Slik kan du lyssette boligen før visning

Inspirasjon

17. august 2023

Å dekorere med lys er utrolig effektfullt, og med disse lampene gir du boligen din et eksklusivt og personlig preg før visning.

Hvordan du lyssetter boligen din er helt avgjørende for hvordan rommene og stemningen oppleves av deg og andre. En ting er hvordan dagslyset faller inn gjennom vinduene, men hva med når mørket faller på og lysene tennes? Hva er det som blir opplyst, hva blir skyggelagt og hvordan ser selve lyskilden ut?

-Med godt designede lamper får man to dekorelementer i ett. Lampene ser vakre ut i dagslys når de ikke er tent, og når mørket faller på og du tenner dem, så faller lyset på en måte som skaper egne rom i rommet. Lamper med gjennomført design gir et lys som tilfører hjemmet ditt egenart og kvalitet sier Helle Berg Olsen i Expo Nova. Hun har valgt ut en rekke lamper hun anbefaler om man ønsker å gi boligen et eksklusivt preg før for eksempel en visning.

-Disse lampene er spesielle fordi de oppleves som lysende kunstverk, og blir til et objekt som hever interiøret. Måten de er utformet på gjør at de vil både utmerke seg på bilder og samtidig gi et lunt preg i hjemmet ditt.

Bocci 28 cluster fra Bocci

Det som kjennetegner 28 serien til Bocci er de vakre glasskulene med innvendige satellitter som gir et tredimensjonalt uttrykk. Man kan velge imellom 50 farger på selve glasset og det er mange ulike modeller og måter å montere lampene på. Dette gjør at hver kunde får en unik lampe og kan sette sitt personlige preg på den ved å kombinere farger og sammensetning selv.

Atollo ble lansert i 1977 og har siden vært en elsket bordlampe. Den regnes i dag som et ikon. Med tykt opalt glass og med lys i både skjerm og base blir hele lampen lysende og gir et godt almen-lys til rommet. Finnes i tre størrelser og kan dermed fungere i mange ulike settinger.

Atollo table i opal glass fra Oluce

Atollo table i messing fra Oluce

Atollo i metall gir en mye mer dempet stemning i rommet enn modellen i glass. Lyset kastes kun nedover og belyser selve basen og materialet den står på.

Grunnet det plisserte japanske papiret som Yoruba er laget av blir lyset mykt og lite blendende. Plisseringen og overlappingen av papir i flere lag gjør også at lampen gir mer lys på enkelte steder og virker noe mørkere på andre områder. Dette er med på å forsterke den vakre formen på lampen.

Yoruba Rose fra Ingo Maurer

Lampe de Marseille fra Nemo

Lampe de Marseille ble lansert i 1949/52 og er en klassiker. Lampen gir lys både oppover og nedover og hver skjerm kan styres individuelt. Armen er vridbar og kan trekkes mot det området hvor kunden trenger lys. I tillegg fungerer den nesten som er skulptur i rommet.

Det smarte med 28 table er at lampen kan brukes både på bord og på vegg. Med to små skruer så kan base og dimmer i messing henges opp på vegg. Med over 50 farger å velge imellom kan denne lille lampen være som et smykke på et lite bord eller i en bokhylle. Match farger i interiøret eller sats på en litt mer crazy kontrastfarge.

Bocci 28 table fra Bocci

Cesta fra Santa&Cole

Cesta betyr kurv og denne lampen er laget med hank slik at den enkelt kan flyttes på og finnes i flere størrelser. Den produseres også som oppladbar lampe slik at den kan brukes på steder der man ikke har tilgang på strøm.

Snoopy ble lansert i 1967 og er et annet elsket ikon. Kombinasjonen av marmor og farge på skjermen, samt det at det ser ut som at den er i ferd med å miste balansen gjør at den oppfattes som en litt leken og uvanlig lampe. Lampen kaster lys ned på den vakre marmorfoten og bordet den står på og gir en dempet stemning til rommet.

Snoopy fra Flos

Nui Mini fra Luceplan

Nui Mini er en oppladbar lampe og kan plasseres akkurat der hvor man trenger lys, om det er på et bord, en hylle etc. Det at basen er laget i transparent materiale gir en spennende effekt på bordet og lampen får et noe flytende uttrykk. Lyset kastes ned- og utover og gir lite blending om man for eksempel ønsker et stemningsfullt lys på spisebordet.

Flo er en hel famile med lamper og den er praktisk laget med bryter på enden av hodet. Dermed trenger man ikke lete etter bryter som ligger ledning gjemt under eller bak en sofa. Hodet er vridbart og det samme er stangen festet i gulvbasen. Det er to innstillinger for lyset og lden everes i mange farger slik at man kan tilpasse uttrykk etter interiøret.

Bilder fra Expo Nova/ leverandørene

Flo floor fra Lumina