Skap blikkfang med kunst og plakater

Inspirasjon

2. august 2023

Å innrede med bilder er både gøy og kreativt. Vi har snakket med styling-ekspert i Balthazar Interiør, Sandra Lagerhorst om hvordan de bruker kunst, plakater og antikviteter for å skape mest mulig blikkfang i salgsobjektene de jobber med.

-Jeg tenker ofte på hvordan fotografen kommer til å vinkle bildene, og styler ofte rommene etter det. I tillegg skal det selvfølgelig se storslagent ut på visning. Derfor jobber jeg ofte med store formater og kontraster mellom stort, smått stående og liggende bilder, sier Sandra Lagerhorst som jobber som innreder i Balthazar Interiør. De jobber med styling av boliger før salg, og har flere kunstnere og bildeprodusenter de samarbeider med. I tillegg bruker de opptrykk av gamle plansjer, samt plakater og antikviteter. -Ofte blander vi våre bilder med originalkunst som eier har fra før. Da flytter vi kanskje på objektene og forsøker å sette dem opp mot andre kompletterende kunstverk og gjenstander. Det mest spennende utrykket ligger jo i miksen av ulike stilformer, fortsetter hun.

Naturfarger og kontrastvegger

Leiligheten på bildene ligger i Oslo, og var en totalstyling. Derfor hadde de kun farger, materialer og rommene som utgangspunkt for stylingen. -Vi bruker alltid å ta utgangspunkt i selve objektet, om det er en leilighet eller et hus, og om det er gammelt eller nytt. -Denne leiligheten var helt nydelig, med deilige rom og utsikt over en grønn park. Vi jobbet mye med tekstiler og møbler som sto til både veggene og trappen, samt kunst som understreker takhøyden og de store stuene med dører imellom, forteller Sandra.

Balthazar har spesialisert seg på et særegent uttrykk hvor de blander mye nytt og gammelt. I tillegg er de svært glade i tekstil og brukskunst. Over sofaen i leiligheten har de brukt et kunstverk av sivmaterialer kjøpt brukt fra Madame Stoltz som er nøytral i fargen og passer godt til den mørke veggnyansen i blått. -Vi brukte gjennomgående mye naturfarger i denne stylingen da vi synes det ble veldig fint mot de fargene de har malt leiligheten i. Jeg har også tenkt mye på hvordan rommene sto til hverandre når man fotograferer gjennom de store stuedørene, fortsetter Sandra, og hvordan det store fuglebildet i høyde står til et liggende fuglebilde i neste stue.


Fuglebildet fra Dybdahl gir liv i stua og tar opp farger fra bordet og veggene, samtidig som det ikke blir for dominerende. Store bilder tar seg veldig godt ut på bilder og understreker takhøyden, i tillegg er det et fint blikkfang på visning. (Foto: Veronica Moen)

Fugleplakaten er fra The Dybdahl Co og står veldig godt til den blå veggfargen. (Foto: Veronica Moen)

Store plakater

Balthazar har fått distribusjonsrettighetene til printprodusent The Dybdahl Co som gjenopptrykker gamle plansjer og illustrasjoner fra bøker. Det er fra denne produsenten fuglebildene kommer. -Så om du vil prøve deg frem med store og små formater er det bare å kikke gjennom katalogen deres på hjemmesiden vår, forklarer Sandra. -En annen kunstner vi har jobbet med er Marianne Forbord som har malt det blå maleriet som henger i en av de blå stuene. Hun maler ofte bilder i samarbeid med interiørdesignere og kan male malerier som i format og uttrykk passer til spesifikke leiligheter og interiører. -Kunsten med å innrede med kunst er å ikke ta det så høytidelig. Å blande gamle malerier fra auksjoner, postere, trykk og originalkunst du har investert i, med ting du kanskje har arvet eller fått, vil gjøre leiligheten din helt unik. Stol på din egen magefølelse og estetiske sans. Du trenger jo ikke vente til du skal selge med å fylle veggene dine med det du liker. Interiørdesign er jo gøy, så lek deg og gå på skattejakt, råder Sandra Longer Horst, og viser til Instagram-kontoen deres for flere råd og inspirasjon.

Bilder