Nordvik åpner dørene i Hardanger

Nyheter

31. mars 2023

Fjord, fjell, fonn og fosser, og nå et eget Nordvik-kontor. Den 31. mars åpner daglig leder Sebastian Gjerde dørene til Nordviks nye kontor i Hardanger.

– Med den unike geografien i Hardanger kan vi selge hus og hytter både ved fjorden i Øystese og Odda, og høyere opp, som på Kvamskogen og Hardangervidda, sier Sebastian Gjerde, daglig leder ved splitter nye Nordvik Hardanger.

Det nye eiendomsmeglerkontoret er sentralt plassert i Norheimsund i Kvam. Med en stor vindusutstilling mot handlegaten er det nærmest umulig å ikke få øye på det nye tilskuddet til Nordvik-kjeden.

På laget har Gjerde fått med seg eiendomsmegler Kjetil Solheim Aarsand og eiendomsmeglerfullmektig Torstein Mæland. Sammen har de tre lang erfaring med å selge hus og hytter i Hardanger – både fritidsboliger på perler som Kvamskogen og Myrkdalen og landbrukseiendommer i regionens idylliske bygder som Utne, Tysnes og Herand.

Attraktive fritidsboliger

Én boligtype som det går spesielt mye av i området er hytter. I Hardanger er hyttefeltene forlokkende året rundt: Vinterstid får hytteeierne tilgang på store skianlegg og kan gå på trugeturer med panoramautsikt over Folgefonna. Om våren kan de være vitne til fruktblomstring med fjorder og daler i bakgrunnen som skjærer seg dypt ned i berggrunnen.

– Det er utallige muligheter hele året, og kontrastene er helt unike. Avstanden mellom fjord og bre er kort, noe som legger til rette for fjellturer, RIB-turer og kajakk-padling på én og samme dag. Hardanger er også et attraktivt boligmarked for utenlandske turister. Vi ser blant annet at mange tyskere liker landskapet og ikke minst muligheten til å kunne fiske i fjorden, forteller Gjerde.

Og skal man bytte bolig i Hardanger blir det gjerne til et område med bedre solforhold eller direkte tilgang på sjøen.

– Markedet ser aldri ut til å bli mettet på de flotte sjø-eiendommene, forteller Gjerde med et smil.

Fra én enebolig til en annen

Men det er ikke bare hytteturister og folk fra det store utland som søker seg til Hardanger. Gjerde har lang erfaring med å selge boliger til vestlendinger som søker seg hjem etter å ha bodd noen år i storbyen. Andre flytter rett fra «redet» til eget hus.

– Norheimsund i seg selv er kanskje ikke verdens navle, det er en liten bygd med noen få tusen innbyggere. Men, med kun én til halvannen time å kjøre til Bergen by, er Hardanger også attraktivt for pendlere som vil ha litt mer for pengene når de kjøper bolig, avslutter han.

Nordvik Hardanger ønsker alle velkommen – ta kontakt med kontoret her.