Hyttesalget var som å vinne i lotto

Mitt salg

12. mars 2023

Familiehytta utenfor Fredrikstad ble solgt til en veldig god pris. Det beste var likevel at salgsprosessen var så ærlig og ryddig, synes selger Stian Holmen.

Stian var lettere sjokkert. Da han fikk lese tilstandsrapporten om familiehytta, kom det frem alle mulige feil og mangler han aldri hadde visst om. Han tenkte det kom til å bli helt umulig å selge hytta med en slik rapport.

Han hadde ingen grunn til å være bekymret.

–Nå er jeg lykkelig over at alt kom på bordet før vi solgte. Det er utrolig deilig å vite at kjøper visste om alle detaljer før de kjøpte. Og hytta gikk jo langt over prisantydning, så de ville jo ha den i den tilstanden som var, sier han.

Nye hyttebehov

Stian og familien hadde vært mye på sommerhytta de årene da ungene var små, men nå hadde de andre behov og hytta ble ikke like mye brukt som før. De hadde i tillegg kjøpt hytte på fjellet, og syntes det ble litt mye med flere hytter å ta vare på.

–Valget av Nordvik kom jo av at vi synes de er veldig gode på presentasjon, at annonsene deres ser bra ut og at de hadde solgt mange fine objekter i nærområdet, sier han.

Megler Line Pettersen i Nordvik Fredrikstad og Hvaler kom på befaring og likte hytta veldig godt.

–Hun var veldig klar på at dette var en attraktiv hytte som helt sikkert kom til å bli solgt, så da var det bare å sette i gang å rydde, ler Stian.

Gjennomført styling

De slapp å gjøre alt selv. Line hadde flinke samarbeidspartnere som hjalp til med å rydde kjelleren, som var full av gamle griller og krokket-sett. Stylisten satte et veldig tydelig preg på interiøret og uteplassene.

–De var veldig ærlige på hva vi måtte fjerne. Mange år med familie og barn hadde satt sitt preg på hytta, så den var jo tydelig overmøblert. De fikk oss til å ta bort det meste, og når vi så bildene etterpå hadde vi jo nesten ikke lyst til å selge. Det så jo helt fantastisk ut, sier han.

Det syntes tydeligvis hyttekjøperne også. Det kom flere titalls hytteglade folk på visning, og de fleste av dem viste interesse for eiendommen.

–Vi har mange som kommer med bil fra Oslo, og mange interessenter som vil ha hytte i akkurat dette området siden vi ligger så nærme hovedstaden, sier Line Pettersen.

–Det var tydelig at Line var lokalkjent og hadde stort nettverk av folk som ville ha hytte akkurat her. Hun hadde så god energi og var aldri i tvil om at vi skulle få solgt, sier Stian.

Familievennlig

Hytta har en veldig fin beliggenhet og er perfekt for barnefamilier, siden den ligger fem minutter fra vannet med veldig godt opparbeidet naturtomt. Hytta har også godt med sengeplasser.

Det var nok det som gjorde at den var så populær, for da budrunden startet tirsdagen etter visning så gikk hytta godt over prisantydning.

–Det var en familie med små barn som kjøpte den. Når salget gikk så bra var vi ekstra glade for at vi hadde gjort en så grundig jobb med både ferdigstilling og tilstandsrapport. Det er en god følelse å vite at de visste hva de kjøpte, sier Stian.

Nye krav om tilstandsrapport

Det er noe hytteselgere burde lære av. Det er slett ikke alle selgere som er klar over de nye kravene til tilstandsrapport, forklarer megler Line. Det er et utrolig viktig dokument, og kanskje spesielt på et hyttesalg.

Mange hytter er gamle og mangler papirer på utført arbeid. Dessuten er det mange som ikke bruker hytta annet enn i ferien. Det kan derfor være feil og mangler som er vanskelig å oppdage og som nye eiere bør vite om.

–Stian trodde det var umulig å selge med en slik rapport, men vi erfarer faktisk det motsatte med de nye kravene. Salget blir mye mere ryddig og faren for konflikter i etterkant er minimal, sier Line.

Vinne i lotto

Familien Holmen kjøpte hytta da ungene var små. De har hatt det utrolig fint der, men når de skulle selge videre hadde de ikke så store forventninger til salget.

–At hytta gikk langt over prisantydning, etter en utrolig ryddig og god salgsprosess, til eiere som var fornøyde, var virkelig som å vinne i lotto, avslutter Stian.

Tilbake til fritidsboliger