Slik solgte de millionhytta med Nordvik

Mitt salg

9. mars 2023

Når familiehytta skal selges er det viktig med lokalkjennskap og god erfaring med fritidsboliger, mener Torbjørn Krogstad. Han fikk god hjelp til å selge sommerhytta i Brevik.

Torbjørn Krogstad og familien hadde lenge tenkt på å selge sommerhytta på Løvøya i Brevik. Den hadde vært i familien i mange, mange år. Så det var både følelser og forventninger i sving da de først satte i gang prosessen.

De endte opp med et salg som gikk langt over prisantydning, og til kjøpere de var fornøyd med.

Lett å velge megler

Familien hadde solgt både leilighet og hus gjennom Nordvik før, så valget av megler var enkelt, forteller Torbjørn.

–Vi hadde erfaring med en fantastisk megler fra Nordvik fra før som virkelig var nøye på detaljene. Da vi skulle selge hytta var det veldig lett å velge Nordvik igjen. Det angrer vi ikke på, sier han.

Da de skulle selge den rødmalte familiehytta tidlig sommeren 2022, valgte de seg derfor den lokale Nordvik-megleren Kurt Thingstad i Nordvik Skien og Porsgrunn.

– Kurt kom ut med båten sin, og vi hadde en lang og hyggelig prat på hytta. Det var tydelig at han er utrolig godt kjent i området, så det føltes veldig trygt å velge ham, sier Torbjørn som husker at de ikke snakket så mye om selve salget under den første praten.

–Men Kurt kom tilbake til oss med et opplegg som virket svært ordentlig og grundig. Det er jo mange detaljer med hytter, så det er viktig å ha en megler som skjønner

Nyoppusset og klar for salg

Hytta var allerede totaloppusset for mange hundre tusen, så det var heldigvis ikke mye som måtte gjøres før salget. Men de satte i gang med å rydde inne og ute for å gjøre klart for bilder og visning, forteller han.

– Vi var jo nesten litt seint ute, men fikk likevel masse folk på visning når august kom. Kurt hadde nok jobba mye med lokalnettverket sitt, for det kom hele åtte familier, noen på privatvisning og andre på selve visningsdagen, sier Krogstad.

Fritidseiendommen hadde flere fortrinn som gjorde den til et populært objekt for mange interessenter. Det er en unik tomt med både dypvannsbrygge og privat strand, samt sjelden størrelse og stand på hytta. Likevel var familien opptatt av å selge til noen som ville ta vare på familiearven.

–Jeg har vært her siden jeg var liten, så hytta har jo vært i familien så lenge jeg kan huske. Derfor var det også viktig at de som kjøpte var hyggelige folk. Vi måtte jo ikke selge, og ville aldri solgt under prisantydning. Derfor var det veldig gøy at salget gikk så bra, sier han.

Nervepirrende budrunde

Det begynte å komme inn bud rett før klokka 12.00 mandagen etter visningshelgen. Det var en utrolig spennende runde som ble ferdig på halvannen time. Det var helt klart flere som hadde bestemt seg for at dette var den hytta de ville ha, og de ville ikke gi seg. Det gjorde sitt til at prisen ble høy.

–Kurt hadde en lang liste med folk som hadde sett seg ut hytter i akkurat dette området, og de visste at dette var et spesielt kjøp som ikke dukker opp hver dag.

Over prisantydning til fine folk

Budrunden endte hele 2 millioner over prisantydning. Det var et veldig godt salg, men også til gode kjøpere.

–Det beste var at de som kjøpte var skikkelig hyggelige folk. Det er et veldig unikt miljø ute på øya, så det betydde mye for meg og familien min at de som tok over var folk som kunne føre det gode naboskapet videre. Det får du jo ikke kjøpt for penger, sier han og legger til.

– I tillegg var det en skikkelig hyggelig salgsprosess, så vi vil ikke nøle med å anbefale Nordvik til folk som skal selge eller kjøpe.

Tilbake til Fritidsboliger