Barnevennlig småbyidyll – midt i storbyen

Inspirasjon

9. oktober 2020

Drømmen om en sjarmerende bolig med god plass til lek, stort kjøkken, blomstrende hage og egen parkeringsplass lar seg som regel ikke forene med ønsket om å fortsatt bo sentralt i Oslo. Dette er boligen hvor du faktisk kan si «ja, takk» til begge deler.

– De tre stuene som ligger på rekke og rad fungerer utmerket som skatebane for barna, ler eierne av Louises gate 29 på St. Hanshaugen i Oslo.

Denne leiligheten er til salgs nå. Se boligannonsen her

Alle gode stuer er tre: Innred til spisestue, tv-stue og bibliotek, eller etter andre behov -med tre stuer på rad er mulighetene mange.

Det frittstående huset består av fire enheter, hvorav denne boligen strekker seg over hele andre etasje, og helt ut på balkongen hvor ettermiddagssola lander. Men her er mer boltreplass: En idyllisk hage går rundt hele bygget! Her løper barna rundt og leker – mens de voksne nyter tilværelsen ved spiseplassen omgitt av trær og planter.

Frodig idyll

Når de søte og velduftende syrintrærne slår ut i full blomst erklæres sommeren for åpnet, og deretter blomstrer flammentanz-rosene som klatrer oppover veggen rundt inngangen, før andre roser, klematis og hortensiaplanter sørger for en frodig stemning i hagen i mange måneder.

Hageliv: Her er det boltreplass for både liten og stor. Hagen er rikelig beplantet, og blomstrer fra tidlig sommer og gjennom hele sesongen.

Og rett over gata ligger den grønne parken som jo er selve kjernen av St. Hanshaugen.

– Den er vi veldig glad i! Der aker vi om vinteren og leker og spiller ball om sommeren, forteller eierne. Og understreker at skoleveien går nettopp gjennom den bilfrie parken.

Store rom og høyt under taket

Men boligen på St. Hanshaugen er ikke bare barnas paradis. Her er det også kvaliteter som de voksne setter stor pris på.

– Vinduer i alle fire himmelretninger og fine vinkler på bygningen sørger for at sola og dagslyset alltid finner veien inn.


Store rom: Inngangspartiet fungerer som et stort velkomstrom, både for familiemedlemmer som kommer hjem og gjester som kommer på besøk. Eierne har valgt å innrede med blant annet bøker.

Favorittrom


Favorittrom: Tre stuer til tross, det er rundt det store bordet i det gode kjøkkenet familie og venner samles for å spise.


Også rominndelingen er noe for seg.

– Da vi kom her første gangen tenkte vi at hallen var unødvendig stor. Men dette ble snart et av våre favorittrom, sier eierne, som har innredet rommet med bøker og en sofa å sitte i – i tillegg til at det er plass til alt det andre som en gang skal romme.

Det andre favorittrommet er kjøkkenet, som tre stuer til tross, har blitt boligens samlingspunkt.

– Vi spiser alle måltider inne på kjøkkenet, også når vi har venner på besøk, forteller eierne. De har oppgradert det store kjøkkenet med nye overflater, nye håndtak og dekket benkeplatene med betong.


Muligheter for utleie

Foruten at dagens eiere har lagt til to soverom, ett i hver ende av stuene, har boligen den opprinnelige rominndelingen. Men i mellomtiden har den også vært delt i to boseksjoner, noe som lett kan gjeninnføres dersom man ikke har behov for all plassen selv og vil leie ut. Her er nemlig to inngangsdører.

Familiebolig: Med boltreplass både ute og inne er dette er perfekt familiehjem.

– Det kan skilles ut en liten hybel på 25 kvadratmeter, eller en dobbelt så stor ved også å inkludere en stue. Den potensielle ekstrainntekten er fin og skattefri, sier eierne, som gradvis har hentet den andre boenheten inn i sin egen ettersom behovet for plass har økt.

Gangavstand til det meste

Koselige St. Hanshaugen: Området er nesten som en egen småby, midt i storbyen.

Med flere butikker og spisesteder like rundt hjørnet er dette altså stedet å leve det koselige småbylivet midt i storbyen.

– Det er faktisk noe av det mest fantastiske med denne boligen at vi har vår egen parkeringsplass, smiler paret, som altså aldri trenger å kjøre gatelangs for å jakte den første og beste ledige plassen.

Men som regel er det like greit å bare la bilen stå, for med et kvarters gange til Nationaltheatret så vel som til Grünerløkka – er man jo allerede midt i smørøyet. Men på en egen øy av barnevennlig idyll.

– Et hjem å komme hjem til

– Vi meglere har jo ødelagt ordet unik, ved ikke å bruke det i ordets rette forstand, men dette er et helt spesielt objekt, som det ikke finnes mange tilsvarende av, sier eiendomsmegler ved Nordvik Frogner, Kristianne Sylte, og viser til de mange kvalitetene som til sammen gjør denne boligen så spesiell.

Velkommen inn: Inn en port og inn en dør! Inngangspartiet er rett og slett romantisk.

– Huset ligger litt tilbaketrukket, har egen hage og til og med port foran inngangspartiet. Hvor idyllisk er ikke det, midt i Oslo? Dette er på alle måter et hjem å komme hjem til, sier hun og trekker også fram den lune og sjarmerende stemningen innendørs.

– Tenk stuer på rad, hvem drømmer ikke om det? Her kan man velge om man vil innrede til én spisestue, én TV-stue og ett bibliotek, eller bruke stuene etter innfallsmetoden fra dag til dag. Uansett, dette er et godt hjem for hele familien, sier eiendomsmegleren.

Leiligheten er til salgs

Louises gate 29

ÉN AV FÅ! Familieleilighet i hele 2. etasjen

Se boligen