Utebelysningen som gjør hagen din unik

Inspirasjon

15. juni 2023

Å lyssette utearealene med riktig belysning skaper stemning når du skal ta bilder før visning. I samarbeid med Expo Nova har vi valgt ut noen helt spesielle lamper som vil gjøre hagen eller terrassen din helt unik.

Varmt lys i blå skumringstime. Ingenting er finere enn dempet belysning som leker med gress, treverk, belegningsstein, busker og trær. Ved å tilføre hagen enkle lamper med dus belysning kan du også lage soner og steder som ikke finnes i fullt dagslys, og gi hagen din et unikt preg som vil synes godt på bilder.

-Å kjøpe noen forseggjorte lysarmaturer som kan stå i hagen om kvelden når du fotograferer til salgsoppgaven, kan gjøre den lille forskjellen og skaper stor effekt, sier Helle Berg Olsen i Expo Nova. De selger inne og utendørsbelysning og har her samlet noen av sine favoritter. -Disse lampene har skikkelig særpreg, og gjør mye utav seg uten å virke dominerende og blendende. De er også lette å flytte rundt på og kan brukes både inne og ute.

- Om sommeren kan det også være tørt, og man vil ikke risikere brann med lykter og bål. Da er disse elektriske alternativene både sikre og langsiktige. Tar du godt vare på dem og setter dem inn når det regner, vil de kunne vare i mange år. Du kan også ta dem med når du flytter og bruke dem der du ønsker i ditt nye hjem.

Mange bruker store ressurser på hageanlegg og terrasser, men glemmer at hagen også har et liv om kvelden. Med riktig lyssetting forlenger du timene du kan være ute og skaper et helt nytt miljø når skumringen kommer.

Ønsker du tips og råd om utebelysning før visning? Snakk med en av våre meglere eller last ned Nordvik-appen for å komme i kontakt med vår samarbeidspartner Expo Nova:

Last ned Nordvik-appen

Syphasera fra Catellani & Smith

Syphasera er som et lite smykke i hagen. Plasser den blant busker eller blomster i et bed og la lyset treffe bladverket. Lampen leveres i flere lengder og stikkes ned i jorden med et tynt spyd. Dermed kan man enkelt justere litt på plassen ettersom vekstene vokser.

Fil de Fer er laget av metalltråder som er viklet sammen til en ball med et utall små lyskilder som ser ut som stjerner. Metallet får en fin glød av at pærene og trådene skaper et fint lysspill. Lampen er kanskje vakrest når det snør og lyset blir delvis overdekket. Gir også en fin stemning til en terrasse eller balkong. Lampen kan også plasseres ute på gresset.

Fil de Fer fra Catellani & Smith

Costa fra Wever & Ducré

Costa leveres i flere former og farger og om man vil ha et mer dempet lys kan man sette på en ytterskjerm av tynne tråder. Dermed blir lyset mer diffust, mindre blendende, når det er mørkt ute og vil skape en softere stemning.

Gregg leveres i flere størrelser og for både gulv og tak. Det å plassere flere lamper sammen gir en fin effekt. Lampene gir et jevn lys og er med på å lyse opp mørke området.

Gregg fra Focarini

In Vitro fra Flos. Foto: Omar Sartor

In Vitro er en moderne versjon av den klassiske lykten med glass skjerm som beskytter lyspæren. Med ny led teknologi så er lyspæren borte og lyser fordeles jevnt til omgivelsene kun fra innsiden av lampens lokk/topp. Dette gir lampen en svevende følelse som tar lite oppmerksomhet.

In Vitro pullert leveres i flere høyder og den transparente pullerten gir mykt lys til sine omgivelser uten å blende, takket være at lyset ligger i toppen av lampen – helt usynlig.

In Vitro pullert fra Flos. Foto: Tomasso Sartori