En livsnyters drøm i Oslos fresheste bydel

Inspirasjon

18. september 2020

Leiligheten med den 115 kvadratmeter store, private takterrassen med utsikt fra Ekeberg til Bjørvika og Holmenkollen er et sjeldent sentralt høydepunkt. Helt bokstavelig talt.

Her nytes ikke Oslo bare fra fuglens, tilbaketrukne perspektiv. Langt derifra. Ta heisen ned de åtte etasjene, kryss det stadig mer yrende Ensjø Torg, gå på t-banen og voilà: Etter tre stopp og fem minutter er du allerede på Jernbanetorget.

Denne leiligheten er til salgs nå. Se boligannonsen her.

Sentralt: Ensjø ligger svært sentralt, både når man skal inn til byen, eller ut av byen med egen bil. Flybussen til Gardermoen stopper også like ved.

– At Ensjø var så sentralt kom som en overraskelse da jeg flyttet hit, sier Paul Johan, som eier takterrassen – og selvfølgelig også den moderne leiligheten som hører til. Vi kommer tilbake til den.

Bilbyen har blitt til bo-byen

Først: Ensjø? Er ikke det bydelen som «i alle år» har gått under navnet Bilbyen?

Joda, det var hit man kom for å kjøpe seg bil; her lå forhandlerne på rekke og rad. Men de har flyttet herfra. I stedet har det poppet opp en ny, attraktiv bydel med moderne boligblokker, butikker og kafeer sentrert rundt Ensjø Torg.

Urbane kvaliteter: Det dukker stadig opp nye tilbud rundt Ensjø Torg, som er med på å skape en ekte bydelsstemning.

Det har poppet opp en ny, attraktiv bydel med moderne boligblokker, butikker og kafeer sentrert rundt Ensjø Torg.

Sjekk den terrassen: Oslo har ikke for mange av disse.

Det nye Ensjø har en ung og moderne vibe, og tiltrekker seg folk som er opptatt av å bo moderne og bekvemt, men likevel supersentralt. Oslos koseligste nabolag på Kampen ligger bare et par minutters gange unna, og spaserturen til Løkka går gjennom koselige gater og parker.

Og for den som ikke nøyer seg med å ta storbyen inn fra bakkenivå, finnes det altså noen ganske sjeldne diamanter av noen toppleiligheter – som denne. Med en 115 kvadratmeter stor privat takterrasse!

Hvor fest er best

– Her er det fantastisk å samle venner til middag og sosiale lag. Atmosfæren er helt ubeskrivelig, sier Paul Johan. Her er det selvfølgelig plass til både stort spisebord, lounge og en jacuzzi.

Uendelige muligheter: Med 115 kvadratmeter til rådighet er det en drøm å innrede denne terrassen som man ønsker.

– Å nyte en stille kveld i jacuzzien her oppe er også nydelig, sier han, og understreker at terrassen er så stor at det er et hav av muligheter når det kommer til møblering og bruk.

Til denne herligheten av en terrasse hører det selvfølgelig med en lekker leilighet.

Et rom med utsikt: Utsikten kan selvfølgelig også nytes fra stuen, som har åpning mot kjøkkenet og utgang til terrassen

– Her er det problemløst å bo, her kan man leve som man vil, sier Paul Johan og peker på svært lite innsyn og lydisolerte materialer som noe han setter ekstra stor pris på.

Her er det altså mulig å trekke seg tilbake – eller å trekke festen inn fra terrassen, uten at å måtte ta veldig spesielle hensyn.

Om festen blir lang, er det ikke noe problem å la gjestene overnatte. I den 127 kvadratmeters store leiligheten er det nemlig tre soverom. Hovedsoverommet har eget bad in-suite, sju kvadratmeter stor balkong med utsikt – og attpåtil egen inngangsdør, slik at det potensielt kan leies ut.

God morgen: Her er det ikke nødvendig å starte dagen med å sjekke Yr for å finne ut av været.

Nye, urbane kvaliteter

Og denne herligheten ligger altså på Ensjø, som har gått igjennom litt av en transformasjon de siste årene.

– Da jeg startet som megler i 2004 var Ensjø et sted man beveget seg gjennom med bil, med noen sporadiske boligblokker og en og annen tilfeldig fotgjenger. Nå har det blitt et helt annet miljø, med urbane kvaliteter man tidligere måtte til steder som Grünerløkka for å finne, forteller eiendomsmegler Alexander Johannessen hos Nordvik Bygdøy Allé.

Alexander Johannessen

– Vi ser et helt nytt spekter av boligeiere her, med først og fremst unge voksne og familier i etableringsfasen, sier han, og påpeker at Ensjø fremdeles er ukjent terreng for mange.

– Det kommer ikke til å vare lenge før folk virkelig forstår hva Ensjø har blitt og hvor sentralt det er, sier Johannessen og legger til at det kommunikasjonsmessig er ekstremt bra: Her er det kort vei til motorvei for begge retninger ut av byen, flybuss og t-banen.

Men for et miljøskifte er det ikke nødvendig å reise langt: Stikk opp en etasje til den over halvt mål store felles-takterrassen – og slå av en prat med naboen.

Felles terrasse: Helt øverst ligger en over 500 kvadratmeter stor terrasse med 360 graders panorama, tilrettelagt for hyggelige nabotreff.

Leiligheten er til salgs

Ensjølveien 21D

Fantastisk toppleilighet med 115 kvm privat terrasse, garasjeplass og heis

Se boligen