Oslos nye bydeler: Løren

Inspirasjon

søndag 6. januar

Først var det gårdsdrift, så ble det fabrikker, lagre og militærleir. I dag har Løren blitt en by i byen, med alt du trenger innenfor gangavstand og med kort vei til sentrum og Grünerløkka. Dermed har det blitt en bydel som har blitt attraktiv for mange å bo i.

– Allerede for femten år siden sto de første boligene klare her på Løren. Jeg har snart en bolig for salg i en av de første nybyggene her i området, i Sinsenveien 37, sier Vebjørn Myhre, eiendomsmegler MNEF og Partner fra Nordvik Frogner.

Vebjørn er en av eiendomsmeglerne i Nordvik som har solgt flest bruktboliger på Løren, og kjenner derfor godt til hva som finnes i bydelen, hvilke boliger som har de beste utsiktene og fineste hageflekkene.

Nytt med historiske spor

Kanonhallveien, Kruttveien og Børsteveien er blant gatenavnene som vitner om bydelens historiske fortid. Kanonhallen var under andre verdenskrig den tyske okkupasjonsmaktens hovedverksted for produksjon og vedlikehold av artilleri og tyngre våpen. Bygget ble fredet av Riksantikvaren i 2002, og brukes i dag som lokale for ulike arrangementer.

Peer Gynt-parken er et naturlig samlingspunkt. I parken er det en skøytebane, stor lekeplass og 23 skulpturer som er basert på ulike scener fra Peer-Gynt. Her er skulpturen "Bukkerittet", av Andrea Bucci (Italia).

– Noen syns at nybygg mangler særpreg. Men flere av leilighetene på Løren er langt unna vanlige og kjedelige. Det er flotte hus og leiligheter over hele Oslo, men noen av de flotteste leilighetene jeg har sett, ligger her på Løren.

Vebjørn Myhre

– Det finnes store, åpne leiligheter med god takhøyde og materialvalg av god kvalitet samtidig som du fortsatt kan få de til en overkommelig pris, sier Vebjørn.

I tillegg ligger Løren på en høyde, så en god del leiligheter har utsikt over fjorden og byen og sol fra morgen til kveld, forsikrer han.

Standarden er høy i mange av leilighetene i området og badene romsligere enn de du ofte finner i eldre bygg. Bilde fra Selvaag Bolig, utviklet av Arkitektværelset.

De fleste boligene på Løren har åpne og sosiale stue- og kjøkkenløsninger. Bilde fra Selvaag Bolig, utviklet av Arkitektværelset.

En bydel i vekst

Hjertet av Løren, Torget, er kun en kort t-banetur fra Oslo sentrum, Majorstua, Grünerløkka og Marka. Da er det kanskje ikke så rart at bydelen tiltrekker seg mange ulike kjøpere når det i tillegg er mange ulike boliger, arbeidsplasser og et rikt service- og kulturtilbud.

Så går det an å beskrive en typisk Løren-beboer?

– På Løren er det uten tvil høyt volum av de “vanlige” og effektive tre- og fireroms leilighetene med mange soverom per kvadratmeter. Det passer bra for nyetablerte familier, noe Løren også har vært kjent for, sier Vebjørn.

De fleste som er bosatt i bydelen er 20-40 år. Dermed er det ganske mange barn som er 5 år og yngre, noe som gjør at Løren skiller seg ut fra andre bydeler i hovedstaden med 4,1 % flere i denne aldersgruppen enn Oslo-snittet.

Dette er noe Selvaag Bolig, som står bak mye av utbyggingen her, kan bekrefte:

– Prosjektene på Løren er spesielt bygget med gode, felles, utomhusarealer som egner seg for barnefamilier. Mange av leilighetene har gode private utearealer, legger Stian Møller Karlsen, salgssjef i Selvaag Bolig til.

Stuene er lyse og med store vindusflater. De aller fleste har utgang til balkong eller markterrasse.

Nye leiligheter er ikke bare lyse og arealeffektive, men har også løsninger som gir deg godt inneklima og bedre søvn.

Mer boliginspirasjon? Se stiler og finn løsninger i vårt:

Plass til flere enn barnefamiliene

– Området har hatt en utvikling slik at folk kjøper ikke her på grunn av en lavere kvadratmeterpris, de kjøper fordi de vil. Det bygges ikke lenger bare for nyetablerte barnefamilier som vil ha mange soverom. De fleste leilighetene har heis, balkong, garasjeplass og kort vei til barnehager, skoler, butikker, restauranter og kafeer, så andre enn barnefamiliene har funnet seg til rette her med tiden, forklarer Vebjørn.

– Med varierte planløsninger finner man boliger for enhver smak her, bekrefter Stian fra Selvaag.

– Det er kort vei til det meste, marka, idrettsanlegg, parker, byen og t-banene. Området gir nærhet til byen, samtidig som det er stille og meget barnevennlig. Det er et godt utvalg av idrettsfasiliteter, som fotballbane, svømmehall, tennisbane, ishall, turnhall, travbane og volleyball. Det etableres nye spisesteder og butikker kontinuerlig, og det vil ligge nært det nye Økernsenteret. Så er det nært ring 3, så det er lett å bruke bil, sier André (36) som har bodd på Løren i 5 år.

Og med det gode naboskapet skulle man tro at bydelen var eldre enn 10-15 år.

– I mange av boligene jeg selger så stiller naboene opp for hverandre og disponerer bodplass for rydding og tømming før visningene og liknende. Det er fint å se i et så nytt nabolag, sier Vebjørn.

– Mange som kjøpte de første boligene som ble bygget her bor på Løren fortsatt i dag. Det sier én ting, at man ikke savner noe på Løren. Folk bor her og trives, det er ikke en mellomstasjon, legger Vebjørn til.

Vil du vite hva boligen din er verdt?:

Et uoppdaget alternativ

Det er det fortsatt mange som ikke har fått øynene opp for bydelen mellom Hasle, Sinsen og Økern. Ifølge Vebjørn det er få som syns det er helt uaktuelt å kjøpe på Løren, med mindre man er spesifikt ute etter rosett og stukkatur.

– Hver uke møter jeg folk som er på boligjakt som ønsker å bo på Frogner, Majorstuen og Grünerløkka, som gjerne vant til å kikke på dyrere og mindre boliger. Og de har ikke vurdert Løren, men leter etter leiligheter med tilsvarende fasiliteter som man får på Løren. De blir positivt overrasket over å se hva de kan få for samme pris her, forteller Vebjørn.

Lørenbanen, med sine 8000 daglige pendlere, har også tilført området ny verdi:

– Før t-banen kom var Løren mindre aktuelt for mange. Fordi folk er flinke på å holde seg oppdatert på utviklingsplanene i området, så flere kjøpere strømmet til allerede ett år før t-banestoppet åpnet i 2016, forteller Vebjørn.

Uferdig men utviklet

Kraner, anleggsmaskiner og byggestillas er noe de fleste av oss vil unngå å ha som nærmeste nabo, noe som i noen nybyggområder kan bli realiteten:

– Her på Løren har man tenkt annerledes og smart med tanke på eksisterende beboerne. Man har ekspandert byggingen i én retning fra sentrum, så beboerne berøres ikke i så stor grad som i andre nybyggområder, der man risikerer forstyrrelser fra anleggstrafikk, trafikkstøy og sprenging, sier Vebjørn.

– I tillegg bygges Løren ut som et selvstendig område, og ikke som et område med tilknytning til et annet etablert område, med eksisterende infrastruktur. Derfor får man totalpakken med butikker, treningssenter, kulturhus, t-banen, skole, barnehager og et eget torg. Ekstra hyggelig er det at cafeene nesten alltid er fulle av folk, sier Vebjørn.

Løren om 10 år?

Løren er enda litt skjult, men med årene tror Vebjørn at Løren vil bli sidestilt med områder som for eksempel Nydalen.

– Jeg tror vi vil se en bedre prisutvikling her sammenlignet med mange andre bydeler i Oslo, på grunn av all videreutvikling og at området blir mer kjent. For eksempel Økern, som skal bli Hovinbyens sentrum, bygges det et nytt stort kjøpesenter, badeland, kino og hoteller. Alt dette vil drive opp prisene på Løren også, å gjøre dette til et enda mer attraktivt boligområde, avslutter Vebjørn.

Les mer om utviklingen og hva som skjer på Økern, her.

– Det stemmer, gamle næringsbygg rives opp, og det reiser seg, nye boliger, hoteller, butikker, restauranter og parker. Løren og områdene i nærheten er i sterk utvikling, sier Stian fra Selvaag Bolig.

– Selv om det er 15 år siden de første boligene ble reist her, er det fortsatt mange som har igjen å både oppdage og vurdere Løren som neste sted å bosette seg.

– Vebjørn Myhre

Er du på boligjakt?

Hvis du vil vite mer om mulighetene på Løren, og hva slags bolig som kan passe ditt behov? Ta kontakt med Vebjørn Myhre.

Har du vært på tur i bydeler og områder du ikke er kjent, og lurt på hva det koster å bo der? Eller har du kanskje lurt på hva din egen bolig er verdt? Ved hjelp av vår nye app kan du få svaret på akkurat dette, les mer her.

Få inspirasjon og tips om bolig rett i innboksen:

Nyhetsbrev

Meld deg på

Hold deg oppdatert på nyttige tips og inspirasjon fra Nordvik.