Boligstylistenes beste tips før salg

Inspirasjon

29. november 2022

Vi ble med Anders og Balthazar Interiør på en boligstyling av en unik bolig i det engelske kvarter i Oslo. Her har du deres beste tips for elementer som vekker oppsikt og står ut både på bilder og visning.

-Dette er et drømmeprosjekt sier Anders, og står med en rekke antikviteter i hendene og ser ut over den foreløpig kaotiske stua i Halvdan Svartes gate. Huset ligger i det engelske kvarter, 13 adresser med unik utførelse på Frogner, utformet av arkitekten Harald Hals og ferdigstilt i 1912. Hals er også kjent som mannen bak Ullevål Hageby, og var svært inspirert av engelske teglsteinsgårder.

- Slektningene til de som bodde her før har tatt med seg mesteparten av møblene, men vi fikk beholde noen skatter som vi blander inn med ting fra lageret vårt. Se på disse bøkene, de er så vakre.

Anders Slettemoen Hodne, creative director i Balthazar Interiør, er kjent for sin unike stylingstil, som blander mye nytt og gammelt. Han har et stort lager med møbler og gjenstander, og et kompetent team av interiørstylister og interiørarkitekter til å holde styr på det hele.

Kathrine Høgh, designer og innreder, styler soverommene i duse farger og henger inn utvalgte klær i skapene. – Jeg vil gjerne vise frem at de har innebyggede skap, det er så utrolig fint, og ganske spesielt.

Anders Slettemoen Hodne, creative director i Balthazar Interiør, er kjent for sin unike stylingstil, som blander mye nytt og gammelt.

-Alle prosjekter er ulike. Noen er total møblering som dette, mens andre er kun ommøblering og lettere styling. Uansett tar vi en grundig erfaring og baserer oss alltid på plantegninger slik at vi kan tegne interiøret i detalj. I tillegg tar vi med oss mange elementer, som vaser, blomster, planter, kunst, tepper og andre detaljer som vi tester og prøver for å få alt til å fungere som en helhet. Det er utrolig viktig at vi bygger interiøret slik at det ser bra ut på bilder og at rommene kommer best mulig frem, og at det selvfølgelig er fint på visning. Det blir en kombinasjon av fagkunnskap og magefølelse. Vi ser jo når det sitter og prøver oss frem til vi synes det er perfekt, sier han.

Bilder

Halvdan Svartes gate har mange detaljer som Anders vil fremheve. Den spesielle marmor-peisen i stua blir dekorert med skulpturer og blomster, og de store sprossevinduene omrammet med lin-gardiner fra gulv til tak. I tillegg har de myke tepper i alle rom som perfekt kontrast til de originale parkett-gulvene. – Duken med fersken er ganske markant, jeg kan ikke bruke den i alle prosjekter, men her gir den en fin edge til rommet synes jeg.

Kathrine Høgh, designer og innreder, styler soverommene i duse farger og henger inn utvalgte klær i skapene. – Jeg vil gjerne vise frem at de har innebyggede skap, det er så utrolig fint, og ganske spesielt. Huset har beholdt så mange originale detaljer så jeg håper virkelig de nye eierne tar vare på dem, sier hun.

Tepper og puter i lin og bomull fyller alle sengene, og understreker en autentisk blomstertapet. – Vi kan jo ikke pusse opp rommene, så da jobber vi heller med de elementene som er her. Lys, dus rosa sengetøy er perfekt til de rosa blomstene.

Det samme gjelder kjøkkenet. En litt utdatert innredning blir stylet med vakre elementer som var på kjøkkenet fra før, samt en del ting som frisker opp. -Både urter, grønnsaker og frukt er fine ting å sette frem på et kjøkken, det gjør interiøret mer levende, sier Sandra Langerhorst som er innreder og stylist. Det viktigste er at de som er på visning skal leve seg inn i hvordan det kan være å bo her. -Vi lager en slags drømme-kulisse som viser de nye eierne hvordan det nye livet deres kan bli, avslutter Anders.

Skal du selge bolig og lurer på om du skal bruke boligstylist? Ta kontakt med ditt lokale Nordvik-kontor.