Suksess med koronatiltak på visning

Nyheter

26. januar 2021

Martin Anmarkrud Kiligitto, administrerende direktør i Nordvik

2020 ble et spesielt boligår. Fra rekordhøy usikkerhet i mars snudde situasjonen i løpet av våren og sommeren, med høy etterspørsel og prisvekst. Godt hjulpet av lav rente og tiltak for trygge visninger.

Eiendomsmeglerkjeden Nordvik har gjort en rundspørring til lederne ved sine kontorer på tampen av året. Hvordan har egentlig boligåret 2020 vært? Hva er det boligkjøperne opptatt av nå, og hva tror de om boligåret 2021?

- Svarene er enstemmige. Dette har vært et helt spesielt år! Vi gikk fra å ikke vite om vi i det hele tatt kunne gjennomføre visninger, til å oppleve nærmest rekordhøy interesse og stor etterspørsel i markedet. Boligmarkedet er i høyeste grad i live, men også i balanse, og både boligkjøpere og -selgere får oppfylt drømmene sine, sier Martin Anmarkrud Kiligitto, administrerende direktør i Nordvik.

Ønsker mer boltreplass

Koronasituasjonen med nedstengning, hjemmekontor og mye fritid hjemme i boligen har definitivt satt sitt preg på hva boligkjøperne ser etter i en ny bolig.

- Nordvik-kontorene rapporterer om høy interesse for boliger med hage, terrasse og balkong. Kontorene i Asker, Bærum og Vestfold-byene melder også om høy interesse fra kjøpere som ønsker å flytte ut av Oslo. Disse ser gjerne etter boliger med nærhet til knutepunkt for offentlig transport. Vi ønsker plass til å bevege oss, nå som vi er så mye hjemme, sier Kiligitto.

Hjemmekontor har blitt et viktig stikkord også i boligmarkedet.

- Hjemmekontor er definitivt en ny trend i 2020. I større boliger vil man alltid kunne finne seg et fredelig sted å jobbe, men i mindre leiligheter kan det være annerledes. Mange boligkjøpere er opptatt av å se gode og praktiske løsninger for hjemmekontor også i de mindre leilighetene, sier Kiligitto.

Parkering ikke like viktig

De daglige lederne ved kontorene i Oslo sentrum melder imidlertid om lavere interesse for parkeringsplass enn tidligere.

- Vi ser en interessant trend når det gjelder parkering. Det er på ingen måte like viktig som det var tidligere. Følger det med parkeringsplass opplever eiendomsmeglerne våre rett som det er at boligkjøperne er mer interessert i å høre hvor mye de eventuelt kan leie den ut for, i stedet for å bruke den selv, sier Kiligitto.

Tiltakene gir mer tid til hver enkelt boligkjøper

Eiendomsmeglerne melder om gode erfaringer med tiltakene som er innført for å sikre trygg gjennomføring av visninger.

- Vi var jo spente på hvordan det ville bli å gjennomføre visninger med tiltakene som var helt nødvendig å innføre. Tilbakemeldingene er imidlertid at et tiltak som for eksempel påmelding til visning har vært veldig positivt for alle parter. Boligkjøperne opplever å få mer tid og ro til å se på boligen, og eiendomsmeglerne får mer tid til å følge opp alle som tar turen innom. Dette fører til bedre salgsprosesser, som kommer boligselgerne til gode, sier Kiligitto.

Nordvik-meglerne tror på høy aktivitet også i boligåret 2021.

- Absolutt! Koronasituasjonen har gjort oss veldig bevisst på bosituasjonen vår og hvilke kvaliteter vi ønsker i boligen. Dette, i kombinasjon med lave renter og lite reising gjør at mange har mer å rutte med til boligformål. 2021 blir et veldig spennende boligår, avslutter Kiligitto.