Hvor god er du på å vurdere prisen på en bolig? Ta testen

Nyheter

5. mai 2023

Nordvik Boligquiz setter kunnskapen din om boligprisene på prøve. Hver dag presenteres en vilkårlig bolig som er til salgs uten å avsløre boligens prisantydning.

På NRK gikk serien “Solgt” sin seiersgang, hvor eiendomsmeglere skulle gjette på hvor mye en bolig ble solgt for. Nå har Nordvik Bolig lansert Nordvik Boligquiz, som gir deg muligheten til å gjette prisantydning på boliger som ligger ute på markedet.

– Nordmenns interesse rundt bolig er ekstremt stor. Mange vil gjerne forsøke å gjette på prisantydningen til en bolig før man ser på prisen. Vi så derfor muligheten til å lage et verktøy som gjør denne øvelsen enkel og engasjerende, sier leder for innovasjon i Nordvik, Bjørnar Førre Skogstø.

Personlig er Skogstø over gjennomsnittet glad i quiz, og har nok spilt mer enn de fleste.

– Idéen om å kombinere quiz med interessen rundt bolig kom snikende innpå i fjor høst. I januar var testversjonen klar. Nå er vi klare til å rulle den ut til alle boliginteresserte nordmenn, sier Skogstø.

"– Idéen om å kombinere quiz med interessen rundt bolig kom snikende innpå i fjor høst. I januar var testversjonen klar. Nå er vi klare til å rulle den ut til alle boliginteresserte nordmenn, sier Skogstø."

Ny quiz hver dag

Spillet bygger på samme filosofi som ordspillet Wordle, hvor man hver dag skal gjette seg frem til et ord på fem bokstaver. I Nordvik Boligquiz får man derimot hver dag 06:00 presentert en vilkårlig bolig til salgs uten å avsløre boligens prisantydning.

Du får tilgang til informasjon om blant annet størrelse, antall soverom og hvor i landet boligen ligger.

– I tillegg får du presentert alle bildene fra boligannonsen, slik at du kan prøve å gi en kvalifisert vurdering. Gjetter du feil på første forsøk er det ingen fare – du har totalt fem forsøk.

– For hvert forsøk får du beskjed om du er over eller under prisantydning, samt om du er langt unna eller om du nærmer deg riktig svar, forteller Skogstø.

Gjetter du eksempelvis riktig på første forsøk, får du 50 poeng, mot 10 poeng for riktig svar på femte forsøk.

Vil utvide med premier og åpne for samarbeidspartnere

– Hvorvidt det vil bli mulig å gjette prisantydning på flere boliger per dag, kommer litt an på hva brukerne ønsker. Enn så lenge håper vi at brukerne liker quizen og kommer tilbake hver dag for å spille og forhåpentligvis øke poengsummen sin for å kjempe om å havne på Topp 10, sier Skogstø.

Det er konkurranseinstinktet Nordvik Boligquiz satser på å vekke, men premiering til for eksempel månedsvinnere er på agendaen.

– Vi har diskutert hvorvidt vi skal introdusere en premieringsmodell basert på quizens poengsystem, og neste steg er å gå i dialog med mulige samarbeidspartnere, forteller Skogstø.

Nordvik Boligquiz er gratis, og du finner den i Nordvik-appen, som er tilgjengelig både i App Store og Play Store.

Appen krever at man logger inn med Vipps eller BankID. Som en bonus får du opp den estimerte verdien på din bolig og kan følge verdiutviklingen på denne måned for måned.

I appen vil du i tillegg få informasjon om boliger som kommer for salg og annet interessant boligstoff.