3 år og 25 kontorer

Nyheter

21. september 2021

Hans Idar Markestad og Mats Johan Kolsrud


Foto CF-Wesenberg

Den 1. september 2021 åpnet Nordvik sitt 25. kontor, denne gangen på Gjøvik. Daglig leder Hans Idar Markestad og fagansvarlig Mats J. Kolsrud ser frem til å ta opp kampen med de andre meglerkontorene.

– I dag sitter vi vel på en markedsandel på rundt 4% i Gjøvik, men målet er at vi i løpet av de neste to årene skal opp på 8-9%, forteller Markestad.

Han er daglig leder for eiendomsmeglerkjeden Nordvik sitt nyeste kontor, som åpnet den 1. september i år. Nedslagsfeltet for det nye kontoret er Gjøvik, Innlandet og Toten.

– Vi fikk tillatelsen vår i juli og har brukt august på en rolig oppstart. Offisielt åpnet vi kontoret nå i september, og det har vi gledet oss veldig til, sier han.

Sammen med fagansvarlig og eiendomsmegler Mats J. Kolsrud drifter han kontoret som foreløpig holder til i Ringveien 16. Her skal de ta imot både nye og gamle bekjente.

– Så langt har vi fått en svært god mottakelse i markedet, som kan tyde på at det er et behov for et nytt eiendomskontor i Gjøvik. Vi er i dag to eiendomsmeglere som allerede har mye å gjøre, og er i gang med å rekruttere flere.

Skibladner og Nils Nordvik

Begge de to eiendomsmeglerne er født og oppvokst i nærområdet, og er godt kjent i Gjøvik – i likhet med kollegaen Nils Nordvik som var med å etablere eiendomsmeglerkjeden i sin tid.

– Vi pleier å fleipe med at Gjøvik er kjent for to ting: Skibladner - Mjøsas hvite svane, og Nils Nordvik, forteller Kolsrud.

Det har skjedd mye i Gjøvik de siste årene, blant annet har det vært en stor fremvekst med studentmiljøet på NTNU. Vestre Toten representerer dessuten flere norske vekstindustrier, og Industriparken på Raufoss fyller 125 år i år.

– Området har et bredt idrett- og aktivitetstilbud for barn og unge som vi er veldig stolte av. Dette inkluderer både ski, fotball, håndball, turn og mer. Og så må vi ikke glemme Obos-ligaen, der Raufoss spiller en viktig rolle, smiler Kolsrud.

I dag betegnes Gjøvik som en Mjøsby – en fellesbetegnelse på de tre byene Hamar, Gjøvik og Lillehammer, og de nye «småbyene» Brumunddal og Moelv. Begrepet vokste frem som en konsekvens av at området fikk den mye omtalte Mjøsbrua, som bandt byene sammen.

– Vi ser frem til å få vist frem enda mer av nærområdet. Gjøvik har noen vanvittig fine turområder, og er et familievennlig distrikt, med god barnehagedekning og gode skoler. Det har nok bidratt til at kommunen ser en økning i folketallet, med stadig flere tilflyttere, sier Markestad.

Ifølge den erfarne eiendomsmegleren er også eiendomsprisene noe lavere enn på Lillehammer og i Hamar.

– Det har vært en god prisutvikling, både for leiligheter og eneboliger, men det er fremdeles rimelig for barnefamilier å etablere seg på Gjøvik. Det er også flere spennende prosjekter i området både med leiligheter og større boliger under utvikling, sier han.

Selskap i sterk vekst

Gjøvik-kontoret blir eiendomsmeglerkjedens 25. kontor. I løpet av tre år har Nordvik rukket å etablere seg i flere store, norske byer, blant annet Bergen, Tønsberg og Larvik.

– Jeg var selv med på å etablere kontorene våre i Lillestrøm og på Lørenskog, som begge har fått godt fotfeste i markedet. Vi håper jo å få til det samme her, forteller Kolsrud.

Begge de to meglerne har fulgt nøye med på utviklingen til Nordvik de seneste årene:

– Nordvik kjennetegnes av en god merkevare og er i sterk vekst. Nordvik-appen er også et eksempel på et nytenkende selskap, som bidrar til å gjøre kundereisen oversiktlig og effektiv.

Hvordan blir det å åpne nytt kontor mens vi fremdeles er inne i en pandemi?

– Pandemien har blitt den nye hverdagen. Akkurat nå er det lite smitte i Gjøvik, og vi er mye ute for å avholde visninger og møte kunder. Det nærmer seg en normal hverdag, og det er vi glade for, avslutter Markestad.

Skal du selge bolig eller trenger en verdivurdering?

Vi kommer gjerne hjem til deg på befaring for å gi deg gode råd.