Eiendomsmeglerkjeden Nordvik rykker inn i Norges nest største by

Nyheter

2. mars 2020

Foto: CF-Wesenberg

– Vi kjenner Bergen og boligmarkedet her godt, og vet at det er god plass til en kvalitetsmegler til, sier daglig leder Robert S. Jensen.

Bergen går også under kallenavnet «Vestlandets hovedstad» og har i dag rundt 280.000 innbyggere.

– Da jeg først kom til Bergen ble jeg umiddelbart forelsket i byen, alle de spesielle, brosteinsbelagte gatene, de flotte trebygningene, murhusene og eneboligene som ligger rett utenfor bykjernen. Det er nok av naturopplevelser i Bergen, selv om du er tett på sentrum, for eksempel er det kort vei til Fana og Eidsvåg, og du kan gå rett fra Torgalmenningen og opp til Fløibanen, forteller Jensen.

Han forteller at det for tiden ligger 600 brukte boliger ute på Finn.no, og at det selges rundt 120 boliger i uken i perioden vi er inne i.

– Vi bestemte oss allerede i november for å åpne kontor i Bergen. I første omgang er planen å vokse til et solid og sterkt sentrumskontor, men Nordvik Bergen vil også bistå kundene på øyene utenfor bykjernen, blant annet Askøy og Sotra.

Jensen har jobbet i bransjen siden 2012 og åpner kontor sammen med noen av Bergens mestselgende eiendomsmeglere. Tilsammen har de mer enn 25 års erfaring fra bransjen.

– Lokasjon er noe av det vi har brukt mest tid på. Vi ønsker å være tilgjengelige, synlige og at terskelen for å komme innom oss for en boligprat er lav. Vi skal betjene hele Bergen og omegn, og da er Bergen sentrum – hjertet av byen vår – er et naturlig sted å slå seg opp, forteller Karoline Fredheim Nilssen, som er salgsleder ved Nordviks nye kontor.

Noe for alle

Nordvik jobber etter slagordet «for deg som er litt mer opptatt av bolig enn andre». Jensen beskriver kundemassen som kvalitetsbevisste, og at de selger boliger i alle prisklasser, men at flertallet av boligene ligger mellom to og seks millioner kroner. Selv om Nordvik er kjent for å betjene et premiumsegment i markedet, hjelper de også mange studenter og nyutdannede med å skaffe seg sin første bolig.

– Hver sommer kommer det veldig mange unge til Bergen for å studere på NHH eller UiB, som kanskje aldri har vært i byen før og som skal skaffe seg sin første bolig. Dette er de aller morsomste kundene å jobbe med, synes jeg. De samme menneskene møter vi noen år senere, når de har bestemt seg for å selge studentleiligheten for å skaffe seg noe litt større, sier Jensen.

Han forteller at sammenlignet med Oslo er prisene en god del lavere.

– Snittprisen på en leilighet i Bergen ligger nå på tre millioner. Jeg vil betegne det som et relativt sunt marked, der nyutdannede faktisk kan få seg en leilighet for det boliglånet de har.

Går fra konkurrentene

Tre av de ansatte kommer fra Privatmegleren, mens én kommer fra Kaland & Partners – begge anerkjente eiendomsmeglere i byen.

– Vi har trivdes godt der vi har vært, men vi er sikre på at det er god plass til en kvalitetsmegler til. I tillegg til å ha kunnskap om interiørdesign og presentasjon av bolig, var verdiene, kvalitetsfokuset og de digitale løsningene til Nordvik medvirkende til at vi ønsket å bli en del av selskapet. Det passer oss som meglere godt, og det vil passe perfekt i et kvalitetsbevisst marked som Bergen, sier Jensen.

Han tror likevel at det unike med Nordvik Bergen er den sterke kvinneandelen:

– Kvinnene tar stadig flere topplasseringer i eiendomsyrket. Det har vært viktig for Nordvik-systemet, og det er viktig for oss, avslutter han.