Nordvik møtte fremtidens megler på BI: – Studentene har fått øynene opp for Nordvik

Nyheter

10. oktober 2023

Nordvik stilte med et stjernelag på Eiendomsdagen på BI. Foredraget til Younas Ahtsham Mohammed tok salen med storm og det ble travelt for de som stod på Nordvik-standen. – Vi skilte oss virkelig ut der, sier Nvar. G. Helan fra Nordvik Ullevål.

For under et halvt år siden var Caroline Strand og Hedda Marie Larsen studenter innen eiendomsmegling på Handelshøyskolen BI. Nå er begge i full jobb som eiendomsmeglerfullmektig ved Nordvik St.Hanshaugen.

19. oktober dro duoen tilbake til BI. Sammen med et sterkt Nordvik-lag dro de til Nydalen for BIs årlige karrieredag for eiendomsmeglere også kjent som “Eiendomsdagen”.

Strand og Larsen holdt stand mens hundrevis av nysgjerrige studenter lurte på hvilken meglerkjede man skulle starte karrieren i.

Konkurransen om oppmerksomheten var stor. Caroline Strand forteller at Nordvik var godt forberedt og blant de mest attraktive meglerkjedene for studentene.

– Vi stilte med mange representanter og det tror jeg mange studenter satt pris på. Det var stor pågang og kontinuerlig folk innom Nordvikstanden. Vi rekrutterte over 100 personer, hvor alle blir kontaktet i ettertid, sier hun.

Hele teamet står klare for å møte studentene

Hedda Marie Larsen og Caroline Strand

Er litt sin egen sjef

Hedda Marie Larsen forteller at Nordviks stand bestod av et stort og mangfoldig lag. Det var en miks av roller, erfarne og nye meglere, og flere fra kjedeledelsen.

– Caroline og jeg har jobbet som trainee i hele studieløpet. Det gjorde at vi enkelt kunne svare på hvordan det var å være student i Nordvik. Vi svarte også på en del spørsmål knyttet til hvordan overgangen fra trainee til fullmektig er, sier Larsen.

Et av spørsmålene som gikk igjen var knyttet til hva det vil si at Nordvik er en uavhengig meglerkjede.

Caroline Strand sier at for henne gjenspeiler Nordviks uavhengighet hennes egen arbeidshverdag. Det er noe hun tror er en stor fordel i rekrutteringen av nye meglere.

– Det kan være litt forvirrende for en førsteårsstudent å vite hva forskjellen mellom bankmegler og franchise er. Jeg tror vi fikk godt frem hva som er fordelene med å jobbe i en franchise som Nordvik, sier Strand.

– For oss er det viktig å jobbe i en selvstendig kjede, da vi ser fordelen med å løse jobben på den måten man selv mener gir best resultat, legger Larsen til.

Oskar Johansson

Nordvik gir verktøyene du trenger

Eiendomsdagen på BI består av stand/messe, flere foredrag og paneldebatter. Dagen arrangeres av studentene selv.

Målet er at studenter og de forskjellige meglerkjedene blir bedre kjent. Det er ikke uvanlig at mange får sin første jobb som meglerassistent gjennom denne dagen.

Eiendomsmeglerfullmektig ved Nordvik Bygdøy Allé, Oskar Johansson, var Nordviks representant i paneldebatten som inkluderte at fem forskjellige meglere skulle svare på det samme spørsmålet fra salen.

Det er overraskende hvor forskjellige svarene kan være basert på selskapet man jobber i, mener Johansson.

– Mange studenter lurte på ting knyttet til hvordan det er å være ny, hvordan man fikk sitt første oppdrag og hvordan man blir partner. Her skiller svarene seg veldig ut.

– For Nordviks del er det viktig å understreke at det kreves innsats og disiplin for å bli en god megler, at jobben ikke bare innebærer å vente på 3-part leads, noe som var oppskriften til mange andre kjeder. Dette skaper fort en falsk trygghet for nye meglere. Hos Nordvik får du alle verktøyene du trenger for å få dette til på egen hånd, sier Johansson.

– God kvalitet vil i dette yrke legge opp til kvantitet

Johansson mener det er viktig at Nordvik er synlig på steder som Eiendomsdagen.

Det er ikke alltid like enkelt for utenforstående å se hva som skiller Nordvik fra resten. Slike dager er en ypperlig anledning for Nordvik å fortelle hva vi gjør annerledes, mener Johannson.

– De som sitter på utsiden kan ofte ha vanskelig og se hva som skiller en kjede som Nordvik fra resten, allikevel er jeg overbevist om at folk ser en premium merkevare der man ønsker å bygge fremtid, når man ser på Nordvik.

På scenen var det viktig for Johanson å være tydelig på at Nordvik satser på unge meglere.

– I Nordvik blir de som får jobb fulgt opp og veiledet tett på kontoret av erfarne meglere, og vi satser på kvalitet over kvantitet. God kvalitet vil i dette yrke legge opp til kvantitet. Det er mange veier til suksess som eiendomsmegler, men det kokes alltid ned til bygging og

Mange studenter tok turen innom

Dager kan det føles som verdens verste jobb

Et av høydepunktene under Eiendomsdagen, er foredragene. På 15 minutter skal hver kjede oppsummere og gi essensen av selskapet sitt til fremtidens meglere.

Younas Ahtsham Mohammed fra Nordvik Drammen fikk oppdraget for Nordvik. Han satt seg som mål å være morsom, uformell og hundre prosent ærlig.

– Jeg gikk selv på BI og husker hvor gøy det var med disse foredragene. Jeg møtte også Nordvik for første gang på Eiendomsdagen. Det var jo et lykketreff og noe jeg ikke skjulte for studentene. Nå tror jeg studentene har fått øynene opp for Nordvik, sier Mohammed.

Basert på tilbakemeldinger fra salen, lyktes Mohammed med å sette Nordvik på kartet. Flere sier foredraget hans var en viktig årsak til at Nordvik ble en av de mest travle standene i messeområdet.

Younas Ahtsham Mohammed ville være åpen om at megleryrket og en karriere i Nordvik ikke bare er fryd og gammen.

– Det er en hverdag i Nordvik også. Realiteten er at det ikke alltid er like morsomt. Noen dager er det verdens beste jobb. Andre dager kan det føles som verdens verste.

– Når det ikke går din vei, gjelder det derimot å bare holde ut. Ting snur raskt. En dag kan du tape et salg etter lang tids hardt arbeid. Neste dag vinner du to. Det er sånn det er i denne jobben. Topper og bunner kommer raskt etter hverandre, sier Mohammed.

– Blir ikke stjernemegler hundre prosent på egenhånd

I foredraget trakk Mohammed noen linjer mellom eiendomsmegleryrket og andre jobber. Selv jobbet han som telefonselger, dørselger og i en kiosk over en tiårs periode før han ble eiendomsmegler.

Det som skal til for å lykkes i alle fire, er ofte mye av det samme.

– Intet menneske er deg fremmed. Alle du møter er kunder og skal behandles deretter. Man blir vant med å jobbe med alle slags mennesker, ung, gammel, høyt og lavt utdannet, fra forskjellige steder i landet og verden. Målet er at de skal gå hjem med fornøyd og med et smil. Dette gjelder uansett om du er eiendomsmegler eller jobber i en kiosk.

Mohammed delte også sine beste tips for å lykkes som megler i Nordvik fra scenen.

– Ærlighet er det viktigste. Man må alltid være dønn ærlig i alle prosesser. Det andre er å sette ambisiøse mål. Jobb langsiktig og målrettet for å nå disse målene.

– Det tredje er at selv om man som eiendomsmegler ofte jobber selvstendig, må man verdsette teamet. Ikke se ned på noen, alle har en viktig rolle. Du blir ikke stjernemegler hundre prosent på egenhånd, sier

Younas Ahtsham Mohammed presenterer for studentene


Mye man ikke lærer på skolebenken

Tilbake på Nordvik-standen etter debatt og foredrag, stod Nvar G. Helan. Han er medhjelper hos Nordvik Ullevål. Han bekrefter at det ble travelt på stand etter foredraget til Younas Ahtsham Mohammed.

– Vi skilte oss virkelig ut der. Foredraget unngikk det typiske talltunge og faktabaserte innholdet. Det var ærlig, rett på sak og traff veldig studentene i salen. Det gjorde det morsomt og friskt, sier Helan.

Han er selv eiendomsmeglerstudent på BI og begynner som fullmektig hos Nordvik i januar neste år. Han sier det alltid er spennende og lærerikt å være med på Eiendomsdagen. Dette er tredje året han er med å representere Nordvik.

Mange studenter satt pris på at Nordvik hadde med en student på stand.

– Jeg kunne svare på hvordan det var å sjonglere skole og arbeid. Det er mye man ikke lærer på skolebenken. Man får en helt unik innsikt i eiendomsmeglerjobben når man jobber deltid i Nordvik. Dette er noe som gjør at du stiller sterkt når du skal ut i arbeidslivet etter studiene, sier Helan.

Nvar G. Helan på stand for Nordvik