Finn sjelefred i drømmeboligen fra «Exit»

Inspirasjon

23. april 2021

Hvem har ikke sett TV-serien og blitt mo i knærne over huset og eiendommen til karakteren William?

For et hus! For en beliggenhet! Vi var mange som mistet litt fokus og lot fantasien vandre når Exit-scenene utspilte seg hjemme hos William. I ditt indre har du kanskje sett deg selv diske opp bak den kjøkkenøya? Eller nyte en fargerik «sundowner» til den utsikten?

I Villa Bergstuen tas naturen bokstavelig talt med inn.

Nå søker den fabelaktige Villa Bergstuen på Svartskog nye eiere. Og som du selvfølgelig skjønner: Det du får oppleve av eiendommen gjennom skjermen er bare perledrysset. For her er så mye mer. Og først og fremst sjelefred. Bare 20 minutter fra Oslo sentrum.

Historisk tomt

– Det er noe som skjer når vi svinger av fra Mosseveien. Vi finner roen allerede på veien hjem, sier husets eiere og skapere, Wenche og Tommy.

På denne tomten måtte det bli et atriumhus, med alt på ett sømløst plan.

De bodde allerede på idylliske Svartskog for noen år tilbake, da søndagsturen førte dem opp den 100 år gamle betongtrappen på tomten, som lå brakk etter at den opprinnelige Villa Bergstuen brant på 70-tallet.

– Kommer denne tomta noen gang til salgs, skal vi ha den, sa de til hverandre.

Naturen tas med inn

Så gjorde den det. Paret kjøpte – og tegnet drømmehuset selv. Tomten er så stor, at her trengte de ikke å bygge i høyden for å få plass til alt det de ønsket.

– Vi visste med en gang at her skulle det være et atriumhus, med alt på ett plan og ingen forstyrrende trapper, sier Tommy.

Er dette landets mest eksponerte kjøkkenøy? Den er i alle fall det perfekte sted å ønske gjestene velkommen ved! Om sommeren åpnes glassveggene og atriumet ute blir en naturlig del av kjøkkenet.

Her er kort vei mellom hygge inne og ute – og av og til vet man nesten ikke om man er inne eller ute.

For husbyggerne var det et essensielt mål å bygge et hus der naturen rundt også ble med inn. Boligen, som stod klar i 2018, ble dermed et åpent, luftig og transparent hjem. Store glassflater som åpnes og lukkes etter behov gjør at de sosiale sonene flyter over i hverandre, både inne og ute. Og mellom inne og ute.

– Særlig om sommeren viskes grensene mellom ute og inne helt ut. Da blir atriumet utenfor en naturlig del av kjøkkenet, forteller Wenche.

Stram, men varm

Boligen er altså som skapt for sosiale sammenkomster. Kjøkkenøya er et naturlig velkomst- og samlingspunkt over et hyggelig glass. Blir gjestene til middag, er det romslig også i spisestua.

– Selv om det er en sosial bolig, kan vi også trekke oss tilbake. Delvis, ved å lukke de høye skyvedørene fra gulv til tak, eller helt, for eksempel til en av de to soveromsfløyene eller gjesteleiligheten.

Vinskapet står mellom kjøkkenet og spisestua og er med sine sotede glassvegger husets interiørmessige blikkfang.

Boligen er som skapt for sosiale sammenkomster

Interiørmessig er boligen stram, men likevel lun og varm. Fargeskalaen er dempet, skapene innebygde og nærmest skjult bak veggen (og under kjøkkenøya!). Vinrommet som deler kjøkkenet og spisestua, selvfølgelig også det med sotede glassvegger, er det interiørmessige blikkfanget.

Her våkner man opp til et nytt vegg-til-vegg-bilde hver eneste dag!

Ellers er det ikke mange elementer her som får forstyrre. Foruten de helt naturlige, som lys, vær og uvær, og årstidene som passerer forbi.

– Vi våkner til et nytt bilde hver dag, forteller eierne.

– Som å dra på ferie

Med privat strandlinje, en makeløs utsikt til solnedgangen og en altså til fingerspissene delikat bolig, kunne dette tas for å være en luksusvilla på en resort-øy i Indiahavet. Kanskje ikke så rart, da, at Exit-produksjonen falt for dette huset.

– Da vi kom til prosessen med å scoute locations hadde jeg allerede bestemt meg for at dette huset på Svartskog var det rette for Exit. Huset har en fantastisk arkitektur med et særpreg og en eksklusivitet som var perfekt for universet, sier Hege Skjerven Clausen, som var produsent for første sesong av den populære serien.

De som produserte TV-serien «EXIT» falt for stedets eksklusivitet, men følte på feriestemningene de dagene filminnspillingen foregikk her i Svartskog.

– De som jobbet med innspillingen sa til oss at de gledet seg til dagene på jobb her, for det var som å dra på ferie, ler Wenche. Eiendomsmegler og partner Stian Pøhner ved Nordvik Frogner, mener at dette er et helt sentralt poeng.

– Dette stedet kan brukes som både primærbolig og landsted, og selvfølgelig også som begge deler i ett, sier han.

Plott Svartskog inn på kartet og finn norsk fjordidyll, flotte turområder og feriefølelsen – bare 20 minutter fra Oslo.

Privat og tilbaketrukket sandstrand.

Ta båten til Oslo

Megleren mener stedet innerst i Bunnefjorden, er en uslepen perle som ikke har fått den oppmerksomheten det fortjener: Plott Svartskog inn på kartet og finn en norsk fjordidyll, med fine turmuligheter langs kysten og utsikt blant annet over til Nesoddlandet. Legg turen forbi Roald Amundsens hjem Uranienborg, og ta en god rast på sjarmerende og historiske Svartskog Kolonial.


– Men så har du også Oslos fasiliteter på overraskende kort avstand. På godværsdagene er det bare å rusle ned til stranda og putre inn til hovedstaden i egen båt, påpeker Stian Pøhner.

Men aller helst vil du nok bare bli værende og nyte tilværelsen ved Villa Bergstuen. For husk: At William ikke klarte å finne roen her, er bare fiksjon.

Særlig i sommerhalvåret er Villa Bergstuen en oase.

Nå er drømmeboligen til salgs

Svartskogveien 4

Et hus med fantastisk arkitektur og særpreg, omringet av fjordidyll og enestående natur.

Se boligen