Du finner ikke maken innenfor samme Oslo-radius

Inspirasjon

5. juli 2021

Lengter du etter å leve tett på naturen, samtidig som du fortsatt har et nært forhold til storbyen?

Det er ikke så ofte det i praksis fungerer å svare som Ole Brumm: Ja takk, til begge deler! Det nye feltet Vik Skog er et slikt unntak. Med nye, store eneboliger i naturskjønne omgivelser. Bare 25-30 minutter fra Oslo.

Nå kan du sikre deg din drømmebolig i Vik Skog!Romslig og delikat

– Her skal ingen føle at det er gjort kompromisser, sier Stian Rogne. Som prosjektsjef i Follohus, har han i løpet av de siste årene ha jobbet mye med å bygge boliger i tettbygde områder der det hele tiden må kjøpslås mellom funksjonalitet, romslighet og estetikk.

Derfor fikk han en veldig god følelse aller første gang han kjørte de 25 minuttene fra Oslo og opp til dette frittliggende platået i Ytre Enebakk, med vidstrakt utsyn – midt i naturen.

– Det blir viktigere og viktigere for folk å bo i nærheten av naturen. Vi skjønte med én gang at dette var midt i blinken for de som ønsker å ha natur rundt seg, sier Rogne.

Ute og inne glir nærmest over i hverandre i de nye atriumshusene som bygges i Vik Skog. Alle bilder er ment som illustrasjoner.

Som både utbygger og entreprenør har Follohus hatt en ekstra «drive» for at dette skal bli boliger folk virkelig vil trives i. Resultatet har blitt et felt med 81 delikate, store eneboliger fra 170 til 320 kvadratmeter.

Salgstrinn 1 er i gang – les mer her

Naturen trekkes inn

Boligene, som Follohus har skapt i samarbeid med Ski Bygg Gruppen Invest, SHARK arkitekter og interiørarkitektene Paulsen & Nilsen, er alle forskjellige med unike kvaliteter – enten i form av utsyn, grense til friområde eller ekstraordinære solforhold.

De er tegnet med utgangspunkt i en tradisjonell norsk stil, men med slanke og enkle løsninger, som gir et enkelt, rent og moderne inntrykk. Ikke minst bidrar de store vindusflatene i oppholdsrommene til dette. Her får man umiddelbart følelsen av at naturen trekkes inn, og at ute og inne glir litt over i hverandre.

Nysgjerrig på Vik Skog? Velkommen til visning! Meld deg på her!

Alle boligene har utgang fra hovedetasje til terreng.

Store, gode rom

Alle boligene har fått utgang til terreng fra hovedetasjen, altså der man finner stue og kjøkken.
– Når vi bygger trangt, blir boløsningene mer tungvinte. Det sporet er det ingen grunn til å følge her, sier Rogne. Derimot har tanken hele veien vært at her skal det være nok, store og gode rom. Det gjelder også bodplass og egen garasje, som følger med alle husene.

Vik Skog er populært blant barnefamilier som ønsker å leve aktive liv, uten begrensninger.

Her er det ikke gjort noen kompromisser. Rommene er alle store og gode, og det er masse lagringsplass.

– Å finne riktig planløsning og romfordeling i hvert eneste hus, er noe alle involverte har jobbet sammen om. Det har vært en grundig prosess, og tilbakemeldingene fra de som allerede har kjøpt, er at de setter pris på det vi har kommet fram til, forteller Rogne.

Sett ditt eget preg

Interiørarkitektene har satt sammen en moderne og gjennomført interiørpakke, med et høyere kvalitetsnivå sammenlignet med hva det gjerne er i større prosjekter. Kjøperne får selvfølgelig likevel være med på å sette sitt eget preg på sitt nye hjem, i form av å bestemme farger på overflater og å velge inventar på kjøkken og bad.


– Vi har en egen avdeling som kun jobber med tilvalg. De kjenner de ulike løsningene og skjønner hva kundene er ute etter. Dette er en prosess der man virkelig kan utfolde seg, sier Rogne.

Kjøperne får sette preg på sitt nye hjem i form av å bestemme farger på overflater og interiør på blant annet bad.

Ingen fremmede elementer

Selv om feltet som bygges ut er gjennomført i samme stil, er det absolutt variert. Det skyldes ikke minst at boligene, så langt det lar seg gjøre, er tilpasset terrenget. Ikke motsatt.

Nettopp det å bevare det opprinnelige miljøet har vært en rød tråd gjennom hele prosjektet. Det gjelder alt fra materialvalg til farger som matcher omgivelsene. Beplantningen er også av det slaget som her hører hjemme.

– Vi har ikke villet tilføre nye elementer enn de som allerede er der i dag, forteller prosjektsjefen.

Å bevare det opprinnelige miljøet har vært en rød tråd gjennom hele prosjektet. Vik Skog er et helhetlig felt, men siden hver eneste bolig er tilpasset terrenget, er ingen likevel like.

Ytre Enebakk – en overraskelse

Men vi må jo spørre: Ytre Enebakk. Er ikke det bare skog?
– Så langt derifra! Området har bydd på store, positive overraskelser for oss også, innrømmer meglere Christian A. Wilskow og Tobias Due ved Nordviks kontor på Frogner. Wilskow utdyper:
– Her skjer det mye mer enn det folk utenfor tenker. Det er et område i sterk vekst, med flere barnehager, ny skole, dagligvarebutikker og ikke minst et vell av fritidsaktiviteter.

Han mener området er attraktivt for barnefamilier og andre som særlig setter pris på aktiviteter i det fri.
– Her er attraktive Østmarka golfklubb og klubber som driver med vannski og kiting – i tillegg til at de mer tradisjonelle aktivitetene som langrenn og fotball har aktive miljøer. Sørmarka er et eldorado med mange fine løyper, sommer som vinter, forteller megleren.

Og bare med en liten halvtimes pendlevei til og fra Oslo (eller Ski og Oppegård-området), kan man altså få det beste av to verdener hver eneste dag.

Nordviks megler Christian A. Wilskow.

Pendlerveien til Oslo er ikke lang, men kontrasten mellom storbyen og hjemme vil være stor. Her finner du roen!

Prisveksten kommer

– Pandemien vekket til live et større behov for litt boltreplass og hage. Det er noe stadig flere setter pris på. Den trenden kommer ikke til å snu, selv om byene nå åpner opp igjen, tror Wilskow.

Også økonomisk vil Vik Skog være et vinn-prosjekt for kjøperne, mener megleren.
– Andre steder innenfor samme Oslo-radius er prisnivået på eneboliger snart på samme nivå som i Oslo. Enebakk har foreløpig ikke hatt den samme veksten, men det er bare et tidsspørsmål, tror Wilskow.

Nye, store atriumsboliger til fastpris en halvtime fra Oslo

Vik Skog

Maken til dette finnes ikke innenfor samme Oslo-radius!

Les mer om boligene her