Himmel og hav – er det Holmestrand?

Inspirasjon

24. mai 2022

Er du blant de mange som vurderer å flytte hitover? Nå kan du sikre deg huset du drømmer om – på toppen av fjordbyen som stadig kommer nærmere både Drammen og Oslo.

Den omskiftelige Oslofjorden med blant annet Bjerkøya og Son i horisonten, ligger som et evig, men levende panoramabilde foran Kleivantoppen. Nedenfor ligger byen, som er spesielt attraktiv sommerstid med sitt maritime miljø og fristende badestrender. Og rett bak: Skogen. Med turstier og skiløyper i umiddelbar nærhet. For godt til å være sant? Ja, nesten:

– Reguleringsprosessen her startet flere ti-år før vi tok over feltet. I dag blir slike områder neppe regulert til boligformål igjen, så Kleivantoppen er ganske unikt som nytt felt, sier Erlend Søraker, eier av utbygger Bokvalitet AS.

Tradisjonell byggeskikk, moderne uttrykk

I det nye feltet på Søndre Kleivan i høydedraget mellom Sande og Holmestrand, kommer til sammen 57 enheter fordelt på 43 eneboliger og 14 eneboliger i kjede.

Du kan flytte inn allerede i 3. kvartal 2023 – sjekk ut salgsoppgaven her

Boligene bygges i tre og settes opp i tradisjonell byggeskikk, men får selvfølgelig et svært moderne preg, blant annet med mye bruk av vinduer.

I Holmestrand, 19 minutter med tog fra Drammen, får du fortsatt mye bolig for pengene.

Boligene på Kleivantoppen bygges i tradisjonell byggestil i tre, men får mye glass og et moderne uttrykk.

Oversiktlig prising

Det er mange som har erfart at sluttsummen på boligdrømmen blir en helt annen enn den man så for seg da de investerte i «tomt med byggeklausul». På Kleivantoppen ønsker utbygger at kunden skal ha oversikt hele veien.

– Vi har derfor priset både tomter og eksempler på hus som passer til. Slik får boligkjøperne et konkret overslag de kan ta utgangspunkt i allerede fra start. Basert på dette kan kunden sammen med våre dedikerte arkitekter gjøre tilpasninger og prioriteringer ut ifra både ønsker og økonom, sier Søraker.

Han understreker at selv om de tilbyr sju hustyper, alle romslige og lettstelte, tilpasser de både størrelse og utførelse.
– Vi tilbyr også mindre boliger til for eksempel dem som ikke trenger et stort hus, men ønsker en liten lettstelt bolig istedenfor leilighet.

Vil du vite mer? Les mer om de ulike hustypene og tomtene her

Kleivantoppen får felles identitet

Til tross for at kundene får sette sitt absolutte preg på boligen, blir det garantert ikke et hummer og kanari-felt. Tvert imot!

– Vi har laget en estetisk veileder, som sørger for at selv om kanskje ingen hus blir helt like, skal alle ha en gjenkjennende faktor og samme identitet, forteller Søraker.

Det innebærer blant annet at husene skal ha likt takutrykk. Og utvalget farger som tilbys står i harmoni til hverandre.

– Det etterlatte inntrykket vil være at feltet har en viss kvalitet, sier Erlend Søraker, som erfarer fra tidligere prosjekt at dette er noe huskjøperne setter stor pris på.
– Boliger som ligger i fine, etablerte felt med en tydelig fellesnevner er mer lettsolgte også senere, sier han.

Alle kjøpere får stor frihet til å gjøre tilpasninger, men en estetisk veileder sørger for at alle boligene på Kleivantoppen får en felles identitet som oser av kvalitet.

Holmestrand er en ekte sommerby!

For en smidig hverdag

At dette feltet har mange gode kvaliteter, står også eiendomsmegler Christian Gjesdal Udgaard ved Nordviks kontor i Drammen, ved. Én av dem han trekker fram er faktisk skogen: – Som småbarnsfar vet jeg hvilken uvurderlig verdi det har å kunne gå ut å leke i naturen eller å gå en tur, uten å måtte sette seg i bilen, sier han, og påpeker at feltet selvfølgelig også får opparbeide lekeplasser.

Kleivantoppen passer altså særlig godt for barnefamilier som ønsker en smidig hverdag. Både barneskole (ny 2021) og barnehage (ny 2019) ligger bare en liten sykkeltur unna.
– Når barna er levert, er det paddeflat sykkelvei videre bort til fjellheisen, sier megleren.

Gode forbindelser til Drammen

Fjellheisen frakter opp til 60 personer samtidig – 70 meter ned til togstasjonen i Holmestrand sentrum. Herfra tar toget til Drammen bare 19 minutter, og en halvtime ekstra til Oslo. Et nytt dobbeltspor i tunell gjennom Strømsåsen i Drammen skal være klart i 2025, og vil gjøre pendlingen enda mer attraktiv.

– Dessuten er det bussholdeplass i umiddelbar nærhet til feltet, og grei vei til påkjøringen på E-18, forteller Nordviks megler.

Han erfarer at det er en tydelig tendens at mange nå gjerne flytter fra både Drammen, Lier og Asker og ned til Holmestrand.

– Her får du fortsatt veldig mye bolig for pengene. I Drammen må du ut med 9 millioner for en standard, brukt enebolig. Her får du en ny og lekker bolig på over 200 kvadratmeter til samme pris, sier megler Christian Gjesdal Udgaard, og legger til:

– Og det med garanti for at utsikten består.

Christian Gjesdal Udgaard er eiendomsmegler ved Nordviks kontor i Drammen.

Her får du mye bolig for pengene

Kleivantoppen i Holmestrand er klar for utbygging

Sikre deg drømmetomta nå!