Rykker opp som ny kjededirektør i Nordvik

Nyheter

12. juni 2023

Eiendomsmeglerkjeden Nordvik har ansatt Jon Anders Reutz (43) som ny kjededirektør fra og med 15. august.

Reutz er utdannet eiendomsmegler, og har vært i Nordvik siden 2016.

– Vi har vurdert både interne og eksterne søkere fra ulike bransjer, og etter en lang prosess falt valget til slutt på Jon Anders. Vi er fornøyde med at det ble en intern kandidat, og tror det er en fordel at han kjenner til kjeden og yrket, sier administrerende direktør i Nordvik, Martin Kiligitto.

Reutz selv gleder seg til å ta fatt på den nye rollen.

– Som kjededirektør vil jeg være en slags COO i Nordvik, og et bindeledd mellom kontorene og ledelsen. Jeg vil blant annet ha ansvaret for å drive og utvikle salget, samt utvikle kjeden i form av nye kontorer, bygge kompetanse og kultur, og sørge for at vi sammen leverer det beste produktet til våre kunder, sier Reutz.

Lang fartstid

Reutz begynte i eiendomsmegleryrket allerede da han var 20 år. Etter det har han vært innom flere kjente selskaper, både Notar, Eiendomsmegler1, og iHus, der han har drevet egne kontorer.

– Jeg mener selv at jeg har mye og variert erfaring fra bransjen, som er verdifullt for den rollen jeg nå trer inn i. Det blir selvfølgelig vemodig å ikke lenger jobbe med megling i det daglige, og jeg kommer helt sikkert til å savne salgsdelen av yrket. Det er utrolig tilfredsstillende når man får inn et nytt oppdrag eller selger en bolig. Samtidig gleder jeg meg til å sette nye mål, og finne nye muligheter for kjeden. Heldigvis er folkene de samme, sier han.

De siste årene har Reutz ledet kjedens kontor i Bygdøy allé, som i dag er et av Nordviks største med 18 ansatte. Bygdøy Allé er også et av kjedens mest omsettende kontor, og ble til etter en fusjonering av Nordvik Slottsparken, Skøyen og Bygdøy Allé i 2018 – en prosess Reutz ledet.

– Det var helt klart utfordrende, og jeg lærte mye viktig der som jeg tar med meg videre. Spesielt handler det om å være løsningsorientert når det dukker opp noe uventet. Jeg anser meg selv som relativt diplomatisk og handlekraftig, sier han.

I tillegg mener Reutz at det er viktig å være en god menneskekjenner, og forstå menneskets behov for anerkjennelse.

– Kulturbygging og kommunikasjon er kanskje noe av det vanskeligste som finnes. Jeg liker dynamikken i bransjen, men det er ikke å komme utenom at megleryrket er konkurransepreget, og man må ha vilje og ønske om å prestere for å overleve. Det er klart at det kan skape noen vanskelige situasjoner av og til, men det er en balansegang som vi må finne ut av.

Legger ut på norgesturné

Reutz vil i utgangspunktet sitte sammen med resten av ledelsen på Nordviks hovedkontor på Skøyen i Oslo, men aller først skal han ut på norgesturné.

– Det er avgjørende å være tett på og å bli kjent med hvert enkelt kontor. Jeg kjenner godt til Stor-Oslo, men ting ser nok litt annerledes ut i Finnsnes og i Hardanger. Jeg må finne ut av hva vi er flinke til og hvordan vi kan bli bedre. Jeg er selvfølgelig også interessert i å vite hva de ansatte forventer av meg, og hva de mener at kjeden kan gjøre for dem.

Nordvik er en franchisebasert virksomhet, som består av mange individuelle kontorer.

– Jeg er opptatt av å sette riktig retning for kjeden, og har høye krav til resultatoppnåelse.

Da er det avgjørende at alle drar i samme retning, og at samarbeidet fungerer best mulig, ikke bare mellom kontorene og ledelsen, men også internt på hvert enkelt kontor. Dersom vi skal få herredømme over landet må vi identifisere hvordan Nordvik som konsept og som eiendomsmeglerkjede kan bygges ut videre, avslutter han.