Ny forenklet boligannonse på FINN.no

Nyheter

8. oktober 2018

Fra 1. oktober 2018 blir boligannonsene på FINN.no endret. Hovedhensikten med endringen er å gjøre søkeprosessen enklere samt tydeliggjøre for søker og potensiell kjøper hvor utfyllende informasjon om boligen og eiendommen finnes.

Hva endres i annonsene?

Fra 1. oktober skal det skilles tydelig mellom boligannonse på FINN.no og komplett salgsinformasjon om bolig og eller eiendom på våre hjemmesider. All juridisk bindende informasjon i salgsoppgaven skal kunne leses på Nordviks hjemmesider uten å måtte legge igjen kontaktinformasjon. Mengden tekst i FINN-annonsen blir redusert, mens komplett informasjon om bolig og eiendom som selges skal tydeliggjøres på våre hjemmesider.

Hvorfor endres annonsene?

Hovedmålet med de nye annonsemalene er å gjøre søkeprosessen mer oversiktlig og enklere for de som søker og eller ønsker å kjøpe bolig. Samtidig skal det være enkelt og tydelig hvor man finner komplett informasjon om boligen og eller eiendommen.

Hvem har bestemt dette?

Eiendom Norge har bestemt dette i samråd med FINN og Forbrukertilsynet. Bakgrunnen for beslutningen er at Forbrukertilsynet mener at dagens annonsepraksis er i strid med markedsføringsloven siden det fremstår som komplett juridisk informasjon.

Derfor har eiendomsmeglingsbransjen ved Eiendom Norge gått inn for en omlegging av boligannonsene med et tydeligere skille mellom annonse og salgsoppgave. Endringen gjelder for alle eiendomsmeglerforetak i tilknyttet Eiendom Norge fra 1. oktober.

Hvordan påvirker dette deg?

Du som kunde av Nordvik behøver ikke foreta deg noe. Din megler er godt kjent med disse endringene og gjør de nødvendige tilpasninger i annonsen på FINN.no den 1. oktober.

Har du spørsmål om endringen kan du kontakte din megler direkte eller kontakte våre avdelingskontorer her.

Mvh

Martin Kiligitto

Administrerende direktør

Nordvik