5 drømmekjøkken

Inspirasjon

tirsdag 25. september

Vi fikk interiørdesigner Laila Sjøholt fra Mondo Interiør til å plukke ut 5 kjøkkenfavoritter fra vårt interiørgalleri. Liker du et kjøkken med åpen løsning, med hvite klassiske fronter eller et mer mørkt og trendy uttrykk? Se Lailas favoritter og finn din kjøkkendrøm her!

Etter mange år i interiørbransjen har Laila fått en allsidig og bred erfaring med ulike typer interiøroppdrag. Hun har både små og store prosjekter: Fra interiørrådgivning, innredning til gardinløsninger for private hjem, hytter/feriehus og kontormiljøer.

Det viktigste for Laila er å hjelpe kundene med å finne sin stil:
– Jeg er veldig opptatt av å skape funksjonelle løsninger. Derfor tar jeg alltid utgangspunkt i hvem kunden er, hvordan de lever, hvilke interesser har de og hva som er viktig for at de skal få en god følelse i hjemmet sitt, forteller Laila.

Her er hennes fem kjøkkenfavoritter:

Mørkt og trendy

– Her ser vi et nydelig kjøkken som har flotte detaljer og en deilig peis. Rommet har god planløsning, det er plass til oppbevaring, lekker belysning og godt med benkeplass. Her får man virkelig lyst til å oppholde seg, sier Laila.

– Mørke kjøkken er fortsatt trendy, og overflatene harmonerer godt med fargen på veggen. Med integrert ventilator i platetoppen slipper man matos og lukt, i tillegg til at man unngår overhengende vifte, viser Laila.

En sosial kjøkkenøy

– Et veldig flott kjøkken som passer godt i en åpen løsning som i denne boligen. Det har ingen overskap som gir den typiske kjøkkenfølelsen, men oppbevaring i høyskap og mange skuffer. Så er det plass til barstoler på enden og en integrert vifte i taket som ikke ødelegger for den åpne følelsen, sier Laila.

Køkkenet har i dag blitt et av de mest sentrale rommene i en bolig fordi mange liker å lage mat, det er ofte åpne løsninger med spisebord ved kjøkkensonen og man sitter lenge ved bordet når man har gjester, forteller Laila.

– Kjøkkenøyen vi ser her gir en god balanse i rommet ved at det ikke virker så langt og smalt. Fordelen med å ha kokeplaten på kjøkkenøyen er at man unngår å stå med ryggen til familien eller gjestene når man lager mat. En flott sosial sone, legger Laila til.

Glassvegg og hyggelige detaljer

– Et fint og hyggelig kjøkken med flotte detaljer som peis, vakre lamper og glassvegg mot stue. Man får en åpen løsning samtidig som man får skillet mellom kjøkken og stue. Det blir to soner men likevel en åpen og luftig følelse, sier Laila.

Klassisk kombinasjon

– Flott klassisk kjøkken med hvit farge på innredning og lys grønn farge på veggene. Fordelen med å kombinere hvite kjøkkenflater og farge på veggene er det tidløse uttrykket. I tillegg er det enklere å male veggene enn å skifte kjøkkeninnredningen. Det er en stor fin komfyr og to stekeovner som er veldig praktisk for de som kokkelerer mye. Det er også et fint dekorelement i kjøkkenet, legger Laila til.

Funksjonelle høyskap

– Kjøkkenøy er fortsatt trendy, og skaper en åpen løsning mot spisestue og eventuelt stue. Her ser vi en hyggelig med plass til barstoler hvor man både kan spise frokost, og holde den som lager mat med selskap. Tette høyskap til mye oppbevaring er både fint og funksjonelt. Farge på kjøkkeninnredningen gir en kontrast til de andre elementene i rommet, sier Laila.

Nyhetsbrev

Meld deg på

Hold deg oppdatert på nyttige tips og inspirasjon fra Nordvik.