Sjelden mulighet ved Badeparken i Drøbak

Boligkjøp

11. september 2023

Ved Badeparken i Drøbak finner du nå denne eksklusive villaen. Boliger som denne kommer sjeldent ut for salg. Beliggende ved Drøbaks badepark bor du et steinkast fra det klassiske kaldbadet, Parr-stranden og Drøbak Torg. Dette huset omtales som Drøbaks indrefilet.

En mulighet av de helt sjeldne

Vi ønsker deg varmt velkommen til Niels Carlsens gate 26, en adresse som har en lang historie med røtter tilbake til 1920-tallet. Denne utsøkte og klassiske villaen gir deg panoramautsikt over Badeparken, Oslofjorden og Oscarsborg Festning. Her omfavnes du av fjorden og naturen, og det blir en del av ditt daglige liv. Her har du litt ferie hver dag.

Huset:

Den store, innsynsbeskyttede hagen prydes av blomsterbed med tulipaner, hortensia, rosebusker og rhododendron som tar deg med på en reise gjennom årstidene - fra de første spirene om våren til frodige frukttrær og bærbusker om høsten. I det tilhørende drivhuset, bygget i britisk stil, finnes det muligheter for å dyrke vinranker, sitrontrær, urter og grønnsaker eller bare nyte dagen med en god flaske rosévin. Kjøkkenhagen er et sted for kulinariske utforskninger og bærekraftig matlaging. Hagen inneholder også et signaturtre, en poppel som strekker seg 25-30 meter høy – et av Drøbaks høyeste trær.

Solen omfavner huset hele dagen, og lar deg våkne til soloppgangen. Du avslutter dagen med solnedgangens magiske skue over fjorden. I den vestvendte hagen nyter du late sommerkvelder eller dekker opp til en festmiddag - her finnes utendørs kjøkken og flotte områder for grilling og matlaging. Den nærliggende stranden, svabergene, stupebrettene og det historiske kallbadhuset gir deg en eksklusiv mulighet til morgen- og kveldsbad i en historisk atmosfære. Turen til morgenbadet iført badekåpe går gjennom hagen, videre ut i badeparken og ned til badet.

Bygget i 1927 som en del av en historisk rekke med villaer, bærer Niels Carlsens gate 26 på seg nesten 100 års historie og karakter. Gjennom nøye restaurering og bevaring av autentiske detaljer ånder huset historie. Dette utgjør langt mer enn et hjem; det representerer en levende kulturell skatt som har blitt tildelt verneplaketten for sin betydningsfulle arv og autentisitet. Husetes 257 kvm boflate fordeler seg over 3 etasjer. Her er detaljene bevart fra husets opprinnelse, og fra spisestuen nyter du utsikten utover hagen, parken og Oslofjorden.

Den 939 kvm store tomten rommer, foruten villaen og den store hagen, en dobbel garasje, samt biloppstillingsplass for flere biler med direkte innkjøring fra gaten. Dette er helt unikt i Drøbak. Huset og tomten er omringet av det opprinnelige smijernsgjerder og godt etablerte hekker og beplantning.

Omgivelsene:

Badeparken, en historisk perle som tar oss tilbake til slutten av 1800-tallet, en tid da Drøbak blomstret som badeby og trakk til seg prominente ansikter fra datidens elite i Christiania som bodde på de nærliggende badehotellene. Drøbak, eller rosenes by, er en grønn oase. Her spirer det og gror på alle hushjørner. Kun 15 minutters spasertur til marka, der en finner milevis med turstier, fiskevann, skiløyper og utegym. Her finnes også tennisbaner inne og ute, samt padlebaner.

Drøbak sentrum er mer enn bare en by; det utgjør et pulserende knutepunkt der livet trives. Med varierte butikker, eksklusive spisesteder, kulturelle perler, gamle skipperhus og pittoreske omgivelser, smelter både datiden og nåtiden sammen. Byen lever med årstidene, og badebyen forvandles til julebyen om vinteren. Mange mener at julenissen faktisk kommer fra Drøbak.

Ønsker du å vite mer om denne boligen?

Ta kontakt med megler her