5 strøkne stuer

Inspirasjon

17. september 2018

Se stylist, blogger og skribent, Tina Leqvamb, fra Bonaturlig sine fem favoritter fra interiørgalleriet vårt.

Tina har snart 70.000 følgere på Instagram-profilen Bonaturlig, og står bak bloggen med samme navn. Hun fyller både arbeid og fritid med design og interiør, og arbeider som stylist, skribent og interiørkonsulent. I tillegg påtar hun seg boligoppdrag springende fra A til Å, og er opptatt av ekte materialer, kvalitet og tidløshet i sine interiørprosjekter.

Her er hennes fem favoritter fra interiørgalleriet vårt, som består av bilder av våre beste boliger, til inspirasjon for deg:

– Alle med sitt særpreg og sine unike detaljer: Årets store trend, nemlig å ha det koselig, fortsetter i minst like stor styrke til neste år. Vi luner oss til i hjem og hytter, og vi bruker mer tid og penger på hjemmene våre enn noen gang tidligere. Kanskje ikke så rart da vi bruker enormt mye tid nettopp hjemme, og det oppleves som et sikkert og trygt sted, med en verden vi lever i som minner oss om kontrastene.

– Vi ønsker at barna skal trives hjemme og på sine rom, vi voksne skal ha vår egen oase på badet og finne både flyt og fart etter en natt på soverommet. Så hva med allrommet, nemlig stua? Jo, der råder flere oppholdssoner, flerbruk, gjenbruk og igjen, hygge.

En annerledes skinnsofa

– Cognacfarget skinn har hatt en sterk tilbakekomst i år. Gå for et skinn i god kvalitet, da patinaen på kvalitetsskinn bare blir vakrere med årene. La også gjerne møbelet få spille hovedrollen i rommet som her, forteller Tina.

Om du velger en sofa i skinn, så kan det fort bli for mye og ren kannibalistisk følelse om du går for spisestoler i samme materiale. La den få spille sin rolle, kun et sted i rommet for en optimal effekt.

En ekstra kosekrok

– Det som lett kunne vært en tom krok, ble her forvandlet til en ekstra hyggelig sittekrok. Ved å skape flere soner i boligen, så oppleves de mer innholdsrike, noe som medfører at alle, store som små, kan finne sin egen favorittplass. Dette er et lurt grep å huske på i store så vel som de små boligene. De store trenger å fylles for å ikke oppleves tomme, mens de små bør vise sine flerbruksområder, sier Tina.

Sorte bjelker

– Når rommet er stort nok og med magisk takhøyde som her, kan man fint fremheve boligens særpreg og la noen unike detaljer vises. Ved å løfte frem historikk og sjel, så får man rom som oppleves gode å oppholde seg i. Her har bjelkene blitt malt mørke, noe som gir rommet karakter og setter et tydelig preg, effektfullt og vakkert, viser Tina.

Finn ett fokuspunkt

– Alle rom trenger et fokalpunkt. Det kan være et stort speil, et bilde, en farget fondvegg eller her en nydelig kakkelovn. Denne gir ikke bare fysisk varme, men er i tillegg visuelt vakker og fyller rollen som en sterk bidragsyter for stemningen i rommet. Legg også merke til hvordan sofaen er plassert diagonalt, for å understreke hvordan den fungerer som en utgjørende del av inventaret så vel som interiøret, forteller Tina.

Orginal teglvegg

– Selv om vi riktignok går mot kaldere tider, så trenger jo ikke alt dekkes til for det! La det heller få lov til å skinne og ta sin plass med sitt originale preg. Teglveggen tilfører både varme og særpreg- og begge de to delene takker vi jo lett ja takk til. Vedlikeholdsmessig så kan det være lurt å børste steinen med stålbørste for å unngå at veggen "slipper" så mye støv og småstein, samt vaske over den med grønnsåpe eller spesialvask for mur. Den gamle lakserosa teglsteinen er dessuten både tidløs og trendy, sier Tina.

Ønsker du mer boliginspirasjon?

Motta tips og boligrelatert innhold rett i innboksen::