Fredrikstad - Eplehageprosjekt utsolgt etter kun 11 dager i markedet

Inspirasjon

15. april 2024

Tre år etter at utbygger Radin Eiendom AS kjøpte det gamle huset i Valhalls gate 59 kunne prosjektet i slutten av uke 8 endelig lanseres gjennom Nordvik Bolig avd. Fredrikstad og Hvaler. Prosjektet er en firemannsbolig med to leiligheter på 68 kvm Bra og to på 86 kvm Bra og har en sentral beliggenhet i Fredrikstad. Etter kun 11 dager i markedet kunne Tonje Aasvangen akseptere det fjerde budet, og dermed markere prosjektet som utsolgt.

«Vi hadde forventet en god respons på annonsen, men at vi skulle selge ut etter så kort tid, hadde vi ikke trodd», sier Aasvangen. Valhalls gate 59 ligger på St.Hansfjellet - en høyde nært sentrumslivet, men likevel merkbart roligere – og dette er et populært bo-område i Fredrikstad. «St. Hansfjellet er et etablert område med bygninger fra midten av 1850-tallet og fram mot slutten av 1980-tallet, så oppføring av nye eiendommer her er sjelden vare», forteller Tonje.

I dette prosjektet er det brukt lokale dyktige fagfolk i alle ledd. Både arkitekt, interiørarkitekt, byggherre og totalentreprenør er alle lokale foretak. Tonje snakker engasjert om leilighetene, og uttrykker at det er en privilegert oppgave å kunne presentere et så grundig gjennomarbeidet eiendomsprosjekt, utført av særdeles kompetente fagfolk.

Tonje Aasvangen, Salgsleder / Eiendomsmegler MNEF / Partner Nordvik Fredrikstad og Hvaler

Utbygger Radin Eiendom AS etablerte seg høsten 2020 og består av tre lokale Fredrikstad-gutter som kommer fra ulike bransjer innenfor eiendom; eiendomsmegler, byggmester og daglig leder av møbelforretning. Til dette prosjektet engasjerte de det anerkjente kontoret Line Solgaard Arkitekter som holder til vis-a-vis Nordvik sine lokaler i Storgata. Et av Solgaards mål er å skape robuste bygg som eldes med verdighet. Innendørs i dette prosjektet ser vi et eksempel på arkitektens ideal om å bygge mindre og bygge smartere. Planløsningen utnytter flatene optimalt, og vi aner en stor forståelse for hvordan mennesker beveger seg og bruker rom.

Interiør og fargevalg er utformet av de kreative interiørarkitektene Kaya & Co. Kaya Abrahamsen er daglig leder og har vært etablert i byen siden 2021. Hun har gitt leilighetene et moderne grep som gir rommene helhet, nemlig at vegger og himling males i samme farge. En listefri overgang mellom himling og vegg og listefri løsning rundt vinduer, bidrar også til denne sterke renheten. Hvert rom får sin egen karakter, og alle de planlagte valørene har en varme i seg, som snakker godt med solnedgangens toner. Alle leilighetene har stuer vendt mot vest, så solnedganger blir et vanlig fenomen gjennom de store stuevinduene.

Siden prosjektet ble utsolgt så raskt, er byggestart allerede i uke 12. «Vi håper at kjøperne av leilighetene vil bli fornøyde med deres nye hjem som vil stå klare i løpet av sommeren 2025. Hvis det er flere som ønsker å bo i dette unike bo-området, så vil vi i løpet av noen uker lansere ett til prosjekt med fem leiligheter i Valhalls gate 14 hvor de samme aktørene er involvert», legger Aasvangen til.

Byggherre: Radin Eiendom AS

Ansvarlig søker: Line Solgaard Arkitekter AS.

Interiørarkitekt: Kaya & Co

Totalentreprenør inkl. tømrerarbeid: Byggmester Helle AS