBA: 11 kvm
Beskrivelse:
Underetasje:
BRA-i: 23 kvm. Vaskerom, 2 boder
Totalt BRA: 23 kvm
1. etasje:
BRA-i: 40 kvm. Vindfang, stue/kjøkken, trapperom til kjeller
Totalt BRA: 40 kvm
TBA: 11 kvm. Sørvendt terrasse
2. etasje:
BRA-i: 37 kvm. Gang, bad og 3 soverom
Totalt BRA: 37 kvm
Ikke målbare arealer:
Det er ikke tilfredsstillende dagslys og rømning fra rom på loft. Bruken av rommet er avgjørende for dette kravet. Det er
uvisst om det er søkt tillatelse fra kommune om å få innrede loft. Takhøyden på loftet er for liten til at arealet skal tas
med i boligens BRA-i.
Fellearealer og rettigheter til bruk:
Det gjøres særskilt oppmerksom på at bod som er medtatt som BRA-e og i totalt BRA ligger på aksjelagets fellesareal, men disponeres av denne leiligheten. Aksjelaget kan på et senere tidspunkt omdisponere denne bruken.
Takstmannens kommentar til arealoppmåling:
I kjeller er det vaskerom og to boder. Deler av kjeller er felles for flere boenheter. Loft er innredet til et loftsrom. Dette viser ikke på tegninger. «Rom som ligger utenfor boenheten, men som eier har påvist og/eller opplyst at tilhører boenheten, er oppmålt og inkludert i BRA-e. Det er ikke fremvist dokumentasjon på at rommet tilhører boenheten. Rom utenfor boenheten kan omdisponeres av borettslaget/sameiet og dette kan påvirke boligens BRA.»
Antall soverom
3
Solforhold
Sørvendt terrasse med gode solforhold.
Innhold
Boligen går over 3 plan og inneholder: Rom som inngår i BRA-i: Kjeller - Vaskerom og 2 boder 1.etg - Vindfang, stue/kjøkken og trapperom til kjeller 2.etg - Bad, gang og 3 soverom
Standard
Nordvik Bolig v/Espen Bergtun har gleden av å presentere Rogalandgata 78A - En tiltalende rekkehusleilighet som ble renovert i 2019 med moderne løsninger og tidsriktig uttrykk. Her bor man sentralt i Haugesund med nærhet til nesten alt en skulle trenge i gangavstand. Boligen er hovedsakelig innredet med laminat/fliser på gulv og malte overflater. E N T R È Her ønskes en velkommen til lun entrè med praktisk skyvedørsgarderobe som gir deg god plass til yttertøy, sko m.m. S T U E Luftig stue av god størrelse hvor en har tidsriktige og behagelige fargevalg. Godt med naturlig lysinnslipp og utgang til herlig terrasse. Downlightsbelysning gjennom hele rommet. God plass til sofagruppe. Varmepumpe(2025) som sikrer deg en behagelig innetemperatur på kalde dager. Vedfyr(Fyringsforbud - Se tilstandsrapport). K J Ø K K E N Røft og moderne kjøkken med glatte fronter og benkeplate i laminat. Her har en god skap- og benkeplass til alt av kjøkkenutstyr du skulle trenge, samt til middagsforberedelsene. Integrerte hvitevarer som stekeovn, kjøleskap m/frys, vask, vifte, steketopp og oppvaskmaskin. Åpen løsning til stue som sikrer deg en behagelig romfølelse, samt en mulighet til å underholde gjestene mens en kokkelerer på kjøkkenet. God plass til spisegruppe. B A D Delikat bad som ble totalrenovert i 2019. inneholder dusjsone m/glassvegger, innredning m/servant, overskap m/speil, sideskap og vegghengt toalett. Varmekabler i gulv. S O V E R O M *3 3 soverom av god størrelse, hvorav hovedsoverom har tilhørende bod benyttet til walk-in-closet. Tidsriktige fargevalg og gulv. Godt egnet for deg med 2 barn, kontor eller hobbyvirksomhet. L O F T S E T A S J E Kjekt loftsrom som er innredet til oppholdsrom - Rommet har for lav takhøyde til målbart areal/varig opphold. Gulvareal på 16 kvm. V A S K E R O M Praktisk vaskerom i kjeller med malte betongvegger. Inneholder utslagsvask, opplegg/plass til vaskemaskin/tørketrommel og innredning m/god plass til oppbevaring. Rør-i-rør skap. Videre adkomst til boder. B O D *2 2 kjekke boder med lagringsmuligheter.
Parkering
Parkering på boligselskapets fellesareal. 1 parkering foran bygget, og 2/3 på deling på langsiden av bygget. Selger har montert godkjent stikk til el-bil.
Moderniseringer og påkostninger
- Geir Sirnes har montert vannvakt
- Skiftet gulv på ene soverommet og malt 3 rom.
- Varmepumpe fra 2025
Tidligere eier har:
- Totalrenovert boligen ved egeninnsats og fagfolk.
- Geir Sirnes har lagt rør-i-rør i hele boligen.
- Elektriker har skiftet alt av strøm og nytt sikringsskap
- Flislegger Munoz har stått for fliser, membran på bad.
Sammendrag selgers egenerklæringsskjema
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjennomgå dette nøye. Følgende opplysninger er spesielt viktig å merke seg: UTFØRT ARBEID: 1. Vet du om det har det blitt utført arbeid på bad/våtrom, enten i din eller tidligere eiertid? Svar: Ja, både faglært og ufaglært. Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Bad ble totalrenovert i 2019. Geir Sirnes har utført arbeid med rør. Det ble lagt rør i rør i hele leiligheten, ny varmtsvanntank og nytt avløp. Tidligere eiger har platet veggene på badet selv. 1.1 Vet du om tettesjikt, membran eller sluk ble fornyet eller oppgradert? Svar: Ja, faglært Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Ble utført av Flislegger Munoz i 2019. Avløp og sluk ble utført av rørlegger geir sirnes. 1.2 Vet du om det finnes dokumentasjon på hvordan bad eller vaskerom er bygget opp? Svar: Ja, faglært Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Bad ble totalrenovert i 2019. Geir Sirnes har utført arbeid med rør. Her foreligger all dokumentasjon. flislegger Munoz har utført arbeid med Det er ikke dokumentasjon på flisleggingen/membran, men kvittering fra flislegger. 2. Vet du om det er gjort endringer eller reparasjoner på tak, fasade, pipe/ildsted, terrasse, garasje, bod eller lignende, enten i din eller tidligere eiertid? Svar: Ja, faglært. Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Det er skiftet takrenner i 2024, og satt opp musaband i 2023. Det er boretslaget som har ansvar for utvendig vedlikehold, og følger en plan som vestbo har utarbeidet med dem i samarbeid med faglærte som har gjort befaring på eiendommene. 3. Vet du om det er gjort arbeid med drenering, enten i din eller tidligere eiertid? Svar: Nei Eventuell kommentar: Jeg er usikker her. Er blitt opplyst om at det er foretatt noe dreneringsarbeid samtidig med utsrbeiding av vei rundt 2013-2016. 4. Vet du om det er gjort arbeid på det elektriske anlegget, enten i din eller tidligere eiertid? Svar: Ja Foreligger det en samsvarserklæring? Svar: Ja Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Firma: Sagvåg elektro AS. Det ble lagt 3-fas inntak, nytt sikringsskap med nye sikringer, kabler og kurser. Det ble lagt opp utendørsstikkontakt til el-bil lader, varmekabler på bad, nytt opplegg til bad, kjøkken og vaskerom. Dette ble utført i 2019. 4.2 Er det installert el-billader på eiendommen/boligen? Svar: Ja, faglært Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Sagvåg elektro i 2019. 5. Vet du om det er gjort arbeid på vann og avløp, enten i din eller tidligere eiertid? Svar: Ja, faglært Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Rørlegger geir sirnes i 2019. Det ble lagt rør i rør i hele leiligheten, ny varmtsvanntank og nytt avløp. 6. Vet du om boligen eller eiendommen har blitt endret eller bygget ut etter opprinnelig byggeår, enten av deg eller tidligere eiere, herunder bruksendringer kjeller/loft etc.? Svar: Ja Var tiltaket søknadspliktig? Svar: Nei Eventuell kommentar: Er bygget ut ved inngangspartiet. Usikkert hvilket årstall. FEIL OG MANGLER: 12. Vet du om det er eller har vært problemer med mur/pipe/ilsted, for eksempel dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller liknende? Svar: Ja Beskriv: Det foreligger fyringsforbud. Se tilstandsrapporten. 13. Vet du om det er eller har vært feil med dreneringen? Eller om det er eller har vært fukt, sopp eller råteskader i underetasjen, kjeller eller krypkjeller? (herunder også sameiet/borettslagets fellesarealer) Svar: Ja Beskriv: Er fukt i kjeller, se tilstandsrapport. 14. Vet du om det er feil/utettheter i tak, terrasser/fasade/vinduer/garasje, og/eller er det synlige skader? Svar: Ja Beskriv: To vinduer bør skiftes ut, er ikke lekkasje. Se tilstandsrapport. Det er boretslaget som står for dette arbeidet. 18. Vet du om det er, eller har vært, insekter eller skadedyr i boligen, eller i tilhørende bygninger? For eksempel skjeggkre, maur, biller, mus, rotter eller lignende. Svar: Nei Eventuell kommentar: Det ble oppdaget skjeggkre hos naboen i 2025, alle enhetene i bygget ble behabdlet av antisimex.
Bygningssakkyndig
Takst Team AS
Byggemåte
REKKEHUS Utvendig: Taktekking: Taktekkingen er av stål/aluminiumsplater på hovedbygningen. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Siden taket (takkonstruksjon, taktekking og skorstein) kun er observert fra bakkenivå, er vurderingen begrenset av dette. Det er ikke sikkerhetsmessig forsvarlig å bevege seg ut på taket eller observere fra stige. Selv om det ikke er avdekket skader under befaringen, betyr ikke dette at det ikke foreligger skader som en besiktigelse på taket kan avdekke. Vær oppmerksom på denne risikoen. En undersøkelse av taket kan utføres av en fagperson under tilstrekkelige sikkerhetsforhold. Taktekking - Vindfang: Taktekkingen er av pappshingel på vindfang. Siden taket (takkonstruksjon, taktekking og skorstein) kun er observert fra bakkenivå, er vurderingen begrenset av dette. Det er ikke sikkerhetsmessig forsvarlig å bevege seg ut på taket eller observere fra stige. Selv om det ikke er avdekket skader under befaringen, betyr ikke dette at det ikke foreligger skader som en besiktigelse på taket kan avdekke. Vær oppmerksom på denne risikoen. En undersøkelse av taket kan utføres av en fagperson under tilstrekkelige sikkerhetsforhold. . Taket er besiktiget fra bakkenivå. Nedløp og beslag: Nedløp, takfotbeslag og renner er i metall. Renner og nedløp er ikke sjekket for lekkasjer. Snøfangere: Det er kun montert snøfangere ved inngangsparti. Nedløp og beslag - Vindfang: På vindfang er nedløp, takfotbeslag og renner i plast fra ukjent årstall. Veggkonstruksjon: Veggene har tømmerkonstruksjon. Fasade har liggende bordkledning. Takkonstruksjon/Loft: Takkonstruksjonen er i åstakkonstruksjon med undertak av trebord. Utvendig er taket tekket med belagte stålplater. Takkonstruksjonen er for det meste gjenbygget og kun kontrollert i knevegg. Vinduer: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass og PVC vinduer med 2-lags glass i første etasje og kjeller. Vinduene er fra forskjellige årstall. I kjeller er vinduene fra 2008, i første etasje er vinduene fra 1981 og 2008. Eier opplyser at det er sameiet som står for vedlikehold/utskifting av felles bygningsdeler som fasade/vinduer. Vinduer - Andre etasje: I andre etasje har boligen malte trevinduer med 2-lags glass og PVC vinduer med 2-lags glass. PVC vinduer er fra 2018. Vindu med trekarm på det ene soverommet er fra 1991. Dette vinduet er punktert. Takvindu på loft: På loft er det et takvindu med trekarmer og rammer med 2-lags glass. Dører: Bygningen har malt hovedytterdør og malt terrassedør i tre. Terrassedør er fra 2017. Hovedytterdør er fra ukjent årstall. Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Leiligheten har en utvendig terrasse. Den er i trekonstruksjon. Rekkverk er i tre og er målt til 89 cm. Terrassen har et areal på ca. 11 kvm. Innvendig: Etasjeskille/gulv mot grunn: Boligen har betonggulv mot grunnen og etasjeskiller er i tre. Høydeforskjellen ble målt i følgende rom: Kjeller: Er ikke kontrollert, da den må ses på som en grovkjeller. Hovedetasje: Kjøkken/stue. I kjøkken/stue ble det målt en høydeforskjell på 16 mm gjennom hele rommet. Andre etasje: Et soverom og gang. I gang ble det målt en høydeforskjell på 8 mm gjennom hele rommet og på soverom ble det målt en høydeforskjell på 16 mm gjennom hele rommet. Loft: Innredet rom. I innredet rom ble det målt en høydeforskjell på 12 mm gjennom hele rommet. Høydeforskjellen er målt i noen rom og det utelukker ikke at det er skjevheter i andre rom. Kontrollen må sees på som en stikkprøvekontroll. Pipe og ildsted: Boligen har mursteinspipe og vedovn. Eier opplyser at det er fyringsforbud på ildsted. Rom Under Terreng: Gulvet er av betong. Veggene har betong/mur. Hulltaking er ikke foretatt, da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Tomteforhold: Byggegrunn: Det er ukjent byggegrunn. Fuktsikring og drenering: Dreneringen er fra 1951. Eier opplyser at det er byttet drenering på noen sider, men er usikker på når dette ble gjort. Grunnmur og fundamenter: Grunnmur antatt av sparesteinsmur. Fundament er ikke synlig. Det er normalt ikke noen spesielle fundamenter under denne type grunnmur, den bli støpt direkte på planert byggegrunn. Det er ikke observert tegn til dårlig fundamentering. Forstøtningsmurer: Forstøtningsmurer er av betong. Rekkverk er i metall. Forstøtningsmur er ikke vurdert, da disse er på felles tomt. Terrengforhold: Boligbygget ligger i skrånet terreng. Utvendige vann- og avløpsledninger: Bygningen har utvendig avløpsrør og vannledning av ukjent type. Normalt på den tiden boligen ble bygget, brukte de vannledninger jern og avløpsrør i keramikk. Det ble tilkoblet det offentlige vann- og avløpsnett. Vann- og avløpsrør er nedgravd i grunnen og dermed ikke inspisert. Tilstandsgrad settes på grunn av alder og evt. opplysninger gitt fra eier. Vann- og avløpsrør fungerte på befaringsdag. OPPSUMMERING AV AVVIK: TG2 - AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK: Taktekking - Vindfang Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Det er mose på taktekkingen. Konsekvens/tiltak: Lokal utbedring må utføres. Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg. Mose bør fjernes, da dette kan føre til ekstra slitasje på taktekkingen. Snøfangere Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Konsekvens/tiltak: Det er ikke krav om utbedring av snøfangere opp til dagens krav. Nedløp og beslag - Vindfang Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Konsekvens/tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Veggkonstruksjon Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Noen plasser er det lite lufting mellom kledning og grunnmur. Konsekvens/tiltak: Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Ved for lite eller ingen lufting bak kledning, kan dette medføre råteskader i kledning/konstruksjon. Takkonstruksjon/Loft Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er liten lufting i nedre kant av konstruksjonen. Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr. Det er registrert fuktskjolder nedenfor takvindu og i undertak i kott. Det er ikke fuktutslag, slik at det antas å være fra før taket ble skiftet. Det er liten eller ingen lufting i nedre kant av takkonstruksjonen. Det er observert tegn til mott i undertak/åser. Konsekvens/tiltak: Det må gjøres nærmere undersøkelser. Lufting/ventilering må forbedres. Vinduer Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Vindu i vindfang er punktert og lar seg ikke åpne. Konsekvens/tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Vinduer med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele vinduet eller kun selve glassene. Vindu i vindfang bør byttes. Vinduer - Andre etasje Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Vindu på et soverom mot sør er punktert og har værslitte karmer og rammer. Konsekvens/tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Vindu som er punktert bør byttes. Balkonger, terrasser og rom under balkonger Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Dagens krav til rekkverk er 100 cm. Her var rekkverket 89 cm. Terrassebord er slitt og har sprekker. Konsekvens/tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke behov for utbedringstiltak. Ny eier må vurdere om en ønsker å bytte terrassebord. Andre utvendige forhold Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget. Konsekvens/tiltak: For å lukke avviket ihht NS 3600.2018 må det utarbeides en Tilstandsanalyserapport/vedlikeholdsplan for fellesdeler i bygget. Da dette er opp til borettslag/sameie å rekvirere er kostnadsestimat ikke satt. Etasjeskille/gulv mot grunn Det er målt høydeforskjell på mellom 15-30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Radon Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Rom Under Terreng Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Eier har plassert inn en avfukter på vaskerom i kjeller. Konsekvens/tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Trapp til kjeller Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det er liten frihøyde i trappeløp. Konsekvens/tiltak: Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Det bør gjøres lokale tiltak. Ved for store åpninger mellom trappetrinn og spiler i rekkverk, kan det medføre at barn kryper igjennom åpninger og faller ned og skader seg. Trapp til Loft Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Konsekvens/tiltak: Rekkverket er såpass lavt at det på grunn av sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde. Ved manglende håndløper kan dette medføre at personer faller i trappen og skader seg. Ved for store åpninger mellom trappetrinn og spiler i rekkverk, kan det medføre at barn kryper igjennom åpninger og faller ned og skader seg. Kjeller - Vaskerom - Tilliggende konstruksjoner våtrom Det er påvist andre avvik:. Det er saltutslag på vegger og i gulv. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Avfukter som er satt inn i kjeller er et tiltak som kan være bra med tanke på saltutslag på vegger og gulv. Andre etasje - Bad - Sluk, membran og tettesjikt Membranen bak innebygd sisterne har ukjent utførelse. Konsekvens/tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Første etasje - Stue/kjøkken - Overflater og innredning Det er påvist andre avvik:. Det er kun ventil i sokkel under kjøle/fryseskap. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Ventil må monteres i skap der hvor kjøleskapet er plassert. Ved manglende ventilasjon i kjøleskapsskap, kan funksjonen på kjøleskapet/fryseskapet bli redusert. Vannledninger Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Konsekvens/tiltak: Rørkurser på rør-i-rør system bør merkes. Avløpsrør Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Dette gjelder hovedstamme mellom etasjen. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Elektrisk anlegg Skjult anlegg er ikke byttet og det er ukjent når dette er ifra. Derfor anbefales det å få det elektriske anlegget kontrollert av godkjent foretak eller el-tilsynet. Fuktsikring og drenering Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ukjent type/alder/løsning på drenering og tettesjikt på grunnmur. Konsekvens/tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Grunnmur og fundamenter Grunnmuren har sprekkdannelser. Konsekvens/tiltak: Det bør gjøres nærmere undersøkelser. Terrengforhold Det er påvist dårlig fall eller flatt terreng inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. Konsekvens/tiltak: Ytterligere undersøkelser anbefales. Utvendige vann- og avløpsledninger Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Rørinspeksjon med kamera anbefales for å finne evt. feil eller kartlegge behov for utbedrings- eller vedlikeholdstiltak på rørsystemer. Spesielt ved rør som er over 25 år. TG3 - STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK: Takvindu på loft Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Konsekvens/tiltak: Vinduer med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele vinduet eller kun selve glassene. Vinduer med råteskader må erstattes med nye. Kondensering på vindusglass er ofte et tegn på dårlig ventilasjon i rommet. Konsekvens med dårlig ventilasjon er at det påvirker innemiljøet negativt. Kondensering på vindusglass medfører at treverk i vinduer får fuktskader. Punkterte vindusglass medfører tap av vinduets varmeisolerende evne. Pipe og ildsted Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten. Pipevanger er ikke synlige. Det foreligger fyringsforbud på pipe fra brann/feiertilsyn. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Feiervesenet i kommunen har nedlagt fyringsforbud på ildsted. Ny eier må rette opp i avvik som er gitt før ildsted kan tas i bruk. Vedtaket om fyringsforbud er ikke fremvist. Konsekvens/tiltak: Pipevanger må gjøres tilgjengelig. Tidspunkt for piperehabilitering nærmer seg. Pipe kan ikke brukes før den er utbedret forskriftsmessig. Pipevange må gjøres synlige: Konsekvens ved manglende synlighet av pipevanger er at det kan bli varmgang i materialer rundt pipe og det kan begynne å brenne i konstruksjonen, og det er vanskelig å inspisere pipevanger. Manglende ildfast plate under sot/feieluke kan medføre varme/skade på gulv under luke og brann. Det er eier som til enhver tid er ansvarlig for at piper og ildsteder tilfredsstiller dagens krav. Kommunal etat er kontrollerende myndighet for piper og ildsteder. Det anbefales generelt kontroll (brannsyn) fra kommunal etat ved boligsalg. Innvendige trapper Det er ikke montert rekkverk. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er liten frihøyde i trappeløp. Konsekvens/tiltak: Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Kjeller - Vaskerom - Generell Vaskerom i kjeller fra byggeår. Rommet har malte betongvegger, betongtak og betonggulv. Rommet er innredet med utslagsvask, noe innredning og opplegg for vaskemaskin. Sluk er av plast. Varmtvannstank og samleskap for rør i rør system er plassert i vaskerommet. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Vaskerom i kjeller må ses på som en vaskekjeller. Vaskerommet har ingen form for tettesjikt. Konsekvens/tiltak: Vaskekjeller er fra byggeår og fungerer til formålet med avviket. For å oppfylle dagens krav til våtrom, må rommet totalrenoveres. TGIU - KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT: Forstøtningsmurer Forstøtningsmurer er av betong. Rekkverk er i metall. Forstøtningsmur er ikke vurdert, da disse er på felles tomt. Se vedlagt tilstandsrapport i salgsoppgaven for ett helhetlig bilde av boligens standard.
Innbo og løsøre
Integrerte hvitevarer medfølger.
Følgende løsøre og tilbehør følger ikke med:
-Garderobeskapene medfølger ikke.
- Vaskemaskin og kjøleskap i kjeller medfølger ikke.
For øvrig gjelder NEF sin standardliste "Oversikt over løsøre og tilbehør" med mindre annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er vedlagt.
Dersom det er noe i overnevnte liste som ikke finnes på eiendommen, vil det heller ikke medfølge. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti. Hull og merker etter feste av innredning og utstyr som ikke følger med, aksepteres av kjøper.
Adgang til utleie
Det er begrenset adgang til å leie ut bolig i boligaksjeselskap. Med styrets godkjenning og på visse vilkår kan boligen leies ut for inntil 3, år. jf. borettslagsloven § 5-3 til § 5-10. Aksjeeier som bor i boligen selv, kan leie ut deler av boligen til andre uten godkjenning, jf. borettslagsloven § 5-4. Kortidsutleie er tillatt i opptil 30 døgn i året, uten samtykke fra styret.
Energi og oppvarming
Energimerking
G - oransje
Se fullstendig energiattest fra selger som vedlegg til salgsoppgave. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten.
Oppvarming
Boligen har følgende oppvarmingskilder: - Varmekabler på bad - Varmepumpe i stue - Vedfyr(Fyringsforbud) Dersom rom mangler fast installert oppvarmingskilde på visning, følger ikke dette med i handelen.
Informasjon om strømforbruk
Selger opplyser å ha hatt ett forbruk på rundt kr 1500(sommer)-2500(vinter),-inkl nettleie. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.
Økonomi
Felleskostnader
Kr. 3 700,- pr. mnd
Inkluderer: Felleskostnadene inkluderer: Styrehonorar, strøm på fellesareal, kommunale avgifter, reperasjon/vedlikehold av bygg/fellesanlegg/uteområder, forretningsførerhonorar, tv/internett(Altibox), utvendig byggforsikring og renter/avdrag andelsgjeld.
Felleskostnadene kan bli besluttet økt etter utarbeidelse av salgsoppgaven
Formuesverdi
Primærbolig: Kr. 553 334,- pr. 2023
Sekundærbolig: Kr. 2 213 335,- pr. 2023
Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til din boligs beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Formuesverdien er en prosentandeldel av denne boligverdien.
For mer informasjon om formuesverdi, se Skatteetatens nettsider.
TV/Internett/Bredbånd
Altibox - Inkludert i felleskostnadene.
Aksjeselskapet
Om aksjeselskapet
Rogalandsgaten 73/78 AS er et boligaksjeselskap som har til formål å skaffe aksjeeierne bruksrett til egen bolig i selskapets eiendom, og drive virksomhet som står i sammenheng med det. Boligaksjeselskapet består av 32 aksjonærer. Selskapet ligger i Haugesund kommune, og har forretningskontor i Haugesund kommune. Forretningsfører er Vestbo. Kollektivt tilknyttet Haugaland Kraft med Altibox Boligselskapet har HMS-løsningen VestboHMS Boligselskapet har vedlikeholdssystemet VestboVLP
Forretningsfører
Vestbo BBL
Forkjøpsrett
Det er ikke forkjøpsrett i aksjeselskapet.
Styregodkjennelse
Overdragelsen krever godkjennelse fra styret ihht. aksjeloven. Eiendomsmegler bistår med innsending av styregodkjennelse, men det er kjøper som bærer risikoen for at overdragelsen godkjennes. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn. Eventuelle merkostnader som pådras i forbindelse med styregodkjennelsen er kjøpers ansvar. Ta kontakt med eiendomsmegler for mer informasjon.
Informasjon om fellesgjeld
Andel fellesgjeld: Kr. 174 711,- pr. 24.04.2025
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 32408397684, Haugesund Sparebank, Hovedkontor
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 19.04.2024: 5.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 303
Saldo per 19.04.2024: 5 693 450
Andel av saldo: 177 920
Første termin/første avdrag: 25.10.2021 ( siste termin 25.06.2049 )
Boligselskapet er tilknyttet sikringsordning.
Regnskap/budsjett/Kostnadsøkninger
Boligselskapets budsjett og regnskap er tilgjengelig hos meglerforetaket. Ta kontakt med megleren for å få dette oversendt.
Vedtekter og husordensregler
Vedtekter og alminnelige regler for boligselskapet er vedlagt.
Beboernes forpliktelser og dugnader
Det praktiseres dugnad.
Dyrehold
Foreligger ikke restriksjoner på dyrehold ifl vedtektene/alminnelige regler for boligselskapet.
Aksjeselskapets forsikringsselskap
If Skadeforsikring
Polisenr. SP588372
Tomt
Beskrivelse av tomt
Tomtestørrelse: 4 174 kvm (eiet)
Tomten er fellesareal. At tomten er fellesareal innebærer at aksjeselskapet eier og disponerer over de aktuelle områdene i fellesskap. Dette gir ikke hver enkelt leilighet en eksklusiv rett til bruk eller å disponere arealene, med mindre annet er uttrykkelig avtalt i avtale eller at det følger av vedtektene.
Matrikkelbrev fra Haugesund er vedlagt salgsoppgaven.
Adkomst
Fra Karmsundgata ved krysse med Sykehuset på din venstre side tar du inn mot høyre, inn på Stavangergata. Hold vegen og ta 2 avkjørsel til venstre inn på Rogalandgata. Ta så neste avkjørsel til venstre og du vil se boligen på din høyre side. Det vil være godt skiltet med Nordvik Bolig Visningsskilt på alle annonserte fellesvisninger.
Radonmåling
Selger har ikke utført radonmåling. Det er ikke krav om dette med mindre boligen er helt eller delvis utleid.
Områdebeskrivelse
Beskrivelse av nærområdet
Meget attraktiv og sentral beliggenhet i veletablert boligområde sør i Rogalandgata Fra leiligheten er det kort gange til sentrum. Her finner man nesten alt, hvertfall noe for en hver smak. Shoppingsmulighetene er store - enten du vil ta turen til et kjøpesenter eller besøke en av butikkene i byens gågate. Det er dagligvarebutikk i umiddelbar nærhet. Gangavstand til skole, barnehage og flotte turområder. Se vedlagt Nabolagsprofil for mer informasjon om nærområde.
Offentlig kommunikasjon
Gode bussforbindelser i nærområdet.
Skoler og barnehager
Skolekrets: Lillesund skolekrets.Nærhet til Lillesund skole, Solvang skole, Vardafjell videregående skole og Haugaland videregående skole m.m.
Nærhet til Espira Bråsteintunet barnehage, Små barnehager sentrum og Lønneberget barnehage.
Nærhet til diverse balløkker, treningssentre og fritidsaktiviteter.
Offentlige forhold
Ferdigattest / brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest for eiendommen vedrø. nybygg, datert 18.11.1952. Det foreligger ferdigattest for eiendommen vedrø. tilbygg, datert 26.05.1981. Det foreligger ferdigattest for eiendommen vedrø. tilbygg, datert 25.11.1985. Det foreligger ferdigattest for eiendommen vedrø. trapp, datert 31.05.2017. Ferdigattest utstedes av bygningsmyndighetene på grunnlag av mottatt dokumentasjon fra kontrollansvarlige når et søknadspliktig tiltak er utført i samsvar med tillatelsen og øvrige krav etter plan- og bygningslovgivningen. At ferdigattest eksisterer, gir ingen garanti for bygget er oppført i henhold til tillatelsen og gjeldende regelverk eller at det senere er utført arbeid på bygget som ikke er byggemeldt eller godkjent. Megler har ikke klart å oppdrive godkjente byggemeldte tegninger fra byggeår for boligen, til tross for henvendelse til kommunen. Mottatte byggetegninger er i forbindelse med tilbygg i 1982 og viser byggets fasade og del av 1.etg. Det finnes ikke tegninger for øvrige etasjer iflg kommunen. Dokumentene ville vist hvilken bruk boligens ulike rom er godkjent til. Megler har derfor ikke fått kontrollert om dagens bruk samsvarer med godkjent bruk. Mottatte tegninger stemmer ikke med dagens bruk for del av 1.etg. Avvik fra tegningene: - Tegningene viser til vegg mellom gang/kjøkken/stue. Dette er i dag en åpen løsning. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelser sammenlignet med det som er byggemeldt/godkjent.
Vei, vann og avløp
Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon til kommunen.
Regulerings- og arealplaner
Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. For mer informasjon om reguleringsforhold kontakt megler eller søk på saksnummer/adresse/gnr. bnr på plan- og bygningsetatens hjemmeside. Kommuneplaner Id: Rl1700 Navn: Kommunedelplan for Haugesund sentrum 2022 Plantype: Kommuneplan Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelse: 15.06.2022 Delareal: 3.795 kvm Arealbruk: Boligbebyggelse, Nåværende Delareal: 352 kvm Arealbruk: Veg, Nåværende Delareal: 26 kvm Arealbruk: Offentlig eller privat tjenesteyting, nåværende Delareal: 1 kvm Arealbruk: Friområde, Nåværende Kommuneplan under arbeid Id: 202203 Navn: Kommuneplanens arealdel 2023-2033 Status: Planforslag Plantype: Kommuneplanens arealdel Reguleringsplaner Id: RL 767 Navn: Øst for Karmsundg mellom stationStorasundg Plantype: Eldre reguleringsplan Sttus: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelse: 23.05.1968 For mer informasjon om reguleringsforhold kontakt megler eller søk på saksnummer/adresse/gnr. bnr på plan- og bygningsetatens hjemmeside.
Tinglyste heftelser og forpliktelser
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 1106/31/235: 08.12.1952 - Dokumentnr: 101256 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:1106 Gnr:31 Bnr:236 OPPRETTELSE - FRADELT FRA EN ADRESSE 20.01.1954 - Dokumentnr: 67 - Opprettelse av matrikkelenheten EIENDOMMEN OVERFØRT FRA ANNEN KOMMUNE 08.12.1955 - Dokumentnr: 1430 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:1106 Gnr:30 Bnr:665 Snr:1 Rettighet hefter i: Knr:1106 Gnr:30 Bnr:665 Snr:2 Rettighet hefter i: Knr:1106 Gnr:30 Bnr:665 Snr:3 Rettighet hefter i: Knr:1106 Gnr:30 Bnr:665 Snr:4 Rettighet hefter i: Knr:1106 Gnr:30 Bnr:665 Snr:5 Gjelder denne registerenheten med flere
Øvrige kjøpsforhold
Diverse
Aksjeboligmodellen innebærer at aksjeselskapet eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer i aksjeselskapet som gir aksjeeier leierett til en bestemt bolig. Aksjeeierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av aksjeeierne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre aksjeeieres mislighold, eller der boligaksjeselskapet sitter på fraflyttede og/eller usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Aksjeboligselskapet har legalpanterett i andelen for krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra selskapet på inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp. Legalpanteretten følger av borettslagsloven § 5-20, da denne gjelder tilsvarende for boligaksjeselskaper, jf borettslagsloven §1-4. Kjøper og selger er forpliktet til å undertegne standard kjøpekontrakt utarbeidet av Nordvik i forbindelse med eiendomstransaksjonen. Kjøpekontrakt kan besiktiges hos eiendomsmegler før bud inngis. Kontakt eiendomsmegler for spørsmål. Selger leverer eiendommen i ryddig og rengjort stand.
Overtagelse
Overtakelse skjer etter avtale med selger. Før boligen overleveres kjøper, skal fullt oppgjør og omkostninger være mottatt på meglers klientkonto.
Sentrale lover
Generelle bestemmelser Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakkyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelser sammenlignet med det som er byggemeldt/godkjent. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor. På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. Forbrukerkjøp - definisjon Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Se selgers egenerklæringsskjema vedlagt salgsoppgaven.
Trygghetspakke kjøper
I samarbeid med Storebrand og HELP tilbyr Nordvik Boligkjøperpakke til våre boligkjøpere. Boligkjøperpakken er et gunstig forsikringskonsept som inneholder alle de forsikringene du trenger til den nye boligen din. Boligkjøperpakke Hus inneholder: Boligkjøperforsikring fra HELP, flytteforsikring, innboforsikring Super og husforsikring Super fra Storebrand. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen. Forsikringen gjelder i 5 år fra overtakelsen. Flytteforsikring dekker skade på eiendeler under flytting ved plutselig og uforutsett hendelse som oppstår under transport eller i forbindelse med bæring mellom bolig, bil eller lagringssted. Forsikringen varer i 1 år fra overtakelsen. Innboforsikring Super dekker tingene dine ved blant annet tyveri, brann eller vannskader. Vår beste innboforsikring Super inkluderer blant annet uflaksforsikring, bistand ved ID-tyveri og psykologhjelp ved alvorlige hendelser hjemme. Forsikringen gjelder i 3 måneder fra overtakelsesdatoen av ny bolig. Husforsikring Super dekker alt fra brann og vannskader til naturskader og bekjempelse av rotter og mus. I tillegg inkluderer Super-dekningen vannskader fra våtrom, sopp- og råteskader, og følgeskader på bygningen som skyldes håndverkerfeil. Forsikringen gjelder i 3 måneder fra overtakelsesdatoen av ny bolig. Velger du Boligkjøperpakke Hus+ får du i tillegg renteforsikring: Renteforsikringen kan hjelpe deg med rentekostnaden og forsikringspremien på din primærbolig som skal selges, hvis salgsprosessen fører til at du må betale rentekostnader på to lån. Forsikringen gjelder i 9 måneder (3 måneder karenstid) og dekker inntil 15 000 kroner i måneden. Boligkjøperforsikring fra HELP kan også kjøpes separat og inkluderer da flytteforsikring fra Storebrand. Boligkjøperpakke/Boligkjøperforsikring må tegnes senest ved kontraktsignering og gjelder fra overtakelsen. Kjøper blir kontaktet av Storebrand med et tilbud på videre forsikring av hus og innbo. Se pris og mer informasjon om forsikringene i produktarket vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.
Betalingsbetingelser
Oppgjør skal betales i en samlet innbetaling fra norsk bank. Betaling fra utlandet tillates kun i unntakstilfeller og dersom det er avklart med megler i anledning avtaleinngåelse (budaksept).
Viktig informasjon om budgivning
Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til selger. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Bud kan legges inn på eiendommens finn-annonse ved å trykke på knappen «gi bud» eller via vår hjemmeside. Ved elektronisk budgivning legges bud inn ved å benytte BankID. Bud kan også inngis på budskjema vedlagt i salgsoppgaven. Før megler formidler bud til selger, skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til megler. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der selger er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Senere bud må ha en tilstrekkelig lang akseptfrist til at megler, så langt det er nødvendig og mulig, kan videreformidle budet og eventuelle forbehold til alle involverte parter og legge til rette for at disse får tid til å områ seg, jf. forskrift om eiendomsmegling § 6-3. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser bør skje senest 10 minutter før fristens utløp. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor selgeren, når budet er gitt innenfor akseptfristene ovenfor. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig. For mer informasjon om budgivningsprosessen, se «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.
Tilbud på finansiering
Du kan søke om boliglån hos vår samarbeidspartner Storebrand, og få svar på dagen. Med boliglån i Storebrand kan du være trygg på at du til enhver tid har blant markedets mest konkurransedyktige renter. Du vil bli tatt godt vare på av et av Norges beste servicemiljøer innen bank. Som kunde i Storebrand Bank får du en fast kontaktperson å forholde deg til, som vil gi deg gode råd og god hjelp med kort svartid. Søk om boliglån i Storebrand og få • Enkel søknad - og etableringsprosess • Svar på dagen • Fast kontaktperson å forholde deg til • Trygghet for at du alltid har konkurransedyktige betingelser Ta kontakt på telefon 22 31 22 21 eller nordvik@storebrand.no. Les mer på storebrand.no/nordvik. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
Hvitvasking
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Etter hvitvaskingsloven er eiendomsmegler pålagt å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager anses misligholdet vesentlig, og selger har rett til å heve avtalen og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning. Dersom det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må eiendomsmegler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i et slikt tilfelle ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha et krav mot selger etter avhendingsloven. Hvis kundetiltak ikke lar seg gjennomføre, vil Nordvik Eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.
Personopplysningsloven
Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.
Om oppdraget
Eiendomsmeglers vederlag
Vederlag: Provisjon: 1,25% av salgssum (min. kr. 33 308,-) – estimert til kr. 33 308,- Grunnpakke Hus kr. 12 900,- Markedspakke Basis inkl. trykket salgsoppgave kr. 24 500,- Oppgjørshonorar** kr. 7 990,- Tilrettelegging kr. 9 900,- Utlegg: Selger skal betale utlegg i samsvar med oppdragsavtalen, stipulert til ca. 12 850,- Samlet skal selger betale kr. 96 448,- for vederlag og utlegg ved salg til prisantydning. Dersom oppdraget utløper eller blir sagt opp, uten at handel er kommet i stand, har megler krav på et rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (tilrettelegging, markedsføring og avholdte visninger) samt eventuelle utlegg. Ved beregningen av vederlaget skal det tas utgangspunkt i timeprisen som er kr. 3 900,-.
Vedlegg til salgsoppgaven
- Selgers egenerklæring, 01.05.2025 - Alminnelige regler for aksjeselskapet - Vedtekter, vedtatt 29.03.2017 - Innkalling til ekstraordinær generalforsamling, 11.01.2023 - Protokoll ekstraordinær generalforsamling, 11.01.2023 - Boligopplysninger forretningsfører, 24.04.2025 - Innkalling til ordinær generalforsamling, 08.04.2025 - Årsregnskap 2024 Rogalandsgaten 73/78 AS - Protokoll ordinær generalforsamling, 08.04.2025 - Tilstandsrapport, 23.04.2025 - Ferdigattest tilbygg, 26.06.1981 - Kommuneplankart, 14.04.2025 - Planopplysninger, 14.04.2025 - Reguleringsplankart, 14.04.2025 - Byggtegninger, 05.11.1981 - Byggtegninger trapp, 23.07.2014 - Ferdigattest nybygg, 18.11.1952 - Ferdigattest trapp, 31.05.2017 - Ferdigattest tilbygg, 25.11.1985 - Grunnkart, 14.04.2025 - Oversiktskart for eiendom, 14.04.2025 - Vegstatuskart, 14.04.2025 - Matrikkelkart og-rapport, 14.04.2025 - Energiattest, 09.04.2025 Dokumenter som kan sendes ved henvendelse til megler: - Reguleringsplan RL767 - Kommunedelplan Sentrum 2022-2030 - Eldre grunnbok fra Digitalarkivet Vedleggene er en del av den komplette salgsoppgaven. Det er viktig at interessenter setter seg godt inn i vedleggene og kontakter megler med eventuelle spørsmål før bud inngis.
Ansvarlig megler
Espen Bergtun, Eiendomsmegler
464 21 422
e.bergtun@nordvikbolig.no
Megler
Espen Bergtun, Eiendomsmegler
464 21 422
e.bergtun@nordvikbolig.no
Meglerforetaket
Juridisk navn: Haugesild Eiendomsmegling AS
Org. nr.: 927219875
Haraldsgata 90, 5528 HAUGESUND
Bilder
Espen Bergtun
Eiendomsmegler
Haugesund
Selge bolig?
Slik hjelper jeg deg til
et godt salg
Er du klar til budrunde?