Hvordan ser boligmarkedet ut akkurat nå?

Økonomi og jus

12. september 2018

Mange av våre kunder lurer på hvordan utviklingen blir i boligmarkedet fremover, og hvordan en renteøkning vil påvirke etterspørselen. Dette var temaer vi fikk flere spørsmål om på markedsdagen i Bogstadveien, og her er vår oppsummering.

– Hvordan ser det generelle markedet ut akkurat nå?

– Akkurat nå går vi inn i en spennende tid for boligkjøp- og salg, nemlig høsten. Høsten er vanligvis en god tid å selge bolig, og akkurat nå ser vi at det er et normalmarked. Noen forbinder normalmarked med at det "går litt tregt”, for både kjøpere og selgere. Vår vurdering er at et normalmarked er bra fordi det er balanse mellom tilbud og etterspørsel. Utviklingen i Oslomarkedet kunne ikke fortsatt slik det gjorde første halvår i 2018, derfor vurderer vi normalmarked til som positivt, sier Bjørn Støylen, Eiendomsmegler fra Nordvik Frogner som var tilstede på markedsdagen i helgen.

– Det er i et marked som vi er nå at vi meglerne i Nordvik liker oss best: Vi må jobbe for å få solgt, og vi bruker erfaringen vår for å utgjøre en forskjell for kundene våre, legger Bjørn til.

– Hvordan vil en potensiell renteøkning påvirke hvis jeg skal selge?

– Sannsynligvis vil vi få en renteøkning denne høsten. Det er først og fremst et utrykk for at norsk økonomi går bra, noe vi alle skal være glade for. Oljerelatert næring har fått godt fotfeste, ledigheten synker og næringslivet rapporterer om gode vekstutsikter . Vi tror at en renteøkning er noe markedet allerede har justert seg etter og priset inn, og derfor mener vi markedet vil holde seg stabilt selv med en renteøkning, legger Støylen til.

Har du flere spørsmål om boligsalg eller markedet generelt, kontakt Bjørn Støylen: b.stoylen@nordvikbolig.no

Vurderer du å selge bolig?

Enten du skal selge boligen, refinansiere lånet, eller du bare lurer på hva boligen din er verdt, så stiller vi gjerne på en uforpliktende befaring og gir deg en kvalifisert verdivurdering. Les mer om verdivurdering her.

Her kan du lese om hele salgsprosessen vår, og veien til den beste prisen.