Opplev det nye hytteeventyret på Gamlestølen

Inspirasjon

29. desember 2021

I et terreng som tatt ut fra melkesjokoladereklamen, to timer fra Oslo, vokser en på mange måter helt unik hyttedestinasjon fram.
– På Gamlestølen får jeg ro i sjela, forteller Pål Anders Ullevålseter.

Drømmer du om din egen hytte i et symmetrisk og tettpakket hyttefelt, til en høy pris, med lang leveringstid – og stor mulighet for å møte naboen i løypa og kollegaen i en eller annen kø?

Eller kan du, derimot, tenke deg en moderne hytte til en overkommelig penge, bygd for å passe inn i naturlige omgivelser i en liten hyttegrend i fjellet, nøkkelkar allerede i løpet av et halvt års tid? Da skal du i tilfelle gjøre som Pål Anders Ullevålseter, og se til Gamlestølen i Valdres.

Se her: 21 tomter kommer til salgs i januar!

På Gamlestølen bygges ikke hyttene i ett byggefelt, men naturlig i terrenget, rundt omkring i de tidligere setergrendene.

Sentral helårsdestinasjon

Etter at Ullevålseter parkerte konkurransemotorsykkelen i garasjen, har han mer tid til lidenskaper som fjellvandring, jakt og langrenn. Det finnes mange muligheter til det i vårt langstrakte land, men det var Gamlestølen han forelsket seg i.
– Her får jeg ro i sjela, samtidig som jeg kan drive med mange av aktivitetene som jeg elsker, hele året, forteller han.

Gamlestølen er, som navnet forteller, et seterområde med drift fra langt, langt tilbake i tid. Området ligger på vestsiden av Synnfjell, i Etnedal kommune i Valdres. Og det er faktisk ganske sentralt: Sjekker du kartet, finner du at det ligger midt mellom Beitostølen og Lillehammer, en drøy time i bilen begge veier. Fra Oslo tar det gode to timer å komme seg til fjells:
– Kjøreturen fra Oslo på riksvei 4 går som regel som smurt, erfarer Ullevålseter.

Hyttene på Gamelstølen ligger på 900-1000 moh. Det betyr at her er det garantert ekte vinterføre. Spåtind på 1414 moh. er et fint dagsturmål, også om sommeren.

Fantastiske snøforhold

Nå, på starten av skisesongen, er det snøforholdene rundt 1000 meter over havet han setter ekstra stor pris på.
– Her er det snøgaranti uansett hvordan vinteren er ellers. Og løypene er alltid nypreparerte, selv om det ikke er mange som bruker dem, og uansett hvor tidlig om morgenen jeg drar ut, forteller Ullevålseter.

I området er det hele 350 kilometer med kjørte skispor, organisert som rundløyper i ulike lengder og i variert terreng. Alt fra en flat kilometersløype for de minste, til løyper på opptil 40 kilometer, som i løpet av runden byr på fri utsikt til både Synnfjellmassivet, Jotunheimen, Rondane og Hardangervidda. Fra Fjellstogo er det 13 kilometer til Spåtind, på toppen av Synnfjell (1414 moh.). Dette er et solid dagstursmål både sommer som vinter.

Nå kan du sikre deg hytte her - nøkkelferdig om et halvt år

Sosialt og god mat på Fjellstogo

Til tross for alt dette, er området altså lite trafikkert. Noe som igjen gjør naturopplevelsene desto større.

– Selv i påsken møter jeg ikke flere i løypa enn at det bare er hyggelig. Og i den lille slalåmbakken, er det heller ikke noe kø å snakke om, forteller Ullevålseter.

Selv om området er fredelig, er det likevel levende. Fjellstogo er det koselige og sosiale navet, der du kan ta en tur i baren, eller bli servert hjemmelaget mat som for eksempel rømmegrøt, vafler og ikke minst den viden kjente «Gamlestølen Gards IS» fra Valdres, som produseres her.

På Gamlestølen ligger naturopplevelsene rett utenfor hytteveggen - hele året!

Pål Anders Ullevålseter setter, blant mye annet, pris på det godt preparerte løypenettverket.

– Av og til, som i påsken, arrangeres det aktiviteter som quiz, forteller Ullevålseter.

En besøksgård med muligheter for ridning og hundekjøring, samt en rekke fiskevann og muligheter for småviltjakt i umiddelbar nærhet bidrar også til at Gamlestølen er en destinasjon for både store og små, hele året.

Gode hytter fra Gode hytter

Men det er selvfølgelig også lov å bare nyte det gode liv inne i hytta. Bedriften Gode hytter står bak mye av hyttebyggingen på Gamlestølen.

– Det er lune og fine hytter, i flott design og topp kvalitet. Det er moderne hytter, men som likevel glir godt inn på et tradisjonsrikt sted, sier Ullevålseter.

Gode Hytter er en av svært få aktører som tilbyr skreddersydde løsninger inkludert i hyttemodellens kjøpesum. I praksis betyr dette at firmaets arkitekter kan tilpasse alle hyttemodeller kostnadsfritt, innen gitte rammer for sluttkunde.

– Jeg setter også ekstra stor pris på at hytta mi ikke ligger oppå andre, men spiller fint for seg selv i terrenget, forteller Ullevålseter.

På Gamlestølen får du fortsatt mye for pengene, sammenlignet med de mer etablerte hytteområdene.

Etter at Pål Anders Ullevålseter parkerte konkurransemotorsykkelen, har han funnet sitt aktivitetsmekka på Gamlestølen. Kjell Bergum (t.h.) er primus motor for mye av det som skjer.

Dette er enda noe som gjør Gamlestølen til noe helt egenartet. Med spredte, romslige hyttetomter, snakkes det her aldri om noe «hyttefelt».

– Vi bygger ikke hytter på rekke og rad i ei li. Her følger vi det eksisterende setergrendsystemet, og bygger hyttene i mindre grender, der hver og en faller naturlig inn i terrenget, sier Kjell Bergum.
Som grunneier og svært aktiv i langrennsmiljøet, er han primus motor for det meste som skjer på Gamlestølen.

– Vi prøver å bruke naturen og terrenget som basis for alt det vi utvikler her, sier han og slår fast:
– Gamlestølen blir aldri stor målt i antall hytter.

Men på alle andre områder kan vi trygt kalle Gamlestølen for en stor hyttedestinasjon. Og på sitt eget vis: Helt eksklusiv.

– Selv på sikt kommer det aldri til å bli bygget mer enn 1000 hytter her, sier Kjell Bergum.

Sjekk ut hyttekatalogen til Gode hytter her

– Mye for pengene

Nordviks meglere Vemund Thorkildsen og Christian Wilskow er også samstemte i at Gamlestølen som hyttedestinasjon representerer noe helt eget og eksklusivt, ikke minst prismessig.

De understreker at til tross for en slalåmbakke, er ikke Gamlestølen noen alpindestinasjon.

– Men som helårssted og ikke minst for de som er glade i langrenn, står ikke Gamlestølen tilbake for noe, mener meglerne.


Foruten i pris, selvfølgelig. Prismessig henger Gamlestølen langt etter de tettbygde hyttefeltene:

– Her kan vi garantere at folk får mye for pengene, slår meglerne fast og viser til at prisen for tomt og splitter ny hytte starter på 3 900 000 kroner (gjelder hyttemodellen «Ola»).

Hurtig levering er også blant det som gir verdi.
– I januar kommer 21 tomter til salgs, hvor det i løpet av et halvt år skal kunne stå nøkkelferdige hytter, forteller meglerne fra Nordvik.


Nordviks meglere Vemund V. Thorkildsen og Christian A. Wislkow er overbeviste om at de som kjøper tomt og hytte på Gamlestølen nå får mye for pengene.

Nye hytter i eventyrlige omgivelser

Gamlestølen

Store unike tomter. Hytter leveres nøkkelferdig i løpet av et halvt år.

21 tomter kommer snart til salgs